می خواهید در دنیای مجازی دیده شوید؟ دوست دارید که مخاطبان پیگیر کوچک ترین حرکات و فعالیت های شما باشند و ردپای آن ها را در قسمت لایک و کامنت پیج های خود ببینید؟ اگر پاسخ شما به این سؤالات «بله» است، پس باید به مخاطبان خود پل بزنید. نه از آن پل های معلق و لرزان بلکه پلی با پایه های محکم و مطمئن.
ظاهراً این داستان پل زدن، کلاً موضوع را پیچیده تر کرد ولی این طور نیست. پل میان شما و مخاطبان از آجرهایی ساخته می شود که به آن کلمه گفته می شود. کلماتی که پشت سر هم قرار می گیرند و سرانجام به یک محتوای کاربر پسند تبدیل می شوند.
حال که معلوم شد با تولید محتوا می توانید به چشم مخاطبان بیایید، پس بهتر است بیشتر به آن بپردازیم و تأثیر و اهمیت تولید محتوا در سئو سایت را به درستی و با مثال های واقعی برای شما بازگو کنیم.
تولید محتوا چیست؟
برای اینکه بفهمیم تولید محتوا چیست، باید مفهوم محتوا را درک کنیم. محتوا هم از آن مقوله های به ظاهر ساده ولی پیچیده ای است که هر روز و هر ساعت با آن رو به رو می شویم ولی متوجه آن نیستیم. درست مثل اینکه می بینیم یا حرف می زنیم ولی حواسمان به چشم ها و دهانمان نیست.
برای اینکه همین حالا با محتوا مواجه شوید، کافی است گوشی موبایل خود را بردارید و موضوع یا نام یک کالا را سرچ کنید یا به اینستاگرام بروید و دستور پخت یک غذای خوش رنگ و لعاب را ببینید یا اینکه بنشینید پای یکی از داستان های هیجان انگیز پادکست چنل بی.
به همه این ها و هزاران مثال دیگر از این دست که برای همه ما قابل درکند و هر ساعت و هر لحظه در دنیای دیجیتال و غیردیجیتال در حال تولیدند، محتوا گفته می شود بنابراین تولید محتوا یعنی ایجاد هر چیزی که برای ما قابل درک باشد.
روش های مؤثر برای نوشتن محتوای جذاب
با یک سرچ ساده در گوگل معلوم می شود که محتوای نوشتاری در سایت ها از نظر فراوانی یک سر و گردن بالاتر از بقیه انواع محتواست؛ به عبارت دیگر پای ثابت بیشتر سایت ها و وبلاگ ها، مقاله های کوتاه و بلندی است که حتماً باید در کنار دیگر انواع محتوا یعنی فیلم و عکس و تصاویر گرافیکی و … هم بیاید، وگرنه یک جای کار می لنگد. به همین دلیل باید تا می توانیم به دنبال راهی باشیم که محتوای نوشتاری جذابی تولید کنیم، ولی چگونه؟
یکی از رازهای این جذابیت در توالی این عبارتست: «خواندن و نوشتن». پس تا می توانید بخوانید. فرقی نمی کند کتاب باشد یا مجله یا مقالات موجود در سایت ها و وبلاگ ها ولی اگر آنچه می خوانید با حوزه ای که می خواهید در آن تولید محتوا کنید، مرتبط باشد، بهتر است.
هم چنین به این فکر کنید که محتوا برای چه کسی باید جذاب باشد، مسلماً برای مخاطبان، پس باید آن ها را بشناسید و بدانید چه مطالبی آن ها را هیجان زده یا راضی می کند. در واقع باید از دید مخاطبان به یک موضوع نگاه کنید و آن گاه شروع به نوشتن کنید.
بهتر است در انتخاب کلمات هم سخت گیر نباشید و بیشتر به دنبال استفاده از کلماتی باشید که درک آن ها برای مخاطبان ساده است وگرنه محتوای شما خسته کننده می شود و مخاطب انگیزه خود را برای خواندن آن از دست می دهد.
از طرفی یادتان باشد که از جملات کوتاه استفاده کنید. این کار مفاهیم را ساده تر منتقل می کند و به اصطلاح، مخاطب گیج و سردر گم نمی شود. درک جملات طولانی نیاز به تمرکز بیشتر دارد و این روزها چیزی که پیدا نمی شود، تمرکز است.
محتوای شما وقتی جذاب تر می شود که این جملات کوتاه در قالب پارگراف های کوتاه به مخاطب عرضه شود. دیدن پاراگراف های طولانی در نگاه اول، مخاطب را برای مطالعه محتوای شما مردد می کند.
یک نکته دیگر که محتوای شما را هم جذاب می کند و هم قابل درک، استفاده از ضرب المثل هاست، ضرب المثل ها اگر در جای درست به کار برده شوند، نه تنها یک میانبر عالی برای انتقال منظور نویسنده به مخاطب هستند، بلکه محتوا را جذاب و صمیمی می کنند.
استفاده از نکات و دستورالعمل های نگارش زبان فارسی و همین طور علائم نگارشی را هم دست کم نگیرید چراکه استفاده از آن ها محتوا را روان و قابل فهم می کند.
البته ما در سایت کد سئو در مقاله ای به صورت مفصل و کامل آموزش نوشتن محتوای جذاب را به صورت قدم به قدم شرح دادیم، پس بعد از خوندن این مقاله حتما یه نگاهی بهش بکن.
تأثیر و اهمیت تولید محتوا در سئو سایت؛ واجب یا مستحب؟
باز هم باید قبل از هر چیز گریزی به مفهوم سئو سایت بزنیم. سئو سایت یک روش جلب توجه و جلب اعتماد موتورهای جستجویی مثل گوگل است. وقتی در تولید محتوا حواسمان به یک سری از نکات مهم باشد، گوگل که با هزار و یک ترفند منتظر است مچ ما را بگیرد، ناامید میشود و به عنوان جایزه، لینک سایت ما را جزو اولین ها می گذارد. لازم به گفتن نیست که وقتی جلوی چشم مخاطب باشیم، مخاطب هم با توجه به اعتمادی که به گوگل دارد، از سایت ما دیدن می کند و همین می شود افزایش ترافیک سایت و در نتیجه رونق کسب و کار ما.
حال فکر کنید سایتی را راه اندازی کرده اید که محتوایی ندارد، در این صورت گوگل یا دیگر موتورهای جستجو سایت شما را در فهرست بندی های خود نشان نمی دهند و در نتیجه مخاطب از وجود شما بی خبر خواهد ماند.
بنابراین تولید محتوا مهم است ولی از آن مهم تر تولید محتوای باکیفیت و سئو شده است. باکیفیت یعنی اینکه محتوا برای مخاطب هم جذاب و هم سودمند باشد تا از این طریق آن ها را در سایت شما میخکوب کند، همین موضوع ترافیک سایت را بالا می برد و این سیگنال را به موتورهای جستجو می دهد که محتوای شما با استقبال مخاطبان رو به رو است.
در این میان باید هوای کلمات کلیدی را هم داشته باشید زیرا اگر کلمات کلیدی در محل مناسب آن استفاده شود، تولید محتوا تبدیل به یک فاکتور مهم برای سئو سایت می شود.
راهکارهایی که تولید محتوا می تواند روی سئو محتوا تأثیر مثبت بگذارد
به یاد داشته باشید که کلمه کلیدی اصلی مهم ترین عنصر سئو محتواست و اگر در عنوان محتوا و هدینگ یک یا پاراگراف های اول از آن استفاده شود شک نکنید که نیمی از راه را رفته اید.
سپس باید به دنبال کلمات کلیدی بلندی باشید که با کلمه کلیدی اصلی مرتبط هستند و سعی کنید از آن ها در زیر عنوان ها استفاده کنید.
استفاده از کلمات کلیدی مشابه را هم فراموش نکنید، این کلمات معمولاً در مفهوم با کلمه کلیدی اصلی مشابه هستند.
طول محتوا (تعداد کلمات متن) چقدر باید باشد؟
برخلاف اینکه این سؤال زیاد پرسیده می شود ولی جواب دقیقی برای آن وجود ندارد، تعداد کلمات یک محتوا، طول آن را تعیین می کنند به همین دلیل برخی 300 کلمه را حداقل می گیرند و محتوایی که 2000 تا 2500 کلمه داشته باشد را ایده آل می دانند ولی واقعیت این است که تمام این عدد و رقم ها نسبی هستند و نمی توان برای تمام موضوعات یک نسخه را پیچید.
مسلماً زمینه فعالیت شما رابطه مستقیم با طول محتوایی که تولید می کنید دارد، مثلاً اگر موبایل می فروشید و می خواهید مشخصات یک مدل خاص را بیان کنید، به محتوایی با تعداد کلمات محدود نیاز دارید، مثلا نهایت 500 کلمه. ولی اگر در زمینه روانپزشکی فعالیت می کنید و می خواهید یک مبحث علمی را توضیح دهید، باید حسابی دست به کیبورد شوید و یک محتوای پر و پیمان و مفید تحویل مخاطب دهید.
سخن پایانی
محتوا پل ارتباطی کسب و کار شما با مخاطبان است و اگر می خواهید یک پل قرص و محکم داشته باشید که از طریق آن دائماً با مخاطبان خود در ارتباط باشید، باید تولید محتوا را جدی بگیرید.
محتوای باکیفیت اکسیر موفقیت شماست نه طول و عرض آن؛ بنابراین همه تلاش خود را بکنید تا همیشه برای مخاطب بنویسید چه محتوای شما مختصر و مفید باشد و چه طولانی و مفصل.