قبل از رایج شدن سیستمهای مدیریت محتوا، تعداد اندکی از افراد امکان ایجاد سایت را داشتند که لازم بود کدهای بسیاری بنویسند تا عموما یک سایت ساده ساخته شود.
اما چندین سال است که دیگر به داشتن آن مهارتها نیازی نیست و شما این امکان را خواهید داشت تا بدون اینکه دانش کدنویسی داشته باشید، یک سایت کامل ایجاد کنید. البته که این کار نیازمند آموزشهایی است، اما نیازی نیست که سالها برای یادگیری کدنویسی زمان بگذارید.
در ادامه به طور خاص درباره سیستم مدیریت محتوای وردپرس صحبت میکنیم و بهترین دوره های آموزش صفر تا صد طراحی سایت حرفهای وردپرس با المنتور را معرفی میکنیم که رایگان بوده و همانطور که خواندید نیازی به دانش کدنویسی ندارد.
همچنین نکات بسیاری در این مسیر به شما خواهم گفت که پیشنهاد میکنم تا انتهای مطلب با من همراه باشید.
وردپرس WordPress چیست؟
وردپرس در حال حاضر محبوبترین سیستم مدیریت محتوا در جهان به شمار میرود. سیستم مدیریت محتوا CMS یک نرم افزار منبع باز است که این اجازه را به کاربران میدهد تا بدون نیاز به دانش کد نویسی یک وبسایت ایجاد کنند یا اینکه به راحتی محتواهای مورد نظرشان را ایجاد یا مدیریت کنند.
اجازه بدهید برای سادهتر شدن موضوع یک مثال بزنیم. فرض کنید شما میخواهید یک وبسایت آموزشی ایجاد کنید و محتواهای ویدیویی خود را در قالب پکیج بفروشید. برای اینکار نیاز است که یک پنل مناسب با کار شما ایجاد شود، کدهای صفحات به صورت مجزا توسط برنامه نویس ساخته شوند. اما با وجود یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس، پنل کاربری در اختیارتان خواهد بود، تنها نیاز خواهید داشت که یک قالب مناسب برای سایت مورد نظرتان پیدا کنید.
نیازی به برنامه نویسی خاصی نیست، چون بسیاری از کارهای پایه توسط وردپرس انجام میشود. و با افزونهای مانند المنتور شما قادر خواهید بود چیدمان سایت را نیز بهینه سازی کنید. (در ادامه بیشتر درباره این افزونه توضیح میدهم).
رایج ترین مواردی که باید درباره وردپرس بدانید:
- طبق گفته سایت Colorlib، بیش از 810 میلیون سایت با وردپرس ساخته شدهاند که این تعداد شامل 43% از تمامی سایتها میشود.
- در ایران نیز وردپرس از سایر سیستمهای دیگر مانند جوملا، دروپال و … محبوبتر است، اما متاسفانه آژانسها یا شرکت های طراحی سایت هیچ آمار درصدی یا تعدادی منتشر نکردهاند.
- به صورت رایگان میتوانید از وردپرس استفاده کنید، کافیست یک دامنه و یک هاست داشته باشید تا این برنامه را روی هاست آپلود کرده و امکان استفاده از آن را داشته باشید.
- برخی از معروفترین سایتهای خارجی که با وردپرس ساخته شدهاند شامل یِلپ، تک کرانچ، مجله تایمز هستند.
- همچنین باید اشاره کنم که سایت چطور، دکتر سلام، دیجیاتو، کاله، دیجی رو نیز با استفاده از وردپرس ساخته شدهاند.
ویژگیهای وردپرس
وردپرس ویژگیهای بسیاری به صورت رایگان به کاربران ارائه میکند که شامل لیست زیر میشود:
- نرم افزار منبع باز است
- رایگان است
- به سادگی قابل دسترس است
- انعطاف پذیری بالا (امکان ایجاد سایت در هر زمینهای)
- مدیریت کاربران
- امنیت بالا
- مدیریت محتوای ویدیویی
- قابل توسعه با افزونهها
- مناسب برای سئو
- امکان خروجی اطلاعات
- تمهای رایگان
با وردپرس چه سایتهایی میتوان طراحی کرد؟
از رایجترین سوالاتی که قبل از یادگیری این مهارت ممکن است در ذهن شما ایجاد شود این است که با وردپرس چه سایتهایی میتوان طراحی کرد. در واقع امکان آنلاین کردن هر کسبوکاری با این سیستم مدیریت محتوا وجود دارد.
از قالیشویی گرفته تا صرافی آنلاین.
بنابراین پس از اینکه در این زمینه حرفهای شدید میتوانید هر سایتی را با استفاده از این CMS ایجاد کنید. در زیر به برخی از موارد اشاره میکنم:
- فروشگاهی
- شرکتی
- شخصی
- وبلاگ
- پرسش و پاسخ
- خبری
- سایت چند زبانه
- ویدیویی
- پادکست
اکنون که با این سیستم به خوبی آشنا شدید بهتر است به مطلب اصلی بپردازیم. یکی از مهمترین موارد این است که شما به عنوان کسی که آموزش دیدهاید با این سیستم کار کنید چه مهارتهایی باید داشته باشید.
یک طراح سایت وردپرس چه مهارتهایی باید داشته باشد؟
یکی از ابتدایی ترین مواردی که یک طراح وردپرس باید داشته باشد، آشنایی با HTML، CSS و زبان PHP است. نیازی نیست که در این زمینهها متخصص باشد اما باید یک آشنایی کلی با آنها داشته باشد.
باید با بخشهای سیستم مدیریت محتوای وردپرس آشنایی داشته باشد تا بتواند موارد مورد نیاز را اضافه یا موارد اضافی را حذف کند.
کار کردن با افزونهها یا پلاگینها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. یک طراح WordPress حتما باید بتواند با یکی از افزونههای طراحی مانند المنتور کار کند. مهارتی که در دوره جامع آموزش طراحی سایت بدون کدنویسی با المنتور یاد خواهید گرفت.
همچنین طراح باید با موارد ابتدایی سئو آشنا باشد. به عنوان مثال، اگر از افزونههای زیادی استفاده کند این کار میتواند سرعت عملکرد سایت را پایین بیاورد که برای تجربه کاربری مناسب نیست و میتواند در بلند مدت به سئو سایت ضربه بزند. البته نیازی نیست که در زمینه سئو تخصص داشته باشد، اما باید با سئو فنی آشنایی داشته باشد.
مانند هر زمینه کاری دیگری، یک طراح وردپرس باید بتواند برنامه ریزی مناسبی برای اجرای پروژهها نیز داشته باشد.
مزایا و معایب شغل طراحی سایت وردپرس
مانند هر شغل دیگری، طراحی سایت حرفهای وردپرس نیز معایب و مزایای خودش را دارد که ابتدا به معایب آن میپردازیم.
معایب:
- به دلیل اینکه طراحان زیادی در این زمینه مشغول هستند ممکن است به اندازه کافی پروژه جدید وجود نداشته باشد.
- شما همیشه مجبور هستید که اطلاعات خود را بروز کنید؛ البته که این موضوع را همواره نمیتواند یک عیب دانست اما از نظر بسیاری از افراد اینگونه است.
مزایا:
- این امکان را خواهید داشت که از منزل کارها را انجام دهید و حتما نیازی نیست در فضای کار حضور داشته باشید.
- با توجه به اینکه سایتهای بسیاری امروزه با وردپرس ساخته میشوند، در صورتی که مهارت کافی را کسب کنید همیشه کار برای شما وجود دارد.
- عموما محدودیت زمانی در این شغل وجود ندارد. شما با توجه به نیازهای پروژهها میتوانید زمانبندی کار را مشخص کنید.
- امکان کسب درآمد دلاری نیز خواهید داشت؛ در صورتی که باید سایتهای فریلنسری خارجی کار کنید و پروژه بگیرید.
موضوعی که لازم است به آن اشاره کنیم تست MBTI است که امروزه در پروسه استخدام بسیاری از شرکتها دیده میشود.
این یک تست شخصیت شناسی است و کمک میکند افراد شناخت بهتری از خودشان داشته باشند. همچنین به سازمان این اطلاعات را میدهد که شخصیت مورد نظرشان چه ویژگیها و چه ضعفهایی دارد.
با توجه به پاسخهایی که در این آزمون ثبت میکنید مشخص میشود که چه نوع شخصیتی دارید. احتمالا در بین صحبتها با همکاران، دوستان و یا اعضای خانواده، شنیده باشید که شخصی میگوید من یک شخصیت INTJ دارم! من که اولین بار شنیدم فکر کردم کاراکتر یه بازیه!
این نتیجه تست شخصیت افراد بر اساس آزمون MBTI است. شما میتونید به صورت رایگان این تست رو در سایت کاربوم انجام بدهید. (تست MBTI)
درآمد یک وردپرس کار حرفهای در ایران و خارج از ایران چقدر است؟
در صورتی که شما آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس را دیده باشید میتوانید درآمد مناسبی کسب کنید؛ اما این درآمد بسته به خودتان است که چقدر میخواهید کار کنید یا اینکه چطور میخواهید کار کنید. باور کنید، این موضوع خیلی مهم است.
یک وردپرس کار میتواند به صورت ماهانه درآمد 5 یا 6 میلیونی داشته باشد؛ همچنین این امکان وجود دارد که در یک ماه بالای 50 میلیون نیز درآمد کسب کند. موضوعی که باید بدانید این است که محدودیتی در این زمینه کاری وجود ندارد. هرچه روی پروژههای بیشتری کار کنید شانس شما برای پول درآوردن بیشتر هست. همچنین اگر پروژههای سنگین و پرهزینه را انجام دهید، بالطبع درآمد شما نیز افزایش مییابد.
مقایسه درآمد وردپرس کار در ایران و خارج از ایران
یک وردپرس کار در ایران میتواند سطح درآمد مناسبی نسبت به فعالیتی که میکند داشته باشد. اما در خارج از ایران، درآمدها به این صورت نیست. یک طراح که در ایالات متحده فعالیت میکند به صورت میانگین میتواند سالانه بین 60 تا 70 هزار دلار از این مهارت درآمد کسب کند.
یا به عنوان مثال دیگر، یک طراح در اروپا میتواند به صورت ماهانه بین 2000 تا 3000 دلار کسب درآمد داشته باشد.
به همین دلیل شما به عنوان ورپرس کار حرفهای این امکان را خواهید داشت تا پروژههای بین المللی دریافت کنید و تنها کافیست هزینه کمتری نسبت به فعالان این زمینه در خارج از مرزها پیشنهاد بدهید.
سایتهای فریلنسری بسیاری وجود دارند که با یک جستجو میتوانید در آنها ثبت نام کرده و برای دریافت پروژهها اقدام کنید. به عنوان مثال، لینکدین که یک شبکه اجتماعی کاری است میتواند به شما در این زمینه کمک بسزایی کند.
در ادامه بیشتر درباره دریافت پروژه و کسب درآمد صحبت میکنیم.
بهتر است حالا به معرفی دوره بپردازیم تا مهارت کافی برای دریافت پروژهها را کسب کنید.
بهترین دوره جامع آموزش طراحی سایت + فیلم آموزشی
با توجه به درآمدی که میتوان از بازار طراحی وبسایت بدست آورد، محتوای آموزشی بسیاری در سطح وب وجود دارد. اما ما در ادامه محبوبترین آنها را به شما معرفی میکنیم.
1. ابزار وردپرس
از طریق فیلم آموزش طراحی سایت با وردپرس این سایت میتوانید در این زمینه مهارت نسبتا خوبی بدست آورید. لازم به ذکر است که این دوره رایگان بوده و در زمان انتشار این محتوا بیش از 104 فایل ویدیویی را شامل میشود.
آموزشها به صورت فصلی دسته بندی شدهاند که به راحتی میتوانید آنها را مشاهده نموده و تمرین کنید تا مهارت کافی را بدست آورید.
2. تاپ لرن
تاپ لرن نیز یکی دیگر از سایتهای محبوب برای آموزش ساخت سایت با وردپرس به شمار میرود. این دوره نیز رایگان بوده و شما با مراجعه به این صفحه از تاپ لرن، امکان مشاهده بیش از 4 ساعت ویدئو آموزشی را خواهید داشت.
3. نوین
در صورتی که بیشتر طرفدار محتوای متنی هستید، سایت نوین یک مرجع آموزش مناسب برای شما خواهد بود. مقالاتی دقیق و کامل را میتوانید از طریق لینک زیر مشاهده کنید تا به شما کمک کند در زمینه ساخت سایت مهارت بالایی بدست بیاورید.
همچنین اگر قصد دارید برای این مهارت هزینه کنید، نوین یک دوره ویدیویی نیز درنظر گرفته که میتوانید با پرداخت هزینه مناسب بیش از 10 ساعت آموزش حرفهای ببینید.
ممکن است شما نیز مثل برخی افراد معقتد به آموزش فارسی نباشید و بخواهید از منابع انگلیسی زبان یا سایر زبانها استفاده کنید. به شخصه آموزش انگلیسی را به فارسی ترجیح میدم و به همین خاطر فکر میکنم کسانی هستند که مثل من فکر میکنند. بنابراین چند کانال یوتیوب در ادامه به شما معرفی میکنم که در صورت نیاز از محتوای اونا استفاده کنید.
- پلی لیست آموزش کامل طراحی سایت با وردپرس (این پلی لیست بیش از 300 هزار بار در یوتیوب پخش شده)
- فیلم آموزش طراحی سایت مبتدی (این ویدئو تقریبا به مدت 2 ساعت است)
روش های کسب درآمد از وردپرس؛ مثل آب خوردن
اکنون رسیدیم به مهمترین بخش این مهارت که هم باعث میشود شما پیشرفت بیشتری داشته باشید و هم باعث میشود در این بازار رقابتی دوام بیاورید.
روشهای بسیاری وجود دارد که میتوانید از این مهارت درآمد کسب کنید. مثل فعالیت به صورت تمام وقت در یک آژانس یا کار در خانه به صورت فریلنسری.
نکتهای که وجود دارد این است که افراد فکر میکنند فقط همین 2 مورد قابل دسترس هستند. با توجه به فضای کار امروزی شما میتوانید از خلاقیت خود استفاده کنید تا نسبت به زمانی که اختصاص میدهید درآمد بدست بیاورید.
بیایید چند نمونه با یکدیگر ببینیم.
1. فعالیت تمام وقت در یک شرکت
از بدیهی ترین موارد این است که در یک شرکت استخدام شوید و به صورت تمام وقت مشغول طراحی سایت برای مشتریان شرکت باشید. در این موقعیت تنها کافیست مواردی که از شما خواسته میشود را به درستی انجام دهید.
2. فعالیت به صورت فریلنسری
شما میتوانید در خانه، کافیشاپ و هر محیطی که مدنظرتان است کارهای خود را پیش ببرید و پروژهها را تکمیل کنید. این یکی از رایجترین موارد امروزی به شمار میرود؛ با توجه به آلودگی هوا و …
3. طراحی قالب
شاید نمیدانستید که طراحی قالب وردپرس نیز میتوانید به اندازه طراحی کامل سایت وردپرس برای شما درآمد داشته باشد. برای اینکار کافیست با المنتور به خوبی مسلط باشید و بعد از اینکه طرح به اتمام رسید آن را در سایتهای معتبر مانند راست چین یا ژاکت قرار دهید.
4. پشتیبانی و امنیت سایت
هر روزه به تعداد سایتهایی که با وردپرس ساخته میشوند افزوده خواهد شد و تمامی صاحبین آنها اطلاعاتی در زمینه امنیت ندارند. علاوه بر آن، لازم است که محتوایی روی سایت آنها قرار داده شود. مانند اضافه کردن یک فیلم یا اضافه کردن یک فرم و از این قبیل موارد. شما میتوانید با ارائه این خدمات کسب درآمد کنید.
5. بهینه سازی سرعت
یکی دیگر از روشهای کسب درآمد از طریق وردپرس این است که خدماتی در زمینه بهینه سازی سرعت سایت وردپرس ارائه کنید. میتوانید از سایتهایی مانند GTmetrix و Pagespeed استفاده کنید تا به فاکتورهای مناسبی سرعتی هر سایت دست یابید.
7. تمرین و تحقیق
شاید فکر کنید احمقانه به نظر برسد که برای کسب درآمد تحقیق و تمرین انجام دهید. مطمئن باشید روشهایی که بالاتر اعلام شد از طریق بررسی بازار کار ایجاد شدهاند. تحقیق کنید که بازار کار فعلی به چه خدماتی نیاز دارد و ببینید آیا میتوانید آن را ارائه کنید یا خیر. اگر نمیتوانید، بنابراین باید به خوبی تمرین کنید تا به سطح مورد نظر برسید.
چگونه اولین پروژه وردپرس را دریافت کنیم؟
در صورتی که شما آموزش تخصصی وردپرس دیده باشید کار سختی ندارید که بتوانید اولین پروژه خود را دریافت کنید. اما چگونگی انجام آن مهم است. حتما نیازی نیست که آشنایانی داشته باشید تا به شما پروژه معرفی کنند. لازم است که در سطح وب تحقیقی انجام داده و با پروژههای مناسب مهارت شما آشنا شوید.
یکی از بهترین سایتها برای این کار پونیشا است. شما میتوانید داخل این سایت ثبت نام کرده و مهارت خود را ثبت کنید تا پروژههای مناسب خود را ببینید. سپس میتوانید پیشنهاد خود را همانند سایر فریلنسرها ارائه نمائید.
همچنین از طریق سایت پارس فریلنسر نیز میتوانید اقدام کنید و پروژه بگیرید.
اگر طرفدار کار در محیط شرکت هستید نیز میتوانید از طریق سایت جابینجا اقدام نمائید. کافیست ثبت نام خود را انجام داده و در بخش جستجو، طراح سایت وردپرس را تایپ کنید. با آگهیهای بسیاری مواجه خواهید شد. برای ارتباط با کارفرما بهتر است یک رزومه برای خود تشکیل داده و به نسبت آگهی آنها، رزومه خود را ارسال نمائید.
برای دریافت پروژههای بین المللی نیز میتوانید از طریق لینکدین اقدام کنید. همچنین سایتهای دیگهای مانند dribble نیز میتوانند به شما کمک کنند تا پروژه دریافت کنید. (البته برای دریافت این پروژهها باید سطح مهارت سنیور یا بالایی داشته باشید).
حرف نهایی
این بود همه مواردی که باید درباره دوره جامع طراحی سایت WordPress بدانید. لطفا از آموزشهای معرفی شده در این صفحه استفاده کنید تا مهارت خودتان را افزایش دهید. همچنین درنظر داشته باشید که این مهارت، موضوعی نیست که شما در یک هفته و با دیدن چند ساعت ویدئو به خوبی یاد بگیرید. مهارتهایی از این قبیل لازم است که با تجربه کسب شوند. ممکن است شما به خوبی مهارت را یاد گرفته باشید، اما در پروژهای موضوعی پیش بیاید که هیچ دورهای نمیتواند شما را راهنمایی کند. باید یاد بگیرید که تحقیق کنید و تجربیات بیشتری کسب کنید. در این صورت مطمئن باشید که میزان درآمد شما نیز به سمت بالا حرکت خواهد کرد.
از شما ممنونیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. حتما نظرات خود را در بخش انتهای این صفحه اعلام کنید. من سعی میکنم در سریعترین زمان به نظرات شما پاسخ بدم.