آخرین مقالات

تیتر نویسی در تولید محتوا؛ چه نوع تیتری نرخ کلیک و نرخ تبدیل محتوا را افزایش

خودتان را جای مخاطب بگذارید، فکر کنیدکه موضوعی را در گوگل سرچ می کنید و یک صفحه محتوای عریض و طویل در مقابل شما ظاهر می شود؛ اولین کاری که می کنید این است که دستتان را می گذارید روی دکمه اسکرول و محتوا را از بالا تا پایین برانداز می کنید و تیترها را می خوانید تا ببینید چیز دندان گیری از میان تیترها نصیبتان می شود یا نه.

همه ما همین طور هستیم، حتی خبرگوهای رادیو و تلویزیون هم اول یک بار تیترخبرها را می گویند و بعد می روند سراغ جزئیات. با این اوصاف مشخص است که تیترنویسی چقدر برای جلب توجه مخاطبان اهمیت دارد.

تکنیک های متنوعی وجود دارد که اگر از آن ها استفاده کنید می توانید تیترهایی بنویسید که خواننده محتوای شما هر چقدر هم که سخت گیر باشد، نتواند از آن ها چشم پوشی کند؛ به همین دلیل تصمیم گرفتیم درباره اهمیت تیتر نویسی در تولید محتوا کمی بیشتر صحبت کنیم.

چرا تیتر نویسی در تولید محتوا مهم است؟
چرا تیتر نویسی در تولید محتوا مهم است؟

چرا تیتر نویسی در تولید محتوا مهم است؟

بیایید این گونه به کل موضوع نگاه کنیم که اصلاً چرا محتوایی را تولید می کنیم و هدف اصلی ما چیست؟ مسلماً هدف ما جلب مخاطب و بالابردن نرخ کلیک است. با این حال هر چقدر هم که با استفاده از منابع معتبر و با به کارگیری از جدیدترین استراتژی ها و خلاقانه ترین متدها اقدام به نوشتن محتوا کنید اگر نتوانید نظر مخاطبان را جلب کنید، عملاً هیچ سودی نخواهید برد.

بنابراین لازم شد ببینیم که چطور می توانیم محتوایی را که تولید کرده ایم جذاب کنیم؟ اولین و مهم ترین راه استفاده از یک تیتر چشمگیر است، به طوری که مخاطب وسوسه شود و نگاه عمیق تری به محتوا بیندازد وگرنه که با یک نگاه سرسری به تیترها، از پیج شما خارج می شود و دیگر نباید انتظار نرخ بالای کلیک و افزایش ترافیک سایت و … را داشته باشید.

اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، زمان کمی دارید برای بازاریابی، در حد 5 یا 6 ثانیه و اگر در این زمان مخاطب قلاب شما را بگیرد که چه بهتر وگرنه شک نکنید که طعمه شما که همان تیترها هستند آن چنان دندان گیر نبوده اند.

بی دلیل نیست که روزنامه های حرفه ای و معتبر همه از تیم های حرفه ای و خلاق برای تیترنویسی استفاده می کنند چراکه به خوبی می دانند که یک تیتر خوب، می تواند به تنهایی مخاطبان را جذب کند و در ذهن آن ها نقش ببندد و گاهی هم جریان سازی کند، حتی اگر محتوای مربوط به آن تیتر آنقدرها هم جذاب نباشد.

انواع تیتر با مثال؛ قواعد تیتر نویسی
انواع تیتر با مثال؛ قواعد تیتر نویسی

انواع تیتر با مثال؛ قواعد تیتر نویسی

تیترها انواع مختلفی دارند و تنها کافی است بدانید از چه کلماتی و چه ساختاری باید در کجا استفاده کنید تا یک نوع تیتر جدید و جذاب خلق کنید و با آن درست بزنید وسط هدف مثلاً برخی از تیترها با کلمات سؤالی شروع می شوند و از مخاطب چیزی را می پرسند که نمی داند ولی بدش نمی آید که از آن موضوع سر در بیاورد. به این صورت مخاطب وسوسه می شود تا کمی تأمل کند و ببیند موضوع از چه قرار است. این کلمات پرسشی اغلب «آیا»، «چرا»، «چگونه» و… هستند.

اصلاً خیلی از مخاطبان موضوع مدنظر خود را با همین کلمات سؤالی سرچ می کنند و بازار این نوع از تیترها حسابی داغ است.

  • نوع دیگری از تیترها هستند که از ظاهرشان پیداست می خواهند یک سری موضوعات مهم را فهرست وار در اختیار مخاطب قرار دهند، مثل این تیتر: « اسامی کرم های ضدآفتاب برای پوست های چرب». وقتی مخاطب این تیتر را می بیند به سرعت نگاهی به فهرست اسامی می اندازد تا بتواند ایده بگیرد.
  • از انواع دیگر تیترها، تیترهای مقایسه ای هستند، مثلاً «تفاوت لیپوساکشن با آبدومینوپلاستی». مخاطب وقتی این تیترها را می بیند با خود فکر می کند که با یک تیر دو نشان زده است چراکه برای گفتن تفاوت ها نیاز است توضیح مختصری درباره موضوعات قابل مقایسه هم ارائه شود، بنابراین می تواند در مورد هر دو تکنیک اطلاعاتی به دست بیاورد.
  • نوع دیگر تیترها، به تاریخچه اشاره می کنند، البته شاید همیشه این تیترها جذاب نباشند، ولی برای ارائه اطلاعات عمومی به کاربر، خیلی مفید هستند.
  • بعضی از تیترها هم که اصلاً با عبرت هایی مثل «مشسخصات» و «ویژگی ها» شروع می شوند، این تیترها جان می دهند برای معرفی کالا و محصولات چراکه حسابی می توان درباره جزئیات چنین موضوعاتی در زیر این عنوان ها توضیح داد.
  • تیترهای کاربردی هم نوع جذاب تیترها هستند چراکه به مخاطب سمت و سو می دهد و او را قانع می کنند که مثلاً چرا باید از یک نوع خدمات یا کالا استفاده کند.
  • نوع دیگری از تیترها هم هستند که بسیار پرطرفدارند و آن هم تیترهایی هستند که به «ترین» ها اشاره دارند. همه دوست دارند «بهترین» ها را بشناسند و برای خود داشته باشند بنابراین این نوع تیترها حسابی مخاطبان را وسوسه می کنند.
  • تیترهای «راهنما» هم بسیار پرکاربرد هستند. این تیترها مخاطبان را راهنمایی می کنند و آن ها را از سردرگمی در می آورند. این راهنمایی ها می توانند در خصوص استفاده از یک محصول باشند یا مثلاً آمادگی برای انجام کاری یا حتی یک سفر کوتاه در تعطیلات آخر هفته.
  • تیترنویسی در تولید محتوا انواع دیگری هم دارد که شاید کمتر مورد استفاده قرار گیرند مانند تیترهایی که در آن ها به زمان یا مکان اشاره می شود؛ با این حال دانستن انواع مختلف آن می تواند برای خلق محتوای جذاب مؤثر باشد.
تکنیک های تیتر نویسی برای افزایش بازدید محتوا
تکنیک های تیتر نویسی برای افزایش بازدید محتوا

تکنیک های تیتر نویسی برای افزایش بازدید محتوا

تیترنویسی در تولید محتوا تکنیک هایی دارد که به برخی از آن ها در قسمت قبل اشاره شد. با این حال دانستن این تکنیک ها یک سوی کار است و استفاده درست و بجا از آن ها سوی دیگر کار است؛ به این تکنیک ها دقت کنید:

  1. مخاطب را غافلگیر کنید. همیشه که نباید همه چیز شسته و رفته و مثبت و رسمی باشد، گاهی هم لازم است که از کلمات و عباراتی استفاده کنیم که مخاطب ما غافلگیر شود، باورکنید همه تا حدودی از غافلگیری خوششان می آید، مثلاً به این تیتر که برای معرفی یکی از مدل های گوشی سامسونگ نوشته شده است، دقت کنید: « گوشی سامسونگ A21s را نخرید!» . حال خودتان را بگذارید جای مخاطب، مطمئناً توقع دارید که محتوا با کلی آب و تاب شما را تشویق به خرید این مدل گوشی کند، ولی برعکس شما را منع می کند. عجیب نیست؟ دوست ندارید ببینید که چرا نویسنده شما را از خرید این گوشی منع می کند و مشکلش چیست؟ مطمئناً بدتان نمی آید سر از کل ماجرا درآورید.
  2. ذهن مخاطب را قلقلک دهید. در واقع این تکنیک از شما می خواهد که مخاطب را کنجکاو کنید تا کل محتوا یا لااقل بخشی از آن را بخواند، مثلاً این طور تیتر بزنید: «8 راهکار برای داشتن پوستی جوان و زیبا، راهکار پنجم را حتماً مطالعه کنید و به کار ببرید.»
  3. تیترهای منفی جذابند. اغلب تیترها همیشه به مخاطبان می گویند که راهکار درست چیست و چه بکنند تا در کاری موفق شوند یا بتوانند خرید خوبی انجام دهند، ولی بد نیست که به آن ها یادآور شوید که چه «نکنند» تا موفق شوند، مثلاً بگوییم: «در هنگام کاهش وزن، این پنج کار اشتباه را انجام ندهید.»
  4. از عدد و رقم استفاده کنید. استفاده از اعداد و ارقام شفاف یک نوع حس اعتماد و رضایتمندی به مخاطب می دهد و به زبان ساده تر خیال مخاطب را راحت می کند مثلاً بگویید: «10 روش خانگی از بین بردن جای جوش» این تیتر مخاطب را ترغیب می کند تا این روش ها را بخواند و ببیند کدام یک بهتر و امکان پذیرتر است.
  5. کمی اختصاصی بنویسد. بد نیست اگر در تیتر خود صریحاً به مخاطبان هدف خود اشاره کنید. در این صورت حداقل خیالتان راحت است که این دسته از مخاطبان حتماً محتوای شما را دنبال خواهند کرد. مثلاً این طور تیتر بزنید: «5 روش خانگی برای از بین بردن لک های صورت، خصوصاً لک های دوران بارداری»
  6. شفاف و مستدل تیتر بزنید. مخاطبان دوست دارند از زبان شما به طور شفاف و مستدل و با استفاده از عدد و رقم بشنوند که اگر چه کاری بکنند، چه نتیجه ای می گیرند؛ مثلاً شک نکنید که این تیتر کلیک زیادی خواهد داشت: «با رعایت این رژیم غذایی در عرض سه ماه، 15 کیلو لاغر شوید.»
سخن پایانی

رعایت تکنیک های تیتر نویسی در تولید محتوا کلید اصلی موفقیت شماست. هیچ محتوایی نمی تواند بدون برخورداری از تیترهای جذاب و چشمگیر، در جلب نظر مخاطب و افزایش نرخ کلیک سایت به اهداف خود برسد. بنابراین مطمئن باشید که هر چه برای نوشتن یک تیتر خلاقانه و جذاب وقت بگذارید، جای دوری نمی رود.

5/5 - (9 امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط