گوگل دریایی از اطلاعات را در خود جای داده است و ما برای رسیدن به پاسخ هر سوالی می توانیم از گوگل کمک بگیریم. سوال ما در هر زمینه ای که باشد، پاسخ آن در گوگل پیدا خواهد شد اما به منظور سرچ صحیح در گوگل روش های مختلفی وجود دارد.
ممکن است گاهی پس از سرچ به صفحات نا مرتبط هدایت شوید که با دانستن نکات زیر سرچی بهینه تر خواهید داشت و دقیقا همان مطلبی که به دنبال آن هستید را مشاهده خواهید کرد.
جستجوی پیشرفته در گوگل چگونه است ؟
قبل از مرور روش های پیشرفته سرچ در گوگل ابتدا بهتر است با تعریف آن آشنا شویم. به وسیله ی Advanced search یا جستجوی پیشرفته قادر خواهیم بود مطالب مرتبط با عبارت سرچ شده خود را دقیق تر و در مدت زمان بسیار کمی پیدا کنیم. به وسیله جستجوی پیشرفته نیازی به اتلاف وقت بین صفحات نامرتبط نخواهیم داشت و مستقیما جواب موضوع سرچ شده را پیدا می کنیم. در ادامه چند ترفند مهم برای جستوجوی بهینه در گوگل را با هم مرور خواهیم کرد.
-
سرچ مختص به واژه
اگر به دنبال سرچ در مورد موضوعی خاص هستید، بهتر است آن را در داخل دابل کوتیشن قرار دهید تا نتایج دقیق تری از سمت Google به شما ارائه شود. با قرار دادن عبارت بین (” “) نتیجه ای که دریافت می کنید بسیار دقیق بوده و حاوی مطالبی است که عینا پیرامون عبارت داخل کوتیشن تهیه شده اند.
-
جستجوی چند عبارت به صورت همزمان به کمک OR
به طور کلی وقتی دو عبارت را کنار هم سرچ کنید، گوگل تمام نتایج مرتبط با آن دو را به شما نمایش خواهد داد. برای جستجو قسمت خاصی از عبارت تایپ شده، می توانید بین آن دو، اپراتور OR را قرار دهید. با قرار دادن OR بین دو عبارت ( عبارت 1 OR عبارت 2 )، نتایج مربوط به عبارت 1 یا عبارت 2 یا هر دوی آنها برای شما نمایش داده خواهد شد.
-
جستجو به کمک And
با قرار دادن And بین دو عبارت، گوگل صفحاتی را به شما نشان خواهد داد که هر دو عبارت قبل و بعد And را در خود جای داده باشند. به طور مثال با سرچ ( شیائومی And سامسونگ ) تمام صفحاتی که شامل این دو کلمه هستند برای شما به نمایش گذاشته میشود.
-
استفاده از علامت –
به وسیله دستور منها می توان بخشی از نتایج جستجو را به طور کامل حذف کرد. به طور مثال شما قصد دارید در مورد بهترین لپتاپ های روز دنیا اطلاعات کسب کنید و قصد دارید سایت آمازون را از نتایج خود حذف کنید. برای این منظور تنها کافیست پس از سرچ عبارت مورد نظر ” – ” را قرار داده و آمازون را بعد آن تایپ کنید.
-
علامت * در جستجوی پیشرفته گوگل
گاهی اوقات پیش می آید که کلیتی از موضوع را می دانید و به دنبال یافتن پاسخ دقیق سوال خود هستید. به طور مثال یک فامیلی را به خاطر دارید اما اسم دقیق شخص را نمی دانید. برای سرچ کردن صفحات مرتبط با این فرد میتوانید قبل از فامیلی علامت * را قرار دهید و سپس فامیل را تایپ کنید. به عبارت ساده تر شما با گذاشتن * به گوگل دستور می دهید جای خالی عبارت سرچ شده را پر کند و سپس نتایج دقیق را به شما نشان دهد.
-
جستجوی عبارت در عنوان صفحات وبسایت
برای سرچ کردن عبارات قرار گرفته در تگ عنوان HTML یک سایت، کافیست عبارت مورد نظر خود را پس از کلمات Allintitle یا Intitle تایپ کنید.
مثال :
allintitle: بهترین دستگاه قهوه ساز
-
سرچ در نوع خاصی از فایل
این نوع سرچ برای افرادی است که به دنبال سرچ فرمت خاصی از فایل هستند. به عنوان مثال اگر قصد دارید یک فایل PDF در مورد آموزش زبان پیدا کنید، پس از نوشتن عبارت درخواستی filetype:pdf را قرار دهید تا تمامی نتایج معادل عبارت با فرمت پی دی اف برای شما نمایش داده شود.
حالتی را تصور کنید که شما قصد انجام تحقیقی را دارید و در میان صفحات گوگل به دنبال پیدا کردن فایل پاور پوینت آن هستید. جهت رسیدن به نتایج دقیق، موضوع پاورپوینت را در کنار filetype:pptx قرار دهید. پس از آن به راحتی می توانید پاورپوینت موضوع تحقیق خود را پیدا کنید.
فرمت هایی که در گوگل مورد استفاده قرار میگیرند، به طور کلی شامل این موارد هستند :
Adobe Acrobat PDF | |
Adobe PostScript | ps |
Hypertext Markup Language | html or htm |
Lotus 1-2-3 | wk1, wk2, wk3, wk4, wk5, wki, wks, or wku |
Lotus WordPro | lwp |
MacWrite | mw |
Microsoft Excel | xls |
Microsoft PowerPoint | ppt |
Microsoft Word | doc |
Microsoft Works | wks, wps, or wdb |
Microsoft Write | wri |
Rich Text Format | rtf |
Plain Text | ans or txt |
-
جستجوی محدود به دامنه در google
وقتی قصد دارید موضوعی را در یک سایت خاص سرچ کنید، بعد از تایپ عبارت مورد نظر :site قرار داده و آدرس وبسایت را وارد کنید. به وسیله ی :site می توان تمام مطالب سایت وارد شده در آن موضوع را مشاهده کرد.
علاوه بر آن اگر قصد دارید بدانید کدام مطالب سایت در گوگل ایندکس شده است، کافیست site: تایپ کرده و پس از آن آدرس سایت را وارد کنید.
-
جستجو در آدرس وبسایت
گاهی اوقات قصد دارید سایت هایی که پیرامون موضوع خاصی فعالیت میکنند را بشناسید. برای این منظور می توانید پس از Inurl: عبارت مورد نظر خود را سرچ کنید.
-
جستوجو با توجه به زمان انتشار
گوگل جهت آسان سازی سرچ مطالب با فیلتر زمانی، دستورات خاصی را تعریف کرده است که با قرار دادن آنها در کنار عبارات، در بازه ی زمانی مشخص شده تمام مطالب پیرامون عبارت مورد نظر شما مشخص خواهد شد. پس از سرچ عبارت، یکی از دستورات زیر را در انتهای URL سرچ شده اضافه کنید.
تمام بازه های زمانی : tbs=qdr:a
ثانیه اخیر: tbs=qdr:s
دقیقه اخیر : tbs=qdr:n
ده دقیقه اخیر: tbs=qdr:n10
ساعت اخیر : tbs=qdr:h
12 ساعت اخیر : tbs=qdr:h12
روز اخیر : tbs=qdr:d
هفته ی اخیر : tbs=qdr:w
ماه اخیر : tbs=qdr:m
سال اخیر: tbs=qdr:y
مرتب سازی بر اساس تاریخ : tbs=sbd:1
برای سرچ در بازه ی زمانی خاصی هم می توانید از دستور زیر استفاده کنید :
&tbs=cdr:1,cd_min:(Start Date),cd_max:(End Date)
برای سرچ در بازهی زمانی 1/01/2017 تا 2/06/2019 دستور نهایی به شکل زیر میشود :
&tbs=cdr:1,cd_min:1/01/2017,cd_max:2/06/2019
-
ترجمه سریع کلمات در گوگل
برای ترجمه ی سریع کلمات مد نظر خود میتوانید از دستور Translate “ …. ” to … استفاده کنید. به کمک این دستور کلمه ی مد نظر شما به زبان مشخص شده ترجمه خواهد شد.
مثال :
Translate “how are you” to Spanish
-
مقایسه بین دو عبارت در سرچ گوگل
برای مقایسه دو کلمه گوگل VS را معرفی کرده است. به عنوان نمونه اگر قصد دارید به مقایسه دو کشور آلمان و ایتالیا بپردازید، عبارت Italy VS Germany را در گوگل سرچ کنید.
-
پیدا کردن تفاوت دو کلمه
برای فهمیدن تفاوت دو کلمه آن دو را می توان بین “|” قرار داد.
-
محاسبه درصد
اگر برای محاسبه درصد یک فاکتور سریعا به یک ماشین حساب آنلاین با دقت بالا نیاز دارید، عبارت Tip calculator را در گوگل سرچ کنید و رقم مورد نظر خود به همراه درصد وارد کنید تا عدد خروجی را نمایش دهد.
-
تایمر آنلاین
برای استفاده از تایمر آنلاین گوگل عبارت Online Timer را سرچ کنید.
-
پیدا کردن IP Address
جهت دستیابی به IP Address خود، کافیست همین عبارت را در گوگل تایپ کرده و سرچ نمائید.
-
سرچ در مکان خاص
چنانچه به دنبال جستوجوی یک عبارت در منطقه خاصی هستید، گوگل این امکان را برای شما فراهم کرده است. به عنوان مثال برای پیدا کردن مدارس آمریکا میتوانید USA: “Schools” را در گوگل سرچ کرده و نتایج دقیقی دریافت کنید.
-
جستوجو در سایت های مشابه
برای پیدا کردن سایت های مشابه با سایت مورد علاقه خود، قبل از آدرس آن :Related را تایپ کرده و سرچ کنید. گوگل به شما تمام سایت ها مشابه با آدرس تایپ شده را نشان خواهد داد.
-
بررسی آب و هوا از طریق گوگل
در هر لحظه ای از شبانه روز که نیاز به چک کردن آب وهوای شهر خاصی دارید، کلمه : weather را در گوگل تایپ کرده و اسم شهر مورد نظر را وارد کنید.
-
انجام محاسبات ریاضی در گوگل
زمانی که نیاز به پیدا کردن حاصل یک عمل ریاضی دارید، با سرچ در گوگل جواب خود را با دقت بالا خواهید دید. فرض کنید به دنبال پاسخ ضرب 14*89 هستید، آن را در گوگل سرچ کنید تا پاسخ مقابل چشمان شما ظاهر شود.
-
تبدیل واحد و ارز
برای تبدیل کردن ارزهای مختلف، قبل از آن دو کلمه convert را قرار داده و در بین آنها هم to را اضافه کنید. بدین روش می توانید دلار را به ریال یا کیلوگرم را به گرم تبدیل کنید.
-
پیدا کردن روز هفته
برای اینکه بدانید 12 روز دیگر کدام روز هفته و چه تاریخی است، می توانید what day is it in 12 days را در گوگل سرچ کنید و پاسخ سوال خود را بیابید.
-
فکت های جالب
با سرچ کردن fun facts در گوگل هر روزه دانستنی های جذابی برای شما به نمایش خواهد آمد.
-
سرچ کردن در مورد موضوعی که خیلی از کلمات آن فراموش شده است
برای جستوجوی مطالب در مورد موضوعی که تعداد زیادی از کلمات آن را فراموش کردهایم با تایپ کردن یک قسمت از جمله ، ()AROUND را قرار میدهیم و در داخل پرانتز تعداد کلمات فراموش شده را به صورت تقریبی وارد میکنیم .
-
ساعت خاص یک کشور
برای اینکه بدانیم ساعت کشور مورد نظر در حال حاضر چند است، ابتدا time را تایپ کنید و پس از آن اسم کشور یا شهر را وارد کنید. به طور مثال Time Berlin ساعت برلین را به شما اعلام خواهد کرد. از sunset و sunshine هم می توان برای اطلاع از ساعت طلوع و غروب خورشید در یک شهر استفاده کرد.