آخرین مقالات

بهترین CMS برای طراحی سایت کدام است؟ [کدام سئو بهتری دارند؟]

این روزها اکثر کسب و کارها متوجه اهمیت بازاریابی دیجیتال شده‌اند و در حال راه‌اندازی وب‌سایت خود هستند. اما در این بین، بسیاری از آن‌ها ترجیح می‌دهند با توجه به سهولت طراحی و راه‌اندازی و همچنین مدیریت بهتر، از سیستم‌های مدیریت محتوا استفاده کنند.

سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS‌ها) ، پلتفرم‌هایی هستند که به شما اجازه ساخت و مدیریت ۰ تا ۱۰۰ یک وب‌سایت را می‌دهند و به لطف آن‌ها تغییر در طراحی و محتوا ساده‌تر از هر زمان دیگری شده است. استفاده از CMS جایگزین طراحی سایت‌های پویا شده که هزینه زیادی را روی دست کاربران می‌گذارند. اغلب سیستم‌های مدیریت محتوا رایگان هستند و می‌توانند هزینه‌های مربوط به طراحی سایت را کاهش دهند. ضمن اینکه کاربر می‌تواند سریع‌تر و آسان‌تر سایت خودش را بروز کند.

سیستم‌های مدیریت محتوای زیادی در دسترس قرار دارد که با توجه به نوع فعالیت خود می‌توانید بهترین CMS برای طراحی سایت را انتخاب کنید. اما تنوع آن‌ها بسیار زیاد است و شاید همین باعث دشواری انتخاب شود. از آنجا که قرار است سایت خودتان را روی یک CMS بنا کنید، مهم است گزینه‌ای که انتخاب می‌کنید بتواند تمام نیازهای شما را برطرف کند. ما اینجاییم که بهترین سرویس‌های مدیریت محتوا را به شما معرفی کنیم.

بهترین CMS برای طراحی سایت
بهترین CMS برای طراحی سایت

۱. وردپرس – WordPress

وردپرس در ابتدا فعالیت خودش را به عنوان یک پلتفرم وبلاگ‌نویسی آغاز کرد. اما به مرور زمان ساختار آن تغییر کرد تا امروزه خودش را به عنوان بهترین CMS برای طراحی سایت معرفی کند. فرقی نمی‌کند به دنبال ساخت یک سایت خبری یا یک فروشگاه اینترنتی هستید، این پلتفرم هزاران قالب رایگان و غیر رایگان حرفه‌ای با امکانات متعدد را در اختیار کاربران می‌گذارد. در وردپرس هیچ محدودیتی وجود ندارد و اگر فکر می‌کنید عملکردی که به آن نیاز دارید در قالب گنجانده نشده، می‌توانید با استفاده از هزاران افزونه رایگان و پولی، آن را به سایت خود بیاورید.

با گشتی در کتابخوانه عظیم افزونه‌های وردپرس، می‌توانید انبوهی از افزونه‌های صفحه‌ساز را بیابید که به شما اجازه می‌دهند بدون هیچگونه دانش کدنویسی، بتوانید صفحات سایت خود را باب میل‌تان طراحی کنید. همچنین کاربرانی که با کدنویسی آشنایی دارند، می‌توانند بدون محدودیت قالب سایت خود را ویرایش کنند. همه این اتفاقات را در محیطی کاربرپسند و کاملاً فارسی تجربه خواهید کرد. به این‌ها باید جمعیت وسیع توسعه‌دهندگان وردپرسی و مجموعه عظیمی از مطالب آموزشی را هم اضافه کرد که حتی کاربران تازه‌وارد هم راه‌اندازی یک سایت را آسان می‌کنند.

نمایی از محیط کار وردپرس
نمایی از محیط کار وردپرس

وردپرس داشبورد ساده‌ای دارد و از آن مهم‌تر دانلود و نصب انواع قالب و افزونه در آن خیلی آسان است. این سیستم در بحث امنیتی هم به خاطر ارائه بروزرسانی‌های خودکار منظم،‌ تجربه سایت‌داری امنی را به وجود میاورد و تلاش می‌کند در برابر حملات بدافزاری و انواع ویروس‌ها از سایت کاربرانش محافظت کند

در بین تمام سیستم‌های مدیریت محتوا، باید وردپرس را یکی از توانمندترین پلتفرم‌ها از نظر سئو دانست. گرچه این CMS به صورت پیش‌فرض امکان انتخاب کلمه کلیدی و توضیحات متا را به کاربر نمی‌دهد، اما با نصب افزونه‌های سئو که در رأس آن‌ها Yoast Seo قرار گرفته، می‌توانید پست‌هایی با حداکثر امتیاز سئو را در سایت خود منتشر کنید و به ورود آن به صفحات اول جستجوهای گوگل خوشبین باشید. افزونه Yoast نمره سئو هر مطلب یا صفحه را با سه چراغ سبز، زرد و قرمز نشان کاربر می‌دهد.

در کنار آن، چک لیستی از کارهایی که به بهبود سئو مطلب کمک می‌کند را هم در اختیارتان می‌گذارد که با برطرف کردن آن موارد، می‌توانید چراغ سئو را به سبز که بهترین حالت است، تغییر دهید. همه این ویژگی‌ها و امکانات غنی باعث شده وردپرس به بهترین CMS برای طراحی سایت تبدیل شود.

۲. جوملا – Joomla

جوملا، یکی دیگر از سرویس‌های مدیریت محتوای خوب و محبوبی است که به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. این سیستم هم مثل وردپرس کتابخانه عظیمی از افزونه‌ها و قالب‌ها را در اختیار دارد و به شما اجازه می‌دهد بتوانید هر نوع سایتی که می‌خواهید را با آن طراحی کنید. ولی متأسفانه هیچ مرجع مشخصی برای دسترسی به آن‌ها وجود ندارد و پیدا کردن آن‌ها ممکن است کاربران را به دردسر بیاندازد. انعطاف‌پذیری این پلتفرم خیلی زیاد است، به طوری که بسیاری از کاربران حرفه‌ای ترجیح می‌دهند برای دست بازتر خود در طراحی سایت، از آن استفاده کنند.

محیط کار وجوملا
محیط کار وجوملا

انعطاف بالای جوملا این قابلیت را در اختیار کاربران می‌گذارد تا پست‌های سفارشی را به بهترین شکل روی سایت خود قرار دهند. جوملا پلتفرم خوبی برای سایت‌هایی است که می‌خواهند انواع پست‌ها را به جز پست‌های متنی منتشر کنند. مدیریت پیشرفته کاربران و ساخت صفحات چند زبانه هم از ویژگی‌های برتر جوملا محسوب می‌شود. تیم توسعه‌دهنده این CMS تلاش می‌کند تا با ارتقا امنیت پلتفرم خود بتواند جلوی نفوذ هکرها و بدافزارها را بگیرد، ولی متأسفانه برخلاف وردپرس از بروزرسانی خودکار پشتیبانی نمی‌کند و نظم کمتری در انتشار آپدیت‌ها دارد.

جوملا به صورت پیش‌فرض امکان تعیین کلمه کلیدی و توضیحات متا را در اختیار کاربران می‌گذارد. علاوه بر آن، می‌توانید از افزونه‌های مخصوص سئو نیز روی‌آن استفاده کنید تا نتایج بهتری را در گوگل به دست بیاورید. یکی از بهترین افزونه‌های سئو جوملا، EfSEO است که رقیب Yoast SEO وردپرس محسوب می‌شود. این پلاگین هم می‌تواند چک لیستی از کارهای مورد نیاز برای بهبود نمره سئو را در اختیار کاربر بگذارد. علاوه بر این می‌توانید تنظیم کنید که توضیحات متا به صورت خودکار وارد شود و نیازی به نوشتن آن نباشد. اگر بخواهیم سئو جوملا را با وردپرس مقایسه کنیم، باید امتیاز بالاتری به وردپرس بدهیم. چرا که سیستم امتیازدهی‌ آن بسیار دقیق و قدرتمند است.

حتما مشاهده کنید : طراحی سایت با جوملا یا وردپرس کدام بهتر است؟

۳. دروپال – Drupal

دروپال یک سرویس مدیریت محتوا متن باز و منعطف است که می‌تواند بهترین گزینه برای توسعه‌دهندگان و طراحان وب مسلط به زبان‌های برنامه‌نویسی PHP، HTML و CSS باشد. نصب و اجرای این پلتفرم مهارت بیشتری از وردپرس و جوملا می‌طلبد. اما کتابخانه‌ای از هزاران افزونه متنوع را هم در اختیار کاربران می‌گذارد که می‌توانند برای طراحی سایت خود در کنار آن‌ها از هزاران قالب رایگان و غیر رایگان استفاده کنند. امنیت دروپال، نقطه قوت آن در مقایسه با دیگر سرویس‌ها محسوب می‌شود و همین باعث شده بتوان روی آن به عنوان بهترین CMS برای طراحی سایت حساب کرد.

این سیستم مدیریت محتوا، جمعیت توسعه‌دهندگان وسیعی دارد که فایل‌های آموزشی خوبی را در اختیار کاربران می‌گذارند. بسیاری از سایت‌های بزرگ جهان که امنیت برای آن‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و تیم توسعه‌دهنده توانمندی دارند، ترجیح می‌دهند از این پلتفرم استفاده کنند. شما می‌توانید با استفاده از آن انواع سایت‌های ذخیره‌سازی فایل، شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های خبری و غیره را بسازید. اما همه این مزایا به کنار، دروپال از کمبود انواع پوسته‌ها، دشواری طراحی قالب و پیچیدگی رنج می‌برد که باعث شده وردپرس و جوملا گزینه بهتری برای افراد تازه‌کار باشند.

دروپال همچنین ماژول‌های متعددی برای ساخت داده‌های متا ساختار یافته دارد و امکانات اولیه سئو مثل کلیدواژه، توضیحات متا و غیره را در اختیار صاحب سایت می‌گذارد. البته گزینه‌های این ماژول مثل سئو وردپرس و جوملا متنوع و کاربرپسند نیست و برای آنکه بخواهید سایت سئو فرندلی در دروپال داشته باشید، باید دانش خود در حوزه سئو و بهینه‌سازی سایت را افزایش دهید.

دروپال هم مثل وردپرس از افزونه Yoast بهره می‌برد که با نام Yoast SEO for Drupal می‌تواند آن را از بخش ماژول‌ها دریافت و نصب کنید. این افزونه به شما در انتخاب کلمات کلیدی مناسب کمک می‌کند، به شما خواهد گفت که کلمه کلیدی بهتر است در کجای متن و تیتر استفاده شود و در آخر با یکی از رنگ‌های سبز، زرد یا قرمز به سئو مطلب یا صفحه شما یک امتیاز می‌دهد.

یکی از ماژول‌های کاربردی دروپال Metatag نام دارد که امکان اضافه کردن متا تگ‌ها از جمله توضیحات متا و کلمه کلیدی را فراهم می‌کند. ماژول دیگر SEO Checklist است که چک لیستی از کارهایی که می‌توانند به بهبود سئو سایت شما کمک کنند را به نمایش می‌گذارد.

۴. مجنتو – Magento

پلتفرم دیگری که می‌تواند شایسته دریافت لقب بهترین CMS برای طراحی سایت باشد، مجنتو است. مجنتو امکاناتی را در اختیار کاربران می‌گذارد که شاید نتوانید آن‌ها را در پلتفرم‌های منبع باز پیدا کنید. این سیستم مدیریت محتوا گزینه خوبی برای تجارت الکترونیک است و امکانات نامحدودی را برای فروشگاه‌های آنلاین فراهم می‌کند. به همین خاطر هم هست که بسیاری از کسب و کارهای بزرگ مثل سامسونگ برای فروش محصولات خود از آن استفاده می‌کنند. این سیستم از فریمورک‌های mysql و zend برای راه‌اندازی استفاده می‌کند و بروزرسانی‌های مهم، از ویژگی‌های مهمی است که دارد.

محیط کار مجنتو
محیط کار مجنتو

زمان بیشتری برای یادگیری و آموزش استفاده از آن نیاز است، اما اگر این فرصت را دارید ارزش بسیار بالایی برای استفاده دارد. این پلتفرم انعطاف‌پذیر بوده و با ۴ هزار افزونه، قابلیت‌هایی را در اختیار کاربران می‌گذارد و تمام نیازها برای راه‌اندازی یک فروشگاه آنلاین را برطرف می‌کند. بروزرسانی‌های این CMS به صورت منظم منتشر می‌شود، ولی از بروزرسانی خودکار برخوردار نبوده و باید به صورت دستی آن را به نسخه‌های جدید آپدیت کرد که روند کار را کند می‌کند.

گرچه پلتفرم پلتفرم Magento سئو فرندلی است، ولی متأسفانه هیچ یک از تنظیمات آن به صورت پیش‌فرض انجام نشده‌اند و این می‌تواند شما را به دردسر بیاندازد. اولین گام در پیکربندی، فعال‌سازی گزینه‌ای است که باید از آن برای حذف کدها و کاراکترهای اضافی از آدرس‌های URL سایت خود استفاده کنید. سپس باید یک نقشه سایت ایجاد کنید، تصاویر  را بهینه کنید، عنوان و توضیحات متا که به صورت پیش‌فرض انجام شده‌اند را تغییر دهید و چندین گزینه دیگری که همگی باعث به صورت دستی توسط کاربر تنظیم شوند.

معرفی سیستم‌های مدیریت محتوای ایرانی

چند سالی می‌شود که جامعه برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان ایران در حال کار روی سیستم‌های مدیریت محتوای بومی هستند که بتواند نیازهای کاربران را برآورده کند. حاصل این تلاش‌ها، تولید چندین CMS ایرانی است که امکانات خوبی را در اختیار کاربران می‌گذارند تا انواع سایت خبری، فروشگاهی و شرکتی را بر بستر آن‌ها راه‌اندازی کنند. در ادامه به دو نمونه بهترین CMS برای طراحی سایت که توسط توسعه‌دهندگانی ایرانی ایجاد و عرضه شده، اشاره خواهیم کرد.

۱. سیستم جامع مدیریت محتوای ملی ایران

یکی از قدرتمندترین و بهترین سرویس‌های CMS بومی برای طراحی سایت، سیستم جامع مدیریت محتوای ملی ایران نام دارد که هیچ چیزی کم از سرویس‌های خارجی ندارد. این سرویس به کاربران اجازه می‌دهد بدون نیاز به دانش کدنویسی بتوانند برای طراحی سایت خود از آن استفاده کنند. بنابراین اگر وقت یادگیری کدنویسی و طراحی سایت را ندارید، با این سرویس می‌توانید فوراً یک سایت شرکتی، فروشگاهی و شخصی را راه‌اندازی کنید. سرعت عمل این سیستم بسیار بالا بوده و اگر بتوانید به صورت استاندارد سایت خودتان را با این سرویس بومی طراحی و اجرا کنید، به خوبی می‌توانید جایگاه مناسبی را در نتایج جستجوی گوگل به دست بیاورید.

پنل مدیریت این CMS بسیار وسیع بوده و گزینه‌های متعددی را در اختیار شما می‌گذارد تا صفحات سایتتان را آنطور که می‌خواهید طراحی کنید. سیستم جامع مدیریت محتوای ملی ایران امنیت سایت شما را بالاتر می‌برد و هزینه‌های اضافی ساخت صفحات پویا را حذف می‌کند. یکی از بزرگ‌ترین معایب این پلتفرم فقدان ماژول‌های حرفه‌ای برای سئو سایت است. این یعنی برخلاف وردپرس و جوملا که دارای پلاگین‌های متعدد سئو هستند و پیشنهادهایی برای بهتر شدن سئو محتوا ارائه می‌کنند، در این پلتفرم خبری از آن‌ها نخواهد بود. بنابراین برای استفاده از این سرویس لازم است که مهارت بالایی در سئو داشته باشید.

بهترین CMS برای طراحی سایت از نظر تولید داخلی
بهترین CMS برای طراحی سایت از نظر تولید داخلی

۲. سیستم مدیریت محتوا آپادانا

یکی دیگر از سیستم‌های مدیریت محتوا ایرانی، آپادانا نام دارد که بدون محدودیت امکان ساخت و راه‌اندازی یک وب‌سایت را در دسترس کاربران می گذارد. استفاده از این سرویس ساده است و با توجه به امکاناتی که دارد، می‌تواند جایگزین بسیاری از سرویس‌های CMS بین‌المللی شود. یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های این CMS، ماژول‌پذیر بودن آن است.

این باعث کمک به مدیریت بهتر سایت و نظم بخشیدن به کارها می‌شود. بنابراین اگر از دانش برنامه‌نویسی برخوردار باشید، می‌توانید برای این پلتفرم ماژول دلخواه خود را بنویسید و به سایت خود اضافه کنید. این ویژگی باعث شده بسیاری از کاربران حرفه‌ای آپادانا را برای راه‌اندازی سایت جدید خود انتخاب کنند.

یکی از مشکلات بزرگ سیستم‌های مدیریت محتوا رایگان، امنیت پایین آن‌ها و نفوذپذیر بودنشان است. ولی خوشبختانه آپادانا دیوار امنیتی بسیار مستحکمی دارد که باعث شده با خیالی آسوده بتوانید سایت خود را مدیریت کنید. آپادانا در زمینه سئو نیز عملکرد خوبی دارد. این سرویس با ارائه گزینه‌های قابل شخصی‌سازی سئو، به شما کمک می‌کند بتوانید سایت خود را به اولین نتایج موتورهای جستجوگر بیاورید. همچنین مدیریت روی بک لینک‌ها و پشتیبانی‌گیری از تنظیمات را هم در اختیار کاربران می‌گذارد.

جمع‌بندی

فرقی ندارد شما با چه هدفی قصد دارید یک سایت را راه‌اندازی کنید: چه برای یک پایگاه خبری و چه به عنوان فروشگاه اینترنتی، در هر صورت هدف شما جذب مخاطب است و باید طراحی و عملکرد سئو سایت شما به شکلی باشد که بتواند مخاطبان زیادی را به طرف سایت شما هدایت کند. سیستم‌های مدیریت محتوا با ارائه امکانات متنوعی که در اختیارتان می‌گذارند، این فرآیند را سهولت می‌بخشند و کمک می‌کنند تا اشراف کاملی روی مدیریت محتوای سایت خود داشته باشید. انتخاب بهترین CMS برای طراحی سایت، اولین گام مهم برای شروع بازاریابی دیجیتال است.

پلتفرم‌های زیادی برای این کار ارائه شده است که اکثر آن‌ها رایگان هستند. اما در بین آن‌ها وردپرس، جوملا، دروپال و مجنتو به خاطر امکانات غنی خود دردسرها را از سر راه برداشته و به شما در این راه کمک ویژه‌ای می‌کنند. این پلتفرم‌ها عملکرد نسبتاً مشابهی در بحث سئو دارند؛ اما حضور گسترده‌تر سایت‌های قدرت گرفته از وردپرس و جوملا در نتایج جستجوگرها نشان داده که می‌تواند روی آن‌ها حساب ویژه‌تری باز کنید.

اما سرویس‌های مدیریت محتوا ایرانی نیز طی سالیان اخیر توسعه پیدا کرده‌اند که به شما در طراحی و اجرای یک وب‌سایت در محیطی کاملاً فارسی کمک می‌کنند. این پلتفرم‌ها نیز دارای امکانات خوبی هستند و می‌توان روی آن‌ها نیز فکر کرد.

5/5 - (2 امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط