آخرین مقالات

استراتژیست محتوا کیست و چگونه استراتژی محتوا بنویسیم؟ + شرح وظایف

  1. Home
  2. /
  3. مقالات کُدُ سئو
  4. /
  5. استراتژیست محتوا کیست و...

وقتی تصمیم می‌گیریم به یک هدفی برسیم که در آنجا، موفقیت، حس رضایت و پیشرفت منتظرمان هستند، ممکن است مسیرهای مختلفی رو به روی ما باشد. شاید اینکه کدام مسیر را انتخاب کنیم، زیاد فرقی نداشته باشد. مهم‌ترین مسئله‌ای که ما را بهتر به هدف می‌رساند، این است که برای قدم گذاشتن در هر نقطه‌ای از مسیرمان، یک برنامه و اصول مشخصی داشته باشیم که به‌عنوان چراغ راه عمل کند. به عبارتی، باید طبق یک استراتژی تدوین شده‌ای، حرکت کنیم.

با توجه به اینکه استراتژی می‌تواند برای افراد و در شرایط مختلف مطرح شود، در این بخش قرار است به صورت اختصاصی در مورد استراتژی محتوا و اهمیت و تأثیرگذاری آن در میزان موفقیت کسب و کارهای مختلف مطالبی را بیان کنیم. قبل از این که به این موضوع مهم بپردازیم بهتر است تعریف ساده از کلمه استراتژی داشته باشیم.

بازاریابی محتوا چیست؟

بازاریابی محتوا، یکی از موارد مهم و تأثیرگذار در بخش بازاریابی دیجیتال است که اگر طبق اصول و قواعد درست به آن پرداخته شود، تأثیر زیادی در موفقیت یک کسب و کار اینترنتی دارد. در واقع باید بتوانید محتوای مربوط به حوزه کاری خود را طبق یک استراتژی مشخص، در فضای اینترنت به اشتراک بگذارید تا برای مخاطب و کاربر، کاربردی و قابل استفاده باشد.

بنابراین برای اینکه در این زمینه عملکرد درستی داشته باشید، لازم است در مورد استراتژی محتوا و نکات مهم پیرامون آن، اطلاعات بیشتری داشته باشید. در صورتی که تمایل به افزایش آگاهی و دانش خود در این زمینه دارید، تا انتهای این مطلب، همراه ما باشید.

یک تعریف کوتاه از استراتژی محتوا

محتوایی که در مورد آن صحبت می‌کنیم، می‌تواند از نوع صوتی، تصویری، متنی و سایر موارد باشد. هدف از راه اندازی کسب و کار اینترنتی هم، تجاری و افزایش در آمد است. بنابراین، هر برنامه‌ای که از انواع محتوا به صورت درست، اصولی و طبق قواعد تعریف شده‌ای استفاده می‌کند تا هدف مشخص شده ما تحقق یابد، استراتژی محتوا نام دارد.

استراتژی محتوا را باید پیاده سازی کرد. پس آن برنامه‌ای که ما را به هدف می‌رساند را باید بنویسیم و طبق همان عمل کنیم. پس استراتژی محتوا، یعنی اگر محتوای متنی دارید، طوری بنویسید، که مخاطب به سمت شما جذب شود.

در صورتی که از عکسی استفاده می‌کنید، شرایطش را طوری تغییر دهید که هر کاربری بخواهد از آن بازدید کند. همین طور برای انواع دیگر محتوا، باید بتوانید طبق استراتژی پیش بروید و در نهایت بازخورد مناسبی دریافت کنید.

 

چه مواردی در استراتژی محتوا باید در نظر گرفته شود؟

در سفری که برای رسیدن به بازاریابی محتوای موفق، طی می‌کنید، اگر استراتژی محتوا را چمدانی فرض کنیم که باید در طول این سفر، همراه خود داشته باشید، لازم است بدانید که چه چیزهایی داخل آن قرار دهید. پس لیست زیر را آماده کنید.

  • هدف داشته باشید. این که در چه مدت زمانی، می‌خواهید به آن برسید را هم مشخص کنید. در واقع باید تعیین شود که فقط برای یک دوره کوتاه است، به هدف میان مدت می‌پردازید یا برای زمانی طولانی، هدف گذاری می‌کنید.
  • راجع به برند یا هر نشانه‌ای که معرف شماست، کاملاً شفاف سازی کنید. در مورد هویتش، برنامه‌های مربوط به آینده، ارزش‌ها و هر مطلب مهمی که بیانگر توصیف و تشریح کامل برند باشد، توضیح دهید.
  • فعالیت‌های مربوط به کسب و کارتان را با جزئیات کامل به مخاطب عرضه کنید. برای مثال ممکن است محصولی داشته باشید یا خدمات مشخصی را به مشتری ارائه کنید. حتی این امکان وجود دارد که در راستای معرفی یک شخص و تخصصش، فعالیت نمایید. در هر کدام از این موارد یا در هر حوزه دیگری، نیاز به ارائه توضیح کامل و جامع است.
  • تمام ویژگی‌های جامعه مخاطب خود را بررسی و جمع آوری کنید. در نهایت به یک شناخت کامل از آن‌ها دست یابید. اهالی فعال در حوزه بازاریابی محتوا، این مرحله را با نام دموگرافیک یا پرسونای مخاطب می‌شناسند. به عبارت دیگر، باید بتوانید یک پرسونای جامع از مخاطب یا مشتری، بسازید.
  • فعالیت‌های رقبای خود در حوزه کسب و کاری که دارید را تجزیه و تحلیل کنید و از نتیجه آن به نفع خود استفاده نمایید.
  • کلمه‌های کلیدی مربوط به فعالیت یا خدمات خود را،پیدا کنید.
  • مسیری که مشتری یا مخاطب برای رسیدن به خواسته‌اش، طی می‌کند، هموار کنید. نقشه راه را به او نشان دهید.
  • به ساختار محتوا، مواردی مثل فونت، اندازه و رنگ آن که به ظاهر و زیبایی محتوا مربوط می‌شود، سئوی محتوا، شیوه نگارش و لحن آن و در مجموع به هر گزینه‌ای که به بهتر نوشتن محتوا کمک می‌کند، توجه ویژه داشته باشید.
  • به مسائل مربوط به انتشار محتوا شامل شیوه توزیع و محیط‌هایی که باید منتشر شوند، اهمیت دهید.
  • برای محتوایی که ارائه می‌شود، یک تقویم تهیه کنید.
  • با توجه به مؤلفه‌هایی که به عنوان شاخص برای عملکردتان در نظر گرفته‌اید، به ارزیابی آنها بپردازید.

باید دقت کنید که فراموش کردن هر یک از این گزینه‌هایی که فهرست شد، باعث تأخیر در رسیدن به مقصدتان می‌شود. حتی اگر بین راه متوجه کم و کسری شوید، ممکن است مجبور شوید قسمتی از مسیر را برگردید. بنابراین حواستان را جمع کنید که اشتباهی رخ ندهد.

آموزش تدوین استراتژی محتوایی
آموزش تدوین استراتژی محتوایی

چگونه استراتژی محتوا بنویسیم؟

1. حتماً یک هدف مشخص داشته باشید

اولین و مهم‌ترین موردی که در استراتژی محتوا باید به آن اهمیت دهید، این است که هدف خود را مشخص کنید. به این نکته بپردازید که از تدوین یک برنامه بازاریابی محتوا چه هدفی دارید؟ اصلاً به چه علت، خواستار تولید محتوا هستید؟ این‌ها سؤال‌هایی هستند که قبل از شروع برنامه‌ریزی برای محتوا، باید به آن‌ها پرداخته شود. در واقع شناسایی اهداف، نقشه راه را برای شما مشخص می‌کند و این موضوع برای سردرگم نشدن شما، خیلی مهم است.

علاوه بر این، با تعیین هدف، شرایط بهتری برای تدوین استراتژی با کیفیت و مطلوب فراهم می‌شود. برای مثال ممکن است بخواهید نرخ تبدیل سایت را افزایش دهید یا افزایش ترافیک سایت، بهبود کسب و کار و افزایش درآمد، ارتباط بهتر و مشارکت بیشتر با کاربران سایت را به عنوان هدف تعیین کنید. محدود به انتخاب و تعیین فقط یک هدف نیستید.

ترکیبی از چند نمونه از هدف‌هایی که مطرح شد را می‌توانید به عنوان هدف تدوین استراتژی محتوا در نظر بگیرید. نکته‌ای که سایمون سینک راجع به تعیین هدف می‌گوید، این است که پیاده سازی سه فاکتور مهم قانون دایره طلایی،  کمک می‌کند تا بهتر بتوانید هدف را مشخص کنید.

اینکه خدمات و فعالیت‌های قابل‌ ارائه شما چیست؟ چگونه آن‌ها را انجام دهید تا از رقبا سبقت بگیرید و متمایز شوید؟ و مورد سوم اینکه چرا باید این فعالیت‌ها و کارها انجام شود؟ سه موردی هستند که هدف را بهتر مشخص می‌کنند.

2. از چند جهت مهم، کسب و کارتان را ارزیابی کنید

تا وقتی شناخت کامل و دقیقی از موقعیت و شرایط کسب و کار خود نداشته باشید، نمی‌توانید برای بهبود و رونق آن، در مسیر درستی قرار بگیرید. بهتر است در تدوین استراتژی محتوایی به این مورد هم توجه کنید و ببینید شرکت، دفتر کار یا هر کسب و کار دیگری که دارید در چه وضعیتی قرار دارد. یعنی  به این موارد رسیدگی کنید.

  • بررسی کنید و راجع به درآمد کسب و کارتان به نتیجه درست برسید. طوری که مشخص شود اگر درآمدی دارید و بیشتر روی یک خدمت، یک محصول یا یک بخش از حوزه کاری متمرکز می‌شود، به دنبال یافتن دلیل آن باشید. این ارزیابی به این خاطر اهمیت دارد که می‌تواند یکی از فاکتورهای مهم و اثر گذار در استراتژی تعیین شده باشد. اگر مسئولیت فروش و برنامه‌ریزی برای آن را به گروهی از افراد متخصص سپرده‌اید، در مورد ساختاری و عواملی مهمی که برای فروششان به آن‌ها تکیه می‌کنند، بررسی کاملی داشته باشید.
  • در صورتی که از قبل برای کسب و کار خود، محتوایی تهیه کردید و در حال حاضر قصد دارید در ادامه آن فعالیت‌ها یک استراتژی محتوایی داشته باشید، بهتر است در این مرحله به ارزیابی و بررسی دقیق بازخوردی که تا به امروز از محتوای تولید شده دریافت کردید، بپردازید. این بررسی‌ها می‌تواند شامل توجه به گروهی که تولید کننده محتوا هستند، روشی که برای تهیه محتوا به کار می‌گیرند، اینکه محتواهای تولید شده، چه مواردی و در چه زمینه‌ای بودند و همین‌طور راجع به عوامل مهم برندینگ باشد. شاید این سؤال برای شما پیش آمده باشد که چطور می‌توانید به بررسی محتوای مورد نظرتان بپردازید. می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید.
  • یکی از راه‌هایی که کمک می‌کند تا ارزیابی دقیق‌تر و اصولی‌تر از محتوای خود داشته باشید، ابزاری به نام گوگل آنالیتیکس است که به رایگان در دسترس است. google analytics، آمار بسیار مهمی مثل تعداد بازدیدهایی انجام شده از یک صفحه، مدت زمانی که کاربر در سایت گذرانده است، نرخ پرش و موارد مهم دیگر را بدر اختیارتان می‌گذارد. حتی می‌توانید به این نتیجه برسید که جایگاه کدام کلمات یا عبارت‌ها بهتر است. اگر با کلمات کلیدی اصلی کسب و کارتان برابری می‌کنند، برای تقویت و حفظ رتبه آن‌ها تلاش کنید. در صورتی که برخی از واژه‌های مهم و مرتبط با حوزه فعالیت شما، رتبه پایینی دارند، برای رسیدن آن‌ها به جایگاه بالاتر، روش‌های مناسب و اصولی را به کار ببرید.
  • روش دیگری که می‌توانند نشان دهنده وضعیت محتوای شما باشد، فاکتورهای مهم و اثرگذار سئو است. برای مثال توجه کنید که بک لینک‌های تعبیه شده و همین‌طور اعتباری که برای دامنه سایت، تعیین‌شده است، در چه شرایطی هستند.
  • بررسی این مورد که محتوای ارائه‌شده به کاربر، تا چه اندازه مورد پسندش واقع شده و بازخوردی که دریافت کردید، چقدر بوده است، کمک می‌کند تا به جایگاه محتوا از نظر مخاطب و حتی به موقعیتش در قیف بازاریابی پی ببرید.
  • این نکته هم خیلی مهم است که محتوای ارائه شده در راستای معرفی و تقویت برندینگ و هویت برند کسب و کارتان باشد. این موضوع هم برای زمانی که تازه شروع به فعالیت کردید و هم در شرایطی که در جهت تقویت بازاریابی محتوا اقدام می‌کنید، بسیار اهمیت دارد. بنابراین، با هدف اولویت قرار دادن برند و مسائل مرتبط با آن، به تولید محتوا بپردازید.

3. از اهمیت کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار، غافل نشوید.

کاربر یا مخاطب اگر بخواهد برای دریافت پاسخ به سؤال یا خواسته مورد نظرش، جست و جو کند، معمولاً از کلماتی استفاده می‌کند که در آن موضوع مشخص، نقش مهم و اصلی داشته باشند. در واقع، کلمات یا واژگان کلیدی را به کار می‌برد. از آن طرف هم اگر کسب و کاری، در معرفی فعالیتش به درستی از کلمات کلیدی مرتبط، بهره گرفته باشد، موتور جست و جو، کاربر را به سایت او وصل می‌کند.

پس یکی از گزینه‌های مهم در مراحل تدوین استراتژی محتوا، این است که به دنبال کلمات کلیدی مرتبط با حوزه فعالیت و کسب و کارتان باشید. از این طریق است که احتمال ورود کاربران بیشتری به واسطه موتور جست و جویی مثل گوگل، افزایش می‌یابد. اما یادتان باشد با وجود اینکه کلمات کلیدی و seo در تدوین استراتژی محتوا اهمیت زیادی دارند، مهم‌تر از آن‌ها، شیوه استفاده و به‌کارگیری این کلمات در تولید محتوا و تبدیل آن به یک محتوای کاربرپسند و مورد تأیید موتور جست‌وجو است.

برای پیدا کردن کلمات کلیدی هم می‌توانید از سرویس‌ها و ابزار مختلفی که در این زمینه وجود دارد، استفاده کنید و به نتیجه مطلوب برسید. Moz Keyword Explorer، Keyword Tool، Google Keyword Planner، Ahrefs Keywords Explorer و KWFinder، نمونه‌هایی از این ابزار مفید هستند.

پرسونای مخاطب چیست
پرسونای مخاطب چیست

4. چه کسی محتوای تولید شده شما را می‌خواند؟ به پرسونای مخاطب نیاز دارید.

این نکته خیلی مهم است که برای کدام مخاطب و کاربری، تولید محتوا می‌کنید. باید بتوانید با شناخت کامل از ویژگی‌ها و شخصیت‌های مخاطب خود، قدم به قدم مسیری که طی می‌کند، رفتاری که نشان می‌دهد، مواردی که در ذهنش می‌گذرد، خواسته‌ای که برایش جست و جو می‌کند، علاقه مندی هایش و همینطور مشکلاتی که ممکن است با آن رو به رو شود را حدس بزنید. به عبارت دیگر، می‌توان این گونه گفت که نیاز به پرسونای مخاطب دارید.

مهم‌ترین گزینه بعد از این مرحله، عکس‌العمل و رفتار شما با مخاطب است. اینکه با توجه به شناختی که به دست آوردید، چه راهکاری را در راستای بازاریابی محتوایی پیاده کنید تا کاربر شما با خیال راحت از کسب‌وکارتان بازدید کند، مدت زمانی را به مرور آن بپردازد و در نهایت تبدیل به مشتری وفادار شود.

بنابراین، در تهیه استراتژی محتوا، توجه به مخاطب هدف کسب و کار شما و در یک کلمه درست‌تر، آگاهی از پرسونای مشتری، اهمیت بسیار ویژه‌ای دارد. یکی از راه‌های اطلاع از پرسونای مخاطب، این است که با ارسال یک فرم پرسشنامه از طریق ایمیل یا پیامک ساده، از او بخواهید که به سؤال‌های مطرح شده در آن، پاسخ صادقانه و کامل ارائه کند.

در خیلی از موارد ممکن است، فقط یک جامعه هدف یا گروه خاصی از مخاطبان به عنوان مشتری یا بازدیدکنندگان محتوای شما نباشند. یعنی این امکان وجود دارد که مخاطبان مختلف با شرایط متفاوت داشته باشید. پس لازم است، استراتژی محتوا را هم متناسب با این ویژگی و با در نظر گرفتن تنوع مخاطبان، تدوین نمایید. برای مثال می‌توانید از انواع محتوا استفاده کنید تا هر مخاطب، محتوای مورد پسند و مورد نیاز خود را دریافت کند.

5. با شناسایی مشکل مخاطب، اقدام به ارائه راه حل و رفع آن نمایید.

در حالت کلی، هر محتوایی که تولید می‌کنید یا خدماتی که ارائه می‌دهید، باید برای مخاطب مفید، کاربردی و قابل استفاده باشد. به همه جوانب تولید محتوا دقت کنید تا مشخص شود که چه مشکلی را و چطور می‌توانید برای مخاطب خود حل کنید؟ این نکته مهم نشان می‌دهد که اهمیت زیادی به مخاطب و خواسته‌اش می‌دهید.

بنابراین، یک استراتژی محتوای خوب، باید در راستای شناسایی و رسیدگی به مشکل احتمالی مخاطب و در مرحله بعد ارائه راه حل آن باشد. در چنین شرایطی، اعتماد و اطمینان مخاطب را به سمت خود جلب کرده‌اید.

مخاطبی که به شما اعتماد کرده است و نزد او اعتبار دارید، خود به خود برای سایر مسائل مرتبط با محتوایی که ارائه می‌کنید، به سراغ شما و کسب و کارتان می‌آید. نتیجه این‌ها در کنار هم، موجب ارتقای شما و تقویت اعتبارتان می‌شود.

6. آنچه شما را از رقبا، متمایز می‌کند و منحصر به شماست، بیابید و برجسته کنید.

حتماً می‌دانید که در فضای رقابتی بسیار سخت و پرفشاری، فعالیت می‌کنید و برای موفق شدن در این جامعه بزرگ و حساس، نیاز به یک گزینه خیلی خاص و منحصربه‌فرد دارید. در واقع شما نیاز به تحلیل و بررسی دقیق شرایط رقبای خود دارید. ممکن است بپرسید چطور متوجه شوم که رقبای من چه کسانی هستند؟ ساده‌ترین پاسخ آن این است که به اولین نتایج جست و جوی موتور جست و جویی مثل گوگل نگاهی بیندازید.

همان‌هایی که در ارتباط با حوزه کسب و کار شما، رتبه بهتری دارند. با گشت و گذار در تمام بخش‌های سایت‌های رقیب و بررسی محتوا و بخش بندی‌هایش، به نقاط قوت و ضعف موجود در آن‌ها، محتوای برجسته‌ای که ارائه شد، قسمت‌ هایی که هنوز محتوایی در مورد آن ندارند، جایگاه کلمات کلیدی‌شان، مهم‌ترین موضوعی که به آن پرداخته‌اند و در مجموع به استراتژی محتوایی که مشخص کرده‌اند، پی ببرید.

 به این فکر کنید که چه چیزی شما و کسب و کارتان را در بین رقیبانتان منحصر به فرد نشان می‌دهد. هر چیزی که ضمن خاص بودن، مورد توجه و خواست مخاطب هم باشد. خلاصه مشخص کنید دارایی ارزشمند شما چیست و با برجسته کردن این مورد ویژه، بگویید که متفاوت از بقیه هستید و به یک شیوه خلاقانه و هوشمند، آن را تفسیر و تشریح نمایید.

مثلاً قدمت فعالیت شما، ممکن است مهم‌ترین دارایی‌تان باشد. یا نام برند و نشان تجاری قابل اعتمادی دارید و همین موضوع، موجب ورود مخاطبان بیشتری جهت دریافت خدمات از شما خواهد شد. هر کاری که برای حفظ، نگهداری و ارتقای این موقعیت مهم لازم است، انجام دهید.

حتی برای بهتر شدن سطح کیفی کسب و کارتان در فضای مجازی، می‌توانید از سبک‌های استفاده شده توسط سایت‌ها و رقبای خارجی بهره مند شوید و به این روش، به موفقیتی که مورد نظرتان است، نزدیک‌تر شوید.

7. از آنالیز داده‌های خام حاصل شده، اطلاعات قابل استفاده تهیه کنید.

در هر مرحله از تدوین استراتژی محتوا، به اطلاعاتی دست یافتید که بسیار مهم و ضروری هستند. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، این است که اهمیت و اثربخشی هر کدام از این یافته‌ها، وقتی مشخص می‌شود که ارزیابی و آنالیز دقیق شود.

در ادامه این بخش و برای تدوین استراتژی محتوایی، با توجه به اطلاعاتی که تحلیل شده و قابل استفاده است، برای رسیدن به هدفی که از قبل مشخص شد، یک راه و مسیر درست انتخاب کنید. درصورتی که هدفتان محقق نشود، ناچار به تغییر استراتژی می‌شوید.

مسیر قیف بازاریابی محتوا
مسیر قیف بازاریابی محتوا

8. در مسیر قیف بازاریابی محتوا، کاربر بازدید کننده را ترغیب به ماندن کنید.

در مراحل مختلفی که مطرح شد، به این نتیجه رسیدید، کاربری که به عنوان بازدید کننده سایت و کسب و کار شما وجود دارد، ممکن است دارای ویژگی‌های مختلف، سطح آگاهی متفاوت نسبت به موضوع کسب و کار و همین‌طور با اهداف مشخص باشد. با توجه به اینکه کاربر، محور اساسی موفقیت یک کسب و کار و همین‌ طور هدف بازاریابی محتوا در نظر گرفته می‌شود، محتوای تولید شده هم باید در جهت هدایت و جذب او باشد.

افراد فعال در حوزه بازاریابی دیجیتال و محتوا، با اصطلاحی به نام قیف بازاریابی محتوا آشنا هستند. در واقع وقتی مشتری وارد فضای مجازی کسب و کارتان می‌شود، مسیری که از ابتدا طی می‌کند تا به مقصد برسد، Marketing Funnel یا قیف بازاریابی نام می‌گیرد. مسیر قیف بازاریابی محتوا، شامل ایستگاه‌های مختلفی مثل آگاهی، محرک، جست‌وجو، توجه، خرید و ماندگاری می‌شود. هر یک از مخاطبان با توجه به نیاز و آگاهی‌ اش، ممکن است در یکی از این ایستگاه‌ها توقف کرده باشد.

کاری که شما به عنوان صاحبان کسب و کار باید انجام دهید، این است که مشتری یا مخاطب را در هر کجایی که قرار دارد، به سمت انتهای مسیر و ماندن در سایت و محیط کسب و کارتان هدایت و تشویق کنید. به‌عبارتی‌دیگر، قیف محتوایی، ابزاری بسیار مفیدی است که کمک می‌کند تا از یک مخاطب معمولی، یک مشتری وفادار و ثابت بسازید.

برای اینکه نسبت به هر یک از مراحل مختلف marketing funnel، اطلاعات بیشتری داشته باشید، توضیحات مناسبی ارائه می‌کنیم.

  • آگاهی یا Awareness

اگر دهانه قیف را بالاترین سطح آن در نظر بگیریم، محتوایی که در این مرحله قرار می‌گیرد، برای افزایش آگاهی عمومی مخاطب نسبت به فعالیت‌های مربوط به حوزه کسب و کار، نوشته می‌شود. می‌توان گفت در این مرحله، افراد بیشتری حضور دارند.

بنابراین اگر قرار است برای درمان یک بیماری، از یک گیاه دارویی مشخصی نام ببرید، بهتر است قبل از هر چیزی راجع به خواص و ویژگی‌های آن گیاه، کاربر را آگاه کنید. در این مرحله با افزایش آگاهی کاربر، عبور از بقیه مسیر را برایش هموارتر می‌کنید.

یکی از راه‌هایی که می‌توانید جهت ورود بیشتر کاربر به سایت خود اقدام کنید، این است که طی یک برنامه منظم و مشخصی، محتوای عمومی‌ تر و البته مرتبط با حوزه کسب‌وکار و خدماتی که دارید، تولید کنید و در اختیار مخاطب قرار دهید.

  • محرک یا Trigger

در این مرحله، مخاطب نسبت به حوزه کاری شما آگاه و مطلع شده است. اما هنوز نمی‌داند و مطمئن نیست که خدمات ارائه شده برای او تا چه حد کاربردی و قابل استفاده است. بنابراین، در این مرحله، باید توانمندی و مهارت خود از بازاریابی و  تولید محتوا را نشان دهید. یعنی باید بتوانید از طریق محتوای بسیار جذابی که در اختیارش قرار می‌دهید، او را به سمت ادامه مسیر و استفاده از خدمات سایت، تحریک کنید.

  • جست و جو یا Search

وقتی مخاطب شما در این مرحله قرار گرفته است، یعنی موفق شده‌اید تا به او ثابت کنید که خدمات قابل ارائه شما یا محصولاتی که دارید، برای او مفید است. پس به مرحله جست و جو وارد می‌شود و تلاش می‌کند با گشت‌وگذار در بخش‌های مختلف سایت، اطلاعات جامع، دقیق و درستی در مورد موضوع مورد درخواستش پیدا کند.

شاید بهتر است بگوییم، روند تولید محتوا، بیشتر به این مرحله اختصاص می‌یابد. چون تصمیم‌گیری مخاطب برای ماندن و دریافت خدمات یا رد شدن و ترک سایت، وابستگی زیادی به محتوای تولید شده در این بخش دارد. این که توانسته‌اید مخاطب را تا این مرحله از قیف بازاریابی محتوا همراهی کنید، مسئولیت شما در ادامه کار سخت‌تر می‌شود.

باید برای جلب اعتماد و اطمینان او، تلاش کنید و به بهترین شکل محتوای مورد نیازش را تهیه کنید. اگر خدمات شما طوری است که باید در مورد یک کالا یا محصول توضیح دهید یا اینکه می‌خواهید راجع به فرآیند ارائه خدماتی مشاوره دهید، نیازی نیست فقط از جنبه‌های مثبت و خیلی ایده آل حرف بزنید. کافی است صادقانه با مخاطب ارتباط برقرار کنید.

در این صورت راحت‌تر می‌تواند اعتماد کند و تصمیم نهایی را بگیرد. فراموش نکنید، مهم‌ترین سرمایه شما، مخاطبان هستند و مهم‌ترین اهرمی که او را برای شما حفظ می‌کند، جذب اعتمادش است.

  • توجه یا Consideration

معمولاً کمتر پیش می‌آید که بخواهیم از طریق تولید محتوا، فقط و فقط در مورد یک محصول و یک خدمت به مخاطب توضیح دهیم یا در مورد ویژگی‌های مثبت و منفی آن اطلاع‌رسانی کنیم. در واقع مثل این می‌شود که می‌خواهیم یک تبلیغ خاص داشته باشیم. چیزی که مورد پسند خیلی از مخاطبان نیست.

این نقطه‌ای که مخاطب در آن قرار دارد، مربوط به این می‌شود که تصمیمش برای خرید یا دریافت خدمات را قطعی کرده است ولی برای انتخاب بهترین و مناسب‌ترین گزینه مطابق با نیازش، دچار ابهام و تردید می‌شود. بنابراین نیاز به رسیدگی و توجه بیشتر دارد. بهترین کمکی که شما می‌توانید در این مرحله به مخاطب ارائه کنید، این است که راه و روش‌های مختلف، محصولات متنوع و در مجموع تمام انتخاب‌هایی که می‌تواند داشته باشد را برایش فراهم کنید و در محتوایی که تولید می‌شود، تقدیمش نمایید.

اگر نقطه قوت و نقطه ضعفی در محصولی وجود دارد، حتماً در موردش توضیح دهید.در واقع، از این طریق اجازه دهید با توجه و دقت کامل، به گزینه مورد علاقه‌ اش دست پیدا کند. این خیلی مهم است که بتوانید سفری به ذهن مخاطب داشته باشید و شبیه او فکر کنید. در تولید محتوا، به همه سؤال‌هایی که برایش به وجود می‌آید، پاسخ دهید.

خلاصه بگوییم، حواستان باشد کاری نکنید که برای پیدا کردن پاسخ سؤالش، به سراغ رقبای شما برود. برای جلب اعتماد و اطمینانش، هزینه کنید. چون، برای رسیدن به موفقیت ارزشمند است.

  • خرید یا Buy

تبریک می‌گوییم. شما توانسته‌اید تا اینجا که مرحله خرید از قیف بازاریابی محتواست، کاربر را به‌درستی هدایت کنید. هم شما به موفقیت نزدیک‌تر شده‌اید و هم کاربر به خواسته‌اش رسیده است. در این مرحله، کاربر می‌خواهد از محصولات و خدمات موجود در کسب‌وکار شما، خرید کند. اطلاعات کامل، شفاف و بدون ابهامی را در اختیارش قرار دهید.

هر اطلاعاتی راجع به محصول، که کاربر نیاز به آن دارد، به صورت منظم و مرتب در صفحه مربوط به معرفی مشخصات محصول بیاورید. برای درک بهتر مخاطب می‌توانید از انواع محتوا مثل تصویر و فیلم محصول در کنار توضیحات آن، استفاده کنید.

حتی امکان تبادل‌نظر کاربران را هم فراهم کنید و اجازه دهید نظر هر کاربر در مورد محصول یا خدماتی که دریافت کرده است، برای سایر مخاطبان به اشتراک گذاشته شود. اهمیتی که به بخش مربوط به خدمات قابل ارائه و همین‌طور محصولات خود می‌دهید، موجب جذب اعتماد کاربر و افزایش اعتبار شما می‌شود. در چنین شرایطی، کاربر به‌راحتی و با خیال راحت، خریدش را انجام می‌دهد.

  • وفاداری یا Stay

خیلی مهم است، مخاطبی را که با تلاش و زحمت فراوان وارد سایت شما شد، خدماتی دریافت کرد و به شناخت و اعتماد کامل نسبت به کسب و کارتان در فضای مجازی رسید، حفظش کنید. تصور اینکه یک‌بار خریدی انجام داده است و دیگر نیاز به هیچ گونه خدمت رسانی ندارد، کاملاً اشتباه است. حتی اگر از زاویه‌های مختلف، مورد اعتمادش باشید، عدم توجه به او و ایجاد فاصله در ارتباط بین شما و او، ممکن است منجر به فراموشی کسب و کارتان و مهم‌تر از آن، از دست رفتن مخاطب آگاه شما شود.

بنابراین در ادامه این مسیر باید تلاش کنید تا خریدار و کاربر سایت، به عنوان مشتری وفادار و ماندگار فعالیت بازاریابی محتوا، محفوظ بمانند. راه ارتباطی خود با مشتری را قطع نکنید. از خلاقیت‌ها و طرح‌های ویژه در شرایط و موقعیت‌های مختلف استفاده کنید تا مشتری را وادار به آمدن و ماندن در سایت نماید.

محتواهای جذاب و مورد علاقه مخاطب را طبق برنامه زمانی مشخص وارد سایت نمایید. پس توجه داشته باشید که با یک بار خرید از سایت توسط مشتری، ارتباط و کار شما با او تمام نمی‌شود.

با ارتباط و تعامل مستمر، به او اعلام می‌کنید که همچنان هستید، فعالیت دارید و برای شنیدن و دریافت خواسته‌های به روز مشتری و همینطور رسیدگی و پاسخ به آن‌ها، آماده‌اید. درنهایت، برای ماندن مخاطب و وفاداری‌اش، بیشتر تلاش کنید.

اثرگذاری بیشتر محتوا
اثرگذاری بیشتر محتوا

9. برای اثرگذاری بیشتر محتوا، روی فرمت‌های مختلف محتوا تمرکز کنید.

اینکه انواع مختلف محتوا داریم، لزوماً به این معنا نیست که قابل استفاده برای همه مخاطبان در هر شرایط و موقعیتی است. به اینکه چه نوع محتوایی، بهترین استفاده و فایده را برای کاربران دارد، توجه کنید. برای مثال وقتی مخاطب شما نمی‌تواند به راحتی و بدون دردسر از محتوای تصویری موجود در سایت یوتیوب استفاده کند، نباید وقت و هزینه خود را صرف تولید این مدل محتوا کنید و هیچ بازخورد مثبتی دریافت نکنید. پس در استراتژی محتوایی خود، بهترین و مناسب‌ترین قالب محتوایی را شناسایی کنید. در مرحله بعد برای اجرا و تولید آن محتوا، بودجه، منابع و ابزار موردنیاز را فراهم نمایید.

10. با توجه به شرایط مخاطب، محل انتشار محتوا را مشخص کنید.

علاوه بر اینکه امکان تولید محتوا در فرمت‌های مختلف دارید، می‌توانید تعیین کنید که محتوای تولیدشده در چه جاهایی و از طریق کدام کانال منتشر شود.

برای مثال، وب سایت، رسانه‌ها یا شبکه‌های اجتماعی مانند instagram، توییتر و …، سایت‌های مخصوص بارگذاری ویدئو مانند YouTube و آپارات و … می‌توانند گزینه‌های متفاوتی برای انتشار و به اشتراک‌گذاری انواع محتوا باشند.

اینکه بتوانید شناخت بسیار خوبی از مخاطبتان، سلیقه او و همین‌طور موارد مورد نیازش داشته باشید، کمک می‌کند تا نتیجه بهتری دریافت نمایید. در این صورت هم شما به موفقیت می‌رسید و هم به درخواست مخاطب رسیدگی می‌شود.

11. کار تولید و انتشار محتوا را به خوبی مدیریت کنید.

در استراتژی بازاریابی محتوا باید مشخص کنید که چه محتوایی را در چه فرمتی، در چه زمانی، به چه شیوه‌ای و برای چه مخاطبی تولید کنید. مهم‌تر از آن، این که همین محتوا را چطور، چه زمانی و در چه حجمی انتشار دهید، اهمیت بسیار زیادی دارد. همه این موارد که در ظاهر ساده به نظر می‌رسد ولی فوق‌العاده مهم هستند، نیاز به مدیریت و کنترل درست و دقیق دارد.

ایجاد تقویم محتوا
ایجاد تقویم محتوا

12. با ایجاد تقویم محتوا، زمان بندی محتوا را بهتر مدیریت کنید.

با توجه به اینکه راجع به مخاطب، محتوایی که مورد نیازش است و همین‌طور محتواهای مهم‌تر، آگاهی یافتید، بهتر است یک چشم انداز محتوایی برای بازاریابی محتوا یا تقویم محتوا داشته باشید. برای اینکه در مسیر درستی باشید، لازم است طبق برنامه زمانی مشخص، اقدام به تولید محتوا کنید. حالا که می‌دانید بخشی از محتوا ممکن است مربوط به هر یک از قسمت‌ های بیان شده در قیف بازاریابی باشد، به همه آن‌ها به‌صورت اختصاصی توجه کنید.

حتی می‌توانید با تشکیل گروهی برای تولید محتوا، مسئولیت هر بخش را به یک نویسنده، واگذار کنید. تقویم محتوا، به شما امکان ارزیابی و بررسی عملکرد کلی محتوا در زمانی که گذشت، می‌دهد.

حتی اگر در تبلیغات ایمیلی یا شبکه‌ های اجتماعی هم فعالیت دارید، می‌توانید محتوای مربوط به این شبکه‌ ها را در تقویم محتوایی لحاظ کنید. ابزارهای رایگان و پرکاربردی وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها برای تهیه تقویم محتوایی بهره‌مند شوید. نمونه‌هایی از آن‌ها شامل موارد زیر است.

  • تقویم گوگل یا Google calendar

متعلق به شرکت گوگل است. سیستم هشدار و یادآوری دارد. امکان تبدیل تاریخ میلادی به شمسی را هم فراهم می‌کند.

  • گوگل شیت یا Google Sheets

شبیه نرم‌افزار اکسل عمل می‌کند. قابلیت ایجاد دسترسی برای سایر همکاران را هم دارد.

  • نرم‌افزار آسانا یا Asana

یک نرم افزار جامع و کامل است. برای مدیریت پروژه، محتوای سایت و ایجاد تقویم محتوا مناسب است.

  • نرم افزار ترلو یا Trello

یک محیط کاربرپسند، قابل درک و ساده‌ای دارد.

13. برای اندازه‌گیری میزان عملکرد خود، فاکتورهای مهم را مشخص کنید.

به تلاش خود نمره دهید. هر اقدامی که جهت بازاریابی محتوا انجام دادید، ارزیابی کنید و یک مشخصه را برای اندازه گیری عملکردتان تعریف کنید. مثلاً در سایت، آمار بازدید از یک محتوا، امتیازی که کاربر به محتوا می‌دهد،  تعداد خرید، جایگاه کلمه‌های کلیدی، تعداد ورودی مخاطب، زمانی که در هر صفحه‌ای طی کردند، میزان به اشتراک گذاشتن محتوا و تعداد نظرهایی که ارسال شد، می‌تواند به‌عنوان شاخص عملکرد تعیین شود.

نتیجه هرکدام از این‌ها به‌صورت آماری و اعدادی هستند، به شما می‌گوید که تا اینجا، مسیرتان را به‌درستی طی کردید یا نیاز به تغییر رویه دارید. در شبکه‌های اجتماعی هم گزینه‌هایی مثل تعداد بازدید، لایک ها، نظرها و تعداد اشتراک‌گذاری می‌تواند گزینه‌هایی جهت تعیین میزان عملکرد یک کسب‌وکار باشد.

ابزار گوگل آنالیتیکس، سرچ کنسول و Tag Manager هم آماری در اختیارتان قرار می‌دهد که نتیجه بررسی فعالیت‌های مختلف سایت و کسب و کارتان است. پس می‌توانید از آن‌ها به عنوان شاخص عملکرد استفاده کنید.

در فاصله زمانی مشخصی، نتایج آماری نشان داده شده را با هم مقایسه کنید. برای دریافت عملکرد بهتر، هدف را یک درجه بالاتر ببرید و برای کسب موفقیت، به تلاش تان ادامه دهید. مثلاً اگر فروش محصولی در این ماه 100 عدد بود، برنامه آینده شما این باشد که فروش ماه بعد این محصول را به 200 عدد برسانید.

14. برای تولید محتوای منحصربه‌فرد و فوق العاده، خلاق و هوشمند عمل کنید.

به مهم‌ترین بخش بازاریابی محتوا، یعنی تولید محتوا می‌رسیم. برای مخاطبی که از او شناخت دارید، طبق کلمات کلیدی که پیدا کردید و از روی تقویم محتوایی که ساختید، محتوا تهیه کنید. منظور ما از تولید محتوا در این بخش، صرفاً نوشتن یک متن ساده یا کپی شده از منابع مختلف نیست.

برای همه ما پیش آمده است با وجود اینکه مطالعه کتاب را دوست داریم، اما بعضی وقت‌ها از خواندن نوشته‌های برخی کتاب‌ها لذت نمی‌بریم. یکی از دلایل آن، به سخت نوشتن متن، توسط نویسنده کتاب مربوط می‌شود. طوری که نمی‌توانیم ارتباط خوبی با کتاب برقرار کنیم. دقیقاً نکته مهم تولید محتوا هم به این موضوع ارتباط دارد.

همه سایت‌ها و رقبای شما هم تولید محتوا می‌کنند. باید بین شما و رقبا، یک تفاوتی باشد که مخاطب برای بازدید، مطالعه و ماندن در سایت کسب‌وکارتان وقت صرف کند. لازم است در تولید محتوا خلاقیت، ذوق، سلیقه و هوشمندی را کنار دانش و آگاهی قرار دهید تا به نتیجه مطلوبی دست یابید. توصیه می‌کنیم در تولید محتوای حرفه‌ای به این موارد توجه کنید.

  • محتوایی که تولید می‌شود، باید طبق اصول نگارشی، ادبی و دستوری باشد. حتی یک غلط املایی و اشتباهی در آن نباشد.
  • از کلمات سخت و غیر قابل درک استفاده نکنید. به این فکر کنید که مخاطب شما ممکن است در سطوح مختلف آگاهی و تحصیلی باشد. تلاش کنید تا یک محتوای ساده، قابل درک، مفید و بسیار روان بنویسید.
  • یک محتوای ترکیبی بسازید. یعنی در کنار متنی که می‌نویسید، انواع دیگر محتوا را هم به کار ببرید. برای مثال از یک تصویر مرتبط با جلوه‌ای جذاب و گیرا، فیلم کوتاه، پادکست، جدول، نمودار و … می‌توانید استفاده کنید. در این صورت به همه نوع مخاطبی احترام گذاشته‌اید و تعداد بیشتری از آن‌ها وارد سایت می‌شوند.
  • بخش‌های مهم مربوط به محتوا را هم برای کاربر و هم برای موتور جست‌وجو مثل گوگل مشخص کنید. برای مثال حتماً از تگ‌های هدینگ یا تیتر با عنوان‌های H1، H2، H3، H4، H5 و H6 استفاده کنید. لازم نیست همه آن‌ها را در یک محتوا به کار ببرید. هر جا که بهتر است استفاده شود، حتماً این کار را انجام دهید. یادتان باشد تگ H1 را یک‌بار در محتوا استفاده کنید و آن را به عنوانی اختصاص دهید که بسیار مهم است. هر کلمه یا عبارتی که اهمیت ویژه‌ای دارد، برجسته یا Bold کنید. در محتواهایی که طولانی‌تر هستند، حداقل از یک لیست یا Bullets استفاده کنید. با این روش، به خواناتر شدن محتوا، کمک می‌کنید.

مزیت‌های تدوین استراتژی محتوا چیست؟

داستان سفر ناگهانی که در ابتدای این محتوا مطرح کردیم را به یاد بیاورید. وقتی هدفتان بازاریابی محتوای با کیفیت و رسیدن به موفقیت و جذب مشتری است، نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و تدوین استراتژی محتوا دارید. بدون فکر و نقشه راه، نباید انتظار موفقیت داشت.

حتی گاهی ممکن است مجبور شوید، قسمتی از مسیر طی شده را برگردید و آنچه از ابتدا به آن توجه نکردید، بردارید و به سمت مقصد حرکت کنید. پس بهتر است، قبل از تولید محتوا و رسیدگی به بخش‌های مختلف مربوط به بازاریابی آن، اقدام به تهیه و تدوین یک استراتژی محتوا طبق قواعد و اصولی که تعریف شد، نماییم.

هر کاری که طبق برنامه انجام شود، احتمال موفقیتش بیشتر است. این موضوع راجع به موفقیت در کسب‌وکار اینترنتی هم صدق می‌کند. بنابراین فواید تدوین استراتژی محتوا را طبق فهرست زیر بیان می‌کنیم.

  • زمانی که برای تولید محتوا، اختصاص می‌دهید، کمتر می‌شود.
  • محتوا، طبق هدف و ارزشی که از ابتدا تعیین شد، تولید می‌شود.
  • مسیر رسیدن به موفقیت هموارتر می‌شود.
  • عملکردتان در مقایسه با رقبایی که دارید، از نظر رتبه، در سطح بالاتری قرار می‌گیرد.
  • پیوستگی محتوا حفظ می‌شود.
  • هزینه‌ها و زمانی که برای آموزش به کارکنان صرف می‌کنید، کاهش می‌یابد.
  • عملکرد سایت از نظر سئو، بهتر می‌شود.

پس اگر می‌خواهید با راه اندازی کسب و کارتان در فضای مجازی، به موفقیت و بهبود درآمد برسید، حتماً بخشی از این کار را به تدوین استراتژی محتوا اختصاص دهید.

استراتژی محتوا، چه تأثیری روی سئو دارد؟

حتماً این را می دانید که سئو (Seo)، ابزار و روشی برای معرفی و  بهتر دیده شدن یک کسب و کار مجازی در بستر اینترنت است. وقتی که شروع به فعالیت می‌کنید، باید به موتور جست و جویی مثل گوگل بگویید که شما هم به جمع انواع سایت‌های مرتبط با حوزه کسب و کارتان، اضافه شدید.

در ادامه، این گوگل است که به بررسی سایت می‌پردازد و در صورتی که مورد تأییدش باشد، به مخاطب معرفی می‌کند. همه این مراحلی که طی شد، راجع به سئو و بهینه‌سازی است. گاهی پیش می‌آید برخی از فعالان حوزه مجازی، در راستای بازاریابی محتوا، اقدام به تولید محتوای بی‌ربط و نادرست می‌کنند.

اما کسی که تلاش می‌کند تا از روش‌های درست به موفقیت برسد، می‌داند که الگوریتم‌های گوگل جهت رتبه دهی و ایجاد جایگاه برای یک سایت، بسیار هوشمندانه و کاربرپسند تر عمل می‌کنند. بنابراین، انرژی خود را صرف تولید محتوای جذاب و روان برای مخاطب یا کاربر سایت کنید. نیازی نیست برای جلب‌توجه گوگل، دست به اقداماتی غیراصولی و میانبر بزنید.

علم هوش مصنوعی، این روزها، بررسی سایت‌ها و محتواهای آن‌ها را عاقلانه‌تر، هوشمندانه‌تر و نزدیک‌تر به زبان انسان کرده است. بنابراین تولید محتوا و قبل از آن، تدوین استراتژی محتوا برای کسب رتبه بهتر در سئو، مفید است. کافی است به مخاطب و خواسته‌اش توجه کنید.

بعد از اینکه در مورد استراتژی محتوا، چگونگی تدوین و نوشتن آن و همین‌طور مزیت‌های محتوا و اثرگذاری‌اش روی سئوی سایت، مطالبی ارائه کردیم، جهت تکمیل این محتوا، لازم است راجع به استراتژیست محتوا، این که چه کسی است و چه وظایفی به عهده دارد و همین‌طور راجع به مهارت‌های او، اطلاعات مفیدی کسب کنیم. بنابراین با این عناوین ادامه خواهیم داد.

استراتژیست محتوا کیست؟

هر محتوایی که تولید می‌شود باید طبق همان استراتژی محتوا که در مورد آن، توضیح دادیم، برنامه‌ریزی، طراحی، ایجاد، ویرایش و منتشر شود. یعنی طبق اهداف تجاری و نیازهای مخاطب باشد. کسی که مسئولیت اجرا و پیاده‌سازی هر یک از این موارد مطرح شده، به عهده اوست، استراتژیست محتوا نام دارد. در واقع می‌توان این‌طور گفت که، توسعه یک استراتژی محتوایی، وظیفه اصلی یک استراتژیست است.

مهارت‌های کلیدی یک استراتژیست محتوا

می‌توان گفت، تمرکز اصلی یک استراتژیست محتوا روی برنامه‌ریزی، تولید، تجزیه‌وتحلیل، توزیع و مدیریت محتوا است. همه این موارد گزینه‌های مهمی هستند که اثر بسیار زیادی در میزان موفقیت یک کسب‌وکار تجاری دارند. بنابراین مهارت‌های موردنیاز یک استراتژیست جهت رسیدن به موفقیت و تحقق اهداف تجاری تعیین شده، شامل فهرست زیر می‌شود.

1. قابلیت قصه گویی یا استوری تلینگ داشته باشد

یکی از راه‌های مفید و اثرگذار انتقال و بیان محتوا در ذهن مخاطب، این است که محتوای مورد نظرتان را به صورت قصه و داستان و به عبارتی به شیوه StoryTellig به مخاطب منتقل کنید. داستان سرایی، می‌تواند مخاطب را تحریک و کنجکاو کند تا منتظر انتهای مطلب، محتوا و داستان باشد. بنابراین، یکی از مهارت‌های استراتژیست محتوا، می‌تواند توانمندی او در استوری تلینگ محتوا باشد.

2. در شناسایی و درک عمیق مخاطب، حرفه‌ای باشد

اینکه یک استراتژیست محتوا راجع به فرمت‌های مختلف محتوا و شیوه تولید محتوای دیجیتال اطلاعاتی داشته باشد، نکته بسیار مهمی است که مربوط به مهارت تخصصی او می‌شود.

اما نکته مهم‌تر در این زمینه این است که، مخاطب و هدف او را و همین‌طور نیاز واقعی‌اش را کاملاً و به طور عمیق بشناسد و درک کند.

به عبارتی دیگر، استراتژیست تولید محتوا باید نسبت به مخاطب، همدلی داشته باشد و همانند او فکر کند. در این صورت است که می‌تواند مطابق با شناخت کاربر اقدام به تولید و انتشار محتوای مناسب نماید.

3. یک نویسنده خلاق و حرفه‌ای باشد

محتوایی که تولید می‌شود، باید دارای کیفیت مطلوبی باشد. به همین دلیل لازم است تا یک استراتژیست محتوا، مهارت و توانمندی فوق‌العاده‌ای در زمینه نویسندگی و نوشتن داشته باشد. نویسندگی در این حرفه، باید به این شیوه باشد که محتوای متنی را به صورت موثق، مطمئن و درست با زبانی ساده و قابل درک برای مخاطب بنویسد. علاوه بر این، نباید هیچ گونه کپی برداری و تقلبی از سایت‌ها و منابع دیگر صورت گیرد. نویسنده استراتژیست محتوا، باید قادر به تولید محتوای منحصر به فرد و جدید باشد.

4. به اصول و قواعد سئو، مسلط باشد

موضوع سئو، مربوط به بهینه سازی محتوا برای موتور جست و جو است. یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی که استراتژیست محتوا، باید در آن بخش حرفه‌ای و مسلط عمل کند، Seo است. در واقع، نیاز به این است که راجع به شیوه تحقیق کلمات کلیدی، هدف جست‌وجو، تگ‌های متا و بهینه سازی محتوا که همه این‌ها مربوط به اصول سئو می‌شود، تسلط داشته باشد.

5. نسبت به رسانه‌های اجتماعی و محتوای آن‌ها آشنایی داشته باشد

این تصور که محتوای موجود در رسانه‌ های اجتماعی باید یک محتوای تبلیغی باشد، کاملاً اشتباه است. یک استراتژیست محتوا باید بتواند با تسلط و آگاهی کاملی که نسبت به ساختار و نیاز مخاطب در شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی دارد، اقدام به تولید محتوای اصولی و متناسب نماید. طوری که به دور از هر گونه اضافه گویی و تبلیغی باشد.

6. در ویراستاری فنی و ویرایش علمی، توانمند و متخصص باشد

فرآیند تولید محتوا از جمع آوری اطلاعات گرفته تا بررسی، ویرایش و انتشار نهایی آن، نیاز به مدیریت کنترل شده طبق برنامه مورد نیاز دارد. کسی که به عنوان استراتژیست محتوا، فعالیت می‌کند، باید نشان دهد که مهارت و تسلط کافی در زمینه ویرایش و ویراستاری محتوا دارد. محتوا باید از نظر نگارش، دستور و محتوای علمی ویرایش شود تا قابلیت انتشار پیدا کند.

7. به تجزیه و تحلیل داده‌ها مسلط باشد

یک استراتژیست تولید محتوا باید بتواند به خوبی، داده‌ها را تفسیر کند. قابلیت درک و تشخیص این موضوع را داشته باشد که  چه دلیل و هدفی پشت استراتژی محتوا، وجود دارد. در نهایت هم با دانستن این مسئله، قادر به نشان دادن درست مطلب و محتوای مورد نیاز باشد.

8. از نظر فنی، در تولید محتوا مهارت داشته باشد

از آنجایی که تولید محتوا در هر یک از پلت فرم‌ها، تفاوت دارد، یک استراتژیست محتوای خوب، باید از نظر دانش فنی و تخصص کاری در این زمینه، قادر به ارائه و انتشار محتوای مطلوب باشد.

9. در ارتباط و نظارت بر دیگران، حرفه‌ای عمل کند

یکی از مسئولیت‌هایی که به عهده استراتژیست محتوا گذاشته می‌شود، این است که باید با سایر نویسندگان و افراد فعال در زمینه تولید محتوا همکاری کند و ارتباط داشته باشد. برای اینکه در نهایت به موفقیت برسد، لازم است در بیان هدف محتوا، نیاز مخاطب و سایر موارد مرتبط با بازاریابی محتوا ارتباط مؤثری داشته باشد.

در انتهای این مطلب، لازم است یادآوری کنیم که ساختن و تدوین یک استراتژی، یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد. یادتان باشد که انتقال پیام و محتوا باید منحصربه‌فرد، متناسب با موضوع هدف و همین‌طور در راستای تحقق خواسته‌های مشتریان باشد. علاوه بر این، یک راه سبقت گرفتن از رقبا، توسعه استراتژی‌های برنده است.

5/5 - (1 امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط