برای راه اندازی یک وب سایت جدید باید ابتدا آن را با استفاده از چک لیست سئو سایت برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید. داشتن یک وب سایت بهینه شده برای دستیابی به رتبه بندی بالا در موتورهای جستجو و افزایش ترافیک بسیار مهم است. کدُسئو یکی از شرکت های مطرح در حوزه سئو می باشد که این مقاله را برای کسب اطلاعات درباره چک لیست سئو ارائه می کند، در این مقاله مهم ترین مراحلی که از روز اول برای سئو سایت باید انجام داد را مورد بحث قرار می دهیم.
اهمیت چک لیست سئو برای وب سایت های جدید
اگر به تازگی طراحی سایت کرده اید باید از بهینه سازی آن برای موتورهای جستجو اطمینان حاصل کنید و در آن فاکتورهای رتبه بندی را در نظر بگیرید. سئو سایت چندان سخت نیست و نسبتا کاری راحت است که با رعایت اصول EAT و انجام یکسری کارها بر روی سایت می توان آن را در معرض دید کاربران هدف قرار داد و مخاطبین را جذب وبسایت خود کنید و از این طریق ترافیک ارگانیک بیشتری به سمت سایت خود هدایت کنید.
چک لیست سئو سایت برای چه کسانی مناسب است؟
مقاله حاضر یک راهنمای جامع برای صاحبان کسب و کارهای آنلاین و مجازی است که به تازگی برای حرفه ای که در آن فعالیت می کنند سایتی را طراحی کرده اند. البته کسانی که از قبل طراحی سایت کرده اند می توانند این چک لیست سئو را، در سایت خود مورد بازبینی قرار دهند و از آخرین تکنیک های بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو برای سایت خود استفاده کنند.
مراحل کلیدی برای سئوی سایت جدید
در این بخش از مقاله مراحل سئو سایت را به ترتیب توضیح خواهیم داد.
۱. انجام تحقیق کلمات کلیدی
قدم اول برای بهینه سازی سایت انجام تحقیق کلمات کلیدی است؛ زیرا یکی از مهمترین موضوعات خدمات سئو است.
تا وقتی که برای کلمات کلیدی تحقیق درستی انجام نشود نمی توان برای عبارات جستجوی مناسب، رتبه ای از گوگل به دست آورد. در نتیجه سایت ترافیک کافی دریافت نمی کند و آنطور که باید رشد نخواهد کرد.
چگونه تحقیق کلمات کلیدی را انجام دهیم؟
قبل از تحقیق کلمات کلیدی باید برای سایت موضوع مناسبی را انتخاب کنید و سپس متناسب با محتوای سایت کلمات کلیدی هدف را شناسایی نمود. می توان برای یافتن کلمات کلیدی از موتورهای جستجو استفاده کرد با استفاده از این روش می توان عباراتی را که کاربران به صورت آنلاین سرچ می کنند را مشاهده کرد و از بین آن ها کلمات کلیدی مدنظر را انتخاب کرد.
چنانچه بخواهیم کلمه «پیتزا» را هدف قرار دهیم در ابتدا باید آن را در گوگل وارد کرده و ببینیم عبارات کلیدی مرتبط با آن چه کلماتی هستند. اگر چندین کلمه فرعی برای یک وبسایت وجود داشته باشد می توان آن کلمات را در صفحات مختلف سایت به صورت پراکنده استفاده کرد.
از چه ابزارهایی برای انجام تحقیقات کلمات کلیدی استفاده کنیم؟
برای تحقیق کلمات کلیدی مرتبط به کسب و کار خود می توان از ابزارهای رایگانی چون Google Ads Keyword Planner ، keywordtool.io ، kwfinder استفاده کرد. البته که این ابزارها زمان محدودی رایگان هستند و پس از آن برای استفاده از خدمات آنها پرداخت دلاری انجام داد. توسط این ابزارها می توان متوجه شد چقدر این کلمات جستجو شده اند و جنبه رقابتی آن ها در چه حدی است. و آیا کلمه کلیدی که استخراج شده ارزش کار کردن را دارد؟ برای شما کلیک و فروش را به همراه دارد یا خیر.
ابزار Moz’s Keyword Explorer یک ابزار پولی است به صورت عمیق تر تحقیق کلمات کلیدی را انجام می دهد. در مورد حجم جستجوی یک کلمه و دیگر عوامل آن داده هایی را ارائه می دهد که با استفاده از آن ها می توان تعیین کرد که این کلمه ارزش سرمایه گذاری دارد یا نه.
۲. انتخاب نام دامنه مناسب برای سایت
یکی از مهم ترین مراحل در بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو انتخاب نام دامنه مناسب است که بتواند به طور دقیق کسب و کار یا سایت را توصیف کند. بعد از ثبت نام دامنه، آدرس IP مربوط به آن نیز ایجاد می شود و اهمیت زیادی دارد؛ زیرا موتورهای جستجو برای تعیین محل میزبانی سایت از آدرس های IP استفاده می کنند.
نحوه انتخاب نام دامنه چگونه است؟
پسوندهای مختلفی نظیر com. ، org. ، .ir ، .net و … وجود دارد که از بین آن ها باید پسوند مناسب سایت و کسب و کار خاصی را انتخاب کرد. برای انتخاب نام دامنه باید از عبارات کوتاه استفاده کرد و در ترکیب آن خط فاصله و اعداد به کار نرفته باشد.(اگر به کار رفته باشد مشکلی برای سئو ندارد ولی اگر در آینده مخاطب بخواهد به صورت مستقیم و با وارد کردن اسم دامنه سایت شما وارد سایت شما شود ممکن است به مشکل بخورد)
* توجه : پسوند دامنه .co مربوط به کمپانی نمی باشد و مخفف کشور کلمبیا است و در نهایت سئو سایت دامنه های .co ممکن است با کمی پیچیدگی انجام شود.
نام دامنه باید شامل کلمات کلیدی سایت باشد (در حالت ایده عال) تا بتواند روی رتبه سایت در نتایج جستجو مفید واقع شود. همچنین بایستی مطمئن شد که از قبل توسط کسی رزرو نشده و برای خرید در دسترس است. برای بهبود سئو سایت و رتبه آن باید آدرس IP آن را ثبت کرد.
از چه ابزارهایی برای انتخاب نام دامنه استفاده کنیم؟
با استفاده از ابزارهای جستجوی دامنه که با ای پی آی گرفتن از سایت joker.com استعلام میگیرند که مبادا دامنه مورد نظر شما به نام شخص دیگری ثبت نشده باشد نمونه های خارجی مثل who.is ، Namecheap و GoDaddy هستند و نمونه های ایرانی میهن وب هاست، ایران سرور و… که توسط آن ها می توان نام دامنه مناسب ایجاد کرد.
۳. انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا
مرحله مهم دیگر در چک لیست سئو سایت انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا یا cms خوب و مطمئن است که باید برای موتورهای جستجو مناسب بوده و به راحتی بتوانند خزش را روی وبسایت ما انجام دهند به همین واسطه سئوی سایت را بهبود بخشید. با استفاده از سیستم مدیریت محتوا (ترجیحا وردپرس) می توان صفحات سایت را ویرایش کرد عنوان متا و توضیحات متا دیسکریپشن را ست کرد و صفحات جدید به آن اضافه نمود؛ بنابراین این پلتفرم نباید برای انجام چنین کارهایی محدودیت داشته باشد و برای دامنه باید عملکرد خوبی ارائه دهد.
با توجه به آنچه گفته شد برای سال های طولانی وضعیت سایت به این پلتفرم وابسته است؛ از این رو باید در انتخاب این ابزار نهایت دقت را به کار برد.
هنگام انتخاب یک پلتفرم وب چه مواردی را باید در نظر گرفت؟
- قیمت مناسبی داشته باشد
- آموزش های زیاد آن در سطح و
- دارا بودن گزینه های سفارشی سازی
- به توسعه سایت کمک کند
- به راحتی قابل به روز رسانی
- قابل تجزیه و تحلیل باشد
- قابلیت ادغام با ابزارهای دیگر
- به راحتی با موتورهای جستجو تطبیق پیدا کند
- از به وجود آمدن صفحات مشابه جلوگیری کند
کدام پلتفرم های وب برای موتورهای جستجو مناسب هستند؟
برخی از محبوب ترین پلتفرم های وب دوستدار سئو شامل وردپرس، جوملا، پرستاشاپ، Wix، Weebly و Shopify است.
۴. انتخاب دقیق قالب و افزونه های سایت
در موقع انتخاب پوسته برای سایت باید اطمینان پیدا کنیم که آن قالب به درستی کدنویسی شده و برای سئو سایت مناسب است. استفاده از قالب سایت هایی که از اصول سئو پیروی کرده اند اهمیت دارد؛ زیرا آن ها متناسب با موتورهای جستجو طراحی شده اند و دارای ویژگی های داخلی هستند که موجب بهبود رتبه سایت در لیست نتایج موتورهای جستجو می شوند.
چگونه افزونه های سئو پسند را انتخاب کنیم؟
در مورد انتخاب افزونه مناسب برای سئو سایت مورد خاصی که بتواند رتبه سایت را افزایش دهد یا به استراتژی سئوی سایت آسیب بزند، وجود ندارد؛ ولی عواملی مثل کیفیت کدنویسی، کمک به کرالینگ سایت، سرعت بارگذاری، سرعت پاسخگویی به درخواست کاربر، منظم بودن به روز رسانی ها و سازگاری با افزونه SEO را باید در انتخاب افزونه مدنظر قرار داد.
کدام تم ها و افزونه ها برای سئو مناسب هستند؟
افزونه وردپرس HubSpot، ابزار Rank math ، SEO Yoast، WPForms و آسترا از جمله افزونه ها و پوسته های مورد پسند برای سئو سایت هستند.
۵. برنامه ساختار سایت جدید
زمانی که قصد راه اندازی وب سایتی را داریم باید ساختار آن را طوری طراحی کنیم که بازدید از آن برای کاربران و موتورهای جستجو راحت باشد. چرا که برنامه ریزی برای ساختار سایت همانند ایجاد نقشه راه است که با قرار دادن چندین صفحه، استفاده از عناوین و توضیحات غنی با کلمات کلیدی می توان رتبه سایت را در نتایج اول گوگل بهبود بخشید.
چگونه ساختار سایت جدید را برنامه ریزی کنیم؟
برنامه ریزی ساختار سایت و سازماندهی محتوای آن فرآیندی بسیار زمان بر است، ولی نتایجی که با استفاده از آن بدست می آید ارزشمند خواهد بود. در سایت جدید لیستی از صفحات مدنظر را ایجاد کرده که از صفحه اصلی شروع شده و به صفحات جداگانه ختم می شود. دقت کنید که برای رسیدن به هر صفحه نباید بیش از سه کلیک زده شود.
از چه ابزارهایی برای طراحی ساختار سایت استفاده کنیم؟
- گزارش ساختار سایت با استفاده از گوگل آنالیتیکس
- افزونه Yoast SEO
- ویرایشگر تم Shopify
- قالب های سایت
۶. اولویت قرار دادن منو سایت
برای داشتن منو خوب برای سایت باید اطمینان پیدا کنیم که به راحتی آیتم های فهرست در دسترس هستند و می توان از طریق منوی اصلی به تمام صفحات سایت دسترسی داشت. برای اینکه کاربران هنگام بازدید از صفحات مختلف سایت دچار سردرگمی نشوند بهتر است برای دکمه های منو از برچسب های واضح استفاه کرد. برای اینکه بازدیدکنندگان را تشویق به مشاهده تمام صفحات سایت نمود باید در طراحی سایت از آیتم های منوی پیمایش قابل مشاهده که به راحتی در دسترس هستند، استفاده نمود.
چگونه منو سایت را طراحی کنیم؟
برای کارپسند کردن منو سایت باید نکاتی را در طراحی آن مدنظر قرار داد؛ مثل برچسب زدن واضح دکمه های منو، سازماندهی آیتم های منو به روشی منطقی، اطمینان یافتن از امکان دسترسی به تمام صفحات سایت از طریق منوی اصلی، قرار دادن مهم ترین صفحات سایت در بالای منو و ایجاد نوار جستجو در مکان مناسبی از سایت. تفکر در مورد رفتار بازدیدکنندگان سایت مانند اینکه روی چه چیزی کلیک می کنند یا چگونه با سایت تعامل دارند می تواند باعث افزایش ترافیک ارگانیک سایت شود. همچنین قرار دادن دکمه های شبکه های اجتماعی که در آن ها فعال هستید نیز می تواند موجب هدایت کاربران به حساب کاربری سایت شده و بازدید از آن ها را افزایش دهد.
از چه ابزارهایی برای طراحی منو بار استفاده کنیم؟
تم های وردپرس مانند Divi و Avada دارای منوهای از پیش ساخته شده هستند که می توان آن ها را مطابق با نیازهای خود سفارشی کرد. ابزار Hotjar در مورد نحوه تعامل بازدیدکنندگان با وب سایت پیشنهادهایی را ارائه می کند که از آن ها می توان برای بهبود چرخیدن در سایت استفاده نمود.
همچنین سرویس گوگل آنالیتیکس اطلاعات دقیقی در مورد ترافیک وب سایت در اختیار قرار می دهد و امکان پیدا کردن صفحات محبوب سایت را می دهد که می توان بر اساس آن تغییراتی را در سایت اعمال کرد.
۷. بهینه سازی آدرس ها یا URL های صفحه
از دیگر موارد چک لیست سئو سایت که باعث افزایش رتبه سئو می شود داشتن URL های کوتاه، مختصر و غنی از کلمات کلیدی است. گنجاندن کلمات کلیدی در URL های صفحه سایت می تواند به گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک کند تا درک بهتری از صفحات سایت داشته باشند که می تواند به رتبه بندی وب سایت در SERP کمک کند.
چگونه می توانیم URL های صفحه را بهینه کنیم؟
در اولین قدم باید مطمئن شوید که سیستم مدیریت محتوای سایت امکان تغییر در ساختار URL ها را می دهد یا خیر. اگر همچنین اجازه ای را بدهد باید ریدایرکت های ۳۰۱ را از URL های قدیمی خود به آدرس های جدید تنظیم کنید.
البته اگر CMS سایت اجازه تغییر ساختار URL ها را نمی دهد می توان کارهایی دیگری نظیر استفاده از کلمات کلیدی در نام فایل، به کار بردن خط فاصله برای جدا کردن کلمات در URL ها و عدم استفاده از کاراکترها یا نمادهای خاص، مانند & و % را روی آدرس های سایت انجام داد.
از چه ابزارهایی برای بهینه سازی URL های صفحه استفاده کنیم؟
با استفاده از ابزار Shopify می توان ساختار URL های سایت را تغییر داده و کلمات کلیدی را در آن ها قرار داد. همچنین وردپرس دارای تعدادی افزونه است که می تواند در بهینه سازی URL های صفحات سایت کارآمد باشد.
۸. طراحی یک وب سایت سازگار با موبایل
در حال حاضر تعداد افرادی که با گوشی و تبلت به اینترنت وارد می شوند و از سایت ها دیدن می کنند در حال افزایش است؛ از این رو باید در ابتدای طراحی سایت به ریسپانسیو بودن سایت توجه ویژه داشت. در صورتی که سایتی در دستگاه های با صفحه نمایش کوچک به خوبی نمایش داده نشود می تواند مشتریان بالقوه را از دست بدهد.
همچنین گوگل اعلام کرده که در SERP های خود به سایت های موبایل پسند اولویت می دهد؛ به عبارتی اگر سایتی طراحی واکنش گرا نداشته باشد از نظر گوگل جریمه شده و در رتبه های پایین لیست جستجو قرار خواهد گرفت.
چگونه وب سایتی طراحی کنیم که سازگار با موبایل باشد؟
در قدم اول باید اطمینان حاصل کرد که تمام محتوای سایت بدون استفاده از بزرگ نمایی به خوبی قابل خواندن هستند. همچنین برای طراحی سایت باید از دکمه های بزرگ و منوهایی با قابلیت پیمایش آسان استفاده نمود و از فلش یا سایر افزونه هایی که توسط اکثر دستگاه های تلفن همراه پشتیبانی نمی شوند، خودداری کرد. در نهایت برای اطمینان از عملکرد درست سایت و ظاهر کاربرپسند بایستی آن را بر روی دستگاه های مختلف تست کرد.
از چه ابزارهایی برای طراحی وب سایت سازگار با موبایل استفاده کنیم؟
با استفاده از ابزار مخصوص گوگل یعنی Google’s Mobile-Friendly Test می توان متوجه شد که آیا سایت برای کاربران موبایل بهینه سازی شده است یا خیر. همچنین ابزار WebAIM (جستجوگر طراحی واکنشگرا) بررسی می کند که سایت تا چه حد به اندازه های مختلف صفحه نمایش دستگاه ها پاسخ می دهد.
۹. استفاده از SSL در وب سایت
در حال حاضر تمام وب سایت ها باید از گواهینامه SSL/رمزگذاری HTTPS استفاده کنند؛ زیرا گوگل برای وب سایت هایی که از گواهینامه های SSL استفاده می کنند اولویت بیشتری می دهد. ارتقاء سایت به حالت SSL موجب محافظت سایت در برابر بدافزارها و هکرها شده و امکان استفاده از Google Analytics در سایت فراهم می شود. ایمن سازی وب سایت با تغییر به SSL باعث افزایش اعتماد به سایت می شود.
نحوه نصب SSL روی وب سایت
گواهی SSL باید از یک ارائه دهنده قابل اعتماد خریداری شود و سپس بر روی وب سرور نصب گردد. برای استفاده از پروتکل جدید باید تمامی لینک های وب سایت را به روز کرد.
برای تغییر به SSL از چه ابزارهایی استفاده کنیم؟
ابزار Let’s Encrypt یک ارائه دهنده گواهینامه SSL رایگان و منبع باز است؛ همچنین برای سایت های وردپرسی می توان از افزونه Cloudflare استفاده کرد که با یک کلیک می توان از امنیت وب سایت محافظت کرد.
۱۰. کمک به خزنده های موتور جستجو برای ایندکس کردن وب سایت
رباتهای موتور جستجو با فهرست کردن صفحات سایت می توانند آن ها را در دسترس عموم کاربران قرار دهند. این ربات ها از تمام اطلاعاتی که پیدا می کنند نسخه هایی را در سرورهای خود نگه می دارند؛ سپس هنگامی که یک کاربر جستجویی را انجام می دهد، موتور جستجو نتایج مرتبط را برای او نمایش می دهد. به عبارت ساده تر اگر وب سایت خزیده و ایندکس نشود، در صفحات نتایج موتورهای جستجو نمایش داده نمی شود.
برای کمک به خزنده ها برای ایندکس کردن وب سایت چه کاری می توان انجام داد؟
از طریق بررسی فایل robots.txt و متا تگها اطمینان حاصل کنید که این موارد خزنده ها را مسدود نمی کنند و تمام صفحات سایت قابل ایندکس شدن هستند. برای اینکه خزنده های موتورهای جستجو بتوانند محتوای صفحات سایت را به خوبی درک کنند باید از عناوین، توضیحات و کلمات کلیدی مناسب در صفحات سایت استفاده کرد.
بررسی خطاهای خزنده ها و تصحیح آن ها به محض مشاهده می تواند روی ایندکس صفحات تاثیر بگذارد. برای اینکه ایندکس سایت بهبود یابد باید تا حد امکان محتوای تازه به سایت اضافه کرد؛ زیرا این کار باعث بازدید بیشتر خزنده های گوگل از سایت می شود.
از چه ابزارهایی برای کمک به خزنده ها برای ایندکس کردن وب سایت استفاده کنیم؟
دو ابزار ساختار پیوند ثابت و کنسول جستجوی گوگل می توانند به ربات های گوگل کمک کنند تا سایت را ایندکس نمایند.
۱۱. ثبت سایت در گوگل کنسول
برای اینکه خزنده های گوگل بتوانند سایت و صفحات آن را ایندکس کنند باید سایت در کنسول جستجوی گوگل ثبت شود. از این طریق می توان عملکرد سایت را در نتایج جستجوی Google مشاهده کرد و خطاهایی که مانع افزایش رتبه سایت در نتایج می شود را می توان تشخیص داده و بر طرف کرد. همچنین می توان در مورد کلمات کلیدی که کاربران برای یافتن سایت استفاده می کنند دیدگاه خوبی به دست آورد.
چگونه وب سایت را در کنسول جستجوی گوگل ثبت کنیم؟
فرآیند ثبت سایت در کنسول جستجوی گوگل بسیار ساده است
- یک حساب کاربری رایگان در وب سایت کنسول جستجوی گوگل ایجاد کنید
- آدرس وب سایت خود را اضافه کنید
- بررسی کنید که مالک وب سایت هستید
- نقشه سایت وب سایت خود را اضافه کنید
- صبر کنید تا گوگل وب سایت شما را ایندکس کند
- عملکرد وب سایت خود را بررسی نمایید
از چه ابزارهایی برای ثبت سایت در کنسول جستجوی گوگل استفاده کنیم؟
یک افزونه رایگان برای وب سایت های وردپرسی ابزار Yoast SEO است؛ همچنین ابزار کنسول جستجوی گوگل برای وردپرس نیز کاربرد مفیدی دارد.
۱۲. ایجاد پروفایل برای کسب و کار
در حال حاضر داشتن یک پروفایل در گوگل از ضروریات هر کسب و کار آنلاین است. سایت هر کسب و کاری از مهم ترین ابزارهای بازاریابی به شمار می رود که با ایندکس شدن آن در گوگل پیدا کردن و بازدید مشتریان را راحت می کند. وجود یک سایت تایید شده در پروفایل کسب و کار می تواند به بهبود رتبه سایت در SERP کمک کند.
چگونه یک پروفایل کسب و کار تنظیم کنیم؟
برای وارد کردن سایت در پروفایل گوگل کسب وکار باید اطلاعات زیر را ارائه کرد:
- آدرس وب سایت
- دسته بندی ها (مانند فروشگاه مواد غذایی، هتل، رستوران و غیره)
- شرح کسب و کار شما
از تکمیل هر قسمت اطمینان یابید و یک لینک به سایت خود اضافه نمایید؛ همچنین برای کمک به تبلیغ سایت می توان تصاویر و محتوای ویدئویی به آن اضافه کنید.
برای تنظیم پروفایل کسب وکار در Google از چه ابزارهایی استفاده کنیم؟
راهنمای خود Google برای ایجاد پروفایل Google My Business وجود دارد که شامل دستورالعمل های گام به گام در مورد نحوه ایجاد پروفایل و همچنین نکات و ترفندهایی برای استفاده حداکثری از آن است.
همچنین می توان از راهنمای Hootsuite برای راهاندازی پروفایل Google برای کسبوکار من استفاده کرد که شامل دستورالعمل هایی برای ایجاد و ویرایش پروفایل است.
۱۳. اشتراک گذاری محتوای با کیفیت
استراتژی تولید محتوا یکی از مهمترین جنبه های سئو است و باید به طور منظم محتوای مرتبط به وب سایت اضافه شود. وجود محتوای با کیفیت سبب ایجاد یک تصویر حرفه ای از برند شما شده و می تواند سئو سایت را بهبود بخشد؛ در نتیجه بازدیدکنندگان درگیر و علاقه مند به کسب و کار شما خواهند شد.
چگونه می توان محتوای باکیفیت تولید کرد؟
ایده های محتوا بسته به کسب و کار و مخاطبان هر سایتی متفاوت است؛ و ارائه خدمات تولید محتوا یکی از راهکار های نفوذ در ذهن کاربر است، بنابراین هیچ پاسخ استانداردی برای این سوال وجود ندارد. در زیر به چند نکته کلی که باید هنگام ایجاد محتوای مدنظر قرار داد، اشاره می کنیم.
- محتوایی مرتبط با موضوع کسب و کار ایجاد کنید
- عناوین و توضیحات شامل کلمات کلیدی باشند
- از خوانایی و قابل فهم بودن محتوا اطمینان حاصل کنید
- در صورت امکان تصاویر و ویدیوها را اضافه کنید
- از قرار دادن محتوای تکراری در وب سایت خودداری نمایید
- از جداول محتوا استفاده کنید
- برای لب توجه بیشتر مشتریان می توانید نظرات مشتریان را در سایت اضافه کنید
برای تولید محتوای با کیفیت از چه ابزارهایی استفاده کنیم؟
با استفاده از ابزار Contentino Content Calendar می توان محتوا را برنامه ریزی، زمان بندی کرد و عملکرد آن را بررسی نمود. همچنین ابزار Google Docs/Sheets برای ایجاد و ویرایش اسناد و صفحات گسترده و ایجاد محتوایی مفید بسیار کارآمد است. برای ایجاد تصاویر بصری پست های سایت و وبلاگ می توان از پلتفرم Canva استفاده کرد؛ این ابزار برای طراحی آنلاین رایگان بسیار مفید است.
۱۴. قرار دادن کلمات کلیدی اولیه برای هر صفحه هدف
برای هر صفحه سایت یک کلمه کلیدی هدف قرار دهید تا رتبه سئوی سایت بهبود یابد و مشتریان را ترغیب کند تا راحت تر اطلاعات خود را در سایت وارد کنند. زمانی که به هر صفحه یک کلمه کلیدی هدف می دهید به گوگل می گویید که آن صفحه به طور خاص به آن موضوع اختصاص داده شده است. در نتیجه شانس سایت برای کسب رتبه بالاتر در نتایج جستجو افزایش می یابد.
چگونه کلمات کلیدی مناسب را پیدا کنیم؟
در مورد اینکه افراد برای جستجوی محصولات و خدمات سایت شما از چه عباراتی استفاده می کنند، فکر کنید. ابتدا کلمات کلیدی طولانی را در نظر بگیرید که عباراتی خاص و هدفمند هستند و به احتمال بیشتر می توانند به کلمه کلیدی هدف تبدیل شوند. این کلمات را در محتوای وب سایت، عناوین، توضیحات متا و تگ های هدر قرار دهید.
از چه ابزارهایی برای هدف قرار دادن کلمات کلیدی اولیه استفاده کنیم؟
سرویس Google Ads Keyword Planner یکی از مهم ترین و در دسترس ترین ابزار برای پیدا کردن کلمات کلیدی است. ابزار SEMrush اطلاعات دقیقی در مورد رقبای وب سایت از جمله کلمات کلیدی و استراتژی های تبلیغاتی آن ها ارائه می کند. همچنین با استفاده از ابزار Moz Keyword Explorer می توان کلمات کلیدی را براساس محتوای سایت پیدا کرد و سختی کلمات کلیدی آن ها را اندازه گیری کنید.
۱۵. آماده کردن نسخه های مختلف زبان وب سایت
اگر محصولات و خدمات سایت به چند زبان ارائه می شوند باید سایت را برای آن نسخه های زبانی آماده کرد؛ زیرا در این صورت مخاطبان خارجی را که محصولات و خدمات را به زبان مادری خود جستجو می کنند می توانید هدف قرار دهید. بهینه سازی وب سایت برای زبان های مختلف می تواند به بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجوی خارجی نیز کمک کند.
چگونه نسخه های زبان های مختلف یک وب سایت را تهیه کنیم؟
برای تهیه نسخه های زبان های مختلف سایت می توان از افزونه ی ابزار ترجمه استفاده کرد. از ترجمه تمام محتوای وب سایت از جمله عناوین، توضیحات و تصاویر اطمینان حاصل کنید. همچنین باید برای هر نسخه زبان وب سایت صفحات جداگانه ایجاد کرد.
از چه ابزارهایی برای ترجمه وب سایت استفاده کنیم؟
سرویس Google Translate یک ابزار رایگان است که امکان ترجمه متن، اسناد و سایت در آن وجود دارد. همچنین مترجم بینگ ترجمه رایگان متن، وب سایت و اسناد را ارائه می دهد. علاوه بر این ها افزونه ترجمه وردپرس می تواند به راحتی سایت وردپرس را به زبان های مختلف ترجمه کند.
۱۶. بررسی آخرین به روز رسانی های گوگل
یکی دیگر از موارد چک لیست سئو سایت اطلاع از آخرین به روزرسانی های گوگل است که روی سئوی سایت بسیار تاثیر دارد. اکثر پلتفرم های وب محبوب دارای ویژگیهایی هستند که مدیر سایت را از آخرین به روزرسانی های گوگل مطلع می کنند. در صورتی که وب سایتی برای نسخه فعلی الگوریتم گوگل بهینه نشده باشد می تواند با کاهش ترافیک مواجه شود. با بررسی آخرین به روز رسانی های الگوریتم گوگل، می توان مطمئن شد که وب سایت به گونه ای پیکربندی شده که سئوی را بهبود می بخشد و خطر جریمه شدن توسط گوگل را به حداقل می رساند.
برای مشاهده آپدیت های گوکل از طریق لینک زیر اقدام نمایید.
https://developers.google.com/search/updates/ranking
چگونه از آخرین به روز رسانی های گوگل مطلع شویم؟
برای آگاهی از آخرین به روزرسانی های Google می توان مطالعه وبلاگ هایی مانند MOZ، Search Engine Land را دنبال کرد. علاوه بر این باید با استفاده از گوگل آنالیتیکس یا هر ابزار تحلیلی دیگری بر سایت نظارت داشت تا متوجه شد که چه چیزی در وب سایت کار می کند و چه چیزی در آن وجود ندارد.
از چه ابزارهایی برای بررسی آخرین بهروزرسانیهای Google استفاده کنیم؟
- کنسول جستجوی گوگل
- گوگل آنالیتیکس برای تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل
- گوگل وبمستر تولز
- MozCast
۱۷. شناسایی خطاهای فنی سئو
در این مورد باید به محض مشاهده خطا آن را بر طرف کرد؛ زیرا این خطاهای فنی می توانند از افزایش رتبه سایت در SERP گوگل جلوگیری کنند. همچنین برخی از خطاها باعث می شوند سایت توسط گوگل ممنوع شود؛ بنابراین بهتر است برای پیدا کردن تمام خطاها زمان بگذارید و رتبه سئو سایت را بهبود دهید.
چگونه خطاهای فنی سئو را تشخیص دهیم؟
- شناسایی خطاهای لینک های داخلی و لینک های خارجی
- تشخیص محتوای ضعیف
- جستجو برای بهینه سازی کلمه کلیدی
- اطمینان از بهینه بودن متا تگ ها
- بررسی محتوای تکراری
- برطرف کردن لینک های خراب
از چه ابزارهایی برای تشخیص و رفع خطاهای فنی سئو استفاده کنیم؟
با استفاده از کنسول جستجوی گوگل می توان خطاهای فنی سایت را پیدا کرده و آن را رفع نمود. گوگل آنالیتیکس اطلاعاتی در مورد ترافیک وب سایت ارائه می دهد؛ برای مثال مشخص می کند که کدام صفحات دارای بیشترین خطا هستند. ابزار Screaming Frog SEO Spider سایت را خزش می کند و خطاهایی را که بر رتبه سایت تاثیرگذارند را پیدا می کند.
۱۸. ایجاد تگ عنوان و توضیحات متا منحصر به فرد
توضیحات متا و تگهای عنوان بهینهسازی شده از جنبههای بسیار ارزشمند فرآیند SEO هستند. برای اینکه از این موارد بیشترین استفاده را ببرید باید از منحصربفرد بودن برچسبهای عنوان و توضیحات متا وب سایت اطمینان یابید.
تگ های عنوان سفارشی و توضیحات متا به شما کمک می کند در موتورهای جستجو رتبه بالاتری کسب کند. همچنین آن ها روی بهبود نرخ کلیک تاثیر دارند و می توانند منجر به افزایش کیفیت ترافیک ورودی به سایت شوند.
چگونه تگ عنوان و توضیحات متا منحصر به فرد ایجاد کنیم؟
استفاده از کلمات کلیدی مختلف برای هر صفحه، نوشتن توضیحی منحصربفرد برای هر صفحه و به کارگیری عناوین جذاب برای ترغیب کاربران جهت کلیک روی لینک سایت از نکاتی است که برای ایجاد عنوان و توضیح متا جذاب باید در نظر گرفت.
از چه ابزارهایی برای ایجاد تگ عنوان و توضیحات متا استفاده کنیم؟
ایجاد توضیحات متا منحصربفرد توسط ابزار Frase و تولید برچسب عنوان با هوش مصنوعی به عنوان مثال با Jarvis از جمله ابزارهای کاربردی برای ایجاد تگ عنوان و متا تگ است.
۱۹. بررسی سرعت بارگذاری
سرعت بارگذاری و زمان پاسخگویی سرور سایت، یکی از عواملی است که گوگل هنگام رتبه بندی وب سایت ها در نظر می گیرد. کُندی زمان پاسخگویی سرور می تواند بر تجربه کاربر تأثیر منفی بگذارد و باعث شود بازدیدکنندگان وب سایت را ترک کنند و همچنین به رتبه سئوی وب سایت آسیب وارد می کند.
چگونه سرعت بارگذاری وب سایت را افزایش دهیم؟
هنگام مواجه با مشکل پایین بودن سرعت بارگذاری وب سایت باید اقداماتی را جهت بهبود سرعت انجام داد:
- بهینه سازی تصاویر ( یکی از ساده ترین راه حل ها )
- کوچک سازی فایل های جاوا اسکریپت و CSS سایت
- نصب یک افزونه کش برای بهبود سرعت بارگذاری وب سایت
از چه ابزارهایی برای بررسی سرعت بارگذاری وب سایت استفاده کنیم؟
ابزار PageSpeed Insights گوگل، که امتیاز و پیشنهاداتی را در مورد بهبود سرعت بارگذاری می دهد و ابزار تست سرعت Pingdom دو سرویس مهم برای بررسی سرعت بارگذاری سات هستند.
۲۰. اطمینان از زمان کار بالا سایت
این مورد از چک لیست سئو سایت به در دسترس و به روز بودن سایت اشاره دارد. در طول تعمیر و نگهداری سایت ممکن است Downtime رخ دهد؛ در این شرایط سایت خراب است و بازدیدکنندگان نمی توانند سایت را ببینند. چنین وضعیتی می تواند منجر به جریمه سایت از طرف موتورهای جستجو شود و سایت را برای کاربران غیرقابل مشاهده نماید.
برای اطمینان از زمان بالا چه کاری می توان انجام داد؟
برای اطمینان از زمان بالا بودن سایت چند کار می توان انجام داد:
- استفاده از یک شرکت میزبان وب قابل اعتماد
- انتخاب سروری که بیش از حد بارگذاری نشده باشد
- استفاده از افزونه های کش
- کوچک سازی فایل های جاوا اسکریپت و CSS
- تضمین امنیت وب سایت
از چه ابزارهایی برای اطمینان از زمان بالا استفاده کنیم؟
در صورتی که سایت از کار بیفتد ابزار UptimeRobot یک اعلان ایمیل برای مدیر سایت ارسال می کند.
۲۱. لینکسازی داخلی برای صفحات دیگر
برای ایجاد لینک های ورودی به سایت می توان یک صفحه از سایت را به صفحه دیگر پیوند داد. لینک های خروجی نیز پیوندهایی هستند که به سایت های دیگر می روند. تاکتیک های لینک سازی اهمیت دارند؛ زیرا باعث افزایش اعتبار و دیده شدن سایت می شوند. ایجاد بک لینک های با کیفیت به موتورهای جستجو می گویند که وب سایت منبع اطلاعاتی معتبری است، پس در ساخت بک لینک های باکیفیت تردید نداشته باشید.
چگونه به صفحات دیگر لینک دهیم؟
برای لینک دادن صفحات به هم در وب سایت چندین راه وجود دارد؛ ایجاد پیوندی پنهان در متن که به صفحه دیگری می رود و استفاده از URL صفحه ای است که می خواهید به آن پیوند دهید. همچنین می توان لینکی ایجاد کرد که در یک پنجره دیگر باز می شود.
از چه ابزارهایی برای پیوند دادن به صفحات دیگر استفاده کنیم؟
- Yoast SEO
- افزونه All in One SEO Pack
۲۲. نظارت بر عملکرد وب سایت
حفظ سلامت وب سایت جهت بهینه سازی سئو برای موتورهای جستجو از موارد چک لیست سئو ضروری است. همچنین برای اطمینان از خزیده و ایندکس شدن سایت توسط ربات های گوگل نظارت بر سایت اهمیت دارد. ردیابی هر گونه تغییر در رتبه سایت با توجه به کلمات کلیدی و اینکه سایت چقدر و از کجا ترافیک دریافت می کند از مزایای بررسی عملکرد سایت است.
بهترین راه برای پیگیری عملکرد یک وب سایت چیست؟
روش های مختلفی برای ردیابی سلامت وب سایت از نظر عملکرد آن وجود دارد، اما یکی از کارآمدترین آن ها از طریق Google Analytics است. این سرویس رایگان اطلاعات زیادی در مورد عملکرد وب سایت ارائه می دهد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تعداد بازدید کنندگان
- بازدیدکنندگان از کجا می آیند
- از چه صفحاتی بازدید می کنند
- چه مدت در سایت می مانند
- چه عباراتی افراد را به سایت هدایت می کند
گوگل آنالیتیکس ابزار قدرتمندی برای بهبود سئوی وب سایت است از این رو ابرازی ضروری برای هر سایت می باشد. برای اینکه از طریق این ابزار بتوان عملکرد سایت را پیگیری کرد باید در آن یک حساب کاربری ایجاد نمود و یک کد رهگیری به وب سایت اضافه کنید.
از چه ابزارهایی برای ردیابی عملکرد وب سایت استفاده کنیم؟
- گوگل آنالیتیکس
- ابزارهای وب مستر بینگ
- ابزار بررسی SEO
۲۳. فعالیت در رسانه های اجتماعی
از مهم ترین موارد چک لیست سئو سایت استفاده درست از رسانه های اجتماعی است که می توانند تأثیر زیادی به خصوص در وب سایت های جدید داشته باشند.
تعامل با کاربران و انتشار محتوای منظم در رسانه های اجتماعی سبب می شود فالوورها به برند آنلاین اعتماد کنند. همچنین از طریق رسانه های اجتماعی می توان لینک های طبیعی به دست آورد که می تواند سئو سایت را تقویت کند.
چگونه می توان دید رسانه های اجتماعی را برای بهبود سئو مدیریت کرد؟
در شبکه های اجتماعی محتوایی جالب به اشتراک بگذارید تا به سایر کاربران منتقل شده و در نتیجه در منابع خارجی مانند انجمن ها دیده شود. لینک سازی یک روش موثر برای پیدا شدن وب سایت توسط کاربران است که می تواند سئوی سایت را نیز بهبود دهد. در شبکه های اجتماعی از طریق ارسال محتوای جذاب و بارگذاری ویدئوهای سرگرم کننده با فالوورها تعامل بیشتری داشته باشید.
می توان از ابزار LiveAgent برای پاسخ دادن منظم به سوالات و نظرات فالوورها استفاده کرد. این نرم افزار پشتیبانی رسانه های اجتماعی تمام تعاملات با کاربران را در یک صندوق ورودی جمع آوری می کند در این صورت مدیریت آن ها در یک مکان وجود دارد و در نتیجه برقراری ارتباط با مشتریانتان آسان تر خواهد بود.
بهترین ابزار برای دیده شدن در شبکه های اجتماعی چیست؟
دو ابزار مهم برای دیده شدن در شبکه های اجتماعی شامل نرم افزار مدیریت رسانه های اجتماعی به عنوان مثال Kontentino و نرم افزار پشتیبانی از رسانه های اجتماعی LiveAgent هستند.
جمع بندی
خلاصه چک لیست سئو برای وب سایت های جدید به شرح زیر است:
- انجام تحقیق در مورد کلمات کلیدی
- نام دامنه مناسب را انتخاب کنید
- یک پلتفرم وب را انتخاب کنید
- تم ها و افزونه های خود را با دقت انتخاب کنید
- ساختار سایت خود را برنامه ریزی کنید
- ناوبری بصری را در اولویت قرار دهید
- URL های صفحه را بهینه کنید
- یک وب سایت سازگار با موبایل طراحی کنید
- وب سایت خود را به SSL تغییر دهید
- به خزنده های موتور جستجو کمک کنید تا وب سایت را ایندکس کنند
- سایت را در کنسول جستجوی گوگل ثبت کنید
- یک پروفایل کسب و کار در گوگل بسازید
- محتوای با کیفیت به اشتراک بگذارید
- کلمات کلیدی اولیه را برای هر صفحه هدف قرار دهید
- نسخه های مختلف زبان وب سایت را آماده کنید
- آخرین به روز رسانی های گوگل را بررسی کنید
- خطاهای فنی سئو را شناسایی کنید
- تگ عنوان و توضیحات متا منحصر به فرد ایجاد کنید
- سرعت بارگذاری را بررسی کنید
- اطمینان از زمان کار بالا
- پیوند به صفحات دیگر
- عملکرد وب سایت خود را پیگیری کنید
- در شبکه های اجتماعی فعال باشید