برنامه نویسی یکی از مشاغلی است که افراد زیادی به واسطه آن برای مهاجرت اقدام میکنند. با وجود برنامههای متنوع، پایتون به دلیل قابلیتهایی که دارد برای بسیاری از برنامه نویسان جذاب است. به همین دلیل، بازار کار پایتون در خارج از کشور مورد توجه بسیاری از متقاضیان مهاجرت قرار میگیرد. البته شناخت کشورهایی که برای مهاجرت برنامه نویسان پایتون گزینههای مناسبی هستند، ضروری است.
اهمیت برنامه نویسی پایتون برای مهاجرت کاری
افرادی که با عنوان شغلی برنامه نویس مشغول به کار هستند، با انواع برنامهها آشنایی دارند، اما برنامه نویسی با پایتون به دلایلی بسیار جذاب است. این دلایل عبارتند از:
- زبانی قدرتمند و قابل درک دارد. به همین دلیل کار با آن بسیار ساده است.
- زبانی متن باز بوده که امکان مشارکت هر توسعه دهنده ای را فراهم میآورد.
- کدهای آن خوانایی بالایی دارند. در نتیجه درک آنها برای متخصصان ساده تر خواهد بود.
- برای وظایف گوناگون انتخاب مناسبی به شمار میآید.
- باعث تسریع فرآیند برنامه نویسی میشود.
بازار کار برنامه نویسان پایتون در ایران
اگرچه تب و تاب مهاجرت باعث شده که کسب اطلاع درباره بازار کار پایتون در خارج از ایران برای بسیاری از توسعه دهندهها اهمیت بالایی داشته باشد، اما بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که این شغل در ایران هم در میان مشاغل سطح بالا قرار دارد. به همین دلیل بازار کار این برنامه در موقعیت مناسبی است. افرادی که به خوبی با پایتون کار میکنند، میتوانند در یکی از مشاغل زیر فعالیت کنند:
- طراحی سایت
- توسعه دهنده وب
- برنامه نویس سیستم
- برنامه نویس کامپیوتر
- کارشناس امنیت شبکه
- توسعه دهنده پایتون
- توسعه دهنده اپلیکیشنهای موبایل
- تحلیل گر داده
درآمد برنامه نویسان پایتون در ایران
سطح درآمد در بازار کار برنامه نویسی پایتون در ایران و جهان با توجه به عوامل مختلفی مانند توانایی کار با پایتون، تجربه کاری و نوع شغلی که در آن مشغول به کار هستند، متفاوت است. با این حال به عنوان یکی از مشاغل با درآمد سطح بالا به حساب میآید. به نحوی که طبق آگهی های منتشر شده در سایتهایی مانند جاب ویژن، برنامه نویسان مبتدی و کم تجربه درآمدی در حدود 10 تا 15 میلیون تومان در سال 1402 دریافت میکنند، اما برای افراد باتجربه این مبلغ به 35 تا 45 میلیون تومان افزایش مییابد. به همین دلیل میتوان انتظار داشت که ورود به بازار کار مربوط به برنامه نویسی پایتون با رضایت کارشناسان از نظر درآمد همراه باشد.
برنامه نویسی پایتون در بازار کار جهانی
متخصصان حوزه آی تی و برنامه نویسی که پایتون را به عنوان برنامه اصلی کار خود انتخاب میکنند، برای مهاجرت کاری میتوانند فرصتهای طلایی مختلفی داشته باشند. البته نباید فراموش کرد که برنامه نویسی پایتون یکی از پرطرفدارترین مشاغل در سطح جهانی به حساب میآید و بازار کار آن، بستری کاملاً رقابتی است. اما افرادی که از مهارت و تجربه کاری قابل قبولی برخوردار هستند، این امکان را دارند که توسط کارفرمایان اروپایی، آمریکایی و آسیایی به سرعت جذب شوند.
موضوعی که در سالهای اخیر، به ویژه به واسطه همه گیری کرونا، رواج یافت، فریلنسری در حیطه برنامه نویسی پایتون است. به این معنی که متخصصان میتوانند با ثبت نام در سایتهای فریلنسری متنوع، پروژههایی را از کسب و کارهای غیرایرانی به دست آورند. به این ترتیب حقوق آنها به صورت دلار، یورو، پوند و سایر واحدهای ارزی محاسبه خواهد شد. اما کسب و کارهای دیگر به خصوص شرکتهای شناخته شده گاهی تلاش میکنند تا نیروهای متخصص را برای کار حضوری جذب کنند.
سطح درآمد برنامه نویسان پایتون در خارج از ایران چقدر است؟
پیش از این دیدیم که برنامه نویسان پایتون در ایران از سطح درآمد بالایی نسبت به سایر مشاغل برخوردارند. تعجب آور نیست که در خارج از ایران نیز درآمد کارشناسانی که پایتون را به عنوان برنامه اصلی کار خود انتخاب کرده اند، سطح بالایی داشته باشند.
آنچه سایتهای معروفی مانند Indeed و Glassdoor نشان داده اند، درآمد سالیانه برنامه نویسان پایتون از حدود 35 هزار دلار در سال شروع میشود و تا 120 هزار دلار متغیر است. البته میزان تجربه کاری و کیفیت عملکرد در میزان درآمد ماهیانه اهمیت بسیاری دارند.
بهترین کشورها برای مهاجرت برنامه نویسان پایتون
اکنون نوبت به آن رسیده که به معرفی کشورهایی بپردازیم که بهترین گزینهها برای برنامه نویسان پایتون به حساب میآیند.
1. کانادا، بهترین فرصت برای مهاجرت
یکی از کشورهایی که در سالهای اخیر توجه برنامه نویسان پایتون را به خود جلب کرده، کاناداست. در حقیقت، عواملی مانند شرایط اقتصادی، رشد استارت آپها و افزایش اهمیت برنامه پایتون در مشاغل مرتبط در کنار کیفیت بالای زندگی باعث شده که مقصد مناسبی برای برنامه نویسان به حساب بیاید. در حالی که میزان درآمد سالیانه از 39 هزار دلار آغاز شده و به 75 هزار دلار یا بیشتر هم میرسد.
2. آمریکا، بهترین انتخاب برنامه نویسان
ایالت متحده آمریکا برای برنامه نویسی و سایر مشاغل فرصتهای شغلی مناسبی را فراهم آورده است. زندگی باکیفیت، رفاه و رضایت عمومی از زندگی باعث شده که آمریکا در فهرست بهترین کشورها برای مهاجرت به حساب آید.
اما اگر نگاهی به درآمد سالیانه متخصصان در بازار کار پایتون در آمریکا بیندازیم با حداقل حقوق 68 هزار دلار و حداکثر حقوق 115 تا 120 هزار دلار مواجه خواهیم شد. بازار کاری که نسبت به شرایط مشابه در سایر کشورها بسیار رقابتی تر است.
3. استرالیا، مقصد جذاب برنامه نویسان پایتون
استرالیا یکی از کشورهای مهاجرپذیری است که بازار کار رقابتی آن بستر مناسبی را برای مهاجرت برنامه نویسان پایتون فراهم آورده است. اگرچه درآمد سالیانه متخصصان پایتون در استرالیا نسبت به کانادا بالاتر است، اما نمیتوان هزینههای بالای زندگی را در این کشور نادیده گرفت. متخصصان و برنامه نویسان پایتون سالیانه درآمدی در حدود 53 هزار تا 100 هزار دلار دارند.
4. آلمان، دارای بازار کار مناسب متخصصان پایتون
آلمان یکی از محبوب ترین مقاصد مهاجرتی برای برنامه نویسان ایرانی به حساب میآید. علت اصلی آن هم صنعت پیشرفته این کشور و ارزش بالای امور کامپیوتری در کسب و کارهای مختلف است. برنامه نویسان پایتون هم یک گروه از برنامه نویسان هستند که با مهاجرت به آلمان توانسته اند در موقعیتهای شغلی با درآمد سالیانه در بازه 46 هزار تا 75 هزار دلار مشغول به کار شوند.
5. سوییس، انتخاب مناسب برای مهاجرت
سوییس یکی از اولین کشورهایی است که برنامه نویسان از جمله متخصصان پایتون برای مهاجرت انتخاب میکنند. اگرچه بازار کار این گروه از مشاغل در سوییس مانند سایر کشورها رقابتی است، اما داشتن تجربه و مهارت کاری کافی کارفرمایان را به استخدام متخصصان و برنامه نویسان پایتون تشویق میکند.
جالب است بدانید که درآمد سالیانه متخصصان برنامه پایتون در سوییس بیشتر از آلمان و حتی استرالیا و کاناداست. این بازه 53 هزار تا 115 هزار دلار تخمین زده شده است. بازار کار متخصصان پایتون در سوییس، آلمان و سایر کشورهای حوزه شینگن، رقابت خاصی را میان شهروندان اتحادیه اروپا و سایر متقاضیان به وجود میآورد. رقابتی که با شرایط بازار کار کشورهای آسیایی و آمریکایی متفاوت است.
همانطور که در تصویر فوق مشاهده میکنید، در پایگاه استخدامی استپ استون تعداد آگهیهای استخدامی برنامه نویسان پایتون اروپا در تاریخ 14 آگوست 2023، 164 عدد بوده که در روزهای دیگر این میزان متفاوت است. اما ملزومات درخواست کار باعث ایجاد رقابت میان برنامه نویسان در این بازار کار خواهند شد.
مقایسه بازار کار متخصصان پایتون در ایران و خارج از کشور
رشد تکنولوژی و اهمیت استفاده از اپلیکیشن ها و وبسایتهای مختلف در رشد کسب وکارهای فعال در ایران و کشورهای دیگر باعث شده که متخصصان پایتون از حقوق بالایی برخوردار باشند. اما شرایط اقتصادی، رضایت عمومی از کار و زندگی شخصی و ارزش دلار، یورو، پوند و سایر واحدهای ارزی باعث شده که بازار کار برنامه نویسان پایتون در خارج از ایران داغ تر باشد. به نحوی که شاهد مهاجرت گسترده ای در این گروه شغلی هستیم.
جمع بندی
در این مطلب از سایت کُدُ سئو نگاهی به بازار کار پایتون در خارج از کشور انداختیم و ذکر کردیم که برنامه نویسی پایتون در ایران جایگاه قابل قبولی را به دست آورده است. به نحوی که حقوق این افراد در بازه 10 تا 45 میلیون تومان و بیشتر است. اما در کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکایی این رقم متفاوت است. به نحوی که مبلغ سالیانه در حدود 38 یا 40 هزار تا 120 هزار دلار با توجه به سابقه کاری، تجربه و مهارتهای داوطلبان کار متغیر است. البته نباید از این موضوع غافل شد که علاوه بر ارزش واحد ارز بهترین کشورها از جمله آلمان، کانادا، آمریکا، استرالیا و سوییس، رفاه و رضایت عمومی از زندگی آن کشورها نسبت به ایران، برنامه نویسان پایتون را به مهاجرت سوق میدهند.