بازاریابی دیجیتالی، روش نوین بازاریابی است که بسیاری از کسب و کارهای کوچک و بزرگ به اهمیت آن پی بردهاند و میخواهند با فعالیت در این حوزه، کسب و کارشان را رونق ببخشند. در بازاریابی دیجیتالی یا همان دیجیتال مارکتینگ، «محتوا» پادشاه است. این یعنی همه چیز حول محور یک محتوا میچرخد. تولید محتوا همان چیزی است که شما به مخاطبان خود به صورت رایگان ارائه میکنید تا با خواندن آن بیشتر با کسب و کار شما آشنا شود یا محصولی که قرار است از شما خرید کند را بهتر بشناسد.
روزگاران گذشته که دیجیتال مارکتینگ هنوز نوپا بود، خبری از تیم تولید محتوا نبود. در آن زمان کلیه کارها از ایدهیابی گرفته تا نوشتن و کلیه مراحل آمادهسازی یک محتوا بر عهده یک نفر بود. اما اکنون مجموعهای از افراد متخصص دور یکدیگر جمع میشوند تا یک محتوای تولیدی، بیشترین اثرگذاری را در بازاریابی داشته باشد. مجموعه این افراد در کنار هم، یک تیم تولید محتوا را شکل میدهد.
تیم تولید محتوا چیست؟
یک تیم تولید محتوا مسئول مستقیم ایدهپردازی، تولید و توزیع محتوای یک کسب و کار است. این تیم باید یک استراتژی محتوا تدوین کند، محتوای باکیفیتی را خلق کند، تفاوتهای ظریف یک محتوای سئو شده را بداند و در چگونگی به اشتراک گذاشتن و ارائه آن خلاق باشد. برخی از کسب و کارها ترجیح میدهند همه کار را به عهده یک نفر بسپارند و بودجه بیشتری را توی جیب خود نگه دارند. این افراد نمیتوانند انتظار داشته باشند که تیم محتوای آنها بتواند معجزه کند. چرا که یک نفر نمیتواند هم برای ایده پیدا کند، هم محتوا را بر اساس آن ایده خلق کند و هم تمام کارهای انتشار آن روی سایت یا شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام را بر عهده بگیرد.
برخی دیگر از کسب و کارها ترجیح میدهند با تشکیل یک گروه تولید محتوا، دیجیتال مارکتینگ را به بهترین شکل انجام دهند. این افراد میتوانند انتظار کسب موفقیتهای بزرگ را داشته باشند.
اعضای یک تیم تولید محتوا چه کسانی هستند؟
هر تیم محتوا متشکل از چند فرد متخصص است که در حوزه مشخصی فعالیت و کسب تجربه کردهاند. البته که با توجه به نیاز کسب و کار شما، اعضای این گروه میتواند متفاوت باشد.
1. استراتژیست محتوا
یک استراتژیست محتوا، مغز متفکر پشت تمام محتواها است. آنها استراتژی محتوا و اینکه چگونه برند شما میتواند از بازاریابی محتوایی برای رسیدن به اهدافش استفاده کند را کنترل میکنند. این فرد چگونگی ایجاد یک استراتژی محتوا را به خوبی درک میکند، قادر به مدیریت گروهی از نویسندگان، ویرایشگران و طراحان است، اهمیت برندسازی را درک میکند و راهکارهایی خلاقانه برای توزیع محتوای شما پیدا میکند.
2. نویسنده محتوا
او شخصی است که وظیفه نوشتن محتوای شما را بر عهده دارد. فرقی نمیکند آن یک پست وبلاگی، معرفی یک محصول یا یک پست در اینستاگرام باشد. نویسنده محتوا کسب و کار و مشتریان شما را درک میکند و همچنین اصول سئو و چگونگی تولید محتوایی با کلمات کلیدی غنی را بلد است. البته برخی از شرکتها نیز متناسب با حجم فعالیت خود، ترجیح میدهند از نویسندههای فریلنسر استفاده کنند.
3. کپی رایتر
توجه داشته باشید که کپی رایتینگ با نوشتن محتوا یکی نیست. هدف کپی رایترها متقاعد کردن مخاطبان است، در حالی که هدف نویسندگان محتوا، اطلاع رسانی است. معمولاً کپی رایترها بهترین گزینه برای نوشتن متن تبلیغات، صفحات فرود (لندینگ پیجها) و مواردی از این دست هستند.
4. ویراستار
ویراستار محتوا وظیفه دارد مطمئن شود که محتوا هیچ ایرادی ندارد. از استایل و نوع محتوا گرفته تا تمام کلمات توسط ویراستار بررسی میشود. به هیچ عنوان نباید اهمیت وجود ویراستار را نادیده گرفت. رقابت در بازاریابی محتوا بسیار شدید است؛ بنابراین حتی کوچکترین اشتباهات هم در محتوای شما میتواند بسیار گران تمام شود. ویراستار محتوا توجه زیادی به جزئیات میدهد، برند و لحن شرکت شما را درک میکند و میتواند نکات آموزشی را در جهت بهبود محتوا، در اختیار نویسندگان قرار دهد.
5. گرافیست
محتوای بصری بخش مهمی از استراتژی محتوای شما هستند. به همین خاطر هر تیم تولید محتوا حرفه ای یک گرافیست را استخدام میکند تا محتوای بصری خودش را طراحی کند.
تیم تولید محتوا سایت و اینستاگرام چه تفاوتی با هم دارند؟
تیمی که قرار است محتوای سایت شما را تولید کند، با تیم تولید محتوا اینستاگرام متفاوت است. در واقع کاربران وبسایتها رفتاری شبیه به شبکههای اجتماعی ندارند. بنابراین هر یک از آنها یک استراتژی خاص خودشان را میطلبند، نویسندگان آنها متناسب با مخاطبان متفاوت این دو پلتفرم محتوا را مینویسند و یکی دیگر از تفاوتهای بزرگ این دو مربوط به بخش تولید محتوای بصری است.
شبکه اجتماعی اینستاگرام مبتنی بر اشتراکگذاری عکس و ویدیو است. بنابراین علاوه بر کپشنی که قرار است در زیر یک پست منتشر شود، تصویر پست شما باید به قدری جذاب باشد که مخاطب را با یک نگاه جذب خودش کند تا مجبور شود آن پست را مشاهده کند. در یک تیم تولید محتوا اینستاگرام وظیفه گرافیست بیشتر از همه است و در اکثر مواقع نویسندگی را هم بر عهده میگیرد. این فرد یک قالب برای پستها و استوریهای شما طراحی میکند و سپس با توجه به ایده و موضوع، محتوای متنی را در آن جایگذاری میکند. حال آن میتواند یک پست خبری، آموزشی و یا سرگرمی باشد. اما در اینستاگرام ویدیوها نیز اهمیت بسیار زیادی دارند؛ بنابراین فردی که قرار است مسئول تولید محتوا اینستاگرام شما باشد باید در زمینه تولید محتوا ویدیویی و پادکست هم مهارت داشته باشد.
اما در آن سمت، برای نویسنده محتوا در یک وبسایت آشنایی اولیه با گرافیک و تولید محتوای بصری هم کافی است. چرا که او بیشتر با متنها و سئوفرندلی کردن آنها سر و کار دارد و اکثراً از عکسهای آمادهای استفاده میکند که در اینترنت پیدا میشود.
چطور میتوان یک تیم تولید محتوا حرفه ای ساخت؟
اگر به ساخت یک تیم تولید محتوا اینستاگرام یا وبسایت فکر میکنید، شما باید ابتدا با اعضای یک گروه تولید محتوا آشنا شوید، وظایف هر یک را بدانید و با استفاده از تجربه کسانی که یک تیم تولید محتوا حرفه ای را شکل دادهاند استفاده کنید تا بتوانید به موفقیت برسید.
۱. یک استراتژیست محتوا استخدام کنید
اولین گام برای ساخت یک گروه تولید محتوا (چه برای سایت و چه اینستاگرام)، استخدام یک استراتژیست محتوا است. چرا که او مهمترین نقش را در موفقیت یا شکست بازاریابی دیجیتال برند شما ایفا میکند. اگر قرار است محتوای موفقی را تولید کنید، باید آن محتوا پاسخگوی نیازهای مخاطبان شما باشد. پیش از استخدام نویسندگان، استراتژی محتوای خود را تدوین کنید. این به شما اجازه میدهد بدانید که باید چه تعداد نویسنده را استخدام کنید.
۲. نویسندگان حاذقی را استخدام کنید
با توجه به حجم انبوه محتوایی که هر روزه در فضای مجازی منتشر میشود، شما نیاز دارید که خودتان را از آنها متمایز کنید و برای شنیده شدن هیچ صدایی بلندتر از یک محتوای خوب و مفید نیست. نویسندههای سطح متوسط نمیتوانند به خوبی خواستههای شما را برآورده کنند. بنابراین استخدام یک یا چند نویسنده حرفهای بسیار مهم است.
۳. تقویم محتوایی داشته باشید
شما باید برای فعالیت خودتان برنامه مشخصی داشته باشید و طبق آن در طول هفته فعالیت کنید. تقویم محتوایی به شما اجازه میدهد هیچ کاری را برای دقیقه ۹۰ نگذارید و از پیش کاملاً حساب شده به جلو بروید و دقیقاً بدانید که اکنون قرار است که محتوایی را در وبسایت یا اینستاگرام منتشر کنید.
۴. امضای خودتان را پای هر محتوا بزنید
ثبات، یک بخش نادیده گرفته شده در بازاریابی محتوا است. بخش عمدهای از ایجاد یک ارتباط بین شما و مخاطبانتان، ایجاد یک شخصیت به یاد ماندنی در تمام محتواها است. به طور مثال سبک نگارش و صفحهبندی محتوای شما به گونهای باشد که مخاطب به محض دیدن آن در هر کجایی که باشد، فوراً نام برند شما در ذهنش نقش ببندد.
جمعبندی
چه در اینستاگرام و چه در وبسایت، یک تیم محتوا حرفه ای میتواند موفقیت برند شما را تضمین کند. اما برای ایجاد یک گروه تولید محتوا مؤثر در دیجیتال مارکتینگ شما ابتدا باید نقش هر یک از اعضای آن را به همراه وظایفشان بدانید، افراد متخصص را استخدام کنید و سپس فعالیت آنها را مدیریت کنید تا بهترین نتایج را به دست بیاورید. به خاطر داشته باشید که در عصر اطلاعات، این محتوا است که میتواند مهمترین عامل برای موفقیت یا شکست یک برند باشد.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد، همچنین اگر در این زمینه سئوال یا تجربه ای دارید خوشحال می شویم در قسمت نظرات با ما مطرح بفرمایید. همچنین شما می توانید برای سفارش محتوا از طریق سایت کُدُ سئو به صورت کاملا آنلاین سفارش خود را ثبت نمایید.
سلام خسته نباشید محتوا بسیار غنی بود
منتها کاشکی درباره نحوه دریافت پروژه هم کمی صحبت میکردید
مثلا به نظر شما اینکه یک نفر از اعضا تیم رو اختصاصی برای دریافت پروژه ها و مشارکت در سایت ها و… برای دریافت سفارش پروژه محتوا بگیریم می تونه به ما کمک بکنه؟
و اینکه شما خودتون یکی از بهترین شرکت تولید محتوا در ایران هستید میشه بفرمایید خودتون چطوری پروژه میگیرد؟
سلام خانم محمدزاده
در واقع کانال های مختلفی برای کسب درآمد از طریق تولید محتوا هستش که هر کدام هزینه، زمان و مزایا و معایبی دارند
در اصل شما از هر طریقی که فکر میکنید مخاطب شما را می تواند ببینید و با شما ارتباط بگیرد می تونید استفاده کنید
منتها برای استخدام یک نفر برای دریافت پروژه بله اینکار می تونه خیلی خوب باشه. منتها آیا شما خودتون وقت نمی کنید این کارها رو انجام بدید؟
یعنی اینقدر شما سرتون شلوغ هستش که به این کارها نمیرسید؟ اگر جواب بله هستش که قطعا یک شخص برای اینکار استخدام کنید ولی اگر تازه در حال تیم سازی هستید و وقت هم دارید خیر خودتون انجام بدید بهتره
نظر دهید