آخرین مقالات

شغل کارشناس تولید محتوا چیست آینده و درآمد آن [در ایران و خارج] چقدر است؟

شغل تولید محتوا که به آن کارشناس تولید محتوا هم می گویند یکی از مشاغلی است که در سال های اخیر توانست رونق بیشتری بگیرد. با گسترده شدن بستر اینترنت در سراسر دنیا تقریبا تمامی کسب و کارها در شبکه های اجتماعی و وب سایت ها شروع به فعالیت کردند و این امر موجب شد تا نیاز به متخصص برای کار تولید محتوا بیشتر از قبل احساس شود و طرفدارن بیشتری پیدا کند. اگر شما هم جزء افرادی هستید که می خواهید از این شغل بیشتر بدانید و یا حتی از آن کسب درآمد کنید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

تولید محتوا  چیست؟

تولید محتوا یک استراتژی ارزشمند در بازاریابی دیجیتال است که امروزه بسیاری از کسب و کارها از آن برای جذب مشتری استفاده می کنند. در واقع هرچیزی که شما در بستر اینترنت می بینید مثل متن، تصویر، ویدئو و پادکست؛ همگی به نوعی محتواهای تولید شده می باشند.

تولید محتوا یک استراتژی طولانی مدت در بازاریابی است و اهداف زیر را دنبال می کند:

  • در مشتریان بالقوه ایجاد اعتماد می کند.
  • در دنیای کسب و کار برای شما کسب اعتبار و برند سازی می کند.
  • به اشاعه دانش و ارزش در بین مشتریان بالقوه شما کمک می کند.

تولید محتوا به عنوان بازاریابی جاذبه (بازاریابی درونگرا) شناخته می شود چراکه بسیار تأثیرگذار است و راهی سیستماتیک برای ارائه اطلاعات مرتبط به خریداران بالقوه برای حل مشکلات و سردرگمی آنها در خرید یک کالا یا خدمات محسوب می شود.

به عنوان مثال، یک دکتر دندانپزشک می تواند با انتشار محتوایی مرتبط با آنچه مشتریانش به دنبال آن هستند، منتفع شود. این دندانپزشک با تولید محتواهای مختلف در خصوص بهداشت دهان و دندان و انتشار محتوایی که به بیماران بالقوه ویژگی های یک مطب دندانپزشکی مناسب را متذکر می شود، می تواند باعث شناخت بیشتر بیماران از خدمات ارائه شده توسط او شود و با ادامه این روند، مطمئناً تعداد زیادی از افراد به مطب او مراجعه خواهند کرد.

با توجه به تعداد بسیار زیاد کسب و کارها، بهتر است برندها به گونه ای عمل کنند که در ذهن مخاطب ماندگار شوند و تولید محتوا راهی است که به وسیله آن می توان حتی پیش از فروش کالا به مخاطب، در او ایجاد اطمینان خاطر کرد.

از آن جایی که مخاطبان هدف بیشتر تمایل دارند که خرید خود را از برندهایی انجام دهند که می شناسند و به آن اعتماد دارند، تولید محتوا می تواند چنین عملکردی را ایفا کند و به همین دلیل، ارزش سرمایه گذاری دارد.

شغل تولید محتوا چیست؟

در دنیای گسترده اینترنت، هر اطلاعاتی که مشاهده می کنید محتوا نام دارد. محتوا در واقع اطلاعاتی هستند که به شما کمک می کنند در مورد موضوعاتی اطلاعات بیشتری کسب کنید. در کار تولید محتوا افراد وظیفه دارند تا تمامی اطلاعات متنی، تصویری و صوتی یک وب سایت با موضوعات مشخص را تولید نمایند.

با این تفاسیر ممکن است فکر کنید شغل کارشناس تولید محتوا و تمامی افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند، راحت است. اما این تصور کاملا اشتباه است زیرا تولید محتوا برای هر سایتی قواعد و قوانین مشخص خود را دارد.

به عبارتی می توان گفت هدف از تولید محتوا برای وب سایت های مختلف، رقابت در گوگل (سئو) می باشد. مطالبی که در وب سایت ها قرار داده می شود باید به گونه ای باشد که بتواند مخاطب را جذب کرده و بازدید سایت را افزایش دهد.

حال که متوجه شدید کار تولید محتوا چیست، به سراغ نیازمندی های این شغل می رویم. برای این که شما هم بتوانید به یک تولید کننده محتوا تبدیل شوید باید بدانید که این شغل تحصیلات و مهارت هایی را نیاز دارد. در ادامه ما نیازمندی های این شغل را به شما معرفی می کنیم.

برای استخدام به عنوان کارشناس تولید محتوا باید چه تحصیلاتی داشته باشیم؟

در صورتی که می خواهید به عنوان فریلنسر مشغول به کار شوید، الزامی برای داشتن مدرک دانشگاهی وجود ندارد. اما اگر بخواهید در یک شرکت بزرگ و معتبر به عنوان یک کارشناس تولید محتوا استخدام شوید باید حتما مدرک دانشگاهی داشته باشید. معمولا مدرک کارشناسی رشته های روزنامه نگاری، بازاریابی یا ارتباطات را می پذیرند.

کارشناس تولید محتوا چه مهارت هایی باید داشته باشد؟

مهارت های لازم نوشتاری برای شغل تولید محتوا : یکی از اصلی ترین بخش های شغل تولید محتوا، نوشتن محتوا روان و جذاب است، به گونه ای که مخاطب از خواندن ادامه مطلب منصرف نشود و بتوان در هر متن و پاراگراف اطلاعات خوب و مفیدی را به آن منتقل کنید. این نوشتن می تواند شامل پست های بلاگ، زیر نویس ویدئو و تبلیغ نویسی و… باشد. بنابراین باید با مهارت های نوشتاری لازم را فرا بگیرید.

مهارت های جستجوی کلمات کلیدی : برای این که بتوانید به عنوان یک نویسنده حرفه ای استخدام شوید و بالاترین میزان کسب درآمد تولید محتوا را داشته باشید، باید مهارت جستجوی کلمات کلیدی را کسب کنید. این امر به شما کمک می کند تا به خوبی با نیازهای مخاطب آشنا شوید و مطالبی را تولید کنید که پاسخگوی نیازآن ها باشد.

علاوه بر این محتوا نویس برای نوشتن یک مطلب مفید نیاز به جمع آوری اطلاعات از دیگر منابع در سطح اینترنت می باشد، به همین دلیل می توان تسلط به جستجو در اینترنت را یکی از مهمترین شاخصه ها برای این شغل دانست.

مهارت های پایه ای و مورد نیاز سئو : اگر می خواهید وارد بازار کار تولید محتوا سایت شوید باید بدانید که معمولا وظیفه بهینه سازی محتوا (سئو محتوا) برای گوگل بر عهده متخصص سئو است. اما اگر قرار باشد این مسئولیت به شما محول شود باید با مهارت های پایه ای سئو که برای شغل تولید محتوا آشنا باشید.

نمودار رشد سئو سایت با استفاده از بازاریابی محتوا

نمودار رشد سئو سایت با استفاده از بازاریابی محتوا

در صورتی که بخواهید به عنوان کپی رایتر و فریلنسر بازاریابی وارد این شغل شوید، باید نحوه استفاده از سئو در تولید محتوا مبنی بر اصول سئو و وبلاگ نویسی را فرا بگیرید. البته این مورد خیلی سخت نیست و شما باید با قوانینی که گوگل برای بهینه سازی محتوا گفته است را با کمی حلاقیت در نگارشتان رعایت فرمایید.

مهارت های تحلیل وب : این مهارت مربوط به افرادی می باشند که قصد دارند در موقعیت های شغلی مدیران بازاریابی محتوا و مشاوران فعالیت داشته باشند. داشتن این مهارت کمک می کند تا آن ها بدانند چگونه داده ها و کارایی کمپین ها را ارزیابی نمایند. همچنین توانایی گزارش های بدست آمده را برای مدیران و مشتریان را بررسی خواهند کرد.

در واقع کار اصلی این مهارت بررسی نوع و سبک محتواهای رقبا و مقایسه آن با سایت خودتان می باشد از نظر سطح کیفیت و بهترین اثر بخشی بر مخاطب می باشد.

مسیرهای شغل تولید محتوا

متخصص بازاریابی محتوا وظیفه او تحقیق و نوشتن محتوا می باشد.
استراتژیست بازاریابی محتوا وظیفه او طراحی استراتژی کلی در حوزه بازاریابی محتوا برای شرکت های مختلف است.
سرپرست بازاریابی محتوا یا مدیر بازاریابی این مدیر و یا سرپرست مسئول مدیریت دپارتمان بازاریابی محتوا است.
متخصص ارشد بازاریابی محتوا و بازاریاب محتوا افرادی که تجربه و تخصص کافی در زمینه کمپین های بازاریابی محتوا دارند، ممکن است در شرکت های مختلف و یا خود به عنوان فریلنسر فعالیت کنند.
مشاور بازاریابی محتوا مشاور به فردی گفته می شود که در زمینه کار تولید محتوا تخصص و مهارت دارند و به کسب و کارهای مختلف در خصوص نحوه استفاده از بازاریابی محتوا مشاوره می دهند تا آن ها بتوانند فروش خود را افزایش دهند.

میزان درآمد کارشناس تولید محتوا و سایر حوزه های تولید محتوا

حقوق و دستمزد تولید محتوا یکی از مهم ترین دغدغه های افرادی است که قصد دارند وارد حرفه تولید محتوا شوند. به طور کلی درآمد شغل کارشناس تولید محتوا و سایر افرادی که در این شغل فعالیت می کنند به عوامل همچون زبان محتوا، میزان تخصصی بودن محتوا، سابقه کاری، میزان حجم محتوا، نوع محتوا و… بستگی دارد. همچنین درامد افرادی که در شغل تولید محتوا فعالیت می کنند هر سال در حال افزایش می باشد. (به جز هزینه های تورم سالانه)

حقوقی که کارفرمایان برای افرادی که کار تولید محتوا را انجام می دهند معمولا بر اساس کیفیت کار و رعایت شرایط مدنظر کارفرما تعیین می شود. به عبارتی هر چقدر کیفیت کار بالا باشد و بتواند رضایت کارفرما را جذب کند، دستمزد فرد نیز بالاتر خواهد بود.

نمونه هایی از آگهی استخدام نوشنده محتوا در سایت جاب اینجاب (مهر 1401)
نمونه هایی از آگهی استخدام نوشنده محتوا در سایت جاب اینجاب (مهر 1401)

به طور متوسط، شرکت های تولید محتوا حقوقی بین 8 تا 12 میلیون تومان را برای تولیدکنندگان محتوا در نظر می گیرند. یعنی شخصی که به استخدام رسمی این شرکت ها در آمده، یک حقوق ثابت خواهد داشت.

اما درآمد فریلنسرها کاملا متفاوت بوده و به میزان وقتی که برای این کار صرف می کنند بستگی دارد. یعنی یک شخص ممکن است به عنوان یک شغل دوم و به صورت پاره وقت به تولید محتوا مشغول باشد و یک میلیون تومان درآمد داشته باشد، اما شخص دیگر به صورت جدی تر روی این کار تمرکز کرده و درآمدی تا 20 میلیون تومان هم داشته باشد.

برخی از افراد هم هستند که ترجیح می دهند علاوه بر خودشان، برای افراد دیگر هم اشتغال زایی کنند و به همین دلیل یک شرکت تولید محتوا راه اندازی می کنند. بدون شک درامد این شرکت ها بسیار بیشتر کارمندی و فریلنسری است و به طور تقریبی یک شرکت معتبر و معروف تولید محتوا ماهیانه حدوداً پنج الی ده برابر یک نویسنده متوسط درآمد دارد.

درآمد شغل تولید محتوا بر اساس چه مواردی تعیین می شود؟

نمونه فرم لیست قیمت تولید محتوا در سایت کدُ سئو
نمونه فرم لیست قیمت تولید محتوا در سایت کدُ سئو
  • تعداد کلمات محتوا

یکی از عواملی که در میزان دستمزد و حقوق تولید کنندگان محتوا همیشه تاثیر گذار بوده، تعداد کلمات هر محتوا است. در واقع معمولا نویسندگان محتوا سایت براساس میزان کلماتی که نگارش آن را انجام می دهند هزینه دریافت می کنند. در این صورت محتواهایی با تعداد کلمات بیشتر، دستمزد بیشتری برای نویسنده خواهند داشت.

  • سابقه کاری و مهارت

شاخصه سابقه کاری و مهارت در هر شغلی اهیمت ویژه ای در میزان دریافت دستمزد دارد، البته در شغل تولید محتوا این عامل کمی پررنگ تر می باشد تا جایی که ممکن است یک نویسنده با 10 سال سابقه هزینه 6 الی 7 برابر بیشتر نسبت به یک نویسنده تازه کار دریافت کند.

  • پروژه های موفق (کار با شرکت های بزرگ و مطرح)

قطعا هر کارفرمایی علاقمند است نیرویی استخدام کند که تجربه کار در بالاترین سطح و حرفه ای ترین شرکت ها را داشته باشد. این بحث در مورد شغل تولید محتوا کمی بیشتر به چشم می خورد. به دلیل وجود نیرو کار زیاد بازار تولید محتوا، معمولا انتخاب ها سخت تر و البته دست کارفرماها بازتر خواهد بود. داشتن پروژه های موفق با بهترین و سرشناس ترین شرکت ها می تواند شانس شما را، بسیار بیشتر از همکاران خود افزایش دهد و حتی در بسیاری از مواقع ممکن است به دلیل همین رزومه موفق با پیشنهاد دستمزدی روبرو شوید که بیشتر از سطح توقعات شما بوده باشد.

  • سبک نوشتاری

مثل یک نویسنده یا کارگردان که از سبک خاصی برای آثار خود استفاده میکند شما هم سعی کنید در کار خود سلیقه به خرج دهید و با کمی فکر کردن یک مدل خاص را ایجاد کنید. اینکار باعث می شود بعد از مدتی کار شما بیشتر به چشم بیاید و طرفداران وفادار خود را پیدا کنید که حاضر به خاطر همین سبک کاری شما هزینه بیشتری را به شما پرداخت کنند.

  • پلتفرم محل انشتار

معمولا تولید کنندگان محتوا در سطح وب به چند دسته تولید کننده محتوا سایت یا شبکه های اجتماعی تقسیم می شوند. نویسندگان سایت باید با سئو سایت آشنایی حدودی داشته باشند و توجه کنند تا محتوا آنها سئو شده باشد اما تولید کنندگان محتوا در شبکه های اجتماعی باید کارهایی مثل فتوشاپ و ادیت تصویر، فیلم و صوت را به خوبی بلد باشند. معمولا هزینه تولید محتوا برای سایت براساس کلمه و هزینه تولید محتوا برای شبکه اجتماعی برای هر پست (اسلایدری یا تک تصویر) و استوری مشخص می شود. در نهایت به دلیل تفاوت در دانش و کیفیت کار نمی توان بطور قطع گفت کدام یک از آنها هزینه بیشتری بابت دستمزد دریافت میکنند.

  • ترجمه (زبان محتوا)

برخی از محتواها به گونه ای هستند که باید براساس یک متن خاص و مشخص ترجمه شوند. در چنین محتواهایی فرد نمی تواند چیزی را به محتوا اضافه و یا از آن کم کند. در این شرایط درآمد تولید چنین محتواهایی در مقایسه با سایر محتواهای تولید شده بیشتر است.

  • تخصصی بودن محتوا

هر فردی علاقمند است تا محتواهایی را بخواند که توسط یک متخصص حرفه ای نگارش شده است و محتوا غنی و کاملی باشد، اما یک نویسنده معمولی توانایی نوشتن یک محتوای تخصصی در زمینه های گوناگون مثل پزشکی، تکنولوژی و… را دارد؟ قطعا نه! پس به شما پیشنهاد می کنیم اگر در ابتدای راه تبدیل شدن به یک نویسنده حرفه ای هستید تنها یکسری از حوزه فعالیت را که به آن علاقه دارید برای خود انتخاب کنید و اطلاعات عمومی خود را در این زمنیه بالا ببرید. درست است که با اینکار ممکن است تعداد مشتریان شما کم شود اما در عوض هزینه ای که برای یک محتوا تخصصی در زمینه وکالت، پزشکی یا … می نویسید چندین برابر محتواهای عمومی می باشد؛ همچنین مشتری پس از دریافت محتوا خود قطعا به کیفیت بالای آن پی خواهد برد و تعریف شما را پیش سایرین خواهد کرد.

شغل تولید محتوا در خارج از ایران چقدر درآمد دارد؟

کسب درآمد دلاری از تولید محتوا
کسب درآمد دلاری از تولید محتوا

شغل تولید محتوا در خارج همانند ایران دارای حوزه های مختلفی بوده و درآمد هر کدام از حوزه های آن متفاوت است. نمی توان به صورت دقیق بیان کرد که درآمد شغل تولید محتوا در ایران با سایر کشورها یکسان است. ممکن است در کشوری یکی از حوزه های تولید محتوا اهمیت زیادی داشته باشد و آن حوزه در ایران درآمد بالایی نداشته و آن را به عنوان یک شغل مهم تلقی نکنند.

بنابراین درآمد و دستمزد شغل تولید محتوا در هر کشوری بر اساس شرایط مختلفی تعیین می شود. در خارج نیز هر کدام از حوزه های این شغل با توجه به میزان اهمیت آن ها دستمزهای متغییری دارند. عوامل مختلفی همچون کیفیت کارها می تواند میزان درآمد فرد را بالا ببرد.

اما به طور کلی میانگین درآمد یک تولید کننده محتوا در آمریکا حدود 70 هزار دلار در سال است.

مزایای شغل تولید محتوا

حال که تا اینجا با شغل تولید محتوا و مهارت ها و دستمزد آن آشنا شدیم بهتر است درباره مزایای این شغل بیشتر بپردازیم، اول از همه بگوییم که این شغل دیسیپلین بالایی دارد و معمولا افرادی که این حرفه رو برای خود انتخاب می کنند از دید عموم اشخاصی با کلاس شغلی بالا و البته خردمندی هستند. (شاید به این دلیل باشد که قبلا افراد با سواد یا فرهیخته نویسندگی کرده اند و این در ذهن مردم نهادینه شده است) البته این تنها مزیت این شغل نیست و یکی دیگه از خصوصیت هایی که دارد؛  این است که شما می توانید در منزل هم به صورت دورکاری فعالیت نمایید.

اصلی ترین مزیتی که شغل تولید محتوا برای کسب و کار به دنبال دارد، جلب اعتماد مشتریان و محبوبیت کسب و کار است. کارشناس تولید محتوا برای وب سایت و برند مشتریان محتواهای جذابی خلق می کند. این موضوع باعث می شود تا افراد زیادی از سایت مشتریان شما بازدید کنند و بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را از سایت مشتریان شما دریافت کنند. در نهایت این موضوع موجب می شود تا وب سایت و کسب و کار مشتریان در بین کاربران محبوب باشد. قطعا کارفرما این محبوبیت را نتیجه فعالیت های شما می داند و این خود یک حس موفقیت و توصیف نشدنی به شما می دهد.

از دیگر مزایای شغل تولید محتوا می توان به کسب رتبه برتر در گوگل اشاره کرد. تولید محتواهای حرفه ای و با کیفیت باعث می شود تا گوگل مخاطبان بیشتری را به سمت سایت مشتریان شما هدایت نماید. بدین منظور شما باید در محتواهای خود بر روی کلمه کلیدی تمرکز داشته باشید.

بازار کار تولید محتوا

بازار کار تولید محتوا بسیار متنوع است و هرروزه تعداد مشاغلی که از این روش استفاده می کنند، بیشتر می شود. همین امر موجب می شود تا حقوق افرادی که در این زمینه کار می کنند متغییر باشد. برای مثال درآمد افرادی که به صورت فریلنسری فعالیت می کنند به تعداد مشتریان و پروژه های آن ها وابسته است.

البته به لطف رونق گرفتن شبکه های اجتمای برای شرکت ها و کسب و کارها و افزایش تعداد درخواست ها برای طراحی سایت و خدمات سئو  طبیعی می باشد که نیاز به نویسنده وب بیشتر از قبل احساس می شود. این مورد را می توانید با مراجعه به وبسایت های کاریابی آنلاین بیشتر درک کنید.

بازار کار شغل تولید محتوا به گونه ای است که هر چقدر مهارت های نویسندگی شما بیشتر باشد، درآمد بیشتری نیز کسب خواهید کرد. در بازار کار شغل تولید محتوا افراد موقعیت های شغلی مختلفی را پیش رو دارند. در ادامه ما برخی از رایج ترین موقعیت های شغلی کار تولید محتوا را برای شما بیان می کنیم.

ادمین و کارشناس تولید محتوا شبکه های اجتماعی

از آن جایی که شبکه های اجتماعی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند، بسیاری از کسب و کارها اقدام به جذب افرادی برای ادمین شبکه های مجازی می نمایند. افرادی که به عنوان ادمین شبکه های مجازی استخدام می شوند باید به صورت روزانه برای آن شبکه محتواها و کپشن تولید کنند.

محتواهای شبکه های مجازی شامل متن، تصویر، ویدیو و غیره می شود. ادمین ها باید به خوبی نحوه تولید محتوای بصری آشنایی داشته باشند با این وجود برخی از شرکت ها تنها از افراد تولید محتوای متنی درخواست می کنند و برای محتوای بصری طراحان گرافیک را استخدام می کنند.

کارشناسان تولید محتوای بلاگ و وب سایت

یکی از شاخه های شغل تولید محتوا، نوشتن مقاله ها برای بلاگ و وب سایت های رسمی شرکت های مختلف است. تولید محتوا برای بلاگ با محتواهایی که برای شبکه های اجتماعی تولید می شود کاملا متفاوت است. در این حوزه فرد باید مهارت های نویسندگی داشته باشد و به خوبی با اصول بهینه سازی موتورجستجو آشنا باشد.

دلیل این موضوع این است که محتواهایی که در بلاگ هر سایت منتشر می شوند با هدف جایگاه بهتر سایت و رسیدن به صفحه اول نتایج موتورهای جستجو تولید شده اند.

تحصیلات در این زمینه اهمیت چندانی ندارد و شما باید مهارت کافی برای نوشتن محتوا و آشنایی با سئوی محتوا و همچنین سابقه کار داشته باشید. البته این بدان معنا نیست که به تحصیلات هیچ توجهی نمی شود. افرادی که دارای مدارک رشته های مترجمی، زبان های خارجه، روزنامه نگاری و غیره باشند شانس بالاتری برای استخدام در شرکت های مختلف دارند.

کپی رایتینگ، نویسنده کپی رایتر

می توان گفت یکی از حوزه های شغلی تولید محتوا که تقریبا درآمد بالایی نیز دارد، کپی رایتینگ می باشد. کپی رایتر فردی است که وظیفه دارد مطالب و شعارهای تبلیغاتی مختلف را برای انواع برندها بنویسد. در این زمینه حجم مطالب بسیار پایین است و ممکن است نیاز به نوشتن تنها دو جمله باشد، اما همین دو جمله باید به اندازه ای قوی باشد تا بتواند مخاطب را جذب کند و فروش آن برند را بالا ببرد.

بنابراین در شغل کپی رایتر فرد باید مهارت های نویسندگی و خلاقیت داشته باشد تا بتواند برای یک برند تبلیغات جذابی را ایجاد کند. فردی که در این حوزه تجربه و مهارت بیشتری داشته باشد، می تواند کسب درآمد از تولید محتوا نماید.

نویسنده تولید محتوای فریلنسر

یکی از ویژگی های مثبت کار تولید محتوا این است که فرد می تواند به صورت فریلنسر و آزاد کار فعالیت کند. برخی از افراد ترجیح می دهند برای خود کار کنند و پروژه های زیادی را از شرکت های مختلف دریافت کرده و انجام دهند. این حوزه برای افراد و یا دانشجویانی مناسب است که می خواهند به صورت پاره وقت کار کنند و از شغل تولید محتوا درامد کسب کنند.

البته باید گفت که این حوزه شغلی معایبی نیز دارد و از نمونه های آن می توان به نداشتن بیمه، نداشتن حقوق و دستمزد مشخص و امنیت شغلی پایین اشاره کرد. اگر به صورت آزاد کار تولید محتوا کنید باید بتوانید برای خودتان مشتری های مختلف پیدا کنید در غیر این صورت درآمد پایینی دارید.

سناریو نویسی

امروزه شرکت های تبلیغاتی برای این که بتوانند یک تبلیغ ویدیو جذاب داشته باشند به دنبال سناریوهایی هستند تا بتوانند مخاطب را جذب کتند. به همین دلیل اقدام به جذب افرادی می کنند که در زمینه سناریو نویسی مهارت و خلاقیت داشته باشند.

کل سناریویی که تولید می شود باید در جهت معرفی یک برند و محصولات آن باشد و باید به گونه ای طراحی شده باشد که بتواند مشتریان زیادی را جذب کرده و در نهایت فروش را بالا ببرد. جالب است بدانید در ایران هنوز سناریو نویسی را به عنوان یک شغل جداگانه در نظر نمی گیرند و معمولا از افرادی که کپی رایتر یا کارشناس تولید محتوا هستند انتظار می رود بتوانند سناریوهای جذابی خلق کنند.

روزنامه نگاری و خبر نویسی

در شغل تولید محتوا می توان خبر نویسی را به عنوان یکی از قدیمی ترین حوزه های این شغل معرفی کرد؛ زیرا در گذشته برای اولین روزنامه ای که منتشر می شد نیاز به یک نویسنده بود تا خبرها را بنویسد. بنابراین امروزه تمامی دفاتر روزنامه وحتی رسانه هایی همچون تلویزیون اقدام به جذب افرادی می کنند که در زمینه خبر نویسی و روزنامه نگاری مهارت داشته باشند.

با گذشت زمان و پیشرفت تمامی کسب و کارها مجلات و روزنامه ها نیز به صورت آنلاین درج می شدند و به طور کلی شغل خبر نویسی نیز با تغییراتی همراه شد. امروزه روزنامه نگاران تمامی خبرهای خود را از طریق شبکه های اجتماعی مختلف و سایر رسانه های آنلاین منتشر می نمایند.

آینده شغلی تولید محتوا در ایران چگونه است؟

شغل تولید محتوا امروزه به شکل های مختلفی در حال انجام است. با گسترده تر شدن اینترنت و شبکه های اجتماعی مخصوصا اینستاگرام بازار کار تولید محتوا بسیار رونق گرفته است. شما امروزه در سایت ها و شبکه های اجتماعی مختلف شاهد تصاویر و ویدئوهای جذابی هستید که همه آن ها به خوبی می توانند توجه کاربران را جذب کنند.

اما در میان تمام این موارد هنوز هم تولید محتوای متنی طرفداران بیشتری دارد. حتی ویدئوها و تصاویری که به اشتراک گذاشته می شوند دارای یک متن و نگرش جذابی هستند. این نشان دهنده این است که تولید محتوا بسیار مورد توجه است و در آینده نیز پیش بینی می شود که بسیار گسترده تر شود و طرفداران زیادی پیدا کند.

نحوه دریافت پروژه تولید محتوا

امروزه شرکت های مختلفی برای تولید محتوا تاسیس شده اند و اقدام به جذب نویسنده می نمایند. شما می توانید با مراجعه به این شرکت ها و استخدام پروژه های مختلف تولید محتوا را دریافت کنید. همچنین این امکان برای شما فراهم شده است تا بتوانید در سایت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند، ثبت نام کنید و رزومه خود را ارسال کنید تا در صورت پذیرش فعالیت خود را آغاز کرده و محتواهای مختلف را خلق کنید.

کسب درآمد دلاری از تولید محتوا مثل آب خوردن

درآمد شغل تولید محتوا چقدر است ؟
درآمد شغل تولید محتوا چقدر است ؟

بازارکار تولید محتوا به گونه ای است که می توان به راحتی درآمد دلاری داشت. درآمد دلاری از شغل تولید محتوا زمانی قابل دستیابی است که شما رزومه و تجربه کافی داشته باشید. هر چقدر شما مهارت بیشتری در زمینه تولید محتوا و خلق مطالب خلاقانه داشته باشید، از بازار کار تولید محتوا درآمد بیشتری کسب خواهید کرد.

برای کسب درآمد دلاری از این شغل، محتواهای شما باید با دقت ادیت و ویراستاری شده باشد تا هیچ گونه غلط املایی و نگارشی نداشته باشد. به طور کلی اگر قصد کسب درآمد دلاری دارید تنها باید مهارت های خود در زمینه نوشتن و خلق محتوا و اصول سئو افزایش دهید.

حال سوالی که اینجا مطرح است این است که چگونه می توان تولید محتوا یاد گرفت؟ ما در این بخش قصد داریم تا به شما کمک کنیم بتوانید تولید محتوا یاد بگیرید و از این کار درآمد دلاری کسب کنید. یکی از مسائلی که به شما کمک می کند تا به یک نویسنده خوب تبدیل شوید این است که کتاب های زیادی بخوانید. در واقع اگر به کتاب خواندن علاقه داشته باشید این شغل می تواند گزینه خوبی برای شما باشد.

اولین موضوعی که می تواند برای یادگیری شغل تولید محتوا شما را آماده کند خواندن مقاله های عالی فارسی و انگلیسی است. پس از آن باید تمرین کنید و مفاهیم کلی سئو را یاد بگیرید.

همان طور که می دانید شغل تولید محتوا شاخه های مختلفی دارد و شما با یادگرفتن آن و کسب تجربه بعدها به جایگاه های بالاتر مانند مدیر بازاریابی محتوا، سناریست و غیره دست پیدا کنید و در شرکت ها و زمینه های مختلف کار کنید. دو نمونه از رایج ترین حوزه های این شغل، تولید محتوا برای اینستاگرام و وب سایت است. در ادامه ما این دو حوزه کاری را بررسی می کنیم.

چگونه یک تولید کننده محتوا شویم

چگونه یک تولید کننده محتوا شویم
چگونه یک تولید کننده محتوا شویم

گرچه ممکن است در برخی موارد داشتن مدرک تحصیلی یا گواهینامه های تخصصی به نفع شما باشد، اما برای اینکه یک تولید کننده محتوا شوید، الزامی نیستند.

اغلب صاحبان کسب و کار و تیم های بازاریابی به دنبال نویسندگانی هستند که در زمینه تولید محتوا سابقه ثبت شده داشته باشند و محتواهای تولید شده توسط آن ها، نتایج مثبتی به بار آورده باشد.

به همین دلیل این سؤال برای ما پیش می آید که چگونه یک تولید کننده محتوا شویم. در ادامه سعی کرده ایم به صورت گام به گام راهکارهای کاربردی در این زمینه ارائه دهیم:

انتخاب یک زمینه برای نگارش و تولید محتوا
انتخاب یک زمینه برای نگارش و تولید محتوا

گام نخست: یک زمینه مناسب برای تولید محتوا انتخاب کنید. انتخاب یک حوزه یا زمینه برای نگارش و تولید محتوا بسیار مهم است چراکه برخی از حوزه های کاری پرسود تر از بقیه هستند  به عنوان مثال طبق تحقیقی که در سال 2020 انجام شد، برخی از حوزه های کاری برای تولید محتوا به شرح زیر اعلام شد:

  1. حوزه مالی و سرمایه گذاری: بیشترین بخش ها در این حوزه شامل امور مالی شخصی، حسابداری، سهام مالی، ارز دیجیتال و تعیین بودجه است
  2. ارز دیجیتال: درست است که ارز دیجیتال را در بخش مالی هم معرفی کردیم ولی این روزها این حوزه به حدی داغ و پرطرفدار است که می تواند خود به عنوان یک زمینه فعالیت مستقل به حساب آید.
  3. گردشگری: برای نویسندگی در این حوزه باید ذهن خلاق و داستان پردازی داشته باشید تا بتوانید گردش به مناطق مختلف جهان را هم چون داستانی مهیج برای مخاطبان خود بازگو کنید.
  4. دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی: یکی از پرطرفدارترین فیلدها برای تولید محتواست و تقریباً تمام کسب وکارها به نوعی با آن سر و کار دارند بنابراین نوشتن محتوای کاربردی و البته به روز در این حوزه بسیار حائز اهمیت است.
  5. آموزش: در این زمینه می توانید در خصوص آموزشگاه های خصوصی و دانشگاه ها اقدام به تولید محتوا کنید.
  6. سلامت و تندرستی: حوزه ای بسیار عمومی که چون مخاطبان آن به شدت گسترده هستند، امکان فعالیت در آن بسیار زیاد است.
  7. غذا و آشپزی: این حوزه هم دست کمی از سلامت و تندرستی ندارد و همیشه مخاطبان خاص خود را دارد بنابراین تولید محتوا در این زمینه می تواند پرسود باشد.

مسلماً زمینه های متنوع و فراوان دیگری هم هستند که شما با توجه به علاقه مندی های خود و تخصص خود می توانید یک یا چند عدد از آن ها را برای تولید محتوا انتخاب کنید از جمله: سرگرمی، ورزش، زیبایی و مد، فناوری، خرید و فروش املاک، تعلیم و تربیت و…

گام دوم: محتواهایی را که تاکنون تولید کرده اید آرشیو کنید یا چنانچه در نظر دارید در یک زمینه خاص شروع به فعالیت کنید، اقدام به تولید چند محتوای خلاقانه در آن زمینه کنید و به عنوان نمونه کار ارائه دهید، هم چنین می توانید تمام محتواهایی را که تولید کرده اید، در وبلاگ خود قرار دهید و در صورت لزوم به عنوان سابقه کار، ارائه کنید.

گام سوم: علاوه بر ارسال رزومه به صورت آنلاین یا استفاده از سایت های کاریابی برای یافتن شغل مورد نظر خود به عنوان استخدام تولید محتواکار می توانید از دوستان و آشنایان خود هم کمک بگیرید و به واسطه آن ها، شغل مورد نظر خود را پیدا کنید.

در نظر داشته باشید که آموختن و رشد توانایی های شما به عنوان یک تولید کننده محتوا باید همیشگی باشد. تولید کردن محتوا از آن دسته از مشاغل نیست که یک بار آن را فرا بگیریم و دیگر نیازی به تلاش برای آموختن بیشتر نداشته باشیم. اگر مایل هستید در این شغل پیشرفت کنید و درآمد خوبی از این راه کسب کنید، بهتر است توانایی های خود را ارتقا دهید و با خلق ارزش بیشتر برای کارفرما، درآمد بالاتری به دست آورید.

ویژگی های یک تولید کننده محتوا

  • دارا بودن مهارت های نوشتن یک محتوای با کیفیت و منحصر به فرد
  • امکان تولید یک محتوای کاملاً خلاقانه
  • برخورداری از مهارت های نوشتاری
  • داشتن تخصص مرتبط با حوزه ای که برای آن محتوا تولید می شود.

نقش تولید کنندگان محتوا در ارتقاء کسب و کارها چیست؟

نقش تولید کنندگان محتوا در ارتقاء کسب و کارها
نقش تولید کنندگان محتوا در ارتقاء کسب و کارها

یک تولید کننده محتوای خوب باید بتواند از طریق ارائه یک محتوای با کیفیت به جذب بازدید کنندگان آنلاین یک وب سایت کمک کند؛ این محتوا باید شرایط ویژه ای داشته باشد از جمله:

  • باید برای مخاطب قابل فهم باشد.
  • اصول سئو باید در آن رعایت شده باشد.
  • بازدید کنندگان پیج باید بتوانند با استفاده از آن محتوا، اطلاعات مورد نیاز خود را به دست بیاورند.
  • باید قبل از انتشار، بازخوانی و ویرایش شود.
  • باید محتوایی منحصر به فرد باشد.
  • محتوایی که با استفاده از مهارت هایی چون SEO، CSS، WordPress و HTML نوشته شود، حتماً موفق تر خواهد بود.
سخن آخر

تولید محتوا یکی از پرطرفدارترین استراتژی های بازاریابی در جهان امروز است، هر چند که برای شروع به کار در این شغل باید یک سری مهارت های نگارشی و دانش تخصصی داشته باشید، ولی بهتر است به عنوان یک نویسنده محتوا، دائماً در حال آموختن مطالب جدید باشید و سطح توانایی های خود را ارتقا دهید.

شغل تولید محتوا چیست؟

به هر شخصی که مسئولیت تولید انواع محتواهای متنی، تصویری، ویدئویی و پادکست را دارد کارشناس تولید محتوا گویند.

میانگین درآمد کارشناس تولید محتوا چقدر است؟

بسته به نوع موقعیت شغلی و مهارتی که دارد کارشناس تولید محتوا دارد، از 7 میلیون تومان شروع و به 150 میلیون تومان در ماه میرسد

4.9/5 - (14 امتیاز)

یک نظر دربارهٔ «شغل کارشناس تولید محتوا چیست آینده و درآمد آن [در ایران و خارج] چقدر است؟»

  1. سلام من منشی مطب روانشناسی بود خیلی چیزی در ارتباط با بیمارا یاد گرفتم شما دوره ای پیشنهاد می کنید که بتونم وارد شغل تولید محتوا بشم؟

نظرات بسته شده‌اند.

مقالات مرتبط