آخرین مقالات

آموزش طراحی استراتژی تولید محتوا برای وبلاگ سایت

چطور محتوای خود را در میان سیل عظیمی از محتواهای جدید متنوع در صفحه‌ی وب به سمع و نظر مخاطب برسانیم؟ با این نرخ سریع تولید محتوا توسط وب سایت‌ های بی‌شمار شاید این کار سخت و غیر ممکن به نظر برسد، اما با برنامه‌ریزی و یادگیری اصول و قواعد تولید محتوا، شدنی است! زیرا تولید محتوای اصولی و با استراتژی نکات ظریفی دارد که شاید هر کسی آن‌ها را نداند.

استراتژی تولید محتوا چیست؟

اگر با تولید محتوا و بهینه‌ سازی سایت سر و کار دارید حتما به عبارت تقویم محتوایی بر خورده اید. همه‌ی ما از اهمیت تولید محتوا برای بهینه‌سازی وب سایت خبر داریم اما با منتشر کردن محتواهای گاه و بی گاه در بخش وبلاگ وب‌سایت این فرصت را به رقبا می‌دهید که از شما پیشی بگیرند و با تولید محتواهای بیشتر و به روز تر صفحه‌ی اول گوگل را از آن خود کنند.

بنابراین لازم است به منظور تولید محتوا برای وبلاگ، یک استراتژی تولید محتوا داشته باشید. این استراتژی شامل تمامی جزئیات مربوط به پست‌های آینده‌ی وبلاگ، برنامه‌ی انتشار، توسعه‌ی مخاطبان و … است.

هدف از استراتژی تولید محتوای وبلاگ آگاهی از نحوه‌ی انجام کار تولید محتوا در بازه‌های زمانی مشخص و تحلیل و بررسی نتایج به صورت دوره ای جهت بهبود وضعیت موجود است. با یک استراتژی تولید محتوای درست می‌توانید در صدر جدول رقبا قرار بگیرید.

فراموش نکنید اعتبار وبلاگ شما به چهار عامل محتوای با کیفیت، انتشار منظم مطالب، طراحی برنامه‌ی موضوعی تولید محتوا و حضور همیشگی در شبکه های اجتماعی وابسته است.

نوشتن و نشر محتوا، بدون در دست داشتن یک استراتژی تولید محتوا به‌سان حرکت در جاده ها بدون نقشه و راهنماست. اگر ایده‌ای برای ایجاد نقشه و استراتژی در سر ندارید، نگران نباشید! در ادامه قدم به قدم با مراحل دقیق طراحی استراتژی تولید محتوا برای وبلاگ آشنا می‌شوید.

استراتژی تولید محتوا
استراتژی تولید محتوا

قدم اول؛ معنی استراتژی تولید محتوا را درک کنید.

استراتژی تولید محتوای سایت و وبلاگ بر پایه‌ی سه فاکتور اصلی است؛ مخاطب هدف، محصول یا خدمات و محتوا. در ابتدا مخاطب هدف را به خوبی بشناسید و مشکلات و مسائل او را درک کنید. سپس به این مسئله فکر کنید که محصول یا خدمات شما چه دردی از مخاطب دوا خواهد کرد؟ و حالا محتوا همان طناب مهمی است که محصول شما را به مخاطب وصل می‌کند. شما با نگارش محتوای درست و ارزشمند می‌توانید کاربر را به سمت خدمات خود سوق دهید. بنابراین قبل از شروع ایجاد استراتژی این سه فاکتور را به خوبی بشناسید.

برای شناخت دقیق مخاطب هدف از خود بپرسید بهترین مشتری‌های ما تا بحال چه کسانی بوده‌اند؟ افرادی که محصولات گران‌قیمت‌تری از ما خریده‌اند؟ یا همان‌ها که گاه و بیگاه درخواست استفاده از خدمات رایگان پس از فروش ندارند؟ در هر حال شما باید روی گروهی تمرکز کنید که کمترین انرژی را از شما گرفته و بیشترین سود را نصیب شما می‌کنند.

برای تغییر و تحول در محصولات و خدمات خود، باید روی محصولاتی که مورد نظر مخاطب هدفتان است سرمایه‌گذاری بیشتری کنید و آن‌ها را طبق نیاز مشتری بهینه کنید. همواره از خود سوال کنید آیا نیاز مشتری من با این محصول به طور کامل برآورده می‌شود؟

در نهایت می‌رسیم به محتوا! محتواهای منتشر شده توسط شما فقط راجع به معرفی برند، محصول و خدماتتان نیست، بلکه راجع به راه حل ها و جواب هایی است که مخاطب می‌خواهد بشنود.

شما به کاربر کمک می‌کنید تمام جنبه‌های مسئله‌ی خود را ببیند، راه حل های موجود را بررسی و آنالیز کند و در نهایت بتواند بهترین تصمیم را برای حل مشکل خود بگیرد. در واقع شما راه را برای انتخاب باز می‌گذارید تا شاید کاربر شما را برگزیند. مطمئن باشید اگر همه‌ی مراحل را به درستی انجام دهید قطعا محصول و خدمات شما توسط مخاطب دیده و انتخاب خواهد شد.

قدم دوم؛ موضوعات اصلی مرتبط به کار خود را فهرست کنید.

ابتدا با توجه به کسب و کار خود و مسائل روز مخاطبین، موضوعی کلی برای نوشته‌های وبلاگ انتخاب کنید. برای مثال اگر وب‌سایتی برای فروش مبلمان دارید، بهتر است نوشته‌های وبلاگ شما در حوزه‌ی دکوراسیون باشد.

پس از آن فهرستی از موضوعات وابسته به دکوراسیون را تهیه کرده و لیست کنید؛ مثلا انواع سبک چیدمان منزل، جدیدترین اکسسوری‌ های خانه، بهترین راه ها برای تمیز کردن مبلمان، رنگ‌ شناسی در دکوراسیون و … . فراموش نکنید موضوعات باید برای مخاطبین جذاب باشند و آن‌ها را برای ادامه‌ی مطلب مشتاق کنند. پس ابتدا خود را به جای مخاطب قرار داده و سوال‌های ذهنی او را تصور کنید.

یک نکته‌ی بسیار مهم این است که شما مطالب وبلاگ را برای بالابردن سئوی وب‌سایت خود جهت فروش بیشتر می‌نویسید. پس برای انتخاب موضوع سعی کنید به سوالات و مسائل مورد نظر کاربران بپردازید و به آن‌ها کمک کنید تا آن‌ مسائل را حل کنند.

حتی در برخی از مقالات به صورت مستقیم یا غیر مستقیم خدمات خود را در راه حل های موجود بگنجانید تا در نهایت با کسب و کار شما هم آشنا شوند.

 

قدم سوم؛ جدول محتواها را بسازید.

بهترین کار برای جلوگیری از هرگونه هرج و مرج، ایجاد جدول محتوا هاست. این جدول دارای پنج ستون اصلی است که می‌توانید طبق نظر خود ستون هایی نیز به آن بیفزایید.

  • نام محتوا: در این قسمت تیتر اصلی محتوای مورد نظر را بنویسید، برای مثال؛ انواع سبک دکوراسیون داخلی.
  • موضوع: در این ستون، تمام ایده های مربوط به تیتر اصلی که می‌خواهید به آن بپردازید را فهرست کنید، برای مثال؛ نام بردن از انواع سبک و مشخص کردن ویژگی های کلی هر کدام با مثال.
  • حجم محتوا: در این ستون تعداد کلمات مورد نظر برای هر محتوا را یادداشت کنید. برای مثال بهتر است  پست‌های وبلاگ کوتاه‌تر کمتر از 1000 کلمه، مقالات متوسط 1000 تا 2000 کلمه، و مقالاتی محتوی راهنماهای اساسی بیش از 2000 کلمه باشند. طول محتوای شما بسته به موضوع متفاوت خواهد بود، اما مطالعات مختلف نشان می‌دهد که محتوای طولانی‌تر برای سئوی وب‌سایت عملکرد بهتری دارد و به طور میانگین اکثر محتواهای شما باید در حدود 1000 کلمه باشد.
  • کلمات کلیدی: در این ستون، کلیدواژه های اصلی و فرعی (کلمات کلیدی اصلی و فرعی) را که می خواهید در محتوای خود هدف قرار دهید را یادداشت کنید، برای مثال “دکوراسیون داخلی” و “نقش مبلمان در دکوراسیون داخلی”.
  • دسته: در این ستون انتخاب کنید که محتوای خود را در کدام دسته قرار دهید، برای مثال؛ پست وبلاگ، محتوای لندینگ پیج یا … .

اکنون که فهرستی از موضوعات را تهیه کرده و آن‌ها را بر اساس اهمیت و رقابتی بودن، اولویت بندی کرده اید، زمان ایجاد محتوا است. فراموش نکنید اگر محتوای خود را برای کاربران بهینه سازی نکنید، هرگز آن‌قدر که انتظار دارید در معرض دید قرار نخواهد گرفت.

اما اگر محتوایی بنویسید که مردم دوست دارند بخوانند، با افزایش خوانندگان، ترافیک بیشتر و اشتراک‌گذاری‌های شبکه های اجتماعی در انتظار شماست. حالا وقت آن است که به مرحله بعدی بروید.

قدم چهارم؛ ابتدا محتوای لندینگ پیج و سپس پست‌ های اولیه‌ی وبلاگ را انتخاب کنید و بنویسید

در ابتدای امر محتوایی جامع و کامل (محتوای سنگ بنا) در زمینه‌ی فعالیت کاری خود برای صفحه‌ی اول وب‌سایت آماده کنید. سپس می توانید پست های وبلاگی را که قرار است بنویسید و در وبلاگ خود ارسال کنید را از جدول محتواها انتخاب کنید.

شاید تصور کنید دوره‌ ی وبلاگ‌ها سر رسیده و امروزه مردم تنها به محتواهای تصویری اینستاگرام توجه می‌کنند، اما خوب است بدانید همه‌ی شرکت ها و کسب و کارهای معتبر در سایت خود بخشی به نام وبلاگ دارند تا با انتشار محتوای مرتبط به فعالیت‌های خود مخاطبین موتورهای جستجو را جذب برند خود کنند.

فراموش نکنید شما پست های خود را همواره در حمایت از محتوای سنگ بنای خود می‌نویسید. هنگام نوشتن و ارسال 5 تا 10 پست اول وبلاگ خود، نکات مهم زیر را در نظر داشته باشید:

  • پست وبلاگ محتوایی است که شما در یک وبلاگ قرار می‌دهید که ممکن است در قالب متن، عکس، اینفوگرافیک یا فیلم باشد. قبل از ایجاد محتوا ابتدا یک صفحه‌ی سفید باز کنید و در آن عنوان محتوا (تیتر اصلی)، هدف کلی محتوا، تیترهای فرعی، منابع مورد نظر برای تحقیق و کلمات کلیدی را بنویسید. سپس اطمینان حاصل کنید که برای هر کدام از محتواها همیشه یک مقدمه‌ی طوفانی و جذاب، پاراگراف‌های گیرا و یک نتیجه گیری محکم نوشته‌اید.
  • شرکت هایی که 16 عدد یا بیشتر پست وبلاگ در ماه منتشر می کنند، 4.5 برابر بیشتر از شرکت هایی که 4 عدد پست ماهانه یا کمتر منتشر می کنند، رشد می‌کنند. بنابراین اگر فرصت نگارش این حجم از مقالات را ندارید حتما از پلتفرم های تولید محتوای آنلاین بهره بگیرید و نگارش محتوا را برون سپاری کنید تا از رقبای خود جا نمانید.
  • مطمئن شوید که گرامر جملات را درست می‌نویسید. محتوای بد نوشته شده با غلط های دستوری و املایی اعتماد خوانندگان را از بین می برد. همچنین آنها را از بازدید مجدد از وب سایت شما یا خرید کالایی از شما منصرف می کند. همچنین به طول جملات و پاراگراف ها دقت داشته باشید. زیرا جملات و پاراگراف‌های بیش از حد طولانی، از خوانایی متن می‌کاهد.
  • از تصاویر مرتبط با متن در هر پاراگراف استفاده کنید تا محتوای شما را جذاب و گیرا کند و به مخاطب شوق ادامه دادن دهد.
  • اهداف وبلاگ نویسی خود را تعیین کنید، زیرا اگر اهدافی را برای وبلاگ خود تعیین نکرده باشید، هرگز نخواهید فهمید که از وبلاگ نویسی بیشترین بهره را می برید یا خیر. آیا هدف شما کسب درآمد است؟ یا اینکه فرد جدیدی برای استخدام پیدا کنید؟ آیا در جستجوی افرادی برای ارتباط در مورد یک موضوع خاص هستید؟ اهداف وبلاگ نویسی خود را مشخص کنید و به طور دوره ای از خود بپرسید که آیا وبلاگ شما به شما در رسیدن به آنها کمک می کند. اگر نه، از خود بپرسید چگونه می توانید وبلاگ خود را برای رسیدن به آن اهداف بهبود ببخشید.
  • با مخاطبان خود تعامل داشته باشید، برای مثال می‌توانید از پاسخ به نظرات، پاسخ به پرسش‌ها از فرم تماس، شرکت در گفتگو با کاربران در شبکه‌های اجتماعی، و بازدید از وبلاگ‌های خوانندگان برای دیدن آنچه که به آن علاقه‌مند هستند استفاده کنید. با انجام این کارها، روابط قوی تری با خوانندگان خود ایجاد خواهید کرد و در مورد خواسته‌های آنها بیشتر خواهید آموخت، چیزی که می تواند به الهام بخشیدن به محتوای آینده شما کمک کند.
  • کار خود را ویرایش کنید یا یک ویرایشگر استخدام کنید. برای بسیاری از افراد، ایجاد محتوا، سپس تصحیح و ویرایش آن دشوار است. در واقع، ویرایش در حین نوشتن می تواند مانع از جریان خلاقیت شما شود. اما در عوض ویرایش متن عملی ضروری است زیرا به صورت مستقیم روی کیفیت محتوا و واکنش مخاطب تاثیر خواهد داشت. پس اگر به تنهایی قادر به انجام این کارها نیستید، یک دستیار حضوری یا دورکار استخدام کنید تا عمل ویراستاری را برای شما انجام دهد. اگر به زبان مادری خود نمی‌نویسید، ویرایش بسیار مهم‌تر است، بنابراین می‌توانید از ویراستاری که زبان مورد نظر، زبان مادری اوست استفاده کنید.
  • کمال‌گرا نباشید! انجام دادن یک کار معمولی خیلی بهتر از نشستن و فکر کردن به یک کار پرفکت است. بنابراین ابتدا شروع به نوشتن کنید و سپس از بقیه بخواهید کار شما را نقد کرده و با انتقادات و پیشنهادات به بهبود مقالات شما کمک کنند. بنابراین پس از آموزش‌های اولیه به سرعت در کار شیرجه بزنید و نوشتن را آغاز کنید.
نمونه ای از ساخت تقویم محتوایی
نمونه ای از ساخت تقویم محتوایی

قدم پنجم؛ یک تقویم محتوایی ایجاد کنید و شروع به انتشار پست‌های نوشته شده کنید.

یکی از چالش‌ های وبلاگ نویسی و تولید محتوا، انتشار منظم آن در فواصل درست زمانی است. بسیاری از افراد در ابتدای ماه یا سال، اقدام به تولید محتواهای بسیار قوی با تعداد بالا و انتشار آن ها در بخش بلاگ سایت می‌کنند. اما پس از چندی به دلیل نداشتن برنامه‌ی محتوایی منظم از انتشار پست جا می‌مانند.

برای کمک به حفظ ثبات خود، حتماً از نوعی تقویم سرمقاله یا تقویم محتوایی استفاده کنید.می توانید از Google Calendar، Outlook Calendar یا حتی یک صفحه اکسل ساده استفاده کنید. از آن برای مدیریت ایده های خود و برنامه ریزی دقیق تولید و انتشار محتوای خود برای هر ماه استفاده کنید تا وبلاگ نویسی چیزی باشد که روی آن تمرکز کامل دارید، نه کاری که در اوقات فراغت خود انجام می دهید.

لازم نیست هر روز مقاله منتشر کنید. روال انتشار پست را طبق برنامه‌ی مورد نیاز خود تعریف کنید.به عنوان مثال، می توانید یک روز در هفته مقاله‌ای سنگین با راهنماهای دقیق، و دو یا سه بار در هفته پست های وبلاگ را منتشر کنید.

قدم آخر؛ استراتژی را پیچیده نکنید!

استراتژی محتوا یک تز 200 صفحه‌ای نیست که نه خودتان و نه اعضای تیم از آن سر در نیاورند! سعی کنید تا حد امکان استراتژی را ساده و قابل فهم نگه دارید. حالا می توانید همین قدم‌ها را به صورت دوره‌ای تکرار کنید؛

  1. شناخت مخاطب هدف، محصول، محتوا
  2. بررسی موضوعات اصلی
  3. پر کردن جدول محتوا
  4. تولید محتوا
  5. انتشار محتوا طبق تقویم محتوایی

سخن پایانی

نویسندگی محتوا کاری است که از دور بسیار سهل و آسان به نظر می‌رسد و کسی پیچیدگی‌های آن را نمی‌بیند. اما خبر خوب اینجاست که با آموزش صحیح و سعی و خطا می‌توان به مرور تمام ریز نکات آن را فرا گرفت و روز به روز حرفه‌ای تر شد. در نهایت؛ اگر می خواهید وبلاگ شما رونق بگیرد و باعث بهبود سئوی سایت شما شود، راه حل آن ایجاد محتوای با کیفیت است.

اما پیش از آن باید یک استراتژی محتوای قوی طراحی کنید که پست های وبلاگ شما را بر روی موضوعات خاص خود متمرکز کند، به میزان لازم محتوای باکیفیت را در اختیار کاربران قرار دهد و تحلیل و بررسی همیشگی برای بالا نگه‌داشتن کیفیت کار، خوانندگان  وفادار را جذب کند و در نهایت باعث حل مسائل کاربران و رضایت خاطر آن‌ها شود.

برای ایجاد یک استراتژی موفق، فکر کردن کافی نیست. وارد عمل شوید و طوفان فکری خود را روی کاغذ بیاورید و با متخصصان این حوزه مشورت کنید. سپس بعد از پیش‌روی کار، شروع به اصلاح موارد مختلف کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط