آخرین مقالات

بهترین روش طراحی سایت حرفه ای فروشگاهی و شرکتی [تمامی مراحل]

در عصر کنونی دیگر کسی نیست تا با اهمیت وبسایت ها در فضای اینترنت آشنا نباشد. شما نیز به عنوان کسی که این مطلب را مطالعه می کنید ممکن است به دنبال پاسخ سوالات مختلف خود در رابطه با روش راه اندازی سایت ها باشید. قبل از پاسخ به سوال بهترین روش طراحی سایت چیست؟ ابتدا باید باید از هزینه های جزئی همچون خرید هاست و دامنه گرفته تا هزینه های گاها بالای طراحی سایت با خبر باشید. البته در بعضی موارد می توان با استفاده از سایت های کمک کننده برای راه اندازی سایت یا CMS ها کار را جلو برد که به برسی مزایا و معایب هر یک از روش های نام برده می پردازیم.

چگونه یک سایت را راه اندازی کنیم؟

برای این که با استفاده از بهترین روش طراحی سایت حرفه ای بتوانید وبسایتی طراحی کنید نقشه راهی برای شما فراهم کرده ایم. برای این کار به صورت مرحله مرحله پیش می رویم.

مرحله اول خرید هاست و دامنه

روش های گوناگونی برای راه اندازی سایت اینترنتی وجود دارد که خوشبختانه برخی از آن ها کم هزینه تر و به صرفه تر هستند. اما هزینه هایی که نمی توان از آن ها گذر کرد مربوط به خرید هاست و دامنه است.

  • دامنه

به عنوان یک تعریف ساده کاربر برای ورود به سایت شما نیاز به یک IP دارد. دامنه سایت نامی است که شما برای این IP انتخاب می کنید و بسته به نوع آن می تواند پسوند .COM و .IR و غیره را داشته باشد. با دادن درخواست به شرکت های فروشنده دامنه می توانید دامنه ای متناسب با عملکرد های سایت خود خریداری کنید.

پس در بهترین روش طراحی سایت احتیاج به بهترین دامنه نیز دارید. توجه داشته باشید برای ثبت این دامنه ها باید اطلاعات کامل خود را در اختیار شرکت ارائه دهنده دامنه قرار دهید. هرچند که برخی از دامنه ها رایگان اند اما تعرفه قیمت دامنه های محبوب و معروف در جدول زیر قرار داده شده.

تعرفه ثبت دامنه در سال 1401

.COM ۴۵۵ هزار تومان .BIZ ۷۶۹ هزار تومان
.IR ۱۲ هزار تومان .INFO ۸۴۵ هزار تومان
.NET  ۵۰۷ هزار تومان .ORG ۵۱۱ هزار تومان
  • هاست

اما در رابطه با هاست درست مثل خرید یا اجاره یک مکان به عنوان فروشگاه یا فضای کسب و کار شما است. شما در این فضا به سلیقه خودتان چیدمان انجام می دهید و از مخاطبین دعوت می کنید تا وارد آن شوند. در بهترین روش طراحی سایت می توانید انواع هاست را با سرویس های میزبانی مختلفی تهیه کنید. سرویس هایی که برای ویندوز، لینوکس و حتی سایت های وردپرسی است. در قبال دریافت هاست هزینه ای به طور ماهیانه پرداخت خواهید کرد که به شرح زیر است.

ارزانترین تعرفه های خرید هاست در سال 1401

هاست ویندوز شروع قیمت از ۴۱ هزار تومان
هاست لینوکس شروع قیمت از ۶۲ هزار تومان
هاست وردپرس شروع قیمت از ۱۳۲ هزار تومان

مرحله دوم انتخاب بهترین روش طراحی سایت

به طور کلی به برسی سه روش طراحی سایت در این قسمت خواهیم پرداخت. این که کدام یک بهترین روش طراحی سایت است به برسی و نظر شما نیز بستگی دارد. اولین روش که قطعا در ذهن مخاطبین است طراحی سایت به وسیله برنامه نویسی و اصطلاحا کدینگ است. روش دوم کمک گرفتن از برنامه های مدیریت محتوا یا به اختصار CMS ها است.

و روش آخر که کمتر از دو روش دیگر پیشنهاد می شود رفتن به سراغ سایت های سایت ساز است که همه چیز را حاضر و آماده به شما تقدیم می کنند. این را بدانید مهم ترین نکته برای داشتن بهترین انتخاب این است که به نوع کاربری سایت مدنظرتان توجه داشته باشید.

1. طراحی سایت با استفاده از برنامه نویسی

این کار با استفاده از زبان های برنامه نویسی همچون HTML ,CSS و غیره صورت می گیرد بسیاری از با دوام ترین سایت ها همچون دیجی کالا یا حتی همین سایت یعنی کُدُ سئو به وسیله برنامه نویسی طراحی و ساخته شده است. از نظر بسیاری از افراد این روش به تنهایی بهترین روش طراحی سایت است که البته استفاده از چنین روشی مزایا و معایب خودش را نیز دارد.

استفاده دیجی کالا از برنامه نویسی در راه اندازی وبسایت فروشگاهی خود
استفاده دیجی کالا از برنامه نویسی در راه اندازی وبسایت فروشگاهی خود

مزایا

اولین و مهم ترین مزیت بالا بودن امنیت سایت ساخته شده به وسیله برنامه نویسی است. همچنین در این روش همه چیز کاملا تحت نظر و خواسته شما پیش می رود و برای ایجاد کوچکترین تغییری در هر زمان می توانید اقدام کنید.

این روش به شما کمک می کند تا تمامی مشکلا پیش آمده در سایتتان را به صورت تخصصی برطرف کنید و میزان ریکوئست های بالا در عملکرد سایت شما تاثیری نداشته باشد. با وجود همه این ها شاید بگویید به راستی این روش بهترین روش طراحی سایت است.

معایب

درست است چنین روشی بسیار حرفه ای تلقی می شود اما گاهی اوقات با روش های ساده تر نیز می توانید به خواسته خود برسید. در نظر داشته باشید ساخت یک سایت با استفاده از برنامه نویسی هزینه قابل توجهی را شامل می شود زیرا وجود یک تیم از افراد حرفه ای را می طلبد. همینطور این کار بسیار پر زحمت و صد البته زمان بر است. آیا می پذیرید این روش همچنان بهترین روش طراحی سایت باشد؟

2. طراحی سایت با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا

یکسری نرم افزار برای آسان کردن کار شما فراهم آمده اند که به طور نیمه آماده سایت را به شما تحویل می دهند. البته وظیفه بارگذاری محتوا و مدیریت سایت مستقیما با خود شما خواهد بود. جوملا، مجنتو و معروف ترین آن ها یعنی وردپرس از نمونه این نوع برنامه ها است. شاید باورتان نشود اما حدود یک سوم از سایت های ساخته شده در سراسر دنیا با استفاده از وردپرس طراحی شده اند. این نشان دهنده کاربردی بودن این طریقه راه اندازی سایت است اما آیا این روش نیز بهترین روش طراحی سایت است؟

در این روش فاکتور هایی مانند قالب سایت و افزونه های مورد استفاده در آن مواردی اند که باید به آن ها توجه نمود که هر کدام را به اختصار توضیح می دهیم.

خرید و نصب قالب وردپرس

به راحتی و از طریق سایت هایی همچون ژاکت و راست چین که حاوی مدل های مختلفی از قالب برای سایت دلخواه شما است قالب مدنظر خود را انتخاب و خریداری کنید. در قدم بعدی به سایت وردپرس به نشانی WWW.WORDPRESS.ORG مراجعه کرده و فایل وردپرس را دانلود کنید.

سپس آن را از حالت فشرده در آورده و بر روی سیستم خود نصب و راه اندازی کنید. حال قالب خود را در آن آپلود کنید. حال دیگر می توانید به سلیقه خود یکسری تغییرات نیز در قالب خریداری شده ایجاد کنید و در نهایت محتوای خود را بارگذاری نمایید.

دانلود و راه اندازی ورد پرس
دانلود و راه اندازی وردپرس

مزایا

از مهم ترین مزایا رایگان بودن ساخت سایت با برخی از این نرم افزار ها همچون وردپرس و جوملا است. فضای کاربر پسند و راحتی استفاده از افزونه ها در سایت می توند مزیت دیگری برای این روش طراحی سایت باشد این یکی از دلایلی است که این روش نیز می تواند جز بهترین روش طراحی سایت به شمار رود.

شما بدون بلد بودن برنامه نویسی یا داشتن تیم می توانید تنها با چند افزونه یک سایت بهینه با سئو خوب به وجود آورید؛ چه چیزی از این بهتر؟ جالب است بدانید شرکت بزرگی همچون علی بابا نیز با استفاده از وردپرس سایت مگ خود را طراحی کرده است.

استفاده سایت علی بابا مگ از ورد پرس
استفاده سایت علی بابا مگ از وردپرس

معایب

شما باید مدیریت سایت را دائما در دست بگیرید و همواره سایت را آپدیت نگه دارید. همچنین در برخی موارد استفاده زیاد از افزونه ها باعث کندی عملکرد سایت ها خواهد شد. امنیت پایین و قابلیت هک آسان در عین پشتیبانی نکردن این پلتفرم ها از بروز هرگونه مشکلی می تواند معایب دیگری برای این برنامه ها باشد. و در آخر اگر می خواهید سایتی منحصر به فرد داشته باشید، شما باید به خوبی برای آن وقت بگذارید و کاملا سایت را شخصی سازی کنید.

3. طراحی سایت با استفاده از سایت سازها

نظر بسیاری از متخصصین بر آن است که این روش جز بهترین روش طراحی سایت محسوب نمی شود اما قضاوت آن با شماست پس به توضیح این مدل سایت ها می پردازیم. در این روش شما حتی رابط کاربری بهتری را نیز شاهد خواهید بود. نه تنها دیگر احتیاجی به دانستن برنامه نویسی ندارید بلکه همچون یک بازی کامپیوتری می توانید چیدمان سایت خود را انجام دهید.

در نهایت تنها کافیست هاست و دامین خریداری شده را به آن متصل کنید و حال شما یک سایت دارید! هرچند این سایت ساز ها مبلغی برای خدمات خود از شما می خواهند اما سایت ساز های رایگان همچون WIX نیز وجود دارد که از هوش مصنوعی استفاده می کند و شما در همان ابتدا فقط با پاسخ به چند سوال در رابطه با سایتتان می توانید در همان لحظه سایت مدنظرتان را تحویل بگیرید. یا مثلا سایت ساز وبزی که با ثبت نام و پرداخت مبلغی جزئی همین خدمات را ارائه می دهد. برای ثبت نام و شروع کار در این سایت به روش زیر عمل کنید.

  • وارد سایت شوید و گزینه شروع را انتخاب کنید
راهنمای قدم به قدم ثبت نام در وبزی
راهنمای قدم به قدم ثبت نام در وبزی
  • سپس قالب دلخواه را با توجه به فیلد های موجود انتخاب کنید
راهنمای قدم به قدم ثبت نام در وبزی
راهنمای قدم به قدم ثبت نام در وبزی
  • در نهایت پس از انتخاب صفحه ثبت نام را پر کرده و وبسایت را ایجاد کنید
راهنمای قدم به قدم ثبت نام در وبزی
راهنمای قدم به قدم ثبت نام در وبزی

مزایا

شاید با دانستن مزایا این روش فکر کنید نظر متخصصان عزیز در رابطه با این نحوه طراحی سایت اشتباه بوده و این روش حتما بهترین روش طراحی سایت است. سرعت بالا و راحتی این روش از مزیت های مهم آن است. یعنی بدون بلد بودن حتی یک کلمه برنامه نویسی و در کوتاه ترین زمان ممکن شما سایتی برای خود خواهید داشت.

هزینه های ناچیز و وجود آموزش رایگان (هرچند کار با ابزار این سایت ها چنان آسان است که حتی یک کودک نیز می تواند با آن سایت بسازد) در کنار پشتیبانی قوی از دیگر مزایای آن است.

معایب

شما قابلیت ساخت یک سایت منحصر به فرد را عملا از دست می دهید و می توانید تنها با فیچر آماده سایت خود را پر کنید. دیگر مدیریت و مالکیت سایت خود را ندارید و برای کوچکترین مشکلی باید با پشتیبان ها در تماس باشید. این موضوع باعث شده تا این روش برای ساخت سایت های حرفه ای مورد استفاده قرار نگیرد.

ممکن است سایت ساز دیگر از سایت شما پشتیبانی نکند و به یکباره سایت خود را از دست بدهید. حتی مبلغی که برای این سایت ساز ها می دهید احتمال دارد در طول زمان بیشتر شود و این اصلا به صرفه نیست. حال با دانستن این معایب می دانید این روش قطعا نمی تواند جز بهترین روش برای طراحی سایت باشد.

شروع کنید

با وجود توضیح کامل معایب و مزایا هر یک از روش های فوق این شما و توقعات شما از سایت مدنظرتان است که تعیین کننده بهترین روش طراحی سایت برای شما خواهد بود. مثلا کسب و کار های کوچک و نو پا شاید بد نباشد کارشان را با سایت ساز های پر دردسر آغاز کنند. یا برای یک شرکت بزرگ مهم است سایتی مورد اعتماد و قوی با استفاده از کد نویسی داشته باشد. البته در بین این روش ها کم دردسر ترین و متناسب ترین روش برای هر دو فرد مذکور می تواند  CMS ها همچون وردپرس باشد به شرطی که سایت را به بهترین وجه مدیریت کنند.

اگر هنوز هم در انتخاب بهترین روش ها برای ساخت سایت خود مردد هستید می توانید به صورت رایگان با مشاوران ما در شرکت طراحی سایت کُدُ سئو تماس حاصل فرمایید و با خیال راحت طراحی سایت خود را به ما بسپارید.

5/5 - (3 امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط