روزانه با سایت های مختلفی برخورد میکنیم که هر کدام از آنها جهت مدیریت محتوای خود از سیستم مدیریت محتوا یا سی ام اس (CMS) بهره میبرند. شاید پس از بازدید از وبسایت خاصی از سرعت آن شگفت زده شوید و کنجکاو باشید بدانید سیستم مدیریت محتوای آن از چه نوعی است. وردپرس یکی از سی ام اس های محبوب در سطح جهان است که در سایت های زیادی مورد استفاده قرار گرفته است اما در کنار آن، سیستم های مدیریت محتوای متنوعی وجود دارند که هر کدام امکانات مختص به خود را ارائه میدهند. اما پیش از معرفی ابزارهای مربوط به تشخیص سی ام اس بهتر است تعریفی کلی از سیستم مدیریت محتوا داشته باشیم.
سی ام اس چیست؟
سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System به شما در مدیریت ساده ی محتوای وب سایت کمک خواهند رساند و همچنین به شما اجازه خواهد داد مطالب وبسایت را ویرایش یا منتشر کنید، عکس و فیلم آپلود کنید، زبان سایت را تغییر دهید و مطالب را در سایت خود به نمایش بگذارید.
تا قبل از وجود سی ام اس های امروزی، برنامه نویسان وقت زیادی را صرف ایجاد بستری جهت نمایش مطالب سایت میکردند و از سوی دیگر جهت ایجاد یک تغییر، باید فردی متخصص این کار را انجام میداد. اما در دنیای امروزی، سی ام اس به ما این امکان را می دهد به راحتی و بدون داشتن دانش برنامه نویسی محتوای وب سایت را تغییر دهیم. در ادامه به معرفی راههایی خواهیم پرداخت که به شما کمک خواهند کرد سی ام اس سایت را تشخیص دهید.
راه های تشخیص سی ام اس یا سیستم مدیریت محتوا سایت :
به طور کلی توسط سه روش میتوانیم نوع سی ام اس CMS سایت را تشخیص دهیم :
- سایت های آنلاین برای شناسایی CMS
- افزونه گوگل کروم Wappalyzer
- بررسی کد سایت
معرفی سایت های آنلاین برای شناسایی CMS :
-
What CMS
یکی از قویترین ابزارهایی که می توان جهت تشخیص سی ام اس سایت از آن بهره برد، سایت What CMS است که در حدود ۱۷۰ سیستم مدیریت محتوا را تشخیص خواهد داد. جهت استفاده از آن تنها کافیست سایت whatcms.org را باز کرده و آدرس وب سایت مد نظر خود را در کادر آدرس وارد کنید. سپس بر روی گزینه Detect cms کلیک کنید تا در عرض چند ثانیه اطلاعات برای شما نمایش داده شود.
-
سایت IsitWP
سایت IsitWP مختص تشخیص وردپرس است و با وارد کردن آدرس وب سایت در کادر مشخص شده، اطلاعات کلی سایت از قبیل قالب فعال سایت، افزونه های نصب شده وردپرس و موارد تکمیلی را به شما گزارش خواهد داد. جهت استفاده از این سایت به آدرس www.isitwp.com مراجعه کنید.
-
سایت BuiltWith
یکی از قویترین سایت هایی که جهت پیدا کردن اطلاعات سایت به شما کمک خواهد کرد، سرویس BuiltWith است که با وارد کردن آدرس یک سایت در builtwith.com اطلاعات وسیعی به شما عرضه خواهد کرد. علاوه بر تشخیص سی ام اس سایت می توانید مشخصات دیگر سایت نظیر نام افزونه های نصب شده، ساب دامین های مرتبط به سایت و … را نیز مشاهده کنید.
-
سایت Rescan
در گذشته سیستم Rescan امروزی، امکانات بی شمار خود را تحت عنوان Allora ارائه میکرد و امروز با مراجعه به وبسایت rescan.io به همان امکانات دسترسی پیدا خواهید کرد. برای استفاده از این سیستم باید آدرس سایت را در قسمت مربوطه وارد کرده و مشخصات تکمیلی آن نظیر نوع سیستم مدیریت محتوا، سیستم عامل، زبان برنامه نویسی، موقعیت سایت و … را مشاهده کنید.
-
سایت CMSDetect
توسط سیستم CMS Detector قادر خواهید بود سیستم مدیریت محتوای سایت را بررسی کنید. پس از وارد کردن آدرس سایت در باکس مربوطه، اطلاعات کاربردی بسیار خوبی به شما عرضه خواهد شد.
-
ابزار w3techs
یکی دیگر از ابزارهایی که می توانید برای تشخیص سی ام اس از آن استفاده کنید، سایت w3techs است. با وارد کردن آدرس سایت در صفحه ی w3techs.com/sites اطلاعات بسیار مفیدی به شما ارائه خواهد شد. نوع سیستم مدیریت محتوا، رنک الکسا، زبان برنامه نویسی سایت، گواهینامه SSL، لوکیشن سرور و … از جمله مواردی است که برای شما به نمایش خواهد آمد.
-
سایت Netcraft
جهت شناسایی سیستم مدیریت محتوای وبسایت میتوانید آدرس سایت را در صفحه sitereport.netcraft.com وارد کرده و از اطلاعات خروجی آن استفاده کنید.
استفاده از افزونه گوگل کروم Wappalyzer برای تشخیص CMS سایت
از جمله قویترین و کاربردیترین افزونه هایی که می تواند برای شما بسیار مناسب باشد، افزونه Wappalyzer است که اطلاعات بسیار خوبی را در اختیار شما قرار خواهد داد. برای استفاده از این افزونه ابتدا باید آن را به مرورگر کروم، سافاری یا فایرفاکس اضافه کنید. ( برای دانلود افزونه به آدرس www.wappalyzer.com/download مراجعه کنید)
پس از نصب افزونه، به سایت مد نظر خود مراجعه کنید و بر روی افزونه کلیک کنید. افزونه اطلاعات کاملی از وب سایت نظیر سیستم مدیریت محتوا، ابزارهای تحلیلی، سیستم عامل، زبان برنامه نویسی و … را نمایش خواهد داد. این افزونه از سرعت بسیار خوبی برخوردار است و در مدت زمان کوتاهی به شما اطلاعات دقیقی را ارائه خواهد داد.
بررسی نوع کد و برنامه نویسی سایت
این روش زیاد توصیه نمیشود و استفاده از روش های بالا در عین سادگی، وقت بسیار کمتری را از شما خواهد گرفت. برای بررسی کد وب سایت باید بر روی سایت راست کلیک کرده و گزینه view page source را انتخاب کنید. پس از باز شدن سورس کد سایت، ctrl + f را بزنید و ” generator ” را سرچ کنید. در جلوی متا تگ generator نام سی ام اس بکار رفته درج شده است. شاید در برخی از سایت ها نتوانید این متا تگ را پیدا کنید و دلیل آن محافظت از سایت در برابر ربات ها، ویروس ها و هکرها است.
کلام آخر
امیدواریم از مطالعه مقاله آموزش پیدا کردن و تشخیص cms سایت استفاده لازم را برده باشید، همچنین شما عزیزان می توانید سئوالات خود را پایین همین صفحه در قسمت نظرات سایت با ما در میان بگذارید.