آخرین مقالات

متا دیسکریپشن چیست و چگونه بهترین Meta Description را بنویسیم؟

  1. Home
  2. /
  3. مقالات کُدُ سئو
  4. /
  5. متا دیسکریپشن چیست و...

اگر مفهوم «متا دیسکریپشن »(Meta Description) برای شما کمی گنگ و مبهم است و نمی دانید چگونه می توان از آن برای ارتقای سایت خود در رتبه بندی موتورهای جستجو استفاده کنید و مایل هستید بدانید چگونه می توان یک Meta Description مناسب نوشت با ما همراه باشید.

متا دیسکریپشن چیست؟

متا دیسکریپشن چیست؟
متا دیسکریپشن چیست؟

متا دیسکریپشن یک تگ HTML است که محتوای یک پیج را به صورت خلاصه به نمایش می گذارد. گوگل و سایر موتورهای جستجو از متا دیسکریپشن کمک می گیرند تا به کاربران نشان دهند که در لینکی که نتیجه جستجو به آن ها نشان داده است، چه محتوایی را خواهند یافت. اگر یک متا دیسکریپشن خوب نوشته شود، لینک پیج شما کلیک های بیشتری خواهد گرفت؛ در حقیقت تحقیقات نشان داده است که لینک پیج هایی که متا دیسکریپشن دارند، 5.8% بیشتر از لینک سایر پیج ها بیشتر کلیک می شوند. در کل هدف از نوشتن متا دیسکریپشن هم این است که در طی پروسه جستجوی کاربران، لینک پیج شما بیشتر کلیک شود.

هرچند که داشتن متا دیسکریپشن برای یک سایت از فاکتورهای رتبه بندی سایت ها در موتور جستجوی گوگل نیست ولی همین موتور جستجو تعداد کلیک های انجام شده روی لینک پیج شما را به عنوان یکی از معیارهای ارزش گذاری سایت شما در نظر می گیرد و با ارتقای رتبه بندی سایت در فهرست جستجوی گوگل به سایت هایی که بیشترین کلیک ها را دریافت می کنند، جایزه می دهد.

به عبارتی دیگر، بهینه سازی متا دیسکریپشن هم درست مانند بهینه سازی تگ های عنوان برای اینکه کاربران بیشتر لینک سایت شما را کلیک کنند مهم است.

 متا دیسکریپشنی که می نویسید معمولاً مانند یک جمله کوچک زیر لینک پیج شما دیده می شود، بنابراین بهتر است که دارای کلمات کلیدی مرتبط بوده و برای تشویق کاربران به کلیک روی لینک شما جذاب باشد. نوشتن یک خلاصه مناسب از محتویات پیج شما می تواند به کاربرانی که به دنبال محتویاتی مانند آنچه شما در پیج خود قرار داده اید، می گردند، کمک کند.

با وجود اینکه متا دیسکریپشن به طور مستقیم رتبه بندی سایت شما را در موتورهای جستجویی نظیر گوگل بالا نمی برد ولی می تواند به روش های دیگری به شما کمک کند از جمله اینکه:

  • می تواند ترافیک سایت شما را افزایش دهد: اگر متا دیسکریپشن پیج خود را به گونه ای بنویسید که کاربران با دیدن آن مطمئن شوند به همان محتوایی که در جستجوی آن بوده اند، دست یافته اند، ترافیک سایت شما افزایش خواهد یافت.
  • می تواند نرخ تبدیل سایت شما را افزایش دهد: به همین ترتیب، یک متا دیسکریپشن که ارتباط نزدیکی با موضوع پیج شما دارد و برای هدف جستجوی کاربران بهینه سازی شده است، می تواند نرخ تبدیل را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. نرخ تبدیل در واقع به تعداد کاربرانی گفته می شود که در سایت شما از یک مخاطب عادی به یک مشتری تبدیل می شوند.
  • می تواند باعث جلب اعتماد مخاطب شود: وقتی پیج شما حاوی مطالبی باشد که در متا دیسکریپشن به آن اشاره شده است، این موضوع به خوانندگان شما یادآور می شود که شما یک منبع معتبر و قابل اعتماد هستید و این نگرش مخاطبان می تواند پیامدهای خوبی برای تصویر برند شما داشته باشد.

هنگامی که کاربران صفحات وب را به اشتراک می گذارند، متا دیسکریپشن نیز در شبکه های اجتماعی ظاهر می شوند. پلتفرم هایی نظیر فیس بوک، به طور خودکار تگ های متا را از این پیج ها بر می دارد تا محتوای آن ها را برای مخاطبان توصیف کند.

بهترین روش ها برای نوشتن متا دیسکریپشن چه هستند؟

بهترین روش ها برای نوشتن متا دیسکریپشن چه هستند؟
بهترین روش ها برای نوشتن متا دیسکریپشن چه هستند؟

پیش از بررسی توصیه های خاص تر برای نوشتن یک متا دیسکریپشن جذاب، ابتدا باید برخی از تکنیک های مهم  و بهترین روش ها برای نوشتن آن را بررسی کنیم:

  1. یک متا دیسکریپشن جذاب بنویسید که به نیازهای جستجوگران نیز پاسخ دهد.

فرض کنید که متا دیسکریپشن شما یک جمله تبلیغی است و هدف از نوشتن آن این است که خواننده مجبور شود به دلیل جذاب بودن نوشته های شما، روی آن کلیک کند.

متا دیسکریپشن یکی از مهم ترین بخش های بازاریابی محتواست چرا که مخاطبان را از طریق موتورهای جستجو به سمت سایت شما هدایت می کند. به منظور دست یابی به بیشترین نرخ کلیک لینک، باید متا دیسکریپشن جذابی که نوشته اید، با کلمات کلیدی مرتبط با محتوای شما همراه باشد. در این صورت، موتور جستجوی گوگل برای جلب نظر بیشتر کاربران، کلمات کلیدی را که با جستجوی کاربر یکسان باشند، بولد می کند؛ بنابراین اطمینان حاصل کنید که از کلمات کلیدی محتوای خود در نگارش متا دیسکریپشن حتماً استفاده کرده اید.

  1. از لحن کلامی متناسب با برند خود استفاده کنید.

یک نام تجاری باید لحنی را در پیام های خود استفاده کند که منعکس کننده و مطابق با هویت او باشد، چراکه با این روش می تواند برای کاربران شناخته شود؛ متا دیسکریپشن هم باید به صورت یونیک و با لحن تجاری شما نوشته شود.

به عنوان مثال، لحن تجاری یک وب سایت که لباس زنانه می فروشد با لحن یک شرکت نرم افزاری متفاوت است و باید حتماً در متا دیسکریپشن این سایت ها رعایت شود.

هم چنین لحن تجاری و متا دیسکریپشن باید متناسب با شخصیت های مختلف خریدارانی باشد که کلمات کلیدی خاص را هدف قرار می دهند.

  1. متا دیسکریپشن خود را با اهداف کاربر هم‎سو کنید.

کاربران پس از جستجو به دنبال نتایجی هستند که به بهترین شکل ممکن به درخواست های آن ها پاسخ دهد. به همین دلیل است که گوگل کلمات کلیدی متا دیسکریپشن هایی را که در جستجو می آید، بولد می کند تا کاربران را به بهترین نتایج حاصل از جستجو برساند. اگر یک متا دیسکریپشنی بتواند نیاز کاربر را بهتر از سایر نتایج برآورده کند، کلیک بیشتری دریافت می کند. اطلاع از اهداف و نیازهای کاربران می تواند به شما در نوشتن متا دیسکریپشن کمک کند. اگر مخاطبان به دنبال یادگیری هستند، از متا دیسکریپشن خود برای جلب علاقه آن ها استفاده کنید و اگر به دنبال خرید کالا هستند، مطمئن شوید که متا دیسکریپشن شما می تواند برای آن ها خلق ارزش کند. استفاده از کلمات کلیدی مناسب که به احتمال زیاد گوگل آن ها را به هنگام نمایش نتایج جستجو بولد می کند، نقش اصلی را در این امر دارد.

  1. با استفاده از متا دیسکریپشن، خاص باشید.

متا دیسکریپشن باید به گونه ای باشد که این اعتماد را در مخاطب به وجود آورد که پیج شما واقعاً اولین و تنها نتیجه جستجویی است که می تواند به پرسش و نیاز او پاسخ صحیح دهد.

یکی از بهترین شیوه ها این است که کاملاً مشخص شود که محتوای پیج شما درباره چه موضوعی است و سپس کاربر بتواند دقیقاً به همان موضوع در پیج شما دسترسی پیدا کند.

حداکثر  طول متا دیسکریپشن چقدر باید باشد؟

حداکثر  طول متا دیسکریپشن چقدر باید باشد؟
حداکثر  طول متا دیسکریپشن چقدر باید باشد؟

تحقیقات نشان می دهد برای اینکه موتور جستجوی گوگل نتواند متا دیسکریپن را در نتایج جستجو خلاصه کند، طول آن باید حداکثر طول متا دیسکریپشن 155 کاراکتر باشد. در حقیقت محدودیتی برای طول متا دیسکریپشن وجود ندارد، با این حال، گوگل تگ های متا را به 155 یا 160 کاراکتر کاهش می دهد، اگرچه این مسأله به تعداد پیکسل هایی که کاراکترهای استفاده شده در متا دیسکریپشن اشغال می کنند نیز بستگی دارد.

در اصل طول متا دیسکریپشن به پیامی که می خواهید منتقل کنید بستگی خواهد داشت؛ بدین ترتیب، باید آن ها به اندازه کافی طولانی باشند تا بتوانند به عنوان یک جمله توصیفی برای کاربران ارزشی را بیافرینند که درخور یک کلیک باشد.

به خاطر داشته باشید که شما همیشه نمی توانید آنچه را که گوگل در نتایج جستجو نمایش می دهد کنترل کنید به عنوان مثال ممکن است گوگل متا دیسکریپشن شما را نشان دهد و گاهی نیز تنها به نمایش بخش هایی از آن بسنده کند. به همین دلیل است که گفته می شود شما باید متا دیسکریپشن خود را تا جایی که موضوع اجازه می دهد، مختصر نگه دارید تا گوگل کل آن را به نمایش بگذارد.

چگونه یک متا دیسکریپشن بنویسیم؟

چگونه یک متا دیسکریپشن بنویسیم؟
چگونه یک متا دیسکریپشن بنویسیم؟

اکنون که با مفهوم متا دیسکریپشن و اصول آن آشنا شدیم، بهتر است ببینیم چگونه می توان یک متا دیسکریپشن مناسب نوشت.

  1. نتایج جستجوی موتورهای جستجو را بررسی کنید و ببینید رقبای شما چگونه عمل می کنند.

انجام تحقیق در مورد عملکرد رقبا و کلمات کلیدی مورد استفاده آن ها برای هر کسب و کاری مهم است. برای نگارش یک متا دیسکریپشن کارآمد، این تحقیق باید در درجه اول بر نتایج جستجوی موتورهای جستجو متمرکز شود؛ به این ترتیب می توانید متوجه شوید که رقبای شما از چه متا دیسکریپشن هایی استفاده می کنند.

تحقیقات کامل در نتایج جستجوی موتورهای جستجو شامل این موارد است:

  • تحقیق در مورد استفاده از کلمات کلیدی هدفمند
  • بررسی بخش «سؤالات کاربران»
  • مشاهده نتایج پیشنهادی گوگل
  1. از لحن تهیج کننده برای نوشتن متا دیسکریپشن استفاده کنید و از یک عبارت «فراخوان عمل» در آن بهره ببرید.

متا دیسکریپشن به نوعی دعوت از مخاطب برای بازدید از پیج شماست. توصیفات کسل کننده و مبهم، کاربران را از آنچه انتظار دارند در صفحه شما بیابند ناامید می کند.

در متا دیسکریپشن باید از لحنی تهیج کننده استفاده شود تا به کاربران انگیزه کافی برای بازدید از پیج شما را بدهد و به گونه ای نوشته شود که آن ها را مورد خطاب قرار دهد. به عبارت دیگر کاربران با خواندن متا دیسکریپشن شما باید شکی نداشته باشند که شما نتیجه نهایی جستجوی آن ها هستید.

یک دلیل دیگر اینکه شما برای نوشتن متا دیسکریپشن همیشه باید از لحن تهییج کننده به جای جملات منفعل استفاده کنید، این است که تعداد کاراکترهای متا دیسکریپشن محدود است و شما باید با کمترین میزان از قلم فرسایی، کاربران را تشویق به کلیک روی لینک سایت خود کنید.

علاوه بر آن استفاده از عبارات مهیج، نشانه اعتبار و اعتماد به نفس بالای شماست. این سبک نگارش، کسب و کار شما را شفاف و قدرتمند نشان می دهد.

در کنار استفاده از جملات مهیج، از بهره گیری از عبارات «فراخوان عمل» هم در متا دیسکریپشن خود غافل نشوید؛ چراکه این عبارات سبب می شوند تا کاربران به وب سایت شما سر بزنند و عملی را که از آن ها خواسته اید، انجام دهند که در نهایت به سود شما خواهد بود.

متا دیسکریپشن هایی نظیر «محصول جدید ما به شما را برتر از رقبایتان می کند.؛ امروز راه حل رایگان ما را امتحان کنید!» یا « نرم افزار ما پروسه کاری شما را ساده تر می کند؛ در ادامه بیشتر بدانید!» هم لحنی مهیج دارد و هم کاربران را دعوت به انجام یک عمل می کند.

  1. متا دیسکریپشن های منحصر به فرد بنویسید و از استفاده از تگ های متای تکراری اجتناب کنید.

همان طور که باید از تیترهای تکراری در نوشتن محتوا خودداری کنیم، استفاده از متا دیسکریپشن های تکراری نیز مجاز نیست.

متا دیسکریپشن هر یک از صفحات شما باید مجزا از دیگری باشد زیرا:

  • تفکر جزئی نگری به کسب و کار شما می دهد.
  • این پیام سودمند را به گوگل ارسال می کند که شما در وب سایت خود محتوایی متنوع و منحصر به فرد برای هر صفحه دارید.

درصورتی که وب سایت شما مانند مشاغل تجارت الکترونیک، صدها یا هزاران پیج اتوماتیک داشته باشد، استفاده از روش های پویا برای نگارش متا دیسکریپشن های منحصر به فرد می تواند راهی برای پیش بردن اهداف شما باشد.

  1. متا دیسکریپشنی که می نویسید باید با محتوای پیج شما مطابقت داشته باشد.

با پیروی از این مثال، می توانید به مزایای مضاعفی دست یابید:

  • با تحقق وعده هایی که در متا دیسکریپشن خود به مخاطبان داده اید، می توانید اعتبار خود را افزایش دهید و اعتماد آن ها را بیش از پیش جلب کنید.
  • اگر محتوای پیج شما با آنچه در متا دیسکریپشن آمده است، مطابقت داشته باشد، از جانب گوگل به فریب مخاطب متهم نمی شوید و در نتیجه شامل جریمه های این موتور جستجو نیز نخواهید شد.

گمراه کردن مخاطبان با استفاده از متا دیسکریپشن های دروغین، به شدت نرخ پرش سایت شما را افزایش می دهد چراکه بازدید کنندگان به محض اینکه وارد سایت شما می شوند و محتوای شما را متمایز از متا دیسکریپشن شما می یابند، صفحه وب شما را ترک می کنند.

  1. مزایا و فوریت ها را اعلام کنید و ارزش کالا و خدمات خود را به نمایش گذارید.

برای افزایش همسویی متا دیسکریپشن با محتوای پیج خود، مزایای مرتبط با محصولات یا خدماتی را که می فروشید، به خاطر داشته باشید.

سعی کنید به طور خلاصه بر مزایای استفاده از محصولات خود یا ویژگی های آن تأکید کنید، به عنوان مثال بگویید استفاده از آن محصول می تواند در زمان شما صرفه جویی کند چرا که پروسه انجام کار را سرعت می بخشد یا  به نوعی روند کار را بهبود می دهد.

ارزش ها و منافعی که شما تعریف می کنید باید به سمت مخاطب نشانه رود و مشکلات مخاطبان را حل و فصل کند. به طور کلی، متا دیسکریپشن شما باید در مورد مخاطب باشد نه شما.

سخن آخر

در حالی که عنوان صفحه یا پست وبلاگ شما بالاترین اولویت را در افزایش ترافیک سایت شما دارد، متا دیسکریپشن (Meta Description) احتمالاً در جایگاه دوم اهمیت قرار می گیرد. وقتی کاربری در گوگل شروع به جستجو می کند، چشمانش ابتدا عناوین را می بیند و سپس متا دیسکریپشن را می خواند. اگر متا دیسکریپشن صفحه شما انگیزه کافی را در مخاطب به وجود نیاورد، نرخ کلیک روی لینک صفحه وب شما پایین می آید و اگر کاربران در فهرست نتایج جستجو به جای کلیک روی لینک سایت شما مرتباً روی لینک سایت های رقیب کلیک کنند، کم کم رتبه شما در فهرست جستجو پایین می رود و در نتیجه آمار بازدید از سایت شما و ترافیک آن کم می شود و همه این ها منتهی به کاهش فروش محصولات و خدمات شما خواهد شد.

پس به یاد داشته باشید که تنها هدف از نوشتن متا دیسکریپشن، به دست آوردن کلیک بیشتر است.

5/5 - (1 امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط