آخرین مقالات

روانشناسی رنگ ها در بازاریابی و فروش

  1. Home
  2. /
  3. مقالات کُدُ سئو
  4. /
  5. روانشناسی رنگ ها در...

در توضیح روانشناسی رنگ ها در بازاریابی و فروش باید گفت که رنگ ها تأثیر ذهنی موثری بر خرید و رفتار و گزینه های انتخاب انسانی دارند. قدرت رنگ ها جهت افزایش بازدهی در فروش محصولات ثابت شده است. بسیاری طراحان و بازاریابان با هوشمندی زیادی از این دانش به درستی در جهت افزایش فروش خود استفاده می کنند. رنگ می تواند به طور معمول، موثرترین علتی باشد که فرد برای خرید یک محصول اقدام می کند. در حالی که 93٪ از مشتریان از نظر بصری و ظاهری تشویق به خرید می شوند؛ تقریبا 85٪ از آنها رنگ را علت اصلی خرید خود می دانند!

یکی از مهمترین عناصر در ایجاد یک وب سایت اینترنتی با بازدید بالا، همین انتخاب درست رنگ در معرفی و تبلیغ خود است.  همچنین، روانشناسان بیان می کنند که انسان به شکلی ناخودآگاه به برداشت های رنگی متمایل تر است و بیش از 60٪  شناخت یا رد یک وب سایت براساس همین واقعیت مرتبط است. بنابراین باید از طیف رنگ های گوناگون و تاثیر آن بر روی مخاطبان سایت خود آگاه شویم؛ چراکه مخاطبان هرچه پس از مدت زمان طولانی تری سایت ما را ترک کنند به همان اندازه، ما از شانس بیشتری برای جذب آن ها جهت معرفی محصولات خود برخوردار خواهیم بود.

انتخاب رنگ وب سایت براساس محصولات  و فعالیت آن

انتخاب رنگ وب سایت
انتخاب رنگ وب سایت

برای توضیح این مطلب باید گفت که مثلا در صورت فروش محصولات زیست محیطی از رنگ سبز  باید به جای رنگ هایی همانند بنفش یا نارنجی استفاده کنیم. رنگ سبز نشانی از طبیعت و آرامش است؛ بنابراین متناوباً از این رنگ برای تلقین آرامش به مخاطبان در زمینه فروش کالاهای زیست محیطی استفاده می شود.

رنگ هایی دیگر از قبیل زرد و نارنجی پرانرژی تر بوده و حس خرید را در مخاطبان یک سایت فروشگاهی به خوبی می تواند برانگیزد. رنگ سیاه و طیف های آن از قبیل نوک مدادی و فیلی و خاکستری همواره برای آدمی نمادی از غم و غصه بوده و  ترجیحا نباید زیاد از آن استفاده کرد؛ البته اندکی به کاربردن آن می تواند نشان از زیرکی یا عمل گرایی باشد؛ ولی به شکل استفاده زیاد از آن، حالتی از افسردگی و ناراحتی را در مخاطبان ایجاد خواهد نمود.

رنگ سفید تداعی گر پاکی و مقدس بودن و رنگ آبی نشان از امنیت و دور اندیشی است؛ که استفاده از این دو رنگ باعث جلب اعتماد مخاطبان  به محصول مورد نظر می‌شود. بیشتر وب سایت های محصولات بهداشتی و آرایشی از رنگ بنفش در طراحی خود استفاده می کنند، که می تواند القاگر این موضوع به مخاطب باشد که آن محصول راه کاری مناسب برای حل مشکل مخاطب است. استفاده از رنگ پرهیجان قرمز با افزایش ضربان قلب و فشارخون می تواند راهکاری برای افزایش فروش محصولات در پایان سال باشد.

استفاده درست از رنگ ها برای بازار هدف

استفاده درست از رنگ ها برای بازار هدف
استفاده درست از رنگ ها برای بازار هدف

ضمن تصمیم گیری در مورد رنگ دقیق یک وب سایت، نیاز اصلی به بازار هدف خود را در نظر بگیرید. به عنوان مثال رنگی که برای فروش محصول متمرکز بر افراد مسن تر استفاده می شود ممکن است استفاده از آن برای نوجوانان یا نسل جوان خوب نباشد. علاوه بر این، استفاده بیش از حد از رنگهای نسبتاً پر جنب و جوش مانند قرمز، زرد، آبی و بسیاری دیگر باعث خستگی چشم و قدرت اراده مشتری می گردد.

آیا واقعاً اولویت رنگی بسیار مهم است؟

اهمیت انتخاب رنگ از اهمیت رنگ برای افکار بشر ناشی می شود. رنگ افکار ایجاد می کند، القاگر پیام به مخاطب است، برانگیزاننده علاقه و خلق حس سودمندی است. برخی از رنگ ها بیانگر پیامی هستند که همه ما کم و بیش از قبل با آن آشناییم؛ مثلا، رنگ قرمز، بیانگر  احتیاط و هشدار  است و سبز القاگر آرامش، طبیعت و تصمیم گیری موثر و سریع است. بیشتر مردم با ترکیب رنگ قرمز و سبز به یاد کریسمس می افتند. رنگ های پر جنب و جوش نظیر قرمز و نارنجی تمایل به ایجاد هیجان و شکوه دارند. در روانشناسی رنگ ها، رنگ های گرم، غرور، خوش بینی و خلاقیت را نشان می دهند. رنگ های سرد مشخصا نمایانگر  صلح، آرامش و هماهنگی هستند.

انتخاب رنگ برای یک وب سایت جدید براساس سلیقه و خوشایند صاحب سایت نیست؛ بلکه برای انتخاب درست رنگ برای بازاریابی و فروش، باید با روانشناسی رنگ ها آشنا بود. رنگ ها باید هم بر اساس زیباشناختی وب سایت و مارک تجاریمان و هم اصول بازاریابی باشد.

استفاده از رنگ و روانشناسی رنگها می تواند به شدت بر رفتار و تصمیم گیری افراد تأثیر بگذارد. افراد در طی چند ثانیه یا چند دقیقه ناخودآگاه درباره شخص، محیط یا محصول مورد نظر قضاوت می کنند. رنگ در این برداشت، نقش مهمی بازی می کند. این واقعیت، در  معرفی برندها و تبلیغ کنندگان وجود دارد. آنها می دانند که رنگ ها و سایه های آن، می توانند با برانگیختن احساسات افراد آنها را به سمت خرید محصول مورد نظر سوق دهد. این روش هوشمندانه همواره موثر بوده است. دقت کنید که از طریق انتخاب رنگ در نشان تجاری، بسته بندی، تبلیغات و مارک ها می توان بر روی مشتری تأثیر گذاشت تا انگیزه خرید را به دست آورد و یا بالعکس رقبا را بر شما ترجیح دهد.

روانشناسی رنگ قرمز

روانشناسی رنگ قرمز
روانشناسی رنگ قرمز

رنگ قرمز احساس فوریت را القا می کند. این رنگ، مناسب برای فروش کالا است. همچنین اشتها را افزایش می دهد. بنابراین، اغلب توسط فروشگاها و مراکز زنجیره ای فست فود استفاده می شود. این رنگ  به راحتی بدن را تحریک می کند، فشار خون و ضربان قلب را افزایش می دهد. رنگ قرمز با حرکت، هیجان و شور همراه است که باعث می شود افراد به فعالیت بپردازند و برای دعوت افراد برای بازدید یک محصول جدید در یک وب سایت می تواند موثر باشد. به عنوان مثال مک دونالد از رنگ پرانرژی قرمز (همراه با زرد) استفاده می کند، که برای کودکان جذاب است، اشتها را برافروخته و احساس گرسنگی را در افراد یادآور می شود.

روانشناسی رنگ سبز

روانشناسی رنگ سبز
روانشناسی رنگ سبز

رنگ سبز، نشانی از سلامتی، آرامش، قدرت و طبیعت است. در فروشگاه ها برای آرامش بخشیدن به مشتریان و ترویج مسائل زیست محیطی از این رنگ زیاد استفاده می شود.  در ضمن رنگ سبز می تواند هماهنگی در انتخاب خرید را در مغز شما تحریک کند و در نهایت منجر به قاطعیت خرید می شود.

رنگ سبز در بازاریابی

استارباکس یک برند بزرگ جهانی است که همیشه از این طرح رنگ استفاده می کند. رنگ سبز، نشان می دهد که استارباکس امیدوار است با ایجاد آرامش در کافه های خود، مشتریانش را به خوردن قهوه ای دلچسب در محیط آرام دعوت کند.

شرکت جان دیریز ( John Deere’s )  از جمله شرکت هایی است که از رنگ سبز در نشان تجاری خود استفاده می کند؛ چرا که فعالیت این موسسه با کشاورزی مرتبط است. Whole Foods نیز رنگ سبز را در لوگوی خود گنجانده است. استفاده از این رنگ در این برند با سلامتی و طبیعت مرتبط است که به محصولات باکیفیت، طبیعی و ارگانیک افتخار می کند. در واقع، سالم بودن، ماهیت اصلی این شرکت است.

روانشناسی رنگ بنفش

روانشناسی رنگ بنفش
روانشناسی رنگ بنفش

رنگ بنفش در روانشناسی رنگ با سلطنت، خرد و احترام همراه است. این رنگ حل مسئله و همچنین خلاقیت را تحریک می کند. همچنین به طور مكرر در برندهای تبلیغاتی محصولات زیبایی و ضد پیری دیده می شود.

رنگ بنفش در بازاریابی: هال مارک، یاهو و کریگ لیست

از آنجا که رنگ بنفش با شکوه و دانایی همراه است ، تعجب آور نیست که آرم Hallmark با یک تاج بنفش به تصویر کشیده شده است. همواره در آرم های سالن های زیبایی و آرایشی طیفی از رنگ های زیبایی از یاسی و بنفش خواهید یافت.

روانشناسی رنگ آبی

روانشناسی رنگ آبی
روانشناسی رنگ آبی

رنگ آبی رنگی است که ترجیحا داخواه مردان است. معنی رنگ آبی با صلح، آب، آرامش و قابلیت اطمینان همراه است و احساس امنیت، مهار اشتها و تحریک بهره وری را فراهم می سازد. همچنین رایج ترین رنگی است که نشان های تجاری محافظه کار اغلب به دنبال ارتقا اعتماد مشتریان به محصولاتشان هستند.

رنگ آبی در بازاریابی و تبلیغات شرکت هایی چون هوندا و آمریکن اکسپرس

نام تجاری مشهور هوندا از گذشته تا به امروز مورد اطمینان بوده است. می توان به یک مارک هوندا به راحتی اعتماد کرد، پس، از رنگ آبی برای انتقال احساس امنیت و ثبات استفاده می شود. این دو مورد از مهمترین جنبه های یک شرکت جهت افزایش اعتبار است.

از رنگ آبی برای آرم های شبکه های اجتماعی بیش از هر رنگ دیگری استفاده می شود. در یک مطالعه دلایل مختلفی را برای این موضوع نشان داده اند. آبی به عنوان رنگ هوش، ارتباطات و اعتماد آزمایش شده است. همچنین این رنگ بیشترین ارتباط را در طرح های رنگی با سایر رنگ ها دارد.

روانشناسی رنگ های نارنجی و زرد

روانشناسی رنگ های نارنجی و زرد
روانشناسی رنگ های نارنجی و زرد

این دو رنگ از جمله رنگ های شاد هستند و به راحتی خوش بینی را ارتقا می دهند. با این حال، هنگام استفاده از آنها در تبلیغات باید مراقب باشید. گفته می شود رنگ زرد می تواند باعث گریه نوزادان شوند، در حالی که رنگ نارنجی القاگر حس احتیاط است.

 رنگ نارنجی و زرد در بازاریابی: (هارلی دیویدسون و اسنپ چت)

هارلی دیویدسون برای برقراری ارتباط با ماجراجویی، هیجان و نشاط، از رنگ نارنجی استفاده می کند. این هیجان جزو خصوصیت اساسی است که هر موتورسواری به دنبال آن است. آرم Snapchat زرد است، که با تم آبی معمول که در  رسانه های اجتماعی وجود دارد، فاصله خیلی زیادی دارد. رنگ زرد با ایده های شادی، هیجان و خلاقیت مخاطبان جوان مرتبط است.

روانشناسی رنگ سیاه

روانشناسی رنگ سیاه
روانشناسی رنگ سیاه

رنگ سیاه را به عنوان یک رنگ در نظر می گیریم که با اقتدار، ثبات، اعتماد به نفس و قدرت همراه است. اغلب این رنگ را  نمادی از هوش می دانند ولی در صورت استفاده مداوم از آن، می تواند طاقت فرسا شود. استفاده از رنگ مشکی در بازاریابی مشکل است، اما برخی آن را با موفقیت انجام داده اند؛ از جمله برندهای معروف نایک و شانل.

روانشناسی رنگ خاکستری

روانشناسی رنگ خاکستری
روانشناسی رنگ خاکستری

رنگ خاکستری بیانگر افکار علمی است. با این وجود  استفاده بیش از حد از رنگ خاکستری می تواند منجر به احساس افسردگی شود. رنگ خاکستری اگر به درستی استفاده شود، می تواند الهام بخش باشد. استفاده لکسوس از رنگ خاکستری روشن، ظرافت و لوکس بودن آن را به ما نشان می دهد. گرچه آرم اپل رنگین کمان رنگی است، اما در مارک تجاری خود از یک سیب کاملاً خاکستری نیز استفاده کرده است؛ این کار برند اپل در عین ابتکار و هیجان بخشیدن، قابل تأمل است و آن چیزی نیست جز رهبری بی نظیر شرکت اپل در فن آوری های پیشرفته دنیا.

4.5/5 - (2 امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط