آخرین مقالات

سئو چیست به زبان ساده | همه چیز در مورد seo که باید بدانید!

  1. Home
  2. /
  3. مقالات کُدُ سئو
  4. /
  5. سئو چیست به زبان...

تعریف سئو (seo) | همه چیز در مورد سئو که باید بدانید!

سئو فرایند بهینه سازی وب سایت برای دریافت رتبه بندی بالاتر در موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ می باشد. انجام سئو یا اصطلاحا بهینه سازی سایت (seo) می تواند رتبه سایت شما را در نتایج گوگل ارتقا بدهد.

سئو چیست به زبان ساده

به عبارت ساده، سئو باعث می شود وب سایت شما از نظر موتورهای جستجو (مثل گوگل) بهتر از رقبا و دیگر سایت ها به نظر برسد تا هنگامی که مخاطبین در گوگل کلمات کلیدی مرتبط با محصول یا خدمات شما را سرچ میکنند، وب سایت شما را اولین نفر به مخاطبین نشان دهد.

به گزارش وب سایت oberlo بیش از ۹۲% تمامی سرچ ها در اینترنت در گوگل انجام می شود پس می توان نتیجه گرفت سئو برای وب سایت هایی که قصد دارند از طریق اینترنت مشتری جذب کنند بسیار حیاتی است و این کار با استفاده از کلمات کلیدی خاصی که می تواند باعث ایجاد ترافیک بیشتر در وب سایت شما شود، شروع می شود. برای اینکار باید از کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار خود استفاده کنید که این کلمات توسط مخاطبان شما در گوگل سرچ می شوند تا در نهایت
هنگامی که کاربران این کلمات کلیدی را در موتورهای جستجو تایپ می کنند، سایت شما را در نتایج اول گوگل ببینند.

به عنوان مثال، تصور کنید که یک شرکت در زمینه سئو هستید، پس لیست کلمات کلیدی شما کلمات سئو، خدمات سئو سایت، شرکت سئو، قیمت سئو، بهینه سازی سایت و… می باشد. همچنین در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر کلمه کلیدی و نحوه پیدا کردن این کلمات پرداخته ایم.

سئو (SEO) مخفف چیست؟

کلمه انگلیسی SEO مخفف Search Engine Optimization است که در فارسی به آن، سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو گفته می شود.

سئو چه کاربردی دارد؟

۹۹۰۰۰ سرچ در هر ثانیه در گوگل انجام می شود؛ این میزان از سرچ کاربران مشخص میکند هنوزم بسیار از افراط برای کسب اطلاعات، خرید محصول و دریافت خدمات از گوگل استفاده میکنند. پس چرا شما سهمی از این بازار را ندارد؟

بگذارید قبل از پرداختن به کاربرد سئو با یک نمونه ایرانی، نشان دهیم سئو سایت تا چه اندازه می توانید اهمیت داشته باشد و شما چه بازار پرسودی را می توانید داشته باشید.

گوگل کنسول سایت ایرانی - اهمیت سئو سایت

این تصویر یکی از پروژه های شرکت کُدُ سئو می باشد که در ۳ ماه گذشته توانسته نزدیک به ۹۰۰ هزار ورودی دریافت کند!

به عبارت دیگر ۹۰۰ هزار نفر در ۳ ماه گذشته برای خرید محصولاتشان به این سایت فروشگاهی مراجعه کرده اند.

خوب بیایید حساب کتاب کنیم…

اگر شما در بهترین نقطه بازار تهران مغازه ای بزنید و روزی بیش از ۱۰ هزار نفر مراجعه کننده داشته باشید، تازه توانسته اید به اندازه این سایت مخاطب کسب کنید.

حالا بماند که تاسیس یک مغازه در باراز تهران چند میلیارد هزینه دارد و برای پاسخگویی به ۱۰ هزار مشتری در روز شما بیش از ۵۰ کارمند لازم دارید. اما با تاسیس یک سایت فروشگاهی خوب و کار آمد و انجام سئو سایت و رساندن آن به صفحه اول گوگل می توانید اندازه همان مغازه در بازار تهران مشتری داشته باشید.

هزینه نهایی کل سئو سایت در بازه زمانی یکسال ۱۵۰ میلیون تومان شده است. با این هزینه احتمالا در بازار تهران که هیچ در نقاط معمولی تهران هم شاید نتوانید مغازه تاسیس کنید.

سئوی سایت در گوگل چقدر زمانبر می برد؟

سئوی سایت در گوگل چقدر زمانبر می برد؟

پاسخ به این سؤال کمی پیچیده است و نیاز به توضیح دارد. معمولا صاحبین کسب و کارها علاقه دارند در کوتاه ترین زمان ممکن نتیجه سرمایه گذاری که در سئو انجام داده اند را مشاهده بکنند. اما درست است که سئو بسیار پر است اما برای رسیدن به نتایج اول گوگل باید زمان بگذارید و صبور باشید. (هرکه طاووس خواهد جور هندوستان کشد)

به طور کلی بسته به میزان فعالیت شما و رقبا ممکن است افزایش رتبه سایتتان را ظرف مدت ۴ تا ۶ ماه مشاهده کنید. بدیهی است که نتایج سئو با گذشت زمان رشد یا کمی سقوط خواهد داشت و این عامل به دلیل رقابتی است که بین شما و رقبا رخ می دهد، پس نگران نباشید و به سئو به چشم یک رقابت بی انتها نگاه کنید.

چه چیزهایی باعث می شود مدت زمان سئو سایت اینقدر طولانی یا سریع باشد؟

متغیرهای زیادی وجود دارد که بر سرعت مشاهده نتایج پس از شروع به کار سئو تأثیر می گذارد، از جمله میزان ترافیک پایه سایت، طراحی وب سایت، سن یا قدمت دامنه، توضیحات متا دیسکریپشن، موقعیت جغرافیایی، رقبا و بازار هدف و… . همه این فاکتورها نشان می دهند که با چه سرعتی می توانید سایت خود را سئو کرده و به صفحه اول گوگل برسید.

البته این موضوع را بدانید که برخی از متخصصان سئو با فعالیت های کلاه سیاه ممکن است مدت زمان رسیدن به نتیجه و صفحه اول گوگل را کاهش دهند ولی بسته به میزان فعالیت رقبا و آپدیت های گوگل اینگونه فعالیت ها ریسک بسیار بالایی دارند و معمولاً پس از مدتی نتایج حاصل شده از دست خواهند رفت.

پس چرا سایت هایی که با کلاه سیاه کار کردن بعد از مدت ها هنوز صفحه اول هستند؟

چرا مدت seo سایت تا این حد طولانی است؟

بطور خلاصه گوگل باید به دامنه سایت شما اعتماد کند و این اعتماد بسته به میزان رقبا و سختی کلمه کلیدی شما متفاوت می باشد، البته نباید از برخی فاکتورهای مهم مثل برند بودن، تبلیغات محیطی و خارج از سایت، قدمت دامنه و… چشم پوشی کرد و این موارد هم تا حد بسیار زیادی می تواند در روند رشد سئو سایت تأثیر گذار باشد.

اما بطور کلی و در بیشتر پروژه ها شاهد آن هستیم که سایت های تازه تأسیس با دامنه های تازه خریداری می شوند و گوگل از اینگونه سایت ها هیچ شناختی ندارد پس بطور قطع نمی تواند در ابتدای کار به هر سایتی اعتماد بکند.

آیا می توان سرعت نتیجه بخش بودن سئو را افزایش داد؟

عوامل زیادی تعیین می کنند که راهکارهای سئو با چه سرعتی به نتیجه برسند. اگر وب سایت جدیدی طراحی کرده اید و از یک نام دامنه جدید که قبلا مورد استفاده قرار نگرفته است استفاده می کنید احتمالا نتیجه گیری از سئو سایت برای شما مدتی طول بکشد. گاهی اوقات بیش از شش ماه تا یکسال زمان لازم است تا بتوانید در زمینه کاری خود در گوگل به نتیجه برسید. این مدت زمان بسته به نوع استراتژی و میزان فعالیت و سرمایه گذاری هایی که رقبای شما در این زمینه انجام داده اند بستگی دارد.

سئو را یک سرمایه گذاری درازمدت بدانید، نه فعالیتی زودبازده. اگر تلاش های شما در طول زمان افزایش یابد، مطمئناً به تدریج بازده بیشتری را شاهد خواهید بود. در ادامه برخی از راهکارهایی که ممکن است مدت زمان رسیدن به نتیجه سئو را کاهش دهد بررسی خواهیم کرد:

راه های افزایش سرعت سئو سایت کلاه سفید:

  1. افزایش تعداد محتوا: از بهترین راه های افزایش سرعت در روند سئو سایت انتشار بیشتر محتواها به صورت منظم می باشد. این فرایند باید براساس یک تحقیق کلمه کلیدی خوب انجام شود و متخصص سئو باید به فرایند ایندکس شدن محتوای سایت در گوگل نظارت داشته باشد.
  2. فوکوس برروی یک محصول یا خدمات: نیچ مارکتینگ از دیگر راه های افزایش سرعت بخشیدن به بهبود سئو سایت می باشد، در این استراتژی تنها باید تعداد کمی از محصولات یا خدمات را به عنوان اهداف اصلی سئو خود در نظر بگیرید.
  3. برنامه ریزی روی آف پیج: از قوی ترین و سریع ترین کارهایی که یک سئوکار می تواند برای افزایش سریع رتبه سایت شما انجام دهد، برنامه ریزی و فعالیت برروی سئو خارجی سایت شما می باشد. سئو خارجی یا off page شامل خرید رپورتاژ، بک لینک و هرکاری که در خارج از سایت شما انجام شود و به گوگل این سیگنال را بدهد که درباره سایت شما در اینرنت، بحث می شود، می باشد.
  4. استفاده از سوشیال مدیا جهت برند سازی و ارجاع مخاطب به سایت: هیچ متخصص سئویی نمی تواند اهمیت سوشیال مدیا را کتمان کند. اینکه هرروز تعداد زیادی از مخاطبان اسم برند شما را به تنهایی و یا در کنار خدمت یا محصولی که می خواهند دریافت کنند سرچ کنند این سیگنال را به گوگل میرساند که این سایت از نظر کاربران سایتی شاخص و با ارزش می باشد.

همچنین ارجاع مخاطبان از سوشیال مدیاها به سایت به روش های گوناگون باعث اعتبار سایت نزد گوگل می شود.

راه های افزایش سرعت سئو سایت با روش های کلاه سیاه:

۱. خرید دامنه هایی که با موضوع سایت شما تطابق دارند و از دسترس خارج شده اند. برای اینکار ابتدا باید دامنه هایی که موضوع مرتبطی با سایت شما دارند را شناسایی کنید و بعد از بررسی دقیق بک لینک های قدیم، صفحات سایت، پنالتی نبودن دامنه و… می توانید با ری دایرکت ۳۰۱ سایت هدف به سایت خودتان از قدرت سایت خریداری استفاده نمایید. ما در سایت کدُ سئو برای پیدا کردن سایت های از دسترس خارح شده از سایت های www.expireddomains.net و www.nic.ir استفاده می کنیم.

یک نمونه سایت ایرانی که از این تکنیک برای افزایش قدرت سایت خود استفاده نموده است اسنپ مارکت می باشد.ریدایرکت سایت بامیلو به اسنپ مارکت

همچنین به خاطر داشته باشید برای استفاده از این روش حتماً سایت مذکور را در سایت web.archive.org بررسی و تحلیل نمایید تا بیشترین تطابق را با سایت شما و کلماتی که قصد دارید برروی سئو آن کار کنید داشته باشد.

۲. خرید بک لینک انبوه یا Sitewide: از عوامل تاثیر گذار و البته کلاه سیاه، خرید بک لینک انبوه یا Sitewide می باشد که باعث افزایش سریع قدرت وب سایت شما می شود. از این نوع بک لینک ها بیشتر در سایت هایی که رقبای زیاد دارند مثل زمینه گردشگری (بلیط هواپیما و تور) بیشتر می بینیم. برای اینکار شما می توانید به سایت هایی که حاضر به فروش این نوع لینک ها هستند (اغلب سایت های خبری) مراجعه کرده و بر اساس مدت زمان انتشار بک لینک در سایت خود، به آنها پول پرداخت نمایید.

نمونه لینک Sitewide در سایت همشهری

توجه داشته باشید که این تکنیک باید برای همیشه ادامه داشته باشد و اگر بک لینک های خود را شارژ نکنید احتمال سقوط سایت شما بسیار بالاست. ( اگر به هر دلیلی روند شارژ بک لینک را متوقف نمودید به دنبال جایگرینی برای جبران لینک های از دست رفته باشید تنها زمانی سایت شما سقوط نمیکند که تنها شاخص اصلی قدرت صفحه شما فقط بک لینک های Sitewide نباشد) همچنین توجه داشته باشید خرید بک لینک انبوه از سایت هایی که در زمینه کسب و کار شما فعالیت می کنند، بسیار موثرتر است.

توجه فرمایید که تمامی موارد گفته شده حتماً باید توسط یک متخصص و کارشناس سئو بررسی شود و انجام خودسرانه هر یک از این تکنیک ها می تواند باعث پنالتی شدن و آسیب به سئو سایت شما شود.

انواع روش های سئو سایت

در سئو با اصطلاحات زیادی رو به رو می شویم که هر یک معنی خاص خود را دارند. برخی از معروف ترین این اصطلاحات، سئوی کلاه سفید، سئوی کلاه سیاه و سئوی کلاه خاکستری است.

عبارت کلاه سفید و کلاه سیاه برگرفته از فیلم های وسترنی است که در دهه ۱۹۲۰ ساخته شدند. این انتخاب به این دلیل بود تا تماشاچیان بتوانند بین فرد شرور و قهرمان فیلم تفاوت قائل شوند. در این فیلم ها قهرمان همیشه کلاه سفید بر سر داشت، در حالی که فرد شرور کلاه سیاه می پوشید.

این اصطلاحات از آن زمان در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته است و در صنعت سئو هم، مرتبط با نوع استفاده از فعالیت ها و استراتژی های متخصص سئو به کار می رود.

سئوی کلاه سفید (White Hat Seo)؛ پاکیزه و منزه

سئوی کلاه سفید به مجموعه تاکتیک ها و روش های سئو گفته می شود که با قوانین و دستورالعمل های موتورهای جستجو، بخصوص گوگل، سازگار هستند.

کسانی که از سئوی کلاه سفید استفاده می کنند، در واقع متخصصانی هستند که تاکتیک های اخلاقیو اصولی تعیین شده توسط گوگل پیروی می کنند. استراتژی  کلاه سفید در بیشتر مواقع در بلند مدت موجب ارتقای رتبه سایت در گوگل می شود.

اگر می خواهید در سایت خود سرمایه گذاری بلند مدت نمایید، حتماً تابع قوانین سئوی کلاه سفید باشید اما پیشنهاد میکنیم در اینکار افراط نکنید؛ هرچند که حصول نتیجه از این شیوه بهینه سازی سایت نیاز به صبر، حوصله و هزینه بیشتری دارد ولی مطمئن باشید که نتایج آن پایدارتر از انواع دیگر سئو خواهد بود.

واقعیت تلخ اما واقعی: درست است که گوگل با استفاده از الگوریتم هایی که دارد می تواند به روش سئویی که سایت شما پیش گرفته است پی ببرد و اگر سایت شما از قوانین گوگل پیروی نکند سایت شما را جریمه و رتبه های شما را کسر میکند، اما در بسیاری از زمینه فعالیت ها که رقبات در سئو زیاد است استفاده از روش کلاه سفید تقریبا شانس شما را برای نتیجه گرفتن صفر می کند. پس خیلی به این روش تعصبی نگاه نکنید و بگذارید متخصص سئو روشی که تشخیص میدهد را در پیش بگیرد.

سئوی کلاه سیاه (Black Hat Seo)؛

سئوی کلاه سیاه اصطلاحی است که در فضای وب زیاد با آن مواجه می شویم و به شیوه ها و تکنیک هایی اطلاق می شود که هدف آن ها فریب دادن ربات های گوگل و کسب جایگاه در حداقل زمان ممکن است.

به عبارتی دیگر، سئوی کلاه سیاه به کارگیری متدهایی است که با استانداردها و الگوریتم های گوگل در تضاد هستند ولی می توانند گوگل را فریب دهد تا سایت شما به صدر نتایج جستجوی کاربران راه پیدا کنند.

در گذشته این نوع روش سئو به سایت ها کمک می کرد تا جایگاه خود را در گوگل خیلی سریع ارتقا دهند ولی بعدها گوگل این روش ها را شناسایی کرد تا این شیوه ها امروزه کارایی نداشته باشد و یا حداقل با ریسک بسیار زیادی برای متخصصین سئو صورت بگیرد.

سئوی کلاه خاکستری (Gray Hat Seo)؛ نه شرقی نه غربی!

برخلاف تصور بسیاری از افراد، سئوی کلاه خاکستری، یک تکنیک میانه رو نیست و نمی توان آن را ترکیبی از سئوی کلاه سفید و کلاه سیاه دانست، بلکه روشی است منحصر به فرد که استفاده از آن مانند راه رفتن روی لبه پرتگاه است و به کارگیری آن نیاز به دانش و تجربه دارد. اگر از تکنیک های سئوی کلاه حاکستری درست و بجا استفاده شود، می تواند یک فرصت طلایی برای ارتقای رتبه بندی سایت باشد ولی استفاده نامناسب از  شیوه های این تکنیک سئو می تواند سایت را با خطراتی مواجه کند.

پیشنهاد کُدُ سئو برای انتخاب بهترین روش در سئو

در واقع اگر بخواهیم صادق باشیم درست است که اطاعت از دستورات گوگل باید الویت باشد ولی در بسیاری از زمینه های فعالیت سئو کلاه سفید یک روش محکوم به باخت است و شما هیچ وقت نمی تواند با صدها سایتی که روزانه تعداد زیادی بک لینک، رپورتاژ و… دریافت میکنند رقابت داشته باشد.

البته روش سئو کلاه سیاه هم اصلا توصیه نمیشه! درست است که این روشها شاید در مدتی نتیجه بدهد ولی هر لحظه ممکن است با یک آپدیت گوگل تمام رتبه های شما یک شبه از دست برود و تمام هزینه شما سوخت شود.

قطعا پیشنهاد ما برای بیزینس های که رقابت آنها زیاد و متوسط است استفاده از روشهای کلاه خاکستری می باشد. در واقع شما اگر بتوانید استراتژی درستی را تدوین کنید و در البته به حرف های گوگل هم تا حدی گوش بدهید این روش بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

اما در ادامه مواردی که گوگل به آن برای بهبود سئو سایتتان اشاره کرده است را همراه با مواردی که متخصصین سئو به آن پی برده اند را گرد آوری کرده ایم.

پیش از هرچیز بهتر است سایت خود را به ۳ قسمت اصلی تقسیم کنید و در هر قسمت مواردی که گفته می شود را انجام دهید.

انواع قسمت های سئو سایت و موارد مهم در پیاده سازی آن

  1. سئوی تکنیکال (Technical Seo)
  2. سئوی داخلی سایت (On Page Seo)
  3. سئوی خارجی سایت (Off-Page Seo)

۱. سئوی تکنیکال چیست و مهم ترین فاکتورهای آن چیست؟

سئو تکنیکال به فرایند بهینه سازی وب سایت برای کرولینگ و ایندکس کردن سایت توسط موتورهای جستجو گفته می شود. به عبارت دیگر، با استفاده از سئو تکنیکال امکان دسترسی، کرولینگ، تفسیر و ایندکس کردن سایت بدون کوچک ترین مشکلی برای موتورهای جستجو فراهم می شود.

به این دلیل به این نوع سئو، سئو تکنیکال گفته می شود که هیچ ارتباطی با محتوای واقعی وب سایت یا با ارتقاء جایگاه وب سایت ندارد و هدف اصلی آن، بهینه سازی زیرساخت های یک وب سایت است.

مهمترین کارهایی که در سئوی تکنیکال باید انجام شود:

  • اتصال سایت به Google Search Console
  • از گزارش COVERAGE گوگل کنسول برای یافتن و رفع خطاهای کرول (crawl) استفاده کنید.
  • یک سایت مپ XML ایجاد کنید و به همه موتورهای جستجوی اصلی ارسال کنید.
  • ساختار سایت و ساختار URL خود را بهینه کنید.
  • وب سایت خود را مطابق با استاندارهای SEO طراحی کنید. (مشاهده چک لیست سئو سایت)
  • بعد از طراحی سایت توجه کنید که سایت شما هم در گوشی و هم در دسکتاپ سرعت بالایی داشته باشند.

۲. سئوی داخلی سایت (On Page Seo) چیست و موارد مهم در پیاده سازی آن کدام است؟

منظور از سئوی داخلی سایت، سئو صفحات داخلی وب سایت که به مخاطبان نمایش داده می شود است و به نحوه ارتباط سایت با موتورهای جستجو و کاربران مربوط می شود.

هرچند که موتورهای جستجو به یک وب سایت به صورت کلی نگاه می کنند، با این حال رتبه بندی سایت ها براساس صفحات آن ها انجام می شود؛ به همین دلیل مهم است که به بهینه سازی تک به تک صفحات وب سایت خود توجه کنید.

مهمترین کارهایی که در سئوی داخلی باید انجام شود:

  • عنوان صفحات سایت خود را بهینه کنید. این مهمترین فاکتور در سئوی داخلی سایت است. عنوان صفحات در نتایج جستجو نشان داده می شود و باید برای کاربران جالب باشد. عنوان یک صفحه همچنین باید به ربات های موتور جستجو سرنخ های کافی درباره محتوای همان صفحه را بدهد.
  • تگ H1 خود را بهینه کنید؛ تگ H1 همان چیزی است که به عنوان اولین و مهمترین تیتر در ابتدا و بالای صفحه نمایش داده می شود. یک صفحه بهینه سازی شده فقط دارای یک تگ H1 است و معمولاً تیتر اصلی صفحه یا مقاله می باشد.
  • سایر عناوین خود را بهینه کنید؛ علاوه بر برچسب H1، یک صفحه باید دارای سرفصل های فرعی (H2, H3) برای بخش های مختلف باشد. در صورت وجود محتوای طولانی، تیترهای H2 و H3 مطالعه صفحه را برای کاربران راحت تر می کنند و توسط خزنده ها یا کرولر ها اسکن می شوند.
  • سئوی تصاویر را فراموش نکنید؛ هر تصویری که در یک صفحه استفاده می شود باید به درستی بهینه شود، در غیر این صورت موتورهای جستجو نمی توانند تصاویر موجود در سایت را درک کنند. مواردی مانند بهینه سازی نام فایل، اندازه و حجم فایل و متن جایگزین (alt) برای سئوی تصاویر بسیار مهم است.
  • قالب بندی صفحه را رعایت کنید؛ انتشار صفحه ای با متن و تصاویر، بدون صرف وقت برای زیباسازی آن، یک روش سئوی نامناسب است. اگرچه گوگل، صفحات وب سایت ها را مانند انسان نمی بیند، اما راه هایی برای درک ظاهر یک صفحه یا پر بودن آن از تبلیغات و پنجره های پاپ آپ وجود دارد و همه این موارد در طول پروسه رتبه بندی مورد توجه قرار می گیرد.

موارد مهم و ضروری در سئوی محتوا چیست؟

سئوی محتوا زیرمجموعه ای از سئوی داخلی سایت است و با کیفیت محتوا و نحوه بهبود آن مرتبط است. از آنجا که محتوا یکی از فاکتورهای بسیار مهم موفقیت در سئو می باشد، بسیاری از متخصصات سئو آن را یکی از ۳ فاکتور اصلی سئو می دانند.

انتشار یک محتوای بدون نقص که کاربران آن را دوست داشته باشند و موتورهای جستجو بتوانند آن را مشاهده کنند، ضامن موفقیت هر سایتی می باشد.

برای رسیدن به این هدف، می توانید از این دستورالعمل ها پیروی کنید:

  • فرایند تولید محتوا با تحقیق درباره کلمات کلیدی آغاز می شود. انتخاب درست کلمات کلیدی باعث افزایش رتبه سایت و قرار گیری سایت در صفحه اول گوگل می شود.
  • یک گام پیش تر بروید و به دنبال کلمات کلیدی طولانی (Long Tail Keywords) و کلمات کلیدی مرتبط از نظر معنایی (LSI) باشید و آن ها را به عناوین، سرفصل ها و محتوای اصلی خود اضافه کنید.
  • مطالب را به طور کامل و طولانی منتشر کنید تا کاربران بتوانند آنچه را که می خواهند به دست آورند و موتورهای جستجو سرنخ کافی برای درک زمینه محتوای شما داشته باشند.
  • به سایر وب سایت های با کیفیت (در صورت منطقی بودن و ترجیحاً مرتبط با موضوع صفحه سایت شما) و سایر صفحات وب سایت خودتان لینک بدهید تا به کاربران کمک کنید تا درباره یک موضوع بیشتر مطالعه کنند. اینکار باعث افزایش رتبه سایت شما در گوگل می شود.
  • از طرح ها، رنگ ها و برجسته کردن متن برای مشخص کردن بخش های مهم محتوای خود در موتورهای جستجو استفاده کنید.

حتما مشاهده کنید : آموزش ۰ تا ۱۰۰ سئو محتوا

۳. سئوی خارجی سایت (Off-Page Seo) چیست و چه نقشی در افزایش رتبه سایت دارد؟

سئوی خارجی به اعتبار دادن سایت شما نزد گوگل مرتبط است. سئو خارجی را می توان یکی از فاکتور های مهم رتبه بندی دانست که بخش عمده آن را می توان به دریافت بک لینک و رپورتاژ از سایت های معتبر که باعث افزایش اعتبار سایت می شوند دانست.

یکی از راه های افزایش اعتبار نزد گوگل، دریافت لینک از سایت های  معتبر دیگر می باشد، حال اگر این سایت ها در زمینه فعالیت شما هم باشند که چه بهتر. در واقع اگر تعداد بک لینک های ختم شده به یک وب سایت را نشان از محبوبیت آن سایت نزد مخاطبان بدانیم طبیعی است که هر چه تعداد بک لینک های معتبر و باکیفیت به سایت بیشتر باشد احتمال افزایش رتبه آن سایت در نتایج گوگل بیشتر می شود.

در واقع بک لینک ها به گوگل این پیغام را می دهد که سایت شما در بین دیگر سایت ها معتبر و قابل اعتماد می باشد. پس از این استدلال می توان نتیجه گرفت احتمالا هرچقدر تعداد بکلینک ها و سایت هایی که به شما لینک میدهند قدرتمندتر باشند، پس تاثیر گذاری بیشتری هم خواهند داشت.

البته دریافت لینک از سایتی که در زمینه فعالیت شما کار میکند تاثیر بسیار بیشتری نسبت به سایت هایی دارند که هیچ ارتباطی با سایت شما ندارد.

مهمترین روش های سئوی خارجی سایت عبارتند از:

  • لینک سازی؛ لینک سازی فرایند دریافت بک لینک از وب سایت های دیگر است. این پیوندها به عنوان «رای اعتماد» عمل می کنند و اعتبار وب سایت شما را افزایش می دهند. بک لینک ها می توانند توسط افراد دیگر ایجاد شوند و یا یک متخصص سئو از طریق ربات ها و یا  به صورت دستی اقدام به تولید backlink کند.
  • تبلیغ برند؛ گوگل دوست دارد برند های شناخته شده را در رتبه های بالای گوگل قرار دهد، زیرا مردم به آن ها اعتماد بیشتری دارند. علاوه بر تبلیغ وب سایت برای دریافت لینک، باید روی تبلیغ نام تجاری خود نیز کار کنید و صحبت درباره آن را در شبکه ها و رسانه های اجتماعی ترویج دهید. گوگل می تواند این سیگنال ها را دریافت کند و به وب سایت هایی که مردم در مورد آن ها صحبت می کنند رتبه بهتری دهد.
  • رپورتاژ آگهی؛ از دیگر روش های لینک سازی می باشد که شما می توانید با پرداخت هزینه ای به سایت های معتبر در صفحه ای از سایت آن ها مقاله قرار دهید و از آن لینک دریافت نمایید. وازه رپورتاژ توسط متخصصان سئوی ایرانی رواج پیدا کرده است و در وب انگلیسی به رپورتاژ “پست مهمان” گفته می شود.

آموزش ساخت بک لینک

توجه داشته باشید که کیفیت هر بک لینک با بک لینک دیگر متفاوت می باشد و صرفاً تعداد بک لینک برای گوگل مدنظر نیست؛ به طور مثال ممکن است یک سایت تنها با دریافت یک backlink از یک سایت مرتبط و قدرتمند رشد بیشتری نسبت به سایتی داشته باشید که تعدادی backlink غیرمرتبط و بی کیفیت دارد. در ساخت بک لینک ها به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • اگر سایت ایرانی دارید سعی کنید در ابتدای لینک سازی از سایت های ایرانی و فارسی زبان هم لینک دریافت نمایید.
  • پسوندهای دامنه سایت ها برای گوگل مهم است، بطور مثال سایت هایی که GOV – EDU هستند معمولا از اعتبار بیشتری برخوردار هستند.
  • سایت های معتبری که لینک کمتری به سایت ها می دهند معمولاً تأثیر بیشتری دارند، پس در انتخاب سایت برای دریافت backlink حساسیت داشته باشید.
  • از سایت هایی لینک دریافت کنید که قدمت و سابقه زیادی دارند.
  • سایت هایی را که در زمینه فعالیت شما هستند در اولویت قرار دهید.
  • از وب سایت هایی لینک دریافت کنید که در حال رشد هستند و به صورت منظم تولید محتوا می کنند.
  • از سایت های پنالتی شده یا اسپم بک لینک نگیرید.
  • سعی کنید از سایت های زیادی بک لینک دریافت کنید و روند لینک سازی را تنها به یک یا چند سایت محدود نکنید.
  • از انواع لینک ها (لینک در متن، لینک در تصویر، لینک کامنتی، لینک پروفایلی) استفاده نمایید.
  • لینک های نوفالو هم تاثیر گذارند و از آن ها غافل نشوید.
  • لینک سازی را در طول مدت زمان انجام دهید و در ابتدا تعداد زیادی بک لینک دریافت نمایید.
  • در لینک سازی تنها از کلمات کلیدی به عنوان انکر تکست استفاده نکنید و از کلمات مترادف، استفاده از کلمه کلیدی و برند در کنار همدیگر و یا آدرس لینک به عنوان Anchor text استفاده نمایید.

انواع لینک و میزان تأثیر هریک در بهینه سازی سایت

  • لینک های داخلی: لینک های داخلی پیوندهایی هستند که در یک صفحه وب مشاهده می کنید و شما را به صفحه وب دیگری از همان دامنه (وب سایت) هدایت می کنند. این پیوندها به کاربران این امکان را می دهند تا در صفحه وب شما بیشتر بمانند و به دیگر صفحات همان سایت هدایت شوند؛ در نتیجه، اعتبار وب سایت شما را افزایش می دهند و به رتبه بندی سایت شما در موتورهای جستجو کمک می کنند.
  • لینک های خارجی: پیوندهای خارجی یا «پیوندهای خروجی»، پیوندهایی هستند که هنگام گشت و گذار در یک وب سایت خاص، شما را به دامنه دیگری می رسانند. این نوع پیوند ها معمولاً برای ارائه توضیحات بیشتری که ممکن است در دیگر سایت ها باشد، برای کاربران ایجاد می شوند.

تفاوت بک لینک فالو و نوفالو و کدام تأثیر بیشتری دارد؟

چگونه نوع بک لینک را تشخیص دهیم؟

برای تشخیص نوع بک لینک ها باید برروی لینک ایجاد شده راست کلیک نمایید و گزینه inspect را انتخاب نمایید. در مرحله بعد باید توجه کنید در مقابل کلمه rel چه چیزی نوشته شده است. نحوه تشخیص بک لینک های Follow و Dofollow

نمونه لینک نوفالو

<a href=”https://codoseo.net/” > codoseo </a> <a href=”https://codoseo.net/” rel=”Follow” > codoseo </a>

نمونه لینک فالو

 <a href=”https://codoseo.net/” rel=”Dofollow” > codoseo </a>

توجه داشته باشید اگر در قسمت تگ a اگر از rel استفاده نشده باشید این لینک به عنوان لینک فالو در نظر گرفته می شود. نحوه تشخیص بک لینک های Nofollow

نمونه لینک نوفالو

<a href=”https://codoseo.net/” rel=”nofollow” > codoseo </a>

نحوه تشخصی بک لینک های Sponsored و UGC

نمونه لینک sponsored

<a href=”https://codoseo.net/” rel=”sponsored” > codoseo</a>

نمونه لینک ugc

<a href=”https://codoseo.net/” rel=”ugc” > codoseo </a>

سئوی محلی یا لوکال سئو چیست و نحوه پیاده سازی آن چگونه است؟

سئوی محلی یا لوکال سئو نوع دیگری از روش های سئو محسوب می شود که فقط برای مشاغل محلی مناسب است. به عبارت دیگر، اگر شما یک وب سایت دارید و هدف، جلب بازدیدکنندگان محلی از سایت شما است، باید وب سایت خود را برای سئوی محلی بهینه کنید. مثلا : تعمیرات یخچال در تهران – کافی شاپ در سعادت اباد و…

همه مواردی که درباره سایر انواع سئو ذکر شد برای سئوی محلی هم معتبر است و می توانید دستورالعمل های زیر را نیز به آن اضافه کنید:

هوشمندانه سئو کنید!

سئو تنها استفاده از یکسری کلمات کلیدی و دریافت بک لینک نیست و برای بهینه سازی سایت نیاز به یک استراتژی دقیق احساس می شود! در حقیقت، سئو، نحوه اتصال هر یک از عناصر موجود در یک وب سایت به یکدیگر، برای ایجاد یک استراتژی منسجم است.

اما چه استراتژی برای سئو سایتمان انتخاب کنیم؟

در حقیقت هیچ تضمینی وجود ندارد که شما حتما در سئو موفق شوید و نتیجه بگیرید؛ اما می توان کارهایی را انجام داد که بیشتری تاثیر را در سئو دارند و برای افزایش رتبه سایت شما بسیار موثر هستند.

البته قبل از آنکه بخواهیم به بررسی این موارد بپردازیم یک نکته مهم را به شما یاد آور می شویم تا هزینه های شما به یک دهم کاهش پیدا کند.

شما لازم نیست در همه کلمات کلیدی صفحه اول و یا لینک ۱ باشید!

شاید پس از خواندن این تیتر کمی تعجب کرده باشید و بگویید که اگر در همه کلمات تاپ لینک باشید قطعا سود بیشتری خواهید کرد؛ اما این استراتژی اصلا درست نیست و تنها شما هزینه زیادی را برای این استراتژی از پیش باخته خرج خواهید کرد.

در واقع همه کلمات کلیدی برای شما سود آور نیستند و تنها بخشی از کلمات کلیدی هستند که هم سرچ خوبی دارند و هم مشتری واقعا به دنبال خرید و یا دریافت خدمات از شماست. (معمولا  کلماتی که با خرید، قیمت، فروش، بهترین، برتر و… شروع می شود کلمات پرفروش تری برای شما هستند)

پس به شما پیشنهاد می دهیم قبل از آنکه یک شرکت سئو پیدا کنید و لیستی از کلمات کلیدی مختلف رو برای دریافت خدمات سئو سایت به آنها بدهید، از قبل روی همان کلمات کمپین گوگل ادز اجرا نمایید و بررسی کنید که آیا این کلمات واقعا به فروش شما کمک میکند؟ کدام یک از این کلمات بیشترین فروش را برای شما دارد؟ کدام یک از کلمات هم سریع تر سئو می شوند و هم کم هزینه و پرسودتر هستند؟

توجه کنید که این کلمات رو به صورت هفتگی یا روزانه اجرا کنید تا مشخص شود واقعا کدام یک از کلمات پرسودتر بوده است.

بعد از این مراحل بهترین کار مشاوره سئو می باشد. شما با دریافت خدمات مشاروه سئو سایت می توانید کلماتتان را آنالیز کرده و تصمیم های بهتر و درست تری بگیرید.

هزینه سئو سایت چقدر می شود؟

از آن دسته از سئوالاتی که برای هر متخصصی سئو می تواند یک چالش باشد، اعلام هزینه سئو می باشد. در واقع پاسخ به این سئوال به این دلیل سخت است که هر کلمه کلیدی با دیگر کلمه کلیدی از نظر رقابت متفاوت می باشد و متخصص سئو تنها با بررسی و آنالیزی که انجام می دهد می تواند هزینه خدمات سئو سایت شما را بررسی کند.

سختی کلمه کلیدی در سئو
سختی کلمه کلیدی در سئو

برای اینکه بتوانید بهتر به میزان قیمت دهی در زمینه سئو آشنا شوید مثالی برای شما خواهیم زد. اگر به تصویر بالا دقت کنید ما دو کلمه “بلیط هواپیما” و کلمه “تور اروپا” را به کمک ابزار ahrefs از نظر سختی کلمه کلیدی بررسی کردیم.

همانطور که مشخص است کلمه “بلیط هواپیما” چندین برای کلمه “تور اروپا” سخت تر می باشد (با توجه به اینکه هر دو در زمینه گردشگری می باشند).

این سختی کلمه کلیدی نشان دهنده آن است که تعداد زیادی سایت برروی سئو سایت خود سرمایه گذاری کرده اند و این سرمایه گذاری قطعا هزینه بر خواهد بود. پس در نتیجه می توان به این نتیجه رسید که اگر شما قصد داشته باشید برروی کلمه بلیط هواپیما رتبه کسب کنید باید تقریبا ۴ برابر بیشتر از هزینه ای که برروی کلمه تور اروپا هزینه میکنید سرمایه گذاری و خرج نمایید.

همچنین اگر می خواهید دقیقا از هزینه های سئو سایت خود مطلع شوید و از شرکت معتبر و قدرتمند برای بهبود رتبه سئو سایت خود کمک بگیرید، ما در مجموعه کُدُ سئو می توانیم بهترین خدمات سئو را برای شما انجام دهیم. برای این منظور شما می توانید از طریق شماره تماس های شرکت کُدُ سئو با کارشناسان ما مشاوره دریافت کرده تا با شناخت بهتر و بیشتری به سرمایه گذاری در سئو تصمیم گیری نمایید.

کلام آخر

سئو یک علم است که می تواند با بهبود رتبه کلمات کلیدی سایت شما باعث شود فروش محصولات و خدمات شما چندین برابر شود. البته در بیشتر مواقع پیاده سازی سئو سایت ماه ها زمان لازم دارد و یک شبه نمی توان توقع کسب بهترین رتبه ها را داشت (حتی از بهترین شرکت ها سئو). پس همانطور که در این مطلب اشاره کردیم سعی کنید قبل از آنکه سایت خود را سئو کنید و خود را درگیر هزینه های سئو کنید از قبل با یک تست ساده توسط گوگل اذز پی ببرید که آیا قرار گرفتن سایت شما در رتبه ۱ تا چه اندازه می تواند به فروش شما کمک کند!

پس از تست هایی که برروی کلمات کلیدی انجام دادید حال با خیال راحت تر و چشم بازتر می توانید یک شرکت معتبر سئو را انتخاب کنید که قطعا پیشنهاد ما شرکت هایی هستند که خود توانسته اند برروی کلمات مختلف در زمینه سئو رتبه خوب کسب کنند.

در نهایت ما در سایت کُدُ سئو تمام تلاش خود را کردیم تا همه چیز درباره سئو سایت که شما باید از آن مطلع باشید را به صورت کاملا تخصصی بررسی کنیم. البته اگر فکر می کنید این اطلاعات برای شما کافی نیست و یا علاقمند هستید تا سئو را به شکل جدی تر و حرفه ای تر دنبال کنید، پیشنهاد می کنیم از سایر مقالات ما در زمینه سئو دیدن کنید.

۵/۵ - (۵ امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط