آخرین مقالات

قوانین ساخت اپلیکیشن برای اندروید و ios را بشناسید؛ نکات مهم در طراحی و پیاده سازی برنامه موبایل

امروزه با وجود پیشرفت های فراوانی که در زمینه علم و تکنولوژی صورت گرفته، استفاده از تلفن های هوشمند و اپلیکیشن هایی که روی آن ها نصب می شوند بسیار گسترش یافته است. در صورتی که شما صاحب یک کسب و کار خاص هستید و یا تصمیم دارید کسب و کار خود را گسترش دهید، می توانید برای جذب مخاطب بیشتر به طراحی اپلیکیشن بپردازید.

استفاده از اپلیکیشن تاثیر زیادی در گسترش کسب و کار شما خواهد داشت و باعث می شود که چند قدم از رقبای خود جلوتر بیفتید. اما تمام اپلیکیشن ها هم نمی توانند مفید واقع شوند و فقط در صورتی به شما و پیشرفتتان کمک می کنند که به صورت اصولی طراحی شده باشند. به همین منظور ما تصمیم داریم در این مطلب شما را با قوانین ساخت اپلیکیشن و نکات مهم طراحی و پیاده سازی آن آشنا کنیم. همراه ما باشید!

نقش اپلیکیشن ها در پیشرفت کسب و کار

نقش اپلیکیشن ها در پیشرفت کسب و کار
نقش اپلیکیشن ها در پیشرفت کسب و کار

امروزه تمام افراد با دنیای دیجیتال و تلفن های هوشمند و اپلیکیشن های آن آشنا هستند. به همین دلیل تلفن های هوشمند یک بستر قوی برای جذب مخاطبان به شمار می روند. در صورتی که صاحبان کسب و کارهای مختلف یک اپلیکیشن اختصاصی طراحی کنند، گام بزرگی در پیشرفت کسب و کار خود برداشته اند. چرا که اپلیکیشن ها به سادگی در دسترس مخاطب قرار می گیرند و استفاده از محصولات و خدمات را برای آن ها راحت تر می کنند.

البته در صورتی که شما بدون رعایت هیچ قوانین و اصول خاصی یک اپلیکیشن طراحی کنید، نمی توانید انتظار داشته باشید که کسب و کارتان با پیشرفت زیادی همراه باشد. این اتفاق زمانی محقق می شود که کاربران عملا از آن اپلیکیشن استفاده کنند. به همین دلیل باید در زمان طراحی اپلیکیشن به نکات خاصی توجه داشته باشید تا یک اپلیکیشن جذاب و در عین حال استاندارد و اصولی طراحی نمایید.

یک اپلیکیشن خوب چه ویژگی هایی دارد؟

یک اپلیکیشن خوب چه ویژگی هایی دارد؟
یک اپلیکیشن خوب چه ویژگی هایی دارد؟

در صورتی که شما اپلیکیشن خود را بر اساس قوانین ساخت اپلیکیشن طراحی کرده باشید، کاربران به استفاده از آن علاقه مند می شوند و شما را به رقیبان دیگرتان ترجیح می دهند.

اما چه ویژگی هایی باعث می شود یک اپلیکیشن تا این اندازه محبوب شود؟ مهم ترین ویژگی های یک اپلیکیشن اندروید و ios استاندارد و اصولی عبارتند از:

استفاده از رنگ و فونت مناسب

در طراحی اپلیکیشن باید از رنگ های مناسبی استفاده کنید که هم به اندازه کافی جذاب باشند و هم اصول روانشناسی رنگ ها در آن ها به کار رفته باشد. فونت اپلیکیشن هم باید کاملا واضح و خوانا بوده و چشم کاربران را اذیت نکند.

طراحی رابط کاربری جذاب و کاربرپسند (UI)

اپلیکیشن شما باید ظاهر جذابی داشته باشد تا در همان نگاه اول کاربران را جذب کند. رابط کاربری اصلی ترین قسمت یک اپلیکیشن است و کاربران به صورت مستقیم با آن ارتباط دارند. به همین دلیل شما باید در طراحی رابط کاربری توجه زیادی به خرج دهید و تا حد ممکن آن را به صورت جذابی طراحی کنید.

تجربه کاربری (UX)

هرچقدر هم که یک اپلیکیشن از نظر ظاهری در بهترین حالت ممکن قرار داشته باشد، تا زمانی که کاربران تجربه کاربری خوبی به دست نیاورند در دسته بهترین اپلیکیشن ها قرار نمی گیرد. کاربران باید به راحتی به تمام امکانات اپلیکیشن دسترسی داشته باشند و خیلی راحت با آن کار کنند. در حقیقت می توان گفت یکی از مهم ترین قوانین ساخت اپلیکیشن این است که هم از UI و هم از UX مناسبی برخوردار باشد.

داشتن محتوای جذاب و مفید

ظاهر و تجربه کاربری دو عامل موثر برای جذب مخاطبان هستند، اما چیزی که آن ها را ماندگار می کند محتوای مناسب و مفید است. در این صورت می توان برای همیشه مخاطب را راضی نگه داشت.

حجم مناسب

در صورتی که اپلیکیشن شما حجم بالایی داشته باشد به سختی دانلود می شود و فضای زیادی هم در گوشی کاربر اشغال خواهد کرد. بنابراین تاجایی که می توانید اپلیکیشن خود را به صورت کم حجم طراحی کنید که کاربران بدون هیچ مشکلی آن را دانلود و نصب نمایند.

قرار دادن اطلاعات تماس و راه های ارتباطی

بهتر است یک راه ارتباطی مثل شماره تماس، ایمیل، ایدی شبکه های اجتماعی و… را در اپلیکیشن خود قرار دهید تا کاربران بتوانند در صورت لزوم با شما در تماس باشند.

قابل اجرا در تلفن های قدیمی

شما باید اپلیکیشن خود را به گونه ای طراحی کنید که روی تمام نسخه های اندروید و ios و همچنین تمام گوشی ها حتی مدل های قدیمی تر به خوبی اجرا شود. در واقع هیچکدام از کاربران نباید به دلیل نداشتن یک گوشی مدل بالا از نصب اپلیکیشن شما محروم شوند.

پیاده سازی Responsive

اپلیکیشن شما باید به گونه ای طراحی شود که علاوه بر گوشی، روی تبلت هم به خوبی اجرا شده و کاربران هیچ مشکلی در استفاده از آن نداشته باشند.

انتشار در مارکت

شما باید اپلیکیشن خود را در مارکت هایی مانند اپ استور، گوگل پلی، بازار و… منتشر کنید تا کاربران به راحتی آن را دانلود نمایند.

ساخت لندینگ پیج یا صفحه فرود

ممکن است شما یک اپلیکیشن فوق العاده بسازید، اما هیچکدام از کاربران از وجود آن باخبر نشوند. برای اینکه اپلیکیشن خود را به دیگران معرفی کنید، باید قبل از طراحی و یا عرضه اپلیکیشن در بازار، یک لندینگ پیج یا صفحه فرود برای آن ایجاد کنید. لندینگ پیج یک صفحه شاخص در وب سایت می باشد که برای اهداف بازاریابی طراحی شده است.

در لندینگ پیج توضیحات کاملی درخصوص اپلیکیشن ارائه می شود و شما می توانید قبل از انتشار اپلیکیشن، کاربران بالقوه آن را جذب نمایید. این صفحه باید به گونه ای طراحی شده باشد که کاربران را به استفاده از اپلیکیشن ترغیب کند و آن ها بی صبرانه برای انتشار اپلیکیشن منتظر باشند.

استفاده از فناوری pwa

این فناوری یک پیوند بین اپلیکیشن طراحی شده با وب سایت شما ایجاد می کند. به کمک این فناوری در هزینه ها صرفه جویی شده و طراحی اپلیکیشن بسیار ساده تر خواهد شد.

برخورداری از تمام این ویژگی ها برای موفقیت اپلیکیشن الزامی است. تا زمانی که شما به وجود این ویژگی ها در اپلیکیشن خود توجه کنید، می توانید از موثر بودن آن در پیشرفت خود اطمینان کامل داشته باشید.

اصلی ترین و مهم‌ترین قوانین ساخت اپلیکیشن اندروید و IOS

اصلی ترین و مهم‌ترین قوانین ساخت اپلیکیشن اندروید و IOS
اصلی ترین و مهم‌ترین قوانین ساخت اپلیکیشن اندروید و IOS

برای اینکه بتوانید اعتماد مخاطبان خود را جلب کرده و از کلاهبرداری ها و سواستفاده ها جلوگیری کنید، لازم است که در طراحی اپلیکیشن خود به قوانین زیر توجه داشته باشید:

دریافت نماد اعتماد الکترونیک (اینماد)

یک کسب و کار اینترنتی فقط زمانی از نظر قانونی معتبر است که نماد اعتماد الکترونیک داشته باشد. اکثر مشتریان هم فقط در صورت مشاهده این نماد به کسب و کار مربوطه اعتماد می کنند. این نماد حدود دوسال اعتبار دارد و بعد از این مدت شما باید برای دریافت مجدد آن اقدام کنید.

دریافت درگاه پرداخت آنلاین

بعد از اینکه نماد اعتماد الکترونیک را دریافت کردید، باید برای دریافت درگاه پرداخت آنلاین هم اقدام نمایید. برای اینکار باید اپلیکیشن خود را به طور کامل و با رعایت قوانین تجارت الکترونیک راه اندازی کرده باشید. همچنین وجود مجوز رسمی دفاتر ثبت اسناد و عدم منع فعالیت در نظام بانکی از دیگر شرایط دریافت درگاه پرداخت به شمار می روند. با وجود درگاه های پرداخت آنلاین مشتریان بدون هیچ نگرانی از طریق اپلیکیشن محصولات و خدمات شما را خریداری خواهند کرد.

توجه داشته باشید که امکان استفاده از درگاه های پرداخت واسطه هم وجود دارد. این درگاه ها مجوزهای کمتری نیاز دارند اما برای استفاده از آن ها ناچارید هزینه هایی پرداخت کنید.

برخورداری از پروانه کسب و کار اینترنتی

یکی دیگر از قوانین ساخت اپلیکیشن این است که شما از مجوز صنفی یا همان پروانه کسب و کار اینترنتی برخوردار باشید.

دریافت مجوز نظام صنفی رایانه ای

در صورتی که شما مجوز نظام صنفی داشته باشید، تمام فعالیت هایتان از نظر قانونی تایید شده خواهد بود. در این صورت به راحتی می توانید اعتماد مخاطبان خود را جلب کنید.

سخن پایانی

در این مطلب متوجه شدید که یک اپلیکیشن استاندارد و اصولی تا چه اندازه می تواند در پیشرفت کسب و کارها موثر باشد. به همین دلیل شما باید تمام تلاش خود را به کار ببرید تا یک اپلیکیشن مطابق با قوانین و اصول مربوطه طراحی نمایید.

شاید در نگاه اول به نظر برسد که قوانین ساخت اپلیکیشن بسیار پیچیده و مشکل هستند، اما باید بدانید که رعایت این قوانین به جذب مخاطبان و ماندگار شدن آن ها به عنوان مشتریان شما کمک بزرگی خواهد کرد.

امیدواریم که این مطالب برای شما مفید واقع شده و به کمک آن ها بتوانید یک اپلیکیشن خوب و استاندارد برای کسب و کار خود طراحی کنید!

امتیاز شما با موفقیت ثبت شد

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط