
شرکت مهندسی کد سئو
برای ارتباط بیشتر می توانید با ما تماس حاصل فرمائید.
درخواست تماس
سئو فرایند بهینه سازی وب سایت برای دریافت رتبه بندی بالاتر در موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ می باشد. انجام بهینه سازی سایت (seo) می تواند رتبه سایت شما را در لیست های ارگانیک که به عنوان بخش بدون دستمزد موتورهای جستجو نیز شناخته می شود، ارتقا دهد.
بهینه سازی موتور جستجو برای وب سایت ها حیاتی است و این کار با استفاده از کلمات کلیدی خاص که می تواند باعث ایجاد ترافیک بیشتر در وب سایت شما شود، شروع می شود. برای اینکار باید از کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار خود استفاده کنید که این کلمات توسط مخاطبان شما در گوگل سرچ می شوند تا در نهایت هنگامی که کاربران این کلمات کلیدی را در موتورهای جستجو تایپ می کنند، شانس یافتن وب سایت شما افزایش بیاید.
به عنوان مثال، تصور کنید که در یک وبلاگ هفتگی، در مورد بازاریابی دیجیتال و بهینه سازی موتورهای جستجو بنویسید؛ لیست کلمات کلیدی شما ممکن است شامل سئو، خدمات سئو، بازاریابی دیجیتال، بازاریابی آنلاین، موتورهای جستجو و موارد دیگر باشد و کلمات کلیدی شما ممکن است بسته به موضوعات پست ها و محتوای وبلاگ شما تغییر کند.
با استفاده از تعداد معینی از کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار خود، به جذب مخاطب و خوانندگان بیشتری دسترسی پیدا خواهید کرد که می توانند در آینده به عنوان مشتریان احتمالی شما محسوب شوند. هر بار که از کلمات کلیدی خاصی برای موضوعات مرتبط استفاده می کنید، صفحه وب شما در SERP نشان داده می شود و کاربرانی که به دنبال عبارات و اصطلاحات مشابه هستند، آن را می بینند.
SERP چیست و مخفف چه کلمه ای است؟ کلمه “SERP” مخفف عبارت Search Engine Results Page میباشد، همانطور که از نامش پیداست هر آنچه را که در نتایج جستجو در اثر یک کلمه یا عبارت سرچ شده، به شما نشان داده می شود، SERP گویند. به عبارت دیگر هر آنچه را که شما در نتایج گوگل مشاهده میکنید، می توان جزو SERP آورد.
به عبارت ساده، بهینه سازی موتورهای جستجو یا سئو، فرایند ایجاد تغییرات در طراحی و محتوای وب سایت شما به منظور کمک به دیده شدن آن در موتورهای جستجو است.
به عبارت دیگر، سئو باعث می شود وب سایت شما از نظر موتورهای جستجو بهتر از رقبا و دیگر سایت ها به نظر برسد تا هنگامی که موتورهای جستجو به دنبال کلمات کلیدی مرتبط با محصول یا خدمات شما هستند، وب سایت یا پست شما را به کاربران توصیه می کنند.
کلمه انگلیسی SEO مخفف Search Engine Optimization است که در فارسی به آن، سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو گفته می شود.
پاسخ به این سؤال کمی پیچیده است و نیاز به توضیح دارد. اکثر کسب و کارهای آنلاین به دنبال نتایجی هستند که اثربخشی طولانی تری داشته باشد و تأثیر آن قابل مشاهده باشد و معمولاً علاقه مند هستند که سایت آن ها، در رتبه نخست اولین صفحه سرچ موتورهای جستجو ظاهر شود.
به طور کلی بسته به میزان فعالیت خودتان و رقبا ممکن است نتایج سئو را ظرف مدت 4 تا 6 ماه مشاهده کنید. بدیهی است که نتایج سئو با گذشت زمان رشد می کند، بنابراین ترافیک سایت شما 6 ماه بعد از بهینه سازی و سئو معمولاً کمتر از ترافیکی است که 12 ماه بعد از استفاده از سئو تجربه می کنید.
متغیرهای زیادی وجود دارد که بر سرعت مشاهده نتایج پس از شروع به کار سئو تأثیر می گذارد، از جمله میزان ترافیک پایه سایت، طراحی وب سایت، سن یا قدمت دامنه، توضیحات متا دیسکریپشن، موقعیت جغرافیایی، رقبا و بازار هدف و... . همه این فاکتورها نشان می دهند که با چه سرعتی می توانید ترافیک موتورهای جستجو را از طریق سئو به دست آورید. البته این موضوع را بدانید که برخی از متخصصان سئو با فعالیت های کلاه سیاه ممکن است مدت زمان رسیدن به نتیجه و صفحه اول گوگل را کاهش دهند ولی بسته به میزان فعالیت رقبا و آپدیت های گوگل اینگونه فعالیت ها ریسک بسیار بالایی دارند و معمولاً پس از مدتی نتایج حاصل شده از دست خواهند رفت.بطور خلاصه گوگل باید به دامنه سایت شما اعتماد کند و این اعتماد بسته به میزان رقبا و سختی کلمه کلیدی شما متفاوت می باشد، البته نباید از برخی فاکتورهای مهم مثل برند بودن، تبلیغات محیطی و خارج از سایت، قدمت دامنه و... چشم پوشی کرد و این موارد هم تا حد بسیار زیادی می تواند در روند رشد سئو سایت تأثیر گذار باشد.
اما بطور کلی و در بیشتر پروژه ها شاهد آن هستیم که سایت های تازه تأسیس با دامنه های تازه خریداری می شوند و گوگل از اینگونه سایت ها هیچ شناختی ندارد پس بطور قطع نمی تواند در ابتدای کار به هر سایتی اعتماد بکند.عوامل زیادی تعیین می کنند که راهکارهای سئو با چه سرعتی به نتیجه برسند. اگر وب سایت جدیدی طراحی کرده اید و از یک نام دامنه جدید که قبلا مورد استفاده قرار نگرفته است استفاده می کنید و محتوایی بدون سابقه تجاری دارید، ممکن است نتیجه گیری از سئو سایت شما مدتی طول بکشد. گاهی اوقات بیش از شش ماه تا یکسال زمان لازم است تا بتوانید در زمینه کاری خود در گوگل به نتیجه برسید. این مدت زمان بسته به نوع استراتژی و میزان فعالیت و سرمایه گذاری هایی که رقبای شما در این زمینه انجام داده اند بستگی دارد.
سئو را یک سرمایه گذاری درازمدت بدانید، نه فعالیتی زودبازده. اگر تلاش های شما در طول زمان افزایش یابد، مطمئناً به تدریج بازده بیشتری را شاهد خواهید بود. در ادامه برخی از راهکارهایی که ممکن است مدت زمان رسیدن به نتیجه سئو را کاهش دهد بررسی خواهیم کرد:
هنگام بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو، باید نکات مختلفی را در نظر بگیرید تا اصول رتبه بندی موتورهای جستجو رعایت شود و در عین حال کاربران خود را راضی نگه دارید.
برای سهولت در مدیریت، صنعت سئو انواع مختلفی از آن را ارائه کرده است که هر نوع از آن برخی از قوانین سئو را پوشش می دهد.
آنچه باید درک شود این است که زیر مجموعه های سئو، فرایندهای متفاوتی ندارند و تفکیک آن ها فقط به این دلیل است که یک فرایند پیچیده به چندین فرایند کوچک تر تقسیم شود تا مدیریت آن آسان تر شود.
انواع مختلف سئو عبارتند از:
سئوی فنی یا تکنیکال دارای پارامترهای تکنیکی است که بر نمایش یک وب سایت در موتورهای جستجو تأثیر می گذارد.
هدف اصلی SEO تکنیکال این است که اطمینان حاصل کند که کرولرهای موتور جستجو می توانند بدون هیچ مشکلی یک وب سایت را پیدا و فهرست بندی کنند و مخاطبان با بهترین کیفیت به منابع محتوای صفحه سایت دسترسی داشته باشند.
منظور از سئوی داخلی سایت، صفحات داخلی وب سایت که به مخاطبان نمایش داده می شود می باشد و به نحوه ارتباط سایت با موتورهای جستجو و کاربران مربوط می شود.
هرچند که موتورهای جستجو به یک وب سایت به صورت کلی می نگرند، با این حال رتبه بندی سایت ها بر اساس صفحات آن ها انجام می شود؛ به همین دلیل مهم است که به بهینه سازی تک به تک صفحات وب سایت خود توجه کنید.
مهم ترین دستورالعمل های سئوی داخلی سایت عبارتند از:
سئوی محتوا زیرمجموعه ای از سئوی داخلی سایت است و با کیفیت محتوا و نحوه بهبود آن مرتبط است. از آنجا که محتوا یکی از فاکتورهای بسیار مهم موفقیت در سئو می باشد، بسیاری از متخصصات سئو آن را یکی از انواع سئو می دانند.
انتشار یک محتوای بدون نقص که کاربران آن را دوست داشته باشند و موتورهای جستجو بتوانند آن را بیابند، ضامن موفقیت هر سایتی می باشد.
برای رسیدن به این هدف، می توانید از این دستورالعمل ها پیروی کنید:
سئوی خارجی ارزشمند بوده و به اعتبار دادن سایت نزد گوگل مرتبط است. در حالی که انواع قبلی سئو بیشتر بر زیرساخت و محتوای وب سایت متمرکز بود، سئوی خارجی مربوط به تکنیک هایی است که می توانید برای تبلیغ وب سایت خود در اینترنت و سایر وب سایت ها از آن استفاده کنید.
می توان یکی از فاکتور های مهم رتبه بندی سئوی سایت را دریافت بک لینک از سایت های معتبر که باعث افزایش اعتبار سایت می شوند دانست، یکی از راه های افزایش اعتبار نزد گوگل، دریافت لینک از سایت های معتبر دیگر می باشد، حال اگر این سایت ها در زمینه فعالیت شما هم باشند که چه بهتر. در واقع اگر تعداد بک لینک های ختم شده به یک وب سایت را نشان از محبوبیت آن سایت نزد مخاطبان بدانیم طبیعیست که هر چه تعداد بک لینک های معتبر و باکیفیت به سایت بیشتر باشد احتمال افزایش رتبه آن سایت در نتایج گوگل بیشتر می شود.
جان مولر (مدیر آنالیز وبمسترهای گوگل)وب سایت هایی که دارای محبوبیت بالاتری هستند نسبت به وب سایت هایی که محبوبیت کمتری دارند، در گوگل رتبه بالاتری دارند.
بک لینک ها به عنوان «پیوندهای درونی»، «پیوندهای ورودی» یا «پیوندهای یک طرفه» معروف هستند. بک لینک ها پیوندهایی هستند که از یک وب سایت به صفحه ای در وب سایت دیگر زده می شوند. گوگل و دیگر موتورهای جستجوی به بک لینک ها به عنوان یک اعتبار نگاه می کنند و صفحاتی که دارای تعداد زیادی بک لینک هستند، رتبه بالایی در موتورهای جستجو خواهند داشت.
توجه داشته باشید که کیفیت هر بک لینک با بک لینک دیگر متفاوت می باشد و صرفاً تعداد بک لینک برای گوگل مدنظر نیست؛ به طور مثال ممکن است یک سایت تنها با دریافت یک backlink از یک سایت مرتبط و قدرتمند رشد بیشتری نسبت به سایتی داشته باشید که تعدادی backlink غیرمرتبط و بی کیفیت دارد. در ساخت بک لینک ها به نکات زیر توجه داشته باشید:پیوند های خارجی مهم ترین معیاری هستند که به رتبه بندی سایت شما کمک می کنند چراکه نمی توان آن ها را به راحتی ایجاد کرد.
اکنون که درباره دو نوع لینکی که توسط صاحب یک وب سایت ایجاد می شود، توضیحاتی دادیم بهتر است به سراغ پیوندهایی برویم که در وب سایت های ما ایجاد نمی شوند. این پیوندها بک لینک نامیده می شوند و شامل پیوندهای طبیعی و پیوندهای دستی هستند.
این تکنیک، بیشتر در میان مشاغل کوچک که هنوز در صنعت شناخته نشده اند، رایج است و معمولاً در خصوص وب سایت های بزرگ اتفاق نمی افتد.
برای اینکه بتوانید از وب سایت یا وبلاگ دیگری لینکی دریافت کنید، باید به وبلاگ نویسان و سایر مشاغل ثابت کنید که محتوای شما ارزش اشتراک گذاری و نمایش را دارد. به خاطر داشته باشید که محتوای وب سایت هایی که می خواهید به وب سایت شما لینک بزنند، باید با محتوای وب سایت شما هماهنگ باشد، زیرا در غیر این صورت، لینک مزبور، اعتبار و ارزش زیادی نخواهد داشت.
<a href=”https://codoseo.net/” > codoseo </a> <a href=”https://codoseo.net/” rel=”Follow” > codoseo </a> <a href=”https://codoseo.net/” rel=”Dofollow” > codoseo </a>
توجه داشته باشید اگر در قسمت تگ a از rel استفاده نشده باشید این لینک به عنوان لینک فالو در نظر گرفته می شود. نحوه تشخصی بک لینک های Nofollow<a href=”https://codoseo.net/” rel=”nofollow” > codoseo </a>
نحوه تشخصی بک لینک های Sponsored و UGC<a href=”https://codoseo.net/” rel=”sponsored” > codoseo</a>
<a href=”https://codoseo.net/” rel=”ugc” > codoseo </a>
سئوی محلی یا لوکال نوعی سئو است که فقط برای مشاغل محلی مناسب است. به عبارت دیگر، اگر شما یک وب سایت دارید و هدف، جلب بازدیدکنندگان محلی از فروشگاه آنلاین شما است، باید وب سایت خود را برای سئوی محلی بهینه کنید.
همه مواردی که درباره سایر انواع سئو ذکر شد برای سئوی محلی هم معتبر است و می توانید دستورالعمل های زیر را نیز به آن اضافه کنید:
سئو یکی از روش های تبلیغات اینترنتی می باشد و مهم ترین زیر مجموعه دیجیتال مارکتینگ برای هر شرکت و برندی تلقی می شود. طبق آمار 70% فروش های اینترنتی از طریق جستجو در گوگل انجام می شود و این نقش بزرگ و پررنگ بهینه سازی سایت را بیش از بیش نشان می دهد.
به طور کلی سئوی سایت با هدف افزایش ترافیک سایت ها و مخاطبان آن ها صورت می گیرد و این مراجعه به سایت موجب شناخته شدن و برند شدن سایت در بین مخاطبان جدید در صنعت خود می شود. همچنین افرادی که در لحظه آماده دریافت خدمات یا خرید محصولات هستند از طریق سرچ در گوگل وارد سایت شما می شوند و این امر به معنی فروش و کسب در آمد می باشد. به خاطر داشته باشید که سئو از بهترین و به صرفه ترین، ماندگار ترین و پرفروش ترین راه های تبلیغات در سرتاسر دنیا محسوب می شود و اگر سایت شما جایی در صفحه اول گوگل ندارد، شما روزانه بسیاری از مشتریان خود را از دست خواهید داد.سئو تنها استفاده از یکسری کلمات کلیدی و دریافت بک لینک نیست و برای بهینه سازی موتورهای جستجو نیاز به یک استراتژی دقیق احساس می شود! در حقیقت، سئو، نحوه اتصال هر یک از عناصر موجود در یک وب سایت به یکدیگر، برای ایجاد یک استراتژی منسجم است. به عبارت دیگر، همه چیز از رسانه ها تا محتوا باید به دقت طراحی شود تا حداکثر تأثیر را داشته باشد.
با این حال، یکی از مهم ترین مواردی که باید به خاطر داشته باشید این است که اگرچه سئو فقط به دنبال این است که موتورهای جستجو شما را پیدا کنند، اما باید مخاطبان خود را هم در نظر بگیرید چراکه با این کار سئوی قوی تری خواهید داشت.
سال ها پیش، این استراتژی کاملاً پذیرفته شده بود که هنگام جمع آوری محتوا برای وب سایت خود باید به نحوه تعامل موتورهای جستجو با آن فکر کنید.
با توجه به پیچیده تر شدن الگوریتم های گوگل، این روش ها دیگر کارایی ندارند. موتورهای جستجو می دانند که باید مخاطبان خود را راضی کنند و برای این کار باید بهترین وب سایت های ممکن را به مخاطبان پیشنهاد دهند. محتواهایی که تنها برای موتورهای جستجو ساخته شده اند، خسته کننده هستند و اغلب سودمند نیستند و به عبارت دیگر، قابلیت استفاده از آن ها ضعیف است.
از آنجایی که موتورهای جستجو در تلاش هستند تا از رضایت مشتریان خود اطمینان حاصل کنند، مجبور شده اند الگوریتم های خود را به گونه ای تغییر دهند که احتمال مفید بودن نتایج جستجو تا حد ممکن افزایش یابد. اگر صد در صد محتوا را برای مخاطبان خود ایجاد کنید قطعاً پس از مدتی این موتورهای جستجو متوجه این موضوع می شوند و رتبه بندی وب سایت شما را در نتایج جستجو ارتقا می دهند.
رتبه بندی جستجوی ارگانیک به شدت تحت تأثیر داده های رفتار کاربر است. اگر می خواهید در رتبه های اصلی موتورهای جستجو باقی بمانید و نام تجاری خود را به صورت آنلاین در گوگل زنده نگهدارید، باید کاربران خود را بشناسید و بر اساس سلیقه و نیازهای آن ها تولید محتوا انجام دهید. بهینه سازی محتوا، بهترین رویکرد برای جمع آوری و استفاده از داده های رفتار کاربر به منظور بهبود رتبه بندی موتورهای جستجو است.
تغییرات در الگوریتم های موتور جستجو منجر به تمرکز بیشتر روی کاربر شده است، البته برخی نکات مثل کلمات کلیدی و توضیحات متا هنوز مهم هستند زیرا جستجوگر از آن ها استفاده می کند تا صفحه را به درستی تشخیص دهند.
موتورهای جستجو از الگوریتم های جستجوی پیچیده برای رتبه بندی صفحات وب استفاده می کنند. بازاریابان و متخصصین سئو به دلیل عدم انتشار این قوانین توسط گوگل ممکن است این الگوریتم ها را به طور کامل درک نکنند و از طرفی موتورهای جستجوی بزرگ هم از مزیت رقابتی خود صرف نظر نمی کنند. در حقیقت، بیش از 200 فاکتور رتبه بندی جستجو وجود دارد، اما همه آن ها به تجربه کاربران اشاره می کنند.
گوگل از طریق نرخ پرش ( ترک کردن سایت توسط کاربر ) می تواند به راحتی متوجه شود که آیا این صفحه برای مخاطب ارزشمند بوده است یا خیر. البته این به معنی آن نیست که برای پاسخ به کاربر، مخاطب را اذیت کنیم تا به ناچار مدت زمانی را در سایت ما صرف کند بلکه عدم مراجعه مخاطب به سایت های دیگر در نظر گوگل به معنای مثبت تلقی می شود.
بهینه سازی موتورهای جستجو یا سئو امروزه حول محور گوگل می چرخد. با این حال، پیشینه دانشی که ما اکنون به عنوان سئو می شناسیم، به محبوب ترین موتورهای جستجوی جهان که توسط لری پیج و سرگئی برین تأسیس شده است، باز می گردد.
گفته می شود که سئو و بازاریابی موتورهای جستجو با راه اندازی اولین وب سایت منتشر شده در 1991 آغاز شد و برخی دیگر بر این باور هستند که هنگامی که اولین موتور جستجوی وب در سال 1997 راه اندازی شد، سئو به طور رسمی کار خود را شروع کرد.
در گذشته موتورهای جستجو تنها نتیجه را براساس حروف الفبا تفکیک و به نمایش می گذاشتند اما پس از مدتی این نحوه فهرست بندی پاسخگو نیازهای کاربران نبود و به مرور الگوریتم ها به میدان آمدنند. با پیدایش الگوریتم ها کار متخصصان سئو کمی سخت شد و دیگر محتواها بودنند که مخاطبان را به سایت هدایت می کردنند، اما تا سال ها هیچ موتور جستجویی اقدام به شناسایی محتوای کپی از یونیک نمی کرد و همین عامل باعث استفاده از محتواهای کپی زیادی در سطح وب شد. به مرور زمان الگوریتم ها با آپدیت هایی که صورت گرفت اقدام به شناسایی هر یک از این نقاط ضعف کردند، تا به امروز که دیگر کاربران هستند که با رفتارشان مشخص می کنند کدام سایت شایستگی رتبه بالاتر در گوگل را دارد.کارهای مهمی که باید برای افزایش رتبه سئوی سایت انجام داد تا ترافیک سایت بیشتر و بازدیدکنندگان آن افزایش یابد، در ادامه آمده است:
لیستی از کلمات کلیدی که فکر می کنید مشتریان شما برای یافتن کسب و کار شما جستجو می کنند تهیه کرده و با استفاده از ابزارهای https://trends.google.com و https://kwfinder.com از تعداد دقیق جستجوهای انجام شده آن ها مطلع شوید. با این کار می توانید کلمات کلیدی مناسب وب سایت خود را لیست کنید و با استراتژی خوبی همچون ایجاد محتوا تاپیک کلاستر هرکدام از آن ها را به ترتیب به صفحه اول گوگل بیاورید.
لیست کلمات کلیدی که برای وب سایت خود آماده کرده اید برای محاسبه جایگاه وب سایت شما استفاده می شود. وضعیت سایت خود را در موتورهای جستجویی مانند گوگل، یاهو، بینگ و... بررسی کنید تا متوجه شوید وب سایت شما از صفحه اول موتور جستجو چقدر فاصله دارد. این کار به شما کمک می کند تا برای آینده برنامه ریزی کنید.
خطاهای فنی نظیر خطای 404 (صفحه پیدا نشد)، لینک های شکسته (Broken Links)، برچسب های تصویر (Image Tags)، زمان پاسخگویی سایت (Slow Response Time) و خطاهای فنی دیگر را برطرف کنید تا به بازدیدکنندگان سایت شما به صورت دائمی به شما مراجعه کنند و تجربه خوبی از شما داشته باشند.
یکی از استراتژی های لینک سازی، ایجاد بک لینک با کیفیت برای وب سایت به صورت پلکانی و از کم به زیاد می باشد، این امر باعث طبیعی تر به نظر رسیدن لینک سازی ها شده و در نهایت افزایش رتبه وب سایت شما را حاصل می کند.
نگاهی به استراتژی های بک لینک رقبا، نوع محتوای آن ها، کلمات کلیدی مورد نظر و... باعث می شود شما به خوبی بازار هدف را شناسایی نمایید و همیشه در وضعیت خوبی با رقبای خود قرار داشته باشید.
هر کدام از موتورهای جستجو، الگوریتم های خاص خود را دارند. الگوریتم های گوگل که هرروزه برتعداد آن ها اضافه می شود سعی در شناسایی و نمایش بهترین سایت که می تواند نیاز مخاطب را برآورده کند دارد و برای این کار از فاکتورهای گوناگونی استفاده می کند که به هر یک از این فاکتورها الگوریتم می گویند. چرا الگوریتم ها مهم هستند؟
بهینه سازی انواع سایت برای موتورهای جستجو تقریباً از اصول یکسانی پیروی می کند، فقط گاهی برای انواع بخصوصی از کسب و کارها تمرکز روی برخی اصول بیشتر است یا یکسری اصول و استثنائات به آن افزوده می شود.
به طور کلی سئوی سایت بر چند محور اصلی استوار است. سایت شما هر چه که باشد در اولین قدم باید آن را تجزیه و تحلیل کنید و نقاط ضعف آن را بیابید و سعی در اصلاح آن ها داشته باشید. دومین گام یافتن کلمات کلیدی متناسب با نوع فعالیتی است که انجام می دهید، در این مرحله از عملکرد رقبا هم غافل نشوید چراکه به شما در یافتن کلمات کلیدی مناسب کمک خواهند کرد؛ پس از آن تولید محتوای تازه، همیشه سبز و سودمند برای کاربران می تواند در امر بهینه سازی سایت به شما کمک کند. همچنین انجام کارهای تکنیکی مانند استفاده از لینک ها و بک لینک ها، استفاده از ابزارهای موجود در کنسول گوگل، بهینه سازی سایت برای موبایل و ... می تواند رتبه سایت شما را، صرف نظر از اینکه چه کسب و کاری دارید، در فهرست سرچ موتورهای جستجوی اصلی بالا ببرد.در ادامه به سئوی چند نوع سایت متفاوت نگاهی اجمالی می اندازیم و نکات مهم درباره هر یک را مطرح می کنیم.
بسیاری مشاغل خرده فروشی در وب وجود دارد که برخی از آن ها حتی یک فروشگاه یا مغازه واقعی هم ندارند، با این حال می توانند در سال میلیون ها تومان کسب درآمد کنند. سایت شما نیز می تواند برایتان مشتری جذب کند، اما تنها در صورتی این امر محقق می شود که کاربران وب بتوانند آن را پیدا کنند. در ادامه چند راهکار ارائه می شود که می توانید با کمک آن ها شانس خود را برای قرارگرفتن در صدر لیست نتایج موتورهای جستجو افزایش دهید.
شاید کمتر کسی تا چند سال پیش علاقمند بود تا موضوعات مختلف را به صورت اینترنتی آموزش ببیند، اما بنا به دلایل گوناگون این احساس به وجود آمد تا سایت های آموزشی جای موسسات آموزشی حضوری را بگیرند و به مرور علاقمندان خود را پیدا و جذب این سیستم نمایند. از اینرو موسسات و مراکز آموزشی احساس تغییر کرده و هرکدام روبه دیجیتال شدن و رقابت با همدیگر را شروع کردنند، پس در این لحظه سئو سایت آموزشی یک راه مطمئن برای جذب مشتریان و دانش آموزان شد. اما متخصصان سئو برای اینگونه از سایت ها باید چه فاکتورهایی را الویت کار خود قرار داده و به آن اهمیت بیشتری دهند؟
در ادامه چک لیست مهمترین موارد مهم برای بهینه سازی سایت های آموزشی را با هم بررسی می کنیم:
موارد مهم در سئوی سایت خبری که باید الویت قرار دهیم!
وب سایت های خبری از مزایایی همچون جریان مداوم محتوای جدید و ویژگی های خاص گوگل مانند Top Stories برخوردارند . اما این مزایا به تنهایی برای بهینه سازی این سایت ها کفایت نمی کند و باید از روش های منحصر به فرد دیگری که وجود دارند برای سئوی سایت های خبری استفاده کرد.
مسلماً انتشار محتوای خبری، تضمین کننده رتبه بالای سایت در گوگل یا جذب ترافیک بیشتر برای سایت نیست. در ادامه، با چند فاکتور کلیدی که باید هنگام برنامه ریزی استراتژی سئو، برای وب سایت های خبری در نظر داشته باشیم آشنا می شویم.
در سئو با اصطلاحات زیادی رو به رو می شویم که هر یک معنی خاص خود را دارند. برخی از معروف ترین این اصطلاحات، سئوی کلاه سفید، سئوی کلاه سیاه و سئوی کلاه خاکستری است.
عبارت کلاه سفید و کلاه سیاه برگرفته از فیلم های وسترنی است که در دهه 1920 ساخته شدند. این انتخاب به این دلیل بود تا تماشاچیان بتوانند بین فرد شرور و قهرمان فیلم تفاوت قائل شوند. در این فیلم ها قهرمان همیشه کلاه سفید بر سر داشت، در حالی که فرد شرور کلاه سیاه می پوشید.
این اصطلاحات از آن زمان در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته است و در صنعت سئو هم، مرتبط با نوع استفاده از فعالیت ها و استراتژی های متخصص سئو به کار می رود.
سئوی کلاه سفید به مجموعه تاکتیک های بهینه سازی سایت گفته می شود که با قوانین و دستورالعمل های موتورهای جستجو، بخصوص گوگل، سازگار هستند. کسانی که از سئوی کلاه سفید استفاده می کنند، در واقع متخصصانی هستند که تاکتیک های اخلاقی موجود و اصول تعیین شده توسط موتورهای جستجو پیروی می کنند. به بیانی دیگر، سئوی کلاه سفید به معنی عدم فریبکاری برای جلب نظر مخاطبان و موتورهای جستجو است؛ این استراتژی می تواند در بلند مدت موجب ارتقای رتبه سایت در موتورهای جستجویی نظیر گوگل شود.
اگر می خواهید در سایت خود سرمایه گذاری بلند مدت نمایید، حتماً تابع قوانین سئوی کلاه سفید باشید؛ هرچند که حصول نتیجه از این شیوه بهینه سازی سایت نیاز به صبر، حوصله و هزینه بیشتری دارد ولی مطمئن باشید که نتایج آن پایدارتر از انواع دیگر سئو خواهد بود.سئوی کلاه سیاه اصطلاحی است که در فضای وب زیاد با آن مواجه می شویم و به شیوه ها و تکنیک هایی اطلاق می شود که هدف آن ها فریب دادن ربات های موتور جستجوی گوگل و کسب جایگاه تقلبی در حداقل زمان ممکن است. به عبارتی دیگر، سئوی کلاه سیاه به کارگیری متدهایی است که با استانداردها و الگوریتم های گوگل در تضاد هستند ولی می توانند این موتور جستجو را فریب دهند تا به صدر نتایج جستجوی کاربران راه پیدا کنند.
در گذشته این نوع سئو به سایت ها کمک می کرد تا جایگاه خود را در نتایج سرچ گوگل ارتقا دهند ولی بعدها این موتور جستجو روش هایی را اتخاذ کرد تا این شیوه ها کارایی نداشته باشد.
برخلاف تصور بسیاری از افراد، سئوی کلاه خاکستری، یک تکنیک میانه رو نیست و نمی توان آن را ترکیبی از سئوی کلاه سفید و کلاه سیاه دانست، بلکه روشی است منحصر به فرد که استفاده از آن مانند راه رفتن روی لبه پرتگاه است و به کارگیری آن نیاز به دانش و تجربه دارد. اگر از تکنیک های سئوی کلاه حاکستری درست و بجا استفاده شود، می تواند یک فرصت طلایی برای ارتقای رتبه بندی سایت باشد ولی استفاده نامناسب از شیوه های این تکنیک سئو می تواند سایت را با خطراتی مواجه کند.
راه های متعددی برای انجام سئوی منفی وجود دارد. رایج ترین نوع سئوی منفی، مبتنی بر لینک است، ولی تکنیک های دیگری نیز وجود دارد که برخی از رقبا می توانند از آن ها برای کاهش رتبه سایت شما استفاده کنند.
در ادامه خواهیم گفت که چگونه می توانید از این حملات جلوگیری کرده و کسب و کار خود را ایمن نگه دارید.
گوگل می تواند در شرایط زیر ایمیل های هشدار برای شما ارسال کند:
بنابراین اگر تاکنون این کار را نکرده اید، وب سایت خود را به Google Search Console متصل کنید.
این مهم ترین اقدامی است که برای جلوگیری از موفقیت اسپمرها انجام می شود. بیشتر اوقات رقبا با هدف سئو منفی با ایجاد پیوندهای بی کیفیتو با تعداد زیاد سعی در تخریب سئو سایت شما را دارند. بسیار مهم است که بدانید چه کسی در حال ایجاد پیوند یا تغییر مسیر به وب سایت شما است.
هر چند وقت یکبار می توانید از ابزارهایی مانند Ahrefs یا Open Site Explorer استفاده کنید تا بررسی کنید آیا شخصی به وب سایت شما پیوند ایجاد می کند یا خیر. البته بخاطر داشته باشید بهترین ابزار برای اینکار می تواند ابزار خود گوگل کنسول باشد، برای اینکار کافیست در گوگل کنسول به بخش لینک ها مراجعه کنید و در قسمت بالا سمت چت گزینه Export external links را بزنید تا لیست آخرید بک لینک هایی که به سایت شما داده شده است را مشاهده و آنالیز نمایید.
در اغلب موارد، اسپمرها سعی می کنند بهترین بک لینک های شما را حذف کنند. آن ها معمولاً با نام وب سایت خود با صاحب وب سایتی که به سایت شما لینک داده است تماس می گیرند و از ادمین وب سایت می خواهند لینک شما را حذف کند؛ بنابراین بهتر است که وقتی با ادمین های وب سایت های دیگر ارتباط برقرار می کنید، به جای استفاده از جیمیل یا یاهو از آدرس ایمیلی با دامنه وب سایت خود استفاده کنید تا صاحبان سایت ها بتوانند راحت تر با شما ارتباط برقرار نمایند.
همچنین می توانید در هنگام خرید رپورتاژ یا بکلینک با صاحب وبسایت جهت دائمی بودن آن به توافق برسید، ولی یادتان نرود که هر از چندگاهی به سایت هایی که رپورتاژ و بک لینک خرید کرده اید مراجعه و شرایط را بررسی نمایید.امنیت سایت بسیار مهم است و برای تأمین آن بهتر است در صورت استفاده از وردپرس، افزونه Google Authenticator را نصب کرده و رمز تأیید دو مرحله ای را ایجاد کنید یا اینکه یک رمز عبور قوی با اعداد و نویسه های خاص ایجاد کنید و پشتیبان گیری از فایل ها و پایگاه داده خود را به طور منظم انجام دهید.
همچنین استفاده از هاست های مطمئن، نصب آنتی ویروس برروی هاست، چکاپ سایت توسط یک برنامه نویس متخصص، استفاده از پلاگینهای وردپرس مطمئن و لایسنس دار و... باعث افزایش هرچه بیشتر امنیت سایت شما می شود.لینک سازی یا Link Building به معنی ایجاد بک لینک از سایر وب سایت ها به صفحات سایت شما است. هدف از ایجاد بک لینک این است که «اعتبار» صفحات خود را در نظر گوگل افزایش دهید، به طوری که این صفحات رتبه بالاتری داشته باشند و در نتیجه ترافیک سایت شما افزایش یابد.
لینک بیلدینگ یکی از صدها تکنیک رایج سئو و یکی از سه عامل اصلی ارتقای رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو می باشد، بنابراین اگر می خواهید صفحات وب سایت شما در جستجو های گوگل رتبه بالایی داشته باشند، مطمئناً به لینک سازی نیاز خواهید داشت.
گوگل (و دیگر موتورهای جستجو) به لینک های سایت های دیگر به عنوان «رای اعتماد» نگاه می کنند. این آرا به آن ها کمک می کند تا تشخیص دهند که کدام صفحه در یک موضوع معین (از میان هزاران مورد مشابه) شایسته رتبه بندی در بالای نتایج جستجو است.
کلمات کلیدی، هویت و برند یک وب سایت تلقی می شوند. لازم به ذکر است که هر صفحه به وسیله موتورهای جستجو و بر اساس کلمات کلیدی مورد استفاده در عنوان صفحه، تگ ها و محتوای آن، رتبه بندی می شود. بنابراین، این وظیفه اصلی متخصص سئو است که اطمینان حاصل کند که مهم ترین کلمات کلیدی در عنوان و محتوای صفحه چه گلمه ای قرار داده شود.
به عبارت دیگر، کلمات کلیدی در صفحات سایت به کار می رود تا آن صفحات خاص با آن کلمه کلیدی در سرچ گوگل بالا بیاید.اقداماتی که در ادامه گفته می شود، اصول و مقرراتی کلی و ثابت برای تمامی سایت های می باشد که شما را در پیاده سازی سئو سایت موفق می کند:
مسلماً تجزیه و تحلیل رقبا یکی از اصول مهم سئو است، شاید برای شما این سؤال پیش آمده باشد که چگونه می توانید استراتژی سئو رقبای خود را شناسایی کنید تا بتوانید از آن ها در SERP ها سبقت بگیرید. برای تجزیه و تحلیل رقبا از ابزارهایی استفاده می شود که به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
Ahrefs یکی از جامع ترین ابزار های سئو و آنالیز بک لینک های سایت رقبا می باشد که می توانید با کمک آن درباره سایت خود و رقبا اطلاعات خوبی به دست آورید و از آن اطلاعات در راستای توسعه کسب و کار خود استفاده کنید. به عنوان مثال با استفاده از ابزار Ahrefs این امکان را خواهید داشت که کلمات کلیدی رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید و بر بهبود رتبه بندی سایت خود، ساخت بک لینک ها و معیارهای ترافیک سایت نظارت داشته باشید.
با این ابزار می توانید متوجه شوید کدام یک از صفحات رقیب شما بیشترین بک لینک، اشتراک گذاری اجتماعی و ترافیک سایت را دارا هستند. Ahrefs دارای پایگاه داده 192 میلیارد صفحه ای است که آن را تبدیل به بزرگ ترین فهرست لینک های پشتیبان وب کرده است.
بسیاری از افراد SEMrush را به عنوان بهترین ابزار تحقیق درباره کلمات کلیدی در وب می دانند ( ما در کدُ سئو ابزار سمراش را در رتبه چهارم بهترین ابزار آنالیز سایت می دانیم )، در صورتی که این ابزار، عملکردی بسیار فراتر از آن دارد. SEMrush یک ابزار قدرتمند برای تجزیه و تحلیل رقبا در سئو است. در ادامه برخی از کارهایی که می توانید با SEMrush انجام دهید آورده شده است:
الکسا یک سیستم رتبه بندی جهانی مبتنی بر داده های ترافیک سایت دارد (که البته اصلا دقیق نیست) اما می تواند به عنوان ابزار تجزیه و تحلیل آماری نیز استفاده شود. Alexa یک نرم افزار یا اپلیکیشن خاص نیست، بلکه یک سایت است که با توجه به معیارهای متفاوت، سایت های دیگر را رتبه بندی می کند. رتبه الکسا به شما امکان می دهد عملکرد سایت خود را نسبت به سایت های دیگر ارزیابی کنید. همچنین با استفاده از ابزار الکسا می توانید میزان ترافیک سایت خود را بسنجید، کلمات کلیدی مورد استفاده رقبا را بشناسید و رفتار کاربران، نوع فعالیت آن ها و عملکرد رقبا را زیر نظر بگیرید.
ابزار Alexa را می توان بعد از ابزار گوگل کنسول دومین ابزار دقیق و کار آمد برای تحقیق کلمه کلیدی دانست، برخی از ویژگی های این ابزار سئو :
توجه داشته باشید که رتبه سایت ها در موتور جستجوی گوگل هر لحظه در حال تغییر است با این حال شما با استفاده از یکسری ابزار می توانید رتبه سایت خود را در گوگل به دست بیاورید که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
بهینه سازی موتورهای جستجو یا سئو، مقوله جدیدی نیست و بیش از دو دهه است که در سراسر جهان به آن پرداخته می شود، اما در چند سال اخیر به عنوان یک حرفه پرطرفدار شناخته شده و پیشرفت های زیادی کرده است.
امروزه دانشگاه های سراسر جهان دوره های رسمی بازاریابی دیجیتال را ارائه می دهند و کلاس های آنلاین زیادی برای آموزش سئو و دریافت گواهینامه وجود دارد.
اگر می خواهید وارد حرفه سئو شوید، علاوه بر آموزش مناسب، عوامل متعددی را نیز باید در نظر بگیرید؛ ولی مطمئناً پس از گذراندن دوره های تئوری و کسب تجربه در این حوزه، با توجه به بازار کار پر رونق آن، به موفقیت های چشمگیری دست خواهید یافت.
توجه داشته باشید برای تبدیل شده به یک متخصص سئو باید اخلاق کنجکاوانه داشته باشید و عاشق یادگیری، تجربه و آزمایش کردن و حتی ریسک کردن باشید و شناخت اصول سئو و رعایت آنها تنها بخشی از راه می باشد و ارزشمندترین گنجینه هر سئوکاری تجربه آن می باشد. برای شروع یادگیری سئو به سراغ افراد متخصصی بروید که نه تنها در زمینه سئو شناخته شده هستند بلکه رزومه عملیاتی قابل قبولی هم دارند. همچنین سعی کتید مسیر یادگیری را همیشه ادامه دهید و تنها به گفته های یک استاد یا کارشناس اکتفا نکنید و نقل قول های افراد صاحب نظر دیگر را هم بشنوید. همچنین توجه داشته باشید یادگیری تنها بخشی از کار آموزش می باشد و عملیاتی کردن آن مهمترین بخش می باشد پس حواستان باشد تا دچار بیماری آموزش بی رویه و کار نکردن عملی نشوید. ما قصد داریم تا دانش و تجربه سالها زحمت و کار در زمینه سئو سایت را برای شما به صورت روان طی ویدئو هایی جمع آوری و در همین سایت به نشر آن بپردازیم، همچنین در ادامه برخی افراد متخصص سئو که از دید وبسایت کدُ سئو کاملا مورد اعتماد می باشند و دوره هایی با کیفیت جهانی ( قطعا بالاتر ) دارند را معرفی نماییم.منابع آموزش سئو خارجی کدامند ؟
با اینکه گوگل و سایر موتورهای جستجو زیاد علاقه ای به افشاگری درباره الگوریتم ها و نحوه رتبه دهی به سایت ها ندارند ولی افرا مختلفی در سرتاسر جهان به عنوان سئوکار مشغول پیدا کردن تکنیک های نوین در این زمینه هستند و طبیعتا در وب بنا به اهداف مختلفی که دارند این موارد را به سایرین به اشتراک قرار می دهند.
ما در مجموعه کدُ سئو برخی از معتبرترین منابع آموزش سئو در خارج از ایران را به شما عزیزان معرفی خواهیم نمود.
این وبسایت که متعلق به خود گوگل می باشد و برای شروع کار آموزش سئو می توانید از همین اسناد و آموزش های ابتدایی که خود گوگل به انتشار آنها پرداخته استفاده نمایید.
البته بدیهیست که این موارد تنها بخش کوچکی از اسرار سئو می باشد و خیلی گوگل وارد جزئیات نشده است و تنها به صورت کلی و در بسیاری از مواقع کلیشه ای به موضوع سئو سایت پرداخته است. با این وجود مرجع اصلی برای آموزش سئو در سایت های خارحی از خود سایت گوگل developers.google.com می دانیم.
وبسایت ahrefs.com که به دلیل داشتن موتور قدرتمند برای پیدا کردن انواع بک لینک ها نام آشنایی برای تمامی سئوکاران محسوب می شود، دارای وبلاگی قدرتمند می باشد که می توان گفت درباره انواع مسائل مهم و پرکاربرد سئو در آن صحبت نموده است. شما عزیزان می توانید برای آموزش سئو از طریق سایت ahrefs.com به وبلاگ این سایت رفته با کمی حوصله برای ترجمه متون آن اصول سئو را تا حد قابل قبولی بیاموزید.
نمی توان از سئو و قدرت سایت صحبت کرد و سایت الکسا را سانسور کرد ...
الکسا که شاید بسیاری از کاربران عادی هم به خوبی با آن آشنا هستند نیز دارای وبلاگ قدرتمندی برای آموزش سئو می باشد. البته در بسیاری از موارد این سایت و سایر سایت های آموزش سئو خارجی تنها حرف هایی کلیشه ای و گاهی بدون منطق را بیان می کنند که شاید خیلی برای سئوکار شدن حرفه ای کافی نباشد.
یوتیوب که در سالهای گذشته و بیشتر با کسب در آمد خوب آن مورد توجه ایرانیان قرار گرفته است امروزه تبدیل به یک آموزشگاه فوق العاده قوی اینترنتی و آنلاین شده است. این سایت که به صورت محتوای تصویری کار می کند و انتشار ویدئو در آن کاملا رایگان می باشد در سالهای گذشته بیشتر از بیش محبوب شده است و بسیاری از دانش آموزان به استفاده از این سایت علاقمند شده اند. همچنین یکی از پیشنهادات سایت کدُ سئو برای آموزش سئو استفاده از سایت یوتیوب می باشد.
سایت یواست که بیشتر به افرونه یواست سئو معروف می باشد هم گزینه بسیار مناسبی برای آموزش سئو می باشد. این سایت که همانند سایت اچ رف و الکسا بیشتر از آمار و ارقام بدست آمده در سایت های مختلف به آموزش سئو میپردازد تا حد زیادی مطالب آموزنده و بسیار جذابی پیرامون سئو آموزش می دهد. همچنین اگر قصد دارید سئو را به صورت پروژه محور و با سئو سایت وردپرسی آغاز کنید پیشنهاد تیم کدسئو استفاد از افزونه سئو yoast و یا افزونه سئو وردپرس رنک مث می باشد.
سایت ماز که همانند دیگر سایت هایی که در این مقاله به شما معرفی نمودیم از معترترین منابع خارجی برای آموزش Seo می باشد. همچنین سایت ماز دارای ابزار نه چندان قدرتمندی در زمینه آنالیز سایت های زقبا می باشد که بیشتز همین ابزار باعث افزایش شهرت moz شده است.
نیل پاتل که جزء 10 نفر اول در بین سئوکاران دنیا قرار دارد (به گفته مجله Entrepreneur Magazine) در آمد این فرد در راه سئو بیش از 35 میلیون دلار می باشد. نیل پاتل که دارای یک وبسایت شخصی برای آموزش Seo می باشد هم گزینه خوبی برای آموزش مقدماتی سئو برای علاقمندان به این زمینه می باشد.
اگر می خواهید وب سایت شما کارایی و نتیجه دلخواه را داشته باشد، باید بیشتر روی سئوی آن سرمایه گذاری کنید. این تنها راهی است که می توانید به کمک آن وب سایت یا وبلاگی که دارید کمک کند تا در نتایج موتورهای جستجو ، رتبه خوبی داشته باشد و از ترافیک بالایی برخوردار باشد.
البته برای اینکار نیازی نیست خودتان بهینه سازی سایت را انجام دهید. می توانید از یک شرکت سئو که در این زمینه فعالیت می کند، کمک بگیرید تا تمام کارها را برای شما انجام دهند. در ادامه به برخی از وظایف متخصصان و کارشناسان سئو اشاره می کنیم:
شکی نیست که بهینه سازی موتورهای جستجو یکی از جذاب ترین موضوعاتی است که می توانید در مورد آن مطالعه و پژوهش کنید. البته داشتن اطلاعات مفید و جامع درباره چگونگی بهینه سازی سایت ها بسیار مفید است، مخصوصاً اگر وب سایت یا وبلاگی دارید که می خواهید در موتورهای جستجو رتبه بالاتری داشته باشند.
اگر سئوی سایت برای شما موضوع جالبی است، بهتر است سعی کنید بیشتر درباره آن بدانید. البته یادگیری همه چیز درباره این موضوع عملاً غیرممکن است، زیرا مباحث مربوط به آن دائماً در حال تغییر و بهبود است. اما می توانید بیشتر از آنچه در حال حاضر می دانید یاد بگیرید و یکی از ساده ترین راه های آن، خواندن مقالاتی است که به صورت آنلاین وجود دارد؛ خوشبختانه با یک سرچ ساده می توانید به جدیدترین و جامع ترین مقالات در این زمینه دست پیدا کنید.
مزیت بزرگ یادگیری بیشتر در مورد سئو این است که می توانید هر تکنیک کاربردی را که یاد می گیرید در وب سایت خود اعمال کنید و اگر مشتاقانه و به طور مداوم مقالات مربوط به بهینه سازی سایت را دنبال کنید، در طول زمان به جدیدترین تکنیک های سئو اشراف پیدا خواهید کرد چراکه سئو نیز مانند بسیاری از دیگر مقولات، با گذشت زمان توسعه و بهبود می یابد و با استفاده از متدهای جدید آن حتی ممکن است از رقبای خود هم پیشی بگیرید.
در ادامه لیستی از بهترین منابعی که می تواند به شما جهت آموزش یادگیری سئو سایت کمک کند قرار می دهیم:شروع یک کمپین سئو ممکن است دلهره آور باشد و در این مسیر سئوالات زیادی پیش بیاید. بهترین راه برای دستیابی به موفقیت در سئو این است که یک برنامه عملی داشته باشید و هر مرحله از این فرایند را درک کنید. برای مدیریت سئوی موفق بهتر است کار بهینه سازی سایت را به صورت تیمی انجام دهید، چراکه برای اجرای یک سئوی همه جانبه، لازم است قسمت های مختلف سایت مورد بررسی و بهینه سازی قرار گیرد. همچنین ممکن است لازم باشد که در برخی موارد کارها را برون سپاری کنید و تنها بر اجرای صحیح آن ها نظارت داشته باشید. چک لیست زیر به نوعی برنامه ریزی برای سئوی سایت محسوب می شود و به شما این امکان را می دهد که چیزی را از قلم نیندازید:
اثر: مهدی رودکی
ارائه مفاهیم پیچیده سئو با زبانی ساده برای استفاده آسان کسانی که قصد دارند رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو افزایش دهند و کسب و کار خود را پررونق کنند.
اثر: محمدامین اسماعیلی
این کتاب آشنایی سریع با مفاهیم و تکنیک های تأثیرگذار سئو برای کسب موفقیت در دنیای آنلاین را برای خوانندگان خود فراهم کرده است.
اثر: دنی گودوین
این کتاب با نگاهی عمیق به مفاهیم سئو تلاش کرده است تا حد ممکن مطالبی را در اختیار خوانندگان قرار دهد که در طی زمان تغییر نمی کنند، یا تغییرات آن ها بسیار جزئی است.
امروزه کارشناسان سئو به شیوه های مختلف برای شرکت های کوچک و بزرگ کار سئوی سایت را انجام می دهند. بسیاری از متخصصان سئو خود دارای یک تیم حرفه ای و شرکتی به منظور انجام خدمات برای متقاضیان هستند. برخی دیگر از سئوکاران به استخدام شرکت ها درمی آیند و گروهی دیگر از کارشناسان این رشته به صورت آزاد یا فریلنسر در این حوزه فعالیت می کنند.
طبعاً حقوق و دریافتی هر یک از سه گروهی که ذکر شد با یکدیگر متفاوت است. بر طبق سایت های کاریابی موجود، دستمزد کارشناسان سئویی که به استخدام دیگر شرکت ها درمی آیند از 6500000 تومان تا حدود 17000000 تومان متغیر است. طبعاً درآمد صاحبان شرکت هایی که در زمینه سئوی سایت خدمات ارائه می دهند، بیشتر است و فریلنسرها با توجه به تجربه و دانشی که دارند حداقل دو تا سه میلیون تومان در ماه دریافت می کنند که این مبلغ با توجه به مهارت های آن ها می تواند بیشتر هم باشد.
انقلاب دیجیتال، دنیای تجارت را به ویژه در زمینه بازاریابی دیجیتال دگرگون کرده و فرصت های جدیدی را به عنوان شغل در زمینه سئو ایجاد کرده است. امروزه مجموعه ابزارهای جدیدی در بازاریابی پدیدار شده است که چند دهه پیش غیرقابل تصور بودند. در حال حاضر، سئو یکی از مشاغل حیاتی در بازاریابی دیجیتال است که همچنان هم در تعداد فرصت های شغلی و هم در اهمیت فزاینده آن برای شرکت ها در حال پیشرفت است.
از آنجایی که سئو در بازار پررونق دیجیتال مارکتینگ به یک رکن اساسی تبدیل شده است، انتظار می رود که فرصت های شغلی بسیاری برای کارشناسان سئو به وجود بیاید. اگر توانایی ایجاد ارتباطات را داشته باشید، می توانید با ذینفعان این حوزه کار کنید و آن ها را با تاکتیک ها و اهداف کلی بازاریابی همسو کنید و خود نیز به یک حرفه پردرآمد دست پیدا کنید.
هدف اصلی آژانس های خدمات سئو این است که وب سایت شما را ارتقا داده و آن را در رتبه برتر گوگل قرار دهند. برای رسیدن به این هدف، معمولاً بهترین شرکت های سئو دارای تیمی از متخصصان سئو هستند که با ذهنی خلاق و کارشناسانی مجرب، از نحوه بالا بردن وب سایت مطلع هستند؛ خدمات این شرکت ها معمولاً شامل موارد زیر می شود:
امروزه به واسطه عوامل مختلف، کسب و کارهای آنلاین به شدت گسترش پیدا کرده است و نیاز به بهینه سازی سایت ها بیش از پیش احساس می شود. ارتقای رنکینگ سایت و قرار گرفتن در رتبه های بالای موتورهای جستجو مسلماً می تواند تأثیر زیادی روی فروش داشته باشد، از این رو اقبال صاحبان کسب و کارها به استفاده از خدمات سئو بیش از پیش شده است. یکی از دغدغه های اصلی متقاضیان این خدمات که تقریباً در سراسر دنیا هم مشاهده می شود، هزینه ها و نرخ خدمات سئو می باشد. متأسفانه به دلیل عدم وجود استانداردهای یکسان قیمت گذاری در این حوزه متفاوت است ولی مجموعه ای از فاکتورها می تواند تا حدودی مشتریان را با نحوه قیمت گذاری سئوی سایت آشنا کند.
یکی از فاکتورهایی که تعیین کننده هزینه ای است که شما باید برای استفاده از خدمات سئو پرداخت کنید، میزان خدماتی است که دریافت می کنید، طبعاً هرچه این میزان بیشتر باشد، هزینه بیشتری را باید بپردازید.
فاکتور بعدی، استراتژی است که کارشناسان سئو برای بهینه سازی سایت مشتریان به کار می برند که خود می تواند هزینه بر یا کم هزینه باشد.
همچنین میزان دانش و تجربه متخصص یا کارشناس سئو و همچنین سوابق کاری مرتبط او نیز می تواند در قیمت خدمات سئو تأثیرگذار باشد.
اگر صاحب یک سایت، وبلاگ یا کسب و کار آنلاین هستید و در تلاشید که رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو افزایش دهید، حتماً بارها با عباراتی نظیر «سئوی تضمینی و ارزان» رو به رو شده اید. همه ما به دفعات شنیده ایم که هیچ ارزانی بدون دلیل نیست؛ مسلماً کسی که با دادن وعده و وعیدهای وسوسه انگیز مانند افزایش فروش در مدت زمان کم و... سعی دارد توجه شما را جلب کند و از آن مهم تر این ادعا را دارد که با نازل ترین قیمت، خدمات ویژه ارائه می دهد یا دانش و مهارت کافی درباره آنچه مدعی آن است، ندارد یا اینکه قصد کلاهبرداری دارد؛ چراکه ارائه خدمات ارزنده مستلزم انجام اقدامات مناسب و بجا و برخورداری از یک تیم حرفه ای برای کار در بخش های مختلف از جمله تولید محتوا و ... است که مسلماً هزینه بر خواهد بود. بنابراین برای کسب موفقیت بهتر است انتخاب کارشناسان سئو با دقت و واقع بینی انجام شود.
با توجه به آنچه پیشتر گفته شد شاید این سؤال پیش بیاید که چطور می توانیم از خدمات ارزنده سئو با قیمت مناسب و معقول برخوردار شویم. ما به شما می گوییم که این کار تنها یک راه دارد و آن انجام مشاوره با چندین کارشناس یا شرکت ارائه دهنده خدمات سئو است. با انجام مشاوره های مختلف، امکان مقایسه خدمات ارائه شده، نحوه انجام آن ها، زمان انجام، نتایجی که قرار است در پی داشته باشند و هم چنین قیمت های پیشنهادی فراهم می شود.
تفاوت اصلی بین سئو و تبلیغات در گوگل در این است که سئوی ارگانیک در طول زمان رشد می کند ولی تبلیغات در گوگل به شرکت ها پیشنهاد می دهد که در صفحه اول یک جایگاه تبلیغی داشته باشند. گوگل هزینه سئوی ارگانیک را دریافت نمی کند. اگر شرکت شما آنقدر خوب باشد که بر اساس الگوریتم های موتورهای جستجو در صفحه اول گوگل ظاهر شود، جایگاه شما رایگان خواهد بود و برای آن هزینه ای به گوگل پرداخت نمی کنید. البته گوگل به طور مرتب صفحه را اسکن می کند و اگر دیگر شما را شایسته نداند، جایگاه شما را تنزل خواهد داد. دستیابی به سئو ارگانیک یک فرایند طولانی مدت است و زمان زیادی لازم است تا اعتبار لازم برای ارتقای رتبه در گوگل را به دست بیاورید. یک کسب و کار می تواند سال ها در رده های پایین رتبه بندی گوگل قرار داشته باشد تا اینکه سرانجام وارد جایگاه بالاتر شود ولی تبلیغات در گوگل در حقیقت، یک راه حل سریع و مؤثر برای ایجاد ترافیک سایت است.
بدیهی است تبلیغات در گوگل و انجام سئوی سایت هر دو شامل هزینه می شود ولی در بحث تبلیغات شما، هزینه را به گوگل می پردازید ولی برای بهینه سازی سایت، با استخدام کارشناسان مجرب و متخصص سئو، برای ارتقای رتبه سایت خود، مبالغی را پرداخت می کنید. از طرفی در برخی موارد، تبلیغات گوگل می تواند به شما در جذب بازدیدکنندگان جدید کمک کند در صورتی که شاید با استفاده از سئوی ارگانیک این هدف کمتر حاصل شود. از آن جایی که هدف نهایی سئو تنها افزایش ترافیک سایت نیست و در نهایت آنچه اهمیت دارد نرخ تبدیل مخاطب به مشتری است، به نظر می رسد تبلیغات گوگل در این زمینه نیز تا حدودی می تواند کمک کننده باشد.تکنیک های سئو، مجموعه ای از اقداماتی است که به منظور ارتقای رتبه سایت در موتورهای جستجو به کار می رود این تکنیک ها گاهی ممکن است باعث گمراهی گوگل شود و گاهی تکنیک هایی می باشد که به صورت کلاه سفید برروند سئو سایت شما تاثیر گذار خواهد بود. در ادامه برخی از این تکنیک ها را بررسی اجمالی خواهیم کرد.
یک سایت دوستدار سئو، سایتی است که به موتور جستجو اجازه می دهد صفحات سایت را کاوش کرده و بخواند، بنابراین حصول اطمینان از اینکه موتورهای جستجو می توانند به راحتی محتوای شما را بخوانند و درک کنند، اولین قدم برای بهینه سازی سایت است.
ایجاد یک سایت دوستدار سئو نیازمند برنامه ریزی دقیق و رویکرد ساختارمند برای نمایش کسب و کار شما و خدماتی است که ارائه می دهید و این کار برای بسیاری از مشاغل می تواند پیچیده باشد.
ناگفته نماند که برخورداری از یک سایت دوستدار سئو امکان پذیر نیست، مگر اینکه رویکرد سئو پیش از طراحی آن لحاظ شود و ساختار سایت از همان ابتدا در جهت بهینه سازی شکل بگیرد. به همین دلیل است که بسیاری از کارفرمایان پس از طراحی سایت به سراغ تیم سئو می روند و تازه میفهمند که سایتی که برای آن هزینه زیادی کرده اند اصلا شانسی برای رتبه گرفتن در گوگل ندارد و باید تغییرات اصلی در بخش های دسته بندی، نوع کد نویسی و... داشته باشد. از اینرو ما همیشه به مشتریان پیشنهاد می دهیم قبل از انتخاب دامنه و زدن سایت حتما با یک تیم متخصص سئو مشاوره داشته باشند تا در نهایت هزینه کمتری را ضرر کند، همچنین اگر شما از افرادی هستید که قصد دارید سایت تاسیس کنید و با سئو به درآمد برسید می توانید از طریق بخش ارتباط با تیم کدُ سئو با کارشناسان ما ارتباط برقرار نمایید و تمام خدمات طراحی سایت و دیجیتال مارکتیگ خود را با بهترین کیفیت به مجموعه ما بسپارید.
سال ها تجربه ما به شما این امکان را می دهد که نه تنها رتبه سایت، وبلاگ یا کسب و کار آنلاین خود را در موتورهای جستجو ارتقا دهید، بلکه با استفاده از خدمات ما می توانید با به روز رسانی های مداوم و استفاده از آخرین تکنیک ها، جایگاه سایت خود را حفظ کنید. تیم ما بعد از ارائه مشاوره تخصصی به شما، به طور کاملاً دقیق نقشه راه رسیدن به سئوی وب سایت شما را برایتان ترسیم خواهد کرد و سعی می کند در کمترین زمان ممکن شما را به بهترین نتایج برساند.
مسلماً در صورتی که از پکیج خدمات ما از طراحی سایت گرفته تا انجام کارهای سئو و پشتیبانی های بعدی، نتیجه بهتری را در زمان کمتر و با صرف هزینه اندک خواهید گرفت.Google Search Console که به صورت رایگان برای همه افراد دارای وب سایت ارائه می شود، به شما این امکان را می دهد که از شرایط و جایگاه سایت خود در موتورهای جستجو اطلاع پیدا کنید، کلمات کلیدی را که مخاطبان با استفاده از آن ها وارد سایت شما شده اند، بشناسید و از چگونگی دسترسی گوگل به سایت خود مطلع شوید.
ابزارهای بازاریابی سئو مانند SEMRush طرفداران زیادی در این حوزه دارند. SEMRush یک کرولر یا خزنده وب پرقدرت است که به شما کمک می کند کلمات کلیدی را تجزیه و تحلیل کنید و از بهترین آن ها بهره ببرید تا میزان کلیک سایت شما بیشتر شود. همچنین SEMRush طول کلمات کلیدی را بررسی می کند و در صورت طولانی شدن کلمات کلیدی، به شما هشدار می دهد. یکی دیگر از محبوب ترین ویژگی های این ابزار، تجزیه و تحلیل دامنه وب سایت و مقایسه آن با رقباست. ابزار SEMRush در اصطلاح پولی است و شما باید هزینه استفاده از آن را بپردازید.
یک ابزار برای پیدا کردن کلمات کلیدی در سئو می باشد که کلمات کلیدی بلند را که رقیبان کمتری دارند، بیابید. کارشناسان از این ابزار سئو برای یافتن بهترین کلمات کلیدی و تجزیه و تحلیل بک لینک ها و SERP (صفحه نتایج موتورهای جستجو) استفاده می کنند.
Ahrefs یکی از مهمترین ابزارهای سئوی آنلاین است و وقتی نوبت به بزرگ ترین خزنده یا کرولر وب سایت می رسد، بعد از گوگل رتبه دوم را به دست می آورد. قابلیت های ارزیابی سایت Ahrefs به قدری زیاد است که کارشناسان سئو نمی توانند به اندازه کافی از آن ها استفاده کنند. این ابزار می تواند نواقص وب سایت شما را مشخص کند و به شما بگوید که چه بخش هایی از وب سایت شما برای ارتقای رتبه در موتورهای جستجو نیاز به بهبود دارند. با استفاده از این سایت می توانید عملکرد رقبا را تجزیه و تحلیل کنید، همچنین می توانید از Ahrefs برای بررسی بک لینک های رقبای خود استفاده کنید تا از این طریق برای سایت خود بک لینک های مناسب ایجاد کنید. این ابزار سئو برای تفکیک لینک های ارزشمند از لینک های قدیمی و ناکارآمد، آنالیز لینک های تخریب شده موجود در وب سایت و ارائه یک نمای کلی از صفحاتی که بیشترین بازده را دارند، نیز به کار می رود.
ابزار کیوردپلنر از راه های مختلف به شما کمک می کند تا جایگاه سایت خود را در موتورهای جستجو ارتقا دهید. پیشنهاد کلمات کلیدی مناسب و بررسی چگالی آن ها از جمله قابلیت های این ابزار است.
ابزار Yoast سئو یکی از بهترین افزونه های وردپرسی سئوی موجود در بازار است. این افزونه طیف گسترده ای از ویژگی ها و گزینه های سئو را برای بهینه سازی سایت، در اختیار شما قرار می دهد. محیط ابزار Yoast Seo مانند نرم افزار Word است و کیفیت محتوای سایت شما را کنترل می کند. این ابزار به شما کمک می کند تا محتوای بهتری ایجاد کنید.
ابزار یواست سئو علاوه بر کنترل کیفیت محتوا، بر متادیسکرپشن، استفاده از تصاویر، انتخاب کلیدواژه ها، انتخاب تگ های عنوان و طول آن ها، تعداد لغات محتوا و به کارگیری لینک های داخلی و خارجی نظارت دارد.Rank Math یکی دیگر از افزونه های سئوی وردپرس است. این برنامه، ساده طراحی شده است ولی دارای رابط کاربری قدرتمندی است که به برجسته سازی اطلاعات ضروری کمک می کند. Rank Math تنوع زیادی از قابلیت ها را ارائه می دهد که می توانید از آن ها استفاده کنید، مانند نظارت بر خطای 404، تجزیه و تحلیل حداکثر پنج کلمه کلیدی برای محتوای سایت و... همچنین این ابزار طبق بررسی های سایت codoseo دارای امکانات بیشتری می باشد که پیشنهاد ما نصب این افزونه برای سئو سایت های وردپرسی می باشد.
سایت مپ یا نقشه سایت یک فایل متنی است که کلیه نشانی های موجود در سایت را دربر دارد و شامل اطلاعات متای موجود در هر URL از وب سایت نظیر آخرین به روز رسانی ها و شیوه ارتباط آن با دیگر صفحات می باشد.
استفاده از نقشه سایت یا Sitemap موجب می شود که کرولرهای موتورهای جستجو به سادگی سایت شما را ایندکس کنند و چنانچه صفحات جدیدی در سایت تولید کرده یا در صفحات قدیمی سایت تغییراتی ایجاد کرده باشید، از آن ها آگاهی پیدا کنند.استفاده یا عدم استفاده از سایت مپ در رتبه بندی سایت در گوگل تاثیر ندارد و تنها باعث شناخت درست گوگل از صفحات سایت می شود. اما حتماً از سایت مپ استفاده کنید و از اثربخشی آن بهره ببرید.
به طور کلی، گوگل محدودیت های خاصی در فهرست بندی دارد که اغلب هم براساس آدرس های IP هستند. بنابراین، اگر یک IP از یک هاست مشترک زمان زیادی را برای کرولرهای گوگل صرف کند، فهرست بندی یا به روز رسانی سایت شما ممکن است بیشتر طول بکشد.
سئو مجموعه ای از کارها و فعالیت هایی علمی و تجربی می باشد که باعث بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو همانند گوگل می شود، منظور از بهبود رتبه سایت نمایش سایت در نتایج برتر در گوگل و سایر search engine ها می باشد.
طبق آمار منتشر شده بیش از 70% سرچ ها در وب در گوگل انجام می شود، از اینرو می توان اهمیت گوگل را نسبت به سایر موتورهای سرچ بیش از بیش احساس کرد.
گوگل برای رتبه دهی به سایت ها از فاکتورها و پارامترهای گوناگونی استفاده می کند که این پارامترها در قالب الگوریتم های گوگل شناخته می شوند و شناخت و رعایت هرکدام از این فاکتورها باعث افزایش اعتبار سایت نزد گوگل می شود و به همین سبب باعث نمایش سایت شما در نتایج نخست، صفحه اول گوگل می شود.
همچنین گوگل در بشتر مواقع تنها به توضیح مختصری از این الگوریتم ها و حساسیت های موجود برای رتبه دهی سایت صحبت می کند و بیشتر موارد را سئوکاران حرفه ای و به مرور زمان و بدست آوردن تجربه کسب می نمایند.
به همین علت در ابتدای همین مقاله " سئو چیست " Seo را کاری علمی و تجربی خوانده ایم.
?What is SEO and how it works
SEO Definition: SEO is an acronym that stands for search engine optimization, which is the process of optimizing your website to get organic, or un-paid, traffic from the search engine results page. ... You do this in hopes that the search engine will display your website as a top result on the search engine results page.
Seo مخفف کلمه بهینه سازی موتورهای جستجو می باشد که فرآیند بهینه سازی وب سایت شما را برای دریافت ترافیک ارگانیک ( منظور از ترافیک ارگانیک، ترافیک سایت بدون پرداخت هزینه به گوگل می باشد ) در صفحه نتایج جستجو می باشد. هدف سئو، نمایش سایت شما در نتایج برتر جستجو می باشد.
moz که یکی از قدیمی ترین سایت ها و همچنین ابزارهای معرف برای سئوکاران شناخته می شود سئو را اینگونه تعریف کرده است:
SEO stands for Search Engine Optimization, which is the practice of increasing the quantity and quality of traffic to your website through organic search engine results
Seo مخفف Search Engine Optimization به معنای افزایش مقدار و کیفیت بازدید از طریق وب سایت می باشد.
از معتبرترین سایت های آموزشی سئو در دنیا می توان Searchengineland را نام برد. این وبسایت که بیشتر در بین سئوکاران مرجع آموزش تخصصی سئو نامیده می شود اینگونه سئو را معرفی می کند.
?What is SEO
SEO stands for “search engine optimization.” In simple terms, it means the process of improving your site to increase its visibility for relevant searches. The better visibility your pages have in search results, the more likely you are to garner attention and attract prospective and existing customers to your business
Seo مخفف بهینه سازی موتورهای جستجو است. به معنای ساده بهبود روند افزایش ویزیت و مشاهده کاربران از طریق جستجوهای مرتبط با سایت شما. هرچند صفحات سایت شما در نتایج جستجو بیشتر دیده شود احتمال جذب مشتری و در معرض دید بودن افزایش پیدا میکند.
Search engine optimization (SEO) is the process of improving the quality and quantity of website traffic to a website or a web page from search engines.[1] SEO targets unpaid traffic (known as "natural" or "organic" results) rather than direct traffic or paid traffic. Unpaid traffic may originate from different kinds of searches, including image search, video search, academic search,[2] news search, and industry-specific vertical search engines
Seo فرایند بهبود و افزایش کیفیت و کمیت ترافیک وبسایت در موتورهای جستجو می باشد. سئو ترافیک پرداخت نشده یا ارگانیک می باشد. ترافیک پرداخت نشده ممکن است از انواع مختلف جستجوها، از جمله جستجوی تصویر، جستجوی ویدیو، جستجوی آکادمیک، جستجوی اخبار و موتورهای جستجوی عمودی خاص صنعت نشات گرفته باشد.
What Is SEO? A Get-Started Guide to Search Engine Optimization
Search engine rankings are a winner-takes-all game. The top three results have click-through rates of 30% – 10%; by position nine, that’s dropped to just 2%. If your website doesn’t appear on page one for relevant search terms, it’s not reaching its full potential
رتبه بندی موتورهای جستجو یک بازی برد برد است. سه نتیجه برتر دارای نرخ کلیک 30٪ تا 10٪ می باشند. وقتی که موقعیت سایت شما 9 باشد این مقدار نرخ کلیک به 2٪ کاهش می یابد. اگر وب سایت شما برای جستجوی عبارات مرتبط در صفحه یک نشان داده نشود، به اهداف خود نمی رسد.