آخرین مقالات

دیجیتال مارکتینگ چیست و چه کاربردی دارد؟0 تا 100 بازاریابی اینترنتی برای فروش بیشتر

  1. Home
  2. /
  3. مقالات کُدُ سئو
  4. /
  5. دیجیتال مارکتینگ چیست و...

بازاریابی دیجیتال؛ فعالیت های تبلیغات یک کسب و کار، یک شخص، یک محصول یا خدمات است که با استفاده از شبکه های آنلاین، دستگاه های الکترونیکی و فناوری های دیجیتال انجام می شود. چند نمونه از اقدامات رایج در حوزه بازاریابی دیجیتال عبارت است از استفاده از شبکه های اجتماعی، ایمیل، پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) ، بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو (SEO) و موارد دیگر. در این مقاله تصمیم داریم تا به شما بگوییم دیجیتال مارکتینگ چیست و چه تفاوتی با بازاریابی سنتی دارد؛ هم چنین به اهمیت استفاده از آن در کسب و کارهای مختلف بپردازیم و تکنیک های متنوع آن را مورد بررسی قرار دهیم؛ پس تا انتهای مقاله از کدُسئو با ما همراه باشید.

تفاوت بازاریابی دیجیتال با بازاریابی سنتی در چیست؟

تفاوت میان بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال ساده و ملموس است به طور کلی در بازاریابی سنتی از کانال های آفلاین استفاده می شود، در حالی که در بازاریابی دیجیتال از کانال های دیجیتال یا آنلاین استفاده می شود. به عنوان مثال، در یک کمپین بازاریابی سنتی ممکن است از تابلوهای تبلیغاتی، تبلیغات چاپی و ارسال بسته های پستی استفاده شود، در حالی که در یک کمپین بازاریابی دیجیتال از شبکه های اجتماعی، انتشار پست های وبلاگ و ایمیل برای ارتقاء یک کسب و کار استفاده می شود. در سال های اخیر، مرز میان بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال کمرنگ تر شده است و حتی کانال های سنتی مانند بیلبوردهای تبلیغاتی، تبلیغات تلویزیونی و … مستقیماً با مؤلفه های دیجیتال همراه شده است.

چرا بازاریابی دیجیتال مهم است؟

پیش از اینکه بخواهیم به این پرسش که دیجیتال مارکتینگ چیست، پاسخ دهیم، بهتر است ببینیم که چرا امروزه، بازاریابی دیجیتال برای شرکت ها و موسسات تجاری تا این حد، حائز اهمیت است؛ در ادامه به برخی از دلایل این موضوع اشاره می کنیم:

در بازاریابی دیجیتال می توان از چندین استراتژی بازاریابی آنلاین استفاده کرد.

با بازاریابی آنلاین، شرکت شما می تواند از طیف وسیعی از تاکتیک ها استفاده کند. نمونه هایی از تاکتیک های بازاریابی دیجیتال عبارتند از:

  • سئو
  • پرداخت به ازای هر کلیک
  • بازاریابی محتوا
  • بهینه سازی نرخ تبدیل (CRO)
  • بازاریابی و تبلیغات رسانه های اجتماعی و غیره

این در حالی است که در بازاریابی سنتی، گزینه های تعاملی شما به رادیو و تلویزیون و تبلیغات چاپی محدود می شود که معمولاً مقرون به صرفه هم نیستند، ولی در صورت استفاده از بازاریابی دیجیتال امکان استفاده از طیف وسیعی از استراتژی ها وجود خواهد داشت و شما می توانید از آن دسته استراتژی ها که با کسب و کار و اهداف شما سازگارتر هستند، استفاده کنید.

بازاریابی دیجیتال راه حل های مقرون به صرفه تری را ارائه می دهد

امکان صرفه جویی در هزینه ها، یکی دیگر از مزایای استفاده از بازاریابی دیجیتال است. به عبارت دیگر، بازاریابی دیجیتال به نسبت بازاریابی سنتی، مقرون به صرفه تر است.

انعطاف پذیری یکی از ویژگی های اصلی بازاریابی دیجیتال است. اجرای کمپین های تبلیغاتی و همین طور اختصاص بودجه به هر یک کاملاً به شما بستگی دارد؛ به عنوان مثال اگر یک کمپین PPC یا پرداخت به ازای هر کلیک را طراحی کرده باشید ولی متوجه عدم کارایی آن شوید، می توانید به راحتی از ادامه آن انصراف دهید و آن را متوقف کنید. در حالی که چنانچه یک بیلبورد تبلیغاتی را اجاره کنید، صرف نظر از بازده آن، تا انتهای مدت قرارداد باید از آن استفاده کنید.

بازاریابی دیجیتال یک فرصت برابر را پیش روی کسب و کارها قرار می دهد

اگر دارای یک کسب و کار کوچک یا متوسط هستید، بازاریابی دیجیتال به شما کمک می کند تا از کسب و کارهای بزرگ متمایز شوید زیرا بازاریابی آنلاین راه حل های مقرون به صرفه ای مانند سئو را ارائه می دهد که می توانید به کمک آن مخاطبان خود را افزایش دهید.

در مبحث بازاریابی سنتی، کسب و کارهای بزرگ به گونه ای عمل می کنند که معمولاً کسب و کارهای کوچک و متوسط امکان انجام آن را ندارند؛ به عنوان مثال آن ها دفاتر خود را در مکان های مناسب تأسیس می کنند، بازاریاب های تلفنی زیادی را استخدام می کنند و در اغلب نمایشگاه های تخصصی و کنفرانس های تجاری اسپانسر مالی می شوند.  اما در بازاریابی دیجیتال تبلیغات برای شرکت های بزرگ و کوچک یا متوسط تفاوت چندانی نمی کند و در واقع صفحه فیسبوک یک شرکت بزرگ با 100 پرسنل می تواند درست مانند صفحه فیسبوک یک شرکت کوچکی با 5 پرسنل باشد. این فرصت برابر باعث می شود تا شرکت های کوچک، شرکت های بزرگ را پشت سر بگذارند و به اهداف خود دست پیدا کنند.

در بازاریابی دیجیتال با استفاده از استراتژی های کم هزینه ای همچون سئو، دیگر لزومی ندارد که نگران صرف هزینه های هنگفت برای رقابت با شرکت های بزرگ باشید.

با بازاریابی دیجیتال می توانید به گزینه های هدف گذاری شده و شخصی سازی شده دسترسی پیدا کنید

چنانچه در استراتژی های کسب و کار خود از بازاریابی دیجیتال استفاده کنید، می توانید اهداف مشخص و شخصی سازی شده ای را دنبال کنید که در بازاریابی سنتی این امکان را نخواهید داشت؛ به عنوان مثال در بازاریابی دیجیتال می توانید اهداف خود را با جزئیاتی نظیر سن، محل زندگی، علاقه مندی ها، سرگرمی ها و غیره طبقه بندی کنید.

با استفاده از بازاریابی دیجیتال به راحتی می توان کمپین های مختلف را ردیابی و اندازه گیری کرد
با استفاده از بازاریابی دیجیتال به راحتی می توان کمپین های مختلف را ردیابی و اندازه گیری کرد

با استفاده از بازاریابی دیجیتال به راحتی می توان کمپین های مختلف را ردیابی و اندازه گیری کرد

بازاریابی آنلاین یک مشکل بازاریابی سنتی یعنی «پیگیری» را حل و فصل کرده است. در بازاریابی سنتی، درک این مسئله که آیا مخاطبان از طریق بیلبورد، آگهی رادیویی یا روزنامه با کسب و کار شما آشنا شده اند یا خیر، دشوار است. در واقع وقتی نتوانید پیگیر فعالیت های بازاریابی خود باشید، نمی توانید عملکرد آن را نیز اندازه گیری کنید  و این باعث می شود ارزش کارهایی که در حوزه بازاریابی انجام شده است، زیر سوال برود.

در صورتی که در بازاریابی آنلاین می توانید با ابزارهای مختلفی همچون Google Analytics، Google Search Console و Google Ads نتایج فعالیت های انجام شده را مورد بررسی قرار دهید.

بازاریابی دیجیتال چگونه کار می کند؟

برای اینکه به درک بهتری درباره این موضوع که دیجیتال مارکتینگ چیست دست پیدا کنیم، باید ببینیم که به طور کلی بازاریابی دیجیتال چگونه کار می کند.

بازاریابی دیجیتال با استفاده از یک استراتژی هماهنگ و فراگیر آنلاین که مخاطبان را به خرید تشویق می کند، کار می کند. به عبارت دیگر، کسب و کار شما با استفاده از بازاریابی دیجیتال از کانال های مختلفی نظیر شبکه های اجتماعی، ایمیل و جستجو در موتورهای جستجو برای پیشبرد اهدافی نظیر آگاهی از برند و تولید لیدهای بیشتر و در نتیجه آن افزایش فروش بهره می برد. برای درک بهتر چگونگی بازاریابی دیجیتال به مثال زیر دقت کنید:

بازاریابی دیجیتال چگونه کار می کند
بازاریابی دیجیتال چگونه کار می کند

هدف: به دست آوردن لیدهای بیشتر

کانال ارتباطی: جستجو در گوگل، ایمیل، تبلیغات دیجیتالی

استراتژی:

  • تولید پست برای وبلاگ با توجه به نیاز مخاطبان
  • بهینه سازی پست وبلاگ برای موتورهای جستجو و مخاطبان
  • استفاده از فایل های قابل دانلود که نیاز به ثبت ایمیل مخاطب دارند.
  • ایجاد یک کمپین برای مخاطبانی که ایمیل خود را ثبت کرده اند به منظور افزایش نرخ تبدیل مخاطب به مشتری
به دست آوردن لیدهای بیشتر
به دست آوردن لیدهای بیشتر

مثال فوق یک نمونه ساده از چگونگی کارکرد بازاریابی دیجیتال است ولی می تواند تا حدودی بیانگر این موضوع باشد که کسب و کارها چگونه می توانند با استفاده از کانال های آنلاین مختلف به اهداف خود دست پیدا کنند.

معیارهای بازاریابی دیجیتال

در حوزه بازاریابی دیجیتال، طیف وسیعی از معیارها وجود دارد که می توانید با استفاده از آن ها مقادیر مختلف را اندازه گیری کنید.

معیار بازاریابی دیجیتال آنچه با این معیار می توان اندازه گیری کرد. کانال تعاملی
ترافیک سایت تعداد کاربرانی که از سایت بازدید می کنند. طبیعی
ترافیک منبع منبع ترافیک وب سایت مانند رسانه های اجتماعی، تبلیغات پرداختی و جستجوی ارگانیک. طبیعی، شبکه های اجتماعی
بازدید صفحات تعداد کل بازدید از هر صفحه سایت طبیعی
نرخ پرش مدت زمانی که کاربر در یک صفحه از سایت توقف می کند یا عدم بازدید کاربر از دیگر صفحات سایت طبیعی
مدت زمان توقف میانگین مدت زمان توقف کاربر در یک صفحه

 

طبیعی
نرخ کلیک (CTR) درصدی که تعداد کلیک های دریافتی را به ازای تعداد مشخصی ایمپرشن (دیده شدن) نشان می دهد. طبیعی، پرداختی، شبکه های اجتماعی
نرخ تبدیل درصدی از کاربرانی که به مشتری تبدیل شده اند تقسیم بر کل کاربران طبیعی، پرداختی، شبکه های اجتماعی، ایمیل
نرخ بازشدگی ایمیل درصدی از کاربران که ایمیل را باز می کنند تقسیم بر کل کاربرانی که ایمیل تبلیغاتی دریافت کرده اند. ایمیل
دنبال کردن تعداد صفحاتی که دنبال می کند. شبکه های اجتماعی
به اشتراک گذاردن تعداد پست هایی که به اشتراک گذارده می شود. شبکه های اجتماعی
بازگشت سرمایه (ROI) درآمد حاصل از یک استراتژی بازاریابی دیجیتال، منهای هزینه های آن است. طبیعی، پرداختی، شبکه های اجتماعی، ایمیل

یک دیجیتال مارکتر چه کارهایی انجام می دهد؟

یک دیجیتال مارکتر استراتژی و کمپین های بازاریابی آنلاین یک سازمان را توسعه داده و پس از پیاده سازی و مدیریت آن ها، به اندازه گیری آن ها می پردازد. بسیاری از بازاریابان آنلاین در حوزه های مختلف بازاریابی دیجیتال مانند رسانه های اجتماعی، سئو، بازاریابی محتوا و PPC تخصص دارند.

به طور کلی، بازاریابان دیجیتال درصدد هستند تا با دستیابی به اهداف کوچک تری مانند بهبود ترافیک سایت شرکت، افزایش تعداد فالورهای رسانه های اجتماعی آن و افزایش نرخ تبدیل، میزان درآمد را بیشتر کنند.

یک دیجیتال مارکتر چه کارهایی انجام می دهد
یک دیجیتال مارکتر چه کارهایی انجام می دهد

انواع بازاریابی دیجیتال و نحوه استفاده از آن ها

اگر به دنبال این هستید که با استفاده از بازاریابی آنلاین به کسب و کار خود رونق دهید، به ادامه مطالب دقت کنید زیرا می خواهیم به کانال هایی اشاره کنیم که برای بازاریابی آنلاین می توانید از آن ها استفاده کنید:

سئو

چنانچه از خدمات سئو به عنوان یکی از استراتژی های دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید، می توانید مطمئن شوید که کسب و کار شما در فهرست نتایج موتور جستجوی گوگل و دیگر موتورهای جستجو نمایش خواهد یافت. طبیعتاً وقتی سایت شما دیده شود، ترافیک آن بالا می رود و می توانید با ایجاد لید بیشتر، فروش خود را افزایش دهید. به عبارت دیگر، از آن جایی که 93 درصد تجربیات آنلاین کاربران با جستجو آغاز می شود؛ بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یک ضرورت است.

بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا یک استراتژی مقرون به صرفه و بلند مدت برای دستیابی، تغییر ماهیت و تبدیل مخاطبان هدف به مشتریان است که معمولاً با استراتژی سئو حمایت می شود. با ارائه محتوایی منحصر به فرد و باکیفیت بالا، کسب و کار شما می تواند نسبت به رقبا 54 درصد لید بیشتری ایجاد کند و از طرفی نظر 70 درصد از مخاطبان را که می خواهند از طریق پست های وبلاگ شما، با کسب و کار شما آشنا شوند جلب کند.

تبلیغات از طریق پرداخت به ازای هر کلیک یا PPC

تبلیغات از طریق پرداخت به ازای هر کلیک یا PPC
تبلیغات از طریق پرداخت به ازای هر کلیک یا PPC

بیش از 60 درصد از  کسب و کارهای کوچک یا متوسط از تبلیغات پرداخت برای هر کلیک یا PPC استفاده می کنند زیرا این یک تکنیک سریع و مؤثر در بازاریابی دیجیتال است که با کمک آن می توانید لید بیشتری را ایجاد کنید و در نتیجه آن میزان فروش را افزایش دهید. با استفاده از این نوع تبلیغات می توانید یک کمپین کاملاً هدفمند ایجاد کنید تا در میان مخاطبان هدف خود، به مشتریان دست به نقد و آماده خرید دست پیدا کنید.

بازاریابی شبکه های اجتماعی

تقریبا 75 درصد از مردم هنگام تصمیم گیری برای خرید از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند و همین امر باعث می شود بازاریابی شبکه های اجتماعی یکی از تکنیک های ضروری بازاریابی دیجیتال شود. با بازاریابی در شبکه های اجتماعی، شرکت ها می توانند فالورهای وفادار به دست آورند و برای بهبود وفاداری مشتریان خود، افزایش فروش و کاهش ریزش مخاطبان، با آن ها تعامل داشته باشند.

بازاریابی ایمیل

بازاریابی ایمیل یکی از قدرتمندترین انواع بازاریابی است که هر شرکتی می تواند از آن استفاده کند. به طور متوسط​​، کسب و کارها برای هر 1 دلار که در بازاریابی ایمیل سرمایه گذاری می کنند، 44 دلار درآمد کسب می کنند که همین امر سودمندی بازاریابی ایمیل را به عنوان یک تکنیک مؤثر برای افزایش ایجاد لید نشان می دهند. تلفیق بازاریابی ایمیل با استراتژی هایی مانند بازاریابی محتوا و بازاریابی ویدیویی می تواند تأثیر دو چندانی داشته باشد.

تبلیغات در شبکه های اجتماعی

از آن جایی که به روزرسانی های الگوریتم های شبکه های اجتماعی باعث کاهش نمایش پست های حساب های کاربری شده، تبلیغات در شبکه های اجتماعی به یک تکنیک ضروری بازاریابی دیجیتال تبدیل شده است. به عبارت دیگر، با استفاده از تبلیغات در شبکه های اجتماعی، یک شرکت می تواند به مخاطبان هدف خود دست پیدا کند، فالورهای زیادی به دست آورد و با ایجاد لیدهای ارزشمند، میزان فروش خود را افزایش دهد.

بازاریابی ویدیویی

از آن جایی که 90 درصد از کاربران با استفاده از فیلم های ویدیویی راحت تر برای خرید تصمیم می گیرند، بازاریابی ویدیویی یک نوع ارزشمند بازاریابی دیجیتال تلقی می شود. به عبارت دیگر، کسب و کارهای مختلف می توانند با استفاده از فیلم های ویدیویی، توجه بازار هدف شما را جلب کرده و مخاطبان هدف خود را تبدیل به مشتری کنند. علاوه بر این می توانید از فیلم های ویدیویی در کنار دیگر انواع بازاریابی دیجیتال نظیر بازاریابی ایمیل و محتوا استفاده کنید.

طراحی و توسعه وب

طراحی سایت شما یکی از اساسی ترین استراتژی های بازاریابی دیجیتال است. یک سایت جذاب، کاربردی و ریسپانسیو به شما کمک می کند تا بیشترین استفاده را ازتکنیک های  سئو ، PPC و سایر تکنیک های بازاریابی آنلاین ببرید.

نحوه ایجاد یک استراتژی بازاریابی دیجیتال

وقتی درباره اصول بازاریابی دیجیتال صحبت می کنیم و سعی داریم به این پرسش که دیجیتال مارکتینگ چیست پاسخ دهیم،  باید درباره نحوه انجام بازاریابی دیجیتال یا نحوه ایجاد یک استراتژی بازاریابی آنلاین هم صحبت کنیم.

حتی اگر می خواهید بازاریابی آنلاین شرکت خود را برون سپاری کرده و به یک آژانس بازاریابی دیجیتال واگذار کنید، درک عملکرد آن حائز اهمیت است. در ادامه خواهیم گفت که چگونه می توان استراتژی بازاریابی دیجیتال را ایجاد کرد:

نحوه ایجاد یک استراتژی بازاریابی دیجیتال
نحوه ایجاد یک استراتژی بازاریابی دیجیتال

1. اهداف بازاریابی دیجیتال خود را تعیین کنید

پیش از شروع تولید محتوا یا راه اندازی کمپین های تبلیغاتی، در مورد اهداف خود فکر کنید. ببینید که می خواهید با استفاده از بازاریابی آنلاین چه کارهایی را انجام دهید؟ به عنوان مثال، آیا می خواهید با ایجاد یک کمپین پرداخت به ازای هر کلی ، لیدهای بیشتری تولید کنید؟ یا اینکه هدف شما افزایش و بهبود کیفیت ترافیک وب سایت است؟

بهتر است همین طور که به اهداف خود فکر می کنید، اهداف کلی شرکت را نیز در نظر بگیرید. ممکن است هدف شما افزایش فالورهای فیسبوک باشد ولی شرکت شما بخواهد میزان فروش افزایش یابد. بنابراین شما می توانید این دو هدف را با ایجاد یک استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی که با استفاده از افزایش فالورهای فیسبوک بر افزایش میزان فروش تمرکز می کند، مرتبط کنید.

به هر حال مهم نیست چه هدفی را برای خود تعیین می کنید فقط کافی است اهداف شما مشخص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و به موقع باشد.

2. کانال های بازاریابی دیجیتال خود را انتخاب کنید

در کنار تعیین اهداف بازاریابی آنلاین، باید تصمیم بگیرید که می خواهید از کدام تکنیک ها یا کانال های بازاریابی دیجیتال بهره مند شوید. مطمئناً اگر رویکرد شما در این خصوص، استفاده همزمان از چند کانال بازاریابی آنلاین باشد، می توانید به نتایج بهتری دست پیدا کنید زیرا این امکان برای شما فراهم می شود که از طروق مختلفی نظیر ایمیل، جستجوی آنلاین، شبکه های اجتماعی و غیره، به مخاطبان خود دسترسی پیدا کنید.

برخی از با ارزش ترین انواع بازاریابی دیجیتال عبارتند از:

  • سئو
  • بازاریابی محتوا
  • بازاریابی ایمیلی
  • رسانه های اجتماعی
  • تبلیغات از طریق پرداخت به ازای هر کلیک

با استفاده از این استراتژی ها، شرکت شما می تواند به طیف وسیعی از اهداف خود دست پیدا کند، از افزایش ترافیک وب سایت و آگاهی از برند گرفته تا افزایش ایجاد لید و فروش. علاوه بر این، تکنیک هایی مانند بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو و تبلیغات از طریق پرداخت به ازای هر کلیک هم پوشانی خوبی با یکدیگر دارند.

3. میزان بودجه خود را برای بازاریابی دیجیتال تعیین کنید

پس از تعیین اهداف و تاکتیک های بازاریابی دیجیتال، می توانید بودجه خود را تعیین کنید. به عنوان مثال، اغلب شرکت های کوچک یا متوسط، بین 2500 تا 12000 دلار به بازاریابی دیجیتال اختصاص می دهند ولی شما می توانید با توجه به شرکت خود، استراتژی هایی که دارید و منابعی که در اختیار شماست، بودجه متفاوتی را به این امر تخصیص دهید. در هر صورت، داشتن بودجه واقع بینانه بسیار مهم است، زیرا تعیین بودجه غیرواقعی می تواند منجر به هدر رفتن سرمایه شما شود چراکه به اندازه کافی برای پشتیبانی از یک استراتژی سرمایه گذاری نکرده اید.

4. استراتژی بازاریابی دیجیتال خود را توسعه دهید

اکنون زمان آن رسیده است که استراتژی های بازاریابی خود را توسعه دهید و همان طور که استراتژی خود را توسعه می دهید باید به مخاطب هدف خود هم فکر کنید و بررسی کنید که با استفاده تکنیک هایی که انتخاب کرده اید، چگونه می توانید به کاربران بیشتری دست پیدا کنید.

هم چنین باید در مورد نحوه انجام وظایف خود فکر کنید؛ به عنوان مثال اگر با یک تیم کار می کنید، وظایف هر یک از اعضای تیم را مشخص کنید و به او یادآور شوید. ایجاد یک تقویم بازاریابی اختصاصی هم می تواند به شما در ساده تر کردن کارها و پیگیری پیشرفت آن ها کمک کند.

این بخش از بازاریابی دیجیتال بسیار حائز اهمیت است و بهتر است آن را فراموش نکنید.

5. استراتژی بازاریابی دیجیتال خود را پیاده سازی کنید

پس از اینکه رویکرد خود را در بازاریابی دیجیتال مشخص کردید، اکنون نوبت به انجام آن می رسد. بسته به تکنیکی که برای بازاریابی دیجیتال انتخاب می کنید، می توانید با ارسال اولین پست وبلاگ، یا ایجاد اولین کمپین تبلیغاتی یا ساخت اولین حساب کاربری در شبکه های اجتماعی کار خود را شروع کنید. بازاریابی آنلاین یک کار یک شبه نیست، بنابراین آغاز آن، تازه ابتدای کار است.

اگر می خواهید کار بازاریابی دیجیتال خود را با استفاده از کمپین تبلیغاتی شروع کنید، حتماً حواستان به تبلیغاتی که انجام می دهید، باشد و مطمئن شوید که مطابق با قوانین و استانداردهای آنلاین کار را پیش می برید زیرا در غیر این صورت تبلیغات شما برای کاربران نمایش داده نمی شود؛ به همین دلیل کنترل تبلیغات می تواند به شما کمک کند که در صورت بروز مشکل، به سرعت آن را برطرف کنید.

6. کمپین های بازاریابی دیجیتال خود را کنترل کنید

پس از راه اندازی بازاریابی آنلاین، باید عملکرد هر یک از روش های بازاریابی را کنترل کنید؛ به عنوان مثال، اگر از یک کمپین تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی استفاده می کنید باید بر میزان ایمپرشن، تعداد کلیک ها و همین طور CTR نظارت داشته باشید. هم چنین اگر برای شروع از تکنیک سئو استفاده کرده اید، باید در طول چندین ماه بر رتبه سایت خود در موتور جستجوی گوگل و ترافیک سایت نظارت کنید.

کنترل دائم عملکرد بازاریابی دیجیتال این فرصت را در اختیار شما قرار می دهد تا در صورت لزوم به سرعت متوجه نقایص شوید و آن ها را اصلاح کنید. این امر هم چنین به صرفه جویی در بودجه شما کمک می کند زیرا باعث جلوگیری از هدر رفتن منابع در بخش های مختلف می شود.

7. میزان پیشرفت کمپین های بازاریابی دیجیتال شرکت خود را ارزیابی کنید

نظارت و کنترل بر عملکرد تکنیک های بازاریابی دیجیتال می تواند منجر به بازده چشمگیر در عملکرد بلند مدت کمپین های آن شود. به همین دلیل تمرکز بر پیشرفت های مداوم در حوزه بازاریابی دیجیتال ضروری است. به عنوان مثال، اگر متوجه شدید که کلمات کلیدی مبتنی بر مکان در استراتژی سئو بازاریابی دیجیتال عملکرد خوبی دارند، می توانید بیشتر روی آن تکنیک تمرکز کنید.

بنابراین بهتر است همیشه تکنیک های بازاریابی دیجیتال مورد استفاده را مورد ارزیابی قرار دهید و راهکارهایی برای بهبود آن ها بیابید. این رویکرد پیشگیرانه نه تنها به بهبود استراتژی های شما کمک می کند بلکه به کسب و کار شما نیز رونق می بخشد و باعث می شود از رقبایتان که شاید زمان کافی را برای تجزیه و تحلیل تکنیک های خود نمی گذارند، پیشی بگیرید.

8. بازگشت سرمایه (ROI) خود را اندازه گیری کنید

در طی استفاده از تکنیک های بازاریابی دیجیتال باید مواردی مانند عملکرد، نتایج و بازگشت سرمایه را مورد ارزیابی قرار دهید.

درک نحوه عملکرد استراتژی های بازاریابی و تأثیر آن در کسب و کار شما می تواند باعث شود که مدیران شرکت حمایت و پشتیبانی بیشتری از بازاریابی دیجیتال به عمل آورند. طبیعتاً با پشتیبانی بیشتر، می توانید برنامه های خود را توسعه دهید و سرمایه بیشتری را جذب کنید که همین موضوع هم می تواند منجر به کسب نتایج بهتر شود.

شما می توانید ROI بازاریابی دیجیتال خود را با نگاهی به درآمد حاصل از بازاریابی آنلاین، منهای هزینه های آن اندازه گیری کنید.

البته باید برخی از مواردی را که اندازه گیری آن ها مشکل است از جمله ارزش آگاهی از برند یا تعداد فالورهای فعال یک شبکه اجتماعی را نیز در نظر بگیرید.

5/5 - (2 امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط