آخرین مقالات

اصول اساسی سئو برای مبتدیان تا حرفه‌ای

  1. Home
  2. /
  3. مقالات کُدُ سئو
  4. /
  5. اصول اساسی سئو برای...

سئو مخفف عبارت search engine optimization به معنی بهینه سازی موتور جستجو است. در حال حاضر رعایت اصول سئو، از مهمترین دغدغه های تمام وب سایت های داخلی و خارجی است. تنها دانستن اصول اساسی سئو است که می تواند باعث دیده شدن یک وب سایت، در میان میلیون ها وب سایت موجود در محیط وب شود.

ذهن افرادی که تازه وارد این حیطه کاری شده اند، همیشه مملو از سوالاتی در مورد چگونگی عملکرد موتورهای جستجو، اصول و روش های بهینه کردن یک وب سایت است. اما واقعا هدف از اعمال اصول سئو بر روی وب سایت ها چیست؟ چگونه یک وب سایت را بهینه کنیم؟ چرا نمی توانیم مطالب و محتوای مورد نظر خود را در هر زمانی و به هر روشی روی وب سایت قرار دهیم؟

پس از اینکه با اصول اساسی سئو و نحوه عملکرد موتورهای جستجو آشنا شوید، پاسخ تمام این سوالات را دریافت خواهید کرد.

تاریخچه بهینه سازی وب سایت

تاریخچه بهینه سازی وب سایت
تاریخچه بهینه سازی وب سایت

تا یک دهه گذشته، بسیاری از وب سایت ها مطالبی را از منابع و وب سایت های دیگر کپی می کردند و آن ها را در صفحات سایت خود به نمایش می گذاشتند. اما در سال ۲۰۱۱، این روند تغییر کرد. گوگل قابلیتی را بر روی موتور جستجوگر خود قرار داد که محتوای کپی شده را شناسایی و وب سایت متخلف را جریمه کند. در اوایل راه، این سیستم با مشکلات و باگ های متعددی روبرو بود؛ اما با گذشت چند سال و به روزرسانی مکرر آن، به یک وضعیت استاندارد رسید.

در گذشته وب سایت ها بر اساس کیفیت محتوایی و میزان بهینه بودن طبقه بندی نمی شدند و کلمه کلیدی هیچ نقشی در دیده شدن وب سایت نداشت. موتورهای جستجو بر اساس زمان وارد شدن وب سایت و زمان بارگذاری مطالب، آن ها را به مخاطب نشان می دادند. تمام این مشکلات با طراحی اصول اساسی سئو برای وب سایت ها از بین رفت و یک سیستم شایسته سالاری در فضای وب بوجود آمد.

ما در سایت کد سئو به صورت مقصل 7 ابزار تشخیص محتوای کپی شده و یونیک سایت را برای شما معرفی نموده ایم، اگر نحوه شناسایی یونیک بودن محتوا برای شما اهمیت دارد حتما این مقاله را از دست ندهید.

دلیل پیروی از اصول اساسی سئو چیست؟

دلیل پیروی از اصول اساسی سئو چیست؟
دلیل پیروی از اصول اساسی سئو چیست؟

اگر فردی در وسط یک بیابان بی آب و علف گیر افتاده باشد و درخواست کمک کند، هیچ کس به فریاد او نمی رسد. این فرد نمی تواند از کسی دلخور باشد؛ در چنین جایی اصلا انسانی تردد ندارد که بخواهد به او کمک کند. وضعیت یک وب سایت غیراستاندارد که اصول سئو را در دستور کار خود قرار نداده، دقیقا شبیه به همین فرد است. وقتی در صفحه دهم، پنجم یا بیستم گوگل قرار داشته باشید، هیچ کاربری محتوای شما و خدماتی که ارائه می کنید را نمی بیند.

همین که اصول اساسی سئو را به کار می گیرید، کم کم به صفحه اول و حتی اولین جایگاه گوگل نزدیک می شوید. اینجاست که کاربران بی شمار اینترنت، وب سایت شما و محتوای درون آن را می بینند. اینجاست که شروع به رشد می کنید و می توانید از وب سایت خود  کسب درآمد کنید.

دلیل اصلی اینکه هز وب سایتی باید از دستورالعمل های موتورهای جستجو پیروی کند، حضور در صفحه نخست این موتورها است. تمام تلاش هایی که در زمینه تولید محتوا، لینک دهی، HTML ، برنامه نویسی بک اند و… صورت می گیرد، برای حضور در این جایگاه ویژه است.

اصول اساسی سئو داخلی وب سایت چیست؟

اصول اساسی سئو داخلی وب‌سایت
اصول اساسی سئو داخلی وب‌سایت

به تمام فعالیت هایی که شما برای ارتقای سطح کیفی وب سایت خود انجام می دهید، سئو داخلی گفته می شود. تنوع آیتم های این نوع بهینه سازی وب سایت بسیار بالاست. در ادامه یک لیست ارزشمند از این آیتم ها را مشاهده کرده و اطلاعات خوبی درباره هریک از آن ها کسب می کنید.

جستجوی بهترین کلمات کلیدی متناسب با قدرت فعلی سئو سایت و زمینه فعالیت

کلمات کلیدی در واقع کلمات یا عباراتی هستند که کاربران وب، آن ها را بارها و بارها در یک بازه زمانی مشخص جستجو کرده اند. دانستن این کلمات کلیدی، کمک ویژه به تولید محتوای باکیفیت می کند. در هر حوزه ای که فعالیت می کنید، باید کلمات کلیدی مربوط به آن را به کمک ابزارهای گوناگون استخراج کنید. استفاده از این کلمات در محتوای متنی وب سایت، به دیده شدن شما کمک بسیاری می کند.

یکی از روش های ساده برای پیدا کردن کلمات کلیدی، استفاده از سرچ خود گوگل است. کلمه ای که قصد تولید محتوا در مورد آن دارید را در گوگل سرچ کنید؛ حالا به پایین صفحه سرچ بیایید؛ گوگل چندین کلمه کلیدی مرتبط را با رنگ آبی به شما نشان داده است. این کلمات جزو جستجو های پرتکرار کاربران وب هستند و می توانید از آن ها استفاده کنید.

نحوه صحیح ساخت URL در سئو

URL در واقع همان آدرس صفحات وب سایت شما می باشد که گوگل به این آدرس ها توجه خاصی می کند و در صورتی که استاندارد باشند، امتیاز مثبتی برای وب سایت درنظر می گیرد. در نوشتن URL ها تلاش کنید تا در حد ممکن کوتاه و جذاب باشند. کاربر باید در یک نگاه مختصر به این بخش، متوجه محتوای صفحه وب سایت شود. این آدرس در مرورگر، در داخل تب باز شده به نمایش در می آید.

عنوان سئو بهینه Meta title

این عنوان در صفحه سرچ در موتور جستجو نمایش داده می شود. هنگامی که کاربر یک کلمه یا عبارت بخصوص را جستجو می کند، لیستی از صفحات وب نمایش داده می شود. بالای هر کدام از نتایج، یک تیتر به نمایش در می آید. این تیتر یا عنوان، موضوع محتوای صفحه را به کاربر معرفی می کند.

هنگام نوشت عنوان سئو، به این فاکتورها توجه داشته باشید:

  • طول عنوان سئو تا حد امکان کوتاه و کمتر از ۵۰ کاراکتر باشد
  • عنوانی که می نویسید، حتما معرف محتوای صفحه مورد نظر باشد
  • حتما از کلمه کلیدی کانونی، در این عنوان استفاده شود
  • اگر بتوانید کلمه کلید را در ابتدای Meta title  به کار ببرید، بسیار بهتر است

استفاده به جا از H1,H2,H3,…

خیلی از اصول اساسی سئو داخلی که امروز در مورد آن ها صحبت می کنیم، شاید به سادگی از چشم پنهان بماند. اما این اصول از چشم هوش مصنوعی موتور جستجوی گوگل پنهان نمی ماند. یکی از این اصول، استفاده به جا و درست از تگ های H است.

همواره عنوان اصلی را با تگ H1 ، عنوان های فرعی را با تگ H2 و به همین ترتیب برای زیر عنوان ها از H3 ،H4  و… استفاده کنید. رعایت این سلسله مراتب، به خواننده کمک می کند تا به سادگی از محتوای صفحه شما استفاده کند. گوگل برای تجربه کاربر اهمیت والایی قائل است. بنابراین جایگاه شما را به واسطه ساختار درست نوشتاری، ارتقا خواهد داد.

توضیحات متا Meta Description

توضیحات متا Meta Description
توضیحات متا Meta Description

در صفحه جستجوی گوگل، زیر هر یک از لینک هایی که گوگل پیشنهاد داد، یک توضیح مختصر دیده می شود. این توضیح معمولا بخشی از مقاله است که بخاطر آشنایی کاربر با محتویات صفحه، به نمایش در می آید. خیلی اوقات این متن مختصر حاوی جوابی است که کاربر به دنبال آن بوده است.

برای نوشتن توضیحات متا، می توانید از ۳۵۰ کاراکتر استفاده کنید. اما تعداد کاراکترهایی که در نهایت به نمایش در می آیند، با توجه به صلاحدید گوگل، ممکن است کمتر از این عدد باشد.

در این قسمت سعی کنید حداقل یک یا دوبار از کلمه کلیدی استفاده کنید تا در استانداردهای سئو گوگل قرار بگیرید. همچنین بهتر است تا شروع متن خود را با کلمه کلیدی آغاز کنید.

چگالی کلمات کلیدی را کنترل کنید

در گذشته افراد برای اینکه بتوانند یک متن سئو شده و استاندارد را در صفحه وب خود قرار دهند، بارها و بارها از کلمات کلیدی استفاده می کردند. استفاده بیش از حد از این کلمه خاص، کیفیت متن را کاهش داده و حوصله خواننده را سر می برد.

تعداد استاندار استفاده از کلمات در یک متن، معمولا یکبار در هر ۱۰۰ کلمه است. البته این مقدار با توجه به طول عبارت کلیدی و مسیر نوشتن محتوا از جانب نویسنده، ممکن است کمی تغییر کند.

ساخت  لینک داخلی

ساختن لینک های داخلی در یک وب سایت، معمولا به دو شیوه انجام می شود.

  • در شیوه اول شما از صفحات وب سایت خودتان به هم لینک می دهید. به عنوان مثال مقاله ای در مورد گوشی موبایل سامسونگ مدل S21 نوشته اید. در لابلای مان به گوشی موبایل S31 سامسونگ اشاره می کنید و یک لینک روی این کلمه تعریف می کنید. زمانی که خواننده بر روی لینک کلیک کند، با یک مقاله کامل در مورد گوشی موبایل S21 سامسونگ روبرو می شود. این شیوه لینک دهی بسیار مرسوم است و باعث افزایش بازدید از صفحات مختلف وب سایت شما می شود.
  • در شیوه دوم، شما می توانید لینک صفحه ای از یک وب سایت دیگر که مطالب مفیدی دارد را در صفحه خود قرار دهید. معمولا اگر مطلبی را با سند و منبع معتبر در صفحه وب سایت خود ذکر می کنید، لینک دهی به این منبع معتبر می تواند ارزش متن شما را افزایش دهد.

این دوشیوه ساخت لینک داخلی، باعث افزایش رتبه وب سایت شما شده و یکی از اصول اساسی سئو برای گرفتن جایگاه بهتر به شمار می آید.

تصاویر یونیک و استاندارد

محتوا در وب سایت ها فقط محدود به متن نمی شود. عکس، فیلم و هر مدیایی که روی صفحات وب سایت قرار می گیرند، محتوا هستند و باید بصورت استاندارد باشند.

تصاویر باید باکیفیت و واضح باشند. همچنین علاوه بر رزولوشن، باید آن ها را در سایز و حجم مناسب بارگذاری کنید. عکس های حجیم باعث کاهش سرعت بالا آمدن صفحه می شوند که یک امتیاز منفی به شمار می آید.

از نام و تعاریف مناسب و مرتبط، برای توضیحات عکس استفاده کنید. تگ Alt در زبان اچ تی ام ال، برای این منظور طراحی شده است. زمانی که سرعت اینترنت پایین باشد و تصاویر سایت نمایش داده  نشوند، این Altها هستند که جایگزین عکس می شوند.

طراحی واکنش گرا یا Responsive

طراحی واکنش‌گرا یا Responsive
طراحی واکنش‌گرا یا Responsive

تا حدود ۵ سال پیش، کمتر به طراحی ریسپانسیو در اصول اساسی سئو توجه می شد. در حال حاضر ریسپانسیو بودن وب سایت، بدون تردید از مهمترین ویژگی های یک سایت استاندارد است. واکنش گرا بودن، یعنی وب سایت در تمام دستگاه ها به درستی نمایش داده شود و آیتم های مختلفی آن به خوبی کار کنند.

در سال های اخیر، تلفن های همراه هوشمند در تمام دنیا فراگیر شده اند. در حال حاضر بیشتر افراد جامعه از طریق موبایل، مطالب موجود در اینترنت را دنبال می کنند. حتی شاید خود شما هم با گوشی موبایل مشغول خواندن این مقاله باشید. بنابراین وب سایت ها علاوه بر اینکه در صفحات وب سایت به خوبی نمایش داده می شوند، باید در تلفن همراه، تبلت و سایر دستگاه ها نیز بصورت کاملا درست نشان داده شوند.

گوگل به User Friendly بودن وب.سایت ها اهمیت بسزایی می دهد. یعنی کاربر باید از حضور خود در یک وب سایت، احساس خوب داشته باشد. در حال حاضر وب سایت های ریسپانسیو، بیشترین شانس را برای حضور در صفحه اول موتور جستجوی گوگل دارند.

اصول اساسی سئو خارجی وب سایت

اصول اساسی سئو خارجی وب‌سایت
اصول اساسی سئو خارجی وب‌سایت

مواردی که تا اینجا بررسی کردیم، از اهمیت بسیار بالایی برای دیده شدن وب سایت در صفحات اول گوگل برخوردار هستند. تمام موارد فوق از داخل وب سایت کنترل می شدند. حالا ببینیم که اگر بخواهیم از بیرون به وب سایت خود کمک کنیم، چه راه هایی وجود دارند.

استفاده موثر از شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی علاوه براینکه به طور مستقیم در کسب و کار و فعالیت های ما موثر هستند، می توانند یک گزینه عالی برای قرار دادن لینک های خارجی به وب سایت ما باشند. این کار می تواند از طریق پیج شخصی خودمان یا از طریق پیج های دیگر در شبکه های اجتماعی انجام شوند.

بعنوان مثال می توانید در انتهای پست های اینستاگرامی، مخاطب را ترغیب کنید تا برای خواندن مطالب بیشتر، وارد لینک وب سایت شما شود. این کار نه تنها باعث بهبود وضعیت سئو و لینک  هی خارجی می شود؛ بلکه تبلیغات فوق العاده ای برای برند شما به حساب می آید. می توانید برند خود را از طریق این لینک ها به افراد بیشتری معرفی کنید و باعث شوید تا مطالب وب سایت شما بارها و بارها دیده شوند.

تصور  نید زمانی که کاربران مطالب ارزشمند وب سایت شما را به دوستان و عزیزان خود پیشنهاد کنند، چه حجم عظیمی از مخاطب و مشتری به سمت وب سایت شما سرازیر می شوند.

 دریافت گواهی SSL

دریافت گواهی SSL
دریافت گواهی SSL

Layer یا SSL ، یک گواهی معتبر است که باید آن را از شرکتی که هاست خود را تهیه کرده اید، دریافت کنید. همیشه قبل از آدرس سایت، یک پروتکل http  ظاهر می شود. شرکت هایی که گواهی SSL  را از شرکت فروش هاست دریافت کرده باشند، آدرس صفحات وب سایتشان با پروتکل امن انتقال ابرمتن  که همان https  است، به نمایش در می آید.

وب سایت هایی که این پروتکل امنیتی را دارند، یکی از اصول اساسی سئو خارجی را رعایت کرده و احتمال حضورشان در صفحات اول گوگل بیشتر است.

ساخت لینک های خارجی

نحوه عملکرد لینک های خارجی، دقیقا برعکس لینک های داخلی است. در مطلب سئو داخلی، در مورد دو شیوه لینک دهی داخلی صحبت کردیم.

لینک های خارجی به اینصورت است که شما باید از طریق وب.سایت های دیگر لینک دهی شده باشید. برای نمونه علی در حال خواندن مطلبی درمورد حیوانات خانگی و نحوه نگهداری آنهاست. در جایی از متن به تجهیزات نگهداری حیوانات در خانه اشاره می شود. با کلیک روی انکرتکست آن، علی وارد وب سایت شما می شود  ه مختص فروش تجهیزات نگهداری از حیوانات خانگی است.

به این ترتیب گوگل این لینک دهی را تشخیص داده و برای شما اعتبار قائل می شود. افزایش تعداد لینک های خارجی، یکی از اصول اساسی سئو خارجی بوده و باعث بهبود جایگاه شما در serp می شود.

نکات کلیدی در باب سئو

نکات کلیدی در باب سئو
نکات کلیدی در باب سئو

در اینجا قصد داریم تا شما را با نکات مهمی در حیطه سئو وب سایت ها آشنا کنیم.

  • همیشه سعی کنید بطور کاملا شفاف و سفید، وب سایت خود را ارتقا دهید. گوگل از یک هوش مصنوعی بسیار قدرتمند و پیچیده تغذیه می کند که روز به روز در حال ارتقا و بروزرسانی است. اگر برای رسیدن به بهترین جایگاه، از شیوه های دور زدن گوگل استفاده کنید؛ دیر یا زود دستتان رو می شود و با جریمه های سنگین از جانب گوگل روبرو می شوید.

بعنوان نمونه بعضی از وب سایت ها با ساخت لینک اسپم، تلاش می کنند تا لینک سازی خارجی خود را افزایش دهند و از گوگل امتیاز بگیرند. گوگل با توجه به هو مصنوعی قدرتمند خود، ظرف مدت کوتاهی این مسئله را متوجه شده و شما را جریمه می کند. در نهایت مجبور می شوید تمام لینک هایی که از وب سایت های بی اعتبار دریافت کرده اید را پاک کنید و به روش صحیح لینک سازی کنید.

  • گوگل با دریافت مبالغ مشخص، وب سایت شما را به مدت محدودی در بالاترین جایگاه صفحه اول نمایش می دهد. البته شما در جایگاه اول قرار نمی گیرید، بلکه بالاتر از آن و در جایگاه صفر گوگل مستقر می شوید. حضور شما در این جایگاه موقتی است و هیچ ارتباطی به سئو و سطح کیفی وب سایت شما ندارد.

لازم به یادآوری است که این مبالغ اعداد قابل توجهی هستند و بسیاری از وب سایت ها توان پرداخت آن را ندارند. از طرفی برای همیشه نمی توانید از این ترفند استفاده کنید. پس بهتر است اصول اساسی سئو را به کار بگیرید و وب سایت خود را بهینه سازی کنید.

  • سئو وب سایت، یک کار کاملا تخصصی است. از تولید انواع محتوای متنی، ویدئو و… گرفته تا بهینه سازی کدها، لینک دهی و همه و همه، کاملا تخصصی هستند. اگر در این زمینه سررشته ندارید، حتما از یک متخصص سئو کمک بگیرید.
  • سئوی سایت هیچگاه تمام نمی شود. همانطور که شما در حال آپدیت و بهینه سازی وب سایت خود هستید، دیگران هم در همین راستا تلاش می کنند. از همین رو، امروزه بسیاری از شرکت های کوچک و بزرگ،  دارای یک تیم انفورماتیک و سئو حرفه ای در قلب مجموعه خود هستند.
  • امروزه به هر کالا یا خدمتی نیاز داشته باشیم، آن را در بستر اینترنت پیدا می کنیم. بنابراین تمام کسب و کارها محکوم به حضور در فضای وب هستند. در غیرانصورت ، به سرعت از رقیب های خود عقب می مانند.
کلام آخر

اصول اساسی سئو شامل مباحث بسیار گسترده ای هستند. در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با کلیات فرایند موفقیت در مشاغل اینترنتی آشنا کنیم. پس از اینکه ایده جذاب و جدیدی به ذهنتان رسید، نوبت به سئو می رسد تا با یک طراحی وب سایت اصولی، ایده شما را جهانی کند.

در مسیر رسیدن به صفحه اول گوگل شکیبا باشید و تا حد ممکن سعی کنید از شیوه های درست و اخلاقی وب سایت خود را مطرح کنید. هوش مصنوعی گوگل به سرعت در حال پیشرفت است؛ حتی اگر امروز بتوانید به نحوی گوگل را دور بزنید، طولی نمی کشد که مجبور به پرداخت جریمه های سنگینی شوید.

همواره می توانید در مسیر موفقیت، روی کمک ما حساب کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط