آخرین مقالات

استراتژی سئو چیست و انواع آن کدام است ؟

  1. Home
  2. /
  3. مقالات کُدُ سئو
  4. /
  5. استراتژی سئو چیست و...

بهینه سازی سایت چیست؟راه اندازی یک سایت جدید بسیار هیجان انگیز است. متأسفانه در هر دقیقه در حدود 571 سایت جدید تولید می شود. حتی دور از ذهن ترین کسب و کارها هم هزاران سایت دارند که در حال رقابت برای پشت سر گذاردن هم در ترافیک موتورهای جستجو هستند؛ تنها راهکار برای برنده شدن در این رقابت، برخورداری از استراتژی مناسب در خصوص بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو گر یا سئو است. اگر برایتان جالب است بدانید انواع استراتژی های سئو کدامند با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

استراتژی سئو به چه معناست؟

استراتژی سئو به چه معناست؟
استراتژی سئو به چه معناست؟

استراتژی های سئو به مجموعه تکنیک هایی گفته می شود که فعالیت های سایت شما را برای موتورهای جستجو بهینه می کند. نتایج استفاده از تکنیک های سئو معمولاً در طولانی مدت مشخص می شود و در نهایت به افزایش ترافیک سایت شما، افزایش نرخ بازدید و تعامل مخاطبان سایت شما می انجامد که میزان درآمد شما از فروش را شما بیشتر خواهد کرد.

استراتژی سئو از تکنیک های سئوی داخلی سایت، سئوی خارجی سایت و سئوی تکنیکی برای بالا بردن رتبه بندی یک صفحه وب در موتورهای جستجو استفاده می کند. سئو در حقیقت یک روند همیشگی است که حتی اگر سایت شما در بالاترین رتبه موتورهای جستجو هم قرار گیرد، نباید متوقف شود.
شاید فکر کنید راه اندازی یک سایت جدید، به ضرر رقبای شما تمام می شود ولی در واقع این تفکر صحیح نیست مگر این که از روز اول از استراتژی های صحیح سئو استفاده کنید و تلاش کنید رتبه بندی سایت خود را به طور طبیعی بالا ببرید.

قسمتی از درک مفهوم سئو به آگاهی از تفاوت میان بازاریابی در موتورهای جستجو با پرداخت هزینه و استراتژی استفاده از سئو طبیعی باز می گردد. بازاریابی در موتورهای جستجو با پرداخت هزینه در واقع به زمانی اشاره می کند که شما به موتورهای جستجو و هزینه ای را پرداخت می کنید تا رتبه سایت شما را بالا ببرند؛ ولی استراتژی سئو طبیعی به تکنیک هایی گفته می شود که با استفاده از آن ها رنکینگ سایت به طور طبیعی بالا می رود. درست است که برای دستیابی به نتایج استفاده از سئوی طبیعی (ارگانیک) باید تلاش بیشتری انجام پذیرد ولی نتیجه آن با ارزش تر است. در ادامه این نوشته بیشتر به مفهوم سئوی طبیعی خواهیم پرداخت.

همچنین اگر علاقمند هستید می توانید مقاله مربوط به سئو داخلی و سئو خارجی چیست را مطالعه فرمایید تا از تفاوت های این دو استراتژی در سئو با خبر شوید.

تدوین یک استراتژی سئوی طبیعی یا ارگانیک

تدوین یک استراتژی سئوی طبیعی یا ارگانیک
تدوین یک استراتژی سئوی طبیعی یا ارگانیک

اولین گام برای تدوین یک سئوی طبیعی، این است که وب سایت خودتان را داشته باشید.

  • استراتژی سئو؛ طراحی بهینه یک وب سایت

طراحی بهینه یک وب سایت
طراحی بهینه یک وب سایت

پس از خریداری یک دامین و هاست، نوبت به طراحی یک وب سایت می رسد. برای طراحی سایت هم بهتر است از یک ابزار سیستم مدیریت متن مانند وردپرس استفاده کنید یا این که از الگوهای ساده بهره ببرید؛ راه دیگر هم این است که با پرداخت هزینه، طراحی سایت خود را به یک شرکت طراحی سایت بسپارید.

حواستان باشد که به جای استفاده از جزئیات کم مصرف و گیف ها و انیمیشن های پر رنگ و لعاب، از طراحی حرفه ای و ساده ای استفاده کنید که بازدیدکنندگان سایت شما را یک راست به پیج مورد نظر هدایت کند و از هر ویژگی که زمان بارگذاری سایت شما را افزایش دهد، اجتناب کنید. بر اساس تحقیقات به عمل آمده در Hubspot، اگر بارگذاری پیج شما بیش از سه ثانیه طول بکشد، 50 درصد از مشتریان بالقوه خود را از دست خواهید داد.

یکی دیگر از فاکتورهای طراحی سایت که به شما در برخورداری از یک سئو موفق کمک می کند، ناوبری سایت است؛ ربات های موتورهای جستجو و کاربران هر دو برای حرکت در میان صفحات وب، از لینک های موجود در صفحه اصلی پیج شما استفاده می کنند. سایت ها معمولاً از یک نقشه سایت HTML برای حرکت کاربران در سایت استفاده می کنند. بهتر است در سایت خود پیجی داشته باشید که در آن لینک تمام صفحات سایت شما موجود باشد؛ سپس با قرار دادن لینک ها در بخش های مرتبط، به کاربر کمک کنید که ساده تر به آن ها دسترسی پیدا کند.

هم چنین سایت ها عمدتاً از یک نقشه سایت XML برای موتورهای جستجو بهره می گیرند. از ابزارهای موجود برای ساخت یک نقشه سایت XML استفاده کنید و سپس آن را در Google، Yahoo و Bing ثبت کنید. با کمک این نقشه، هر گاه سایت خود را آپدیت کنید، به طور اتوماتیک، موتورهای جستجو از آخرین به روز رسانی شما مطلع می شوند که این مسأله برای سایت شما سودمند است.

  • استراتژی سئو؛ مخاطبان هدف

استراتژی سئو؛ مخاطبان هدف
استراتژی سئو؛ مخاطبان هدف

مخاطبان هدف شما مردمانی هستند که شما مایلید جذب سایت شما شوند؛ به بیانی دیگر، مخاطبان هدف شما کسانی هستند که در گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری، به دنبال کسب و کاری، مشابه کسب و کار شما می گردند. در واقع آن ها مشتریان آینده شما خواهند بود.

راه های شناخت مخاطبان هدف

بازدیدکنندگان و مشتریان کنونی: اولین گام برای شناخت مخاطبان هدف، تجزیه و تحلیل مشتریان و بازدیدکنندگان کنونی است، برای این کار می توانید از ابزار Google Analytics استفاده کنید؛ بدین منظور در سمت چپ Google Analytics، از منوی Audiance، گزینه Interest و سپس گزینه Overview را انتخاب کنید با این کار می توانید از تمام علاقه مندی ها و سلایق بازدیدکنندگان سایت خود مطلع شوید.

رقبای شما: همان طور که می توانید از طریق تجزیه و تحلیل بازدیدکنندگان خود پی به مخاطبان هدف ببرید، از طریق رقبا نیز می توانید به این مهم دست پیدا کنید. البته در این جا منظور، رقبای واقعی نیست بلکه رقبای سئو سایت شما منظور ماست.

برای این کار اول از همه باید کلمات کلیدی را پیدا کنید و سپس آن ها را در محتوای سایت خود به کار ببرید تا رنکینگ سایت شما افزایش یابد.

استفاده از زیر تیترها: وقتی توانستید تا حدودی مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید نوبت به این می رسد که آن ها را حفظ کنید و تعداد آن ها را بیشتر کنید.

زیرتیترها شامل کلمات کلیدی طولانی می شوند که به کلمات کلیدی اصلی شما مرتبط هستند. بهتر است کلمات کلیدی زیرتیترها بیشتر به صورت سؤالی مطرح شوند.

  • استراتژی سئو؛ جستجوی کلمات کلیدی و تولید محتوا

استراتژی سئو؛ جستجوی کلمات کلیدی و تولید محتوا
استراتژی سئو؛ جستجوی کلمات کلیدی و تولید محتوا

در هنگام برنامه ریزی برای یک استراتژی سئو برای سایت خود، محتوای سایت را باید هسته اصلی قرار دهید. تمام تکنیک های بهینه سازی برای موتورهای جستجو، حول محور یک محتوای باکیفیت و مرتبط می گردد.

تولید محتوایی که مرتبط با نیاز مخاطبان باشد نیاز به تحقیق برای یافتن کلمات کلیدی صحیح دارد. ابزارهای بسیاری مانند Google Adwords و Moz’s Keyword Planner وجود دارند که به طور ماهانه ترافیک و رقابت کلمات کلیدی در موتورهای جستجو را به شما نشان می دهند. شما می توانید برای دستیابی به کلمات کلیدی مناسب از این ابزارها استفاده کنید. سعی کنید روی کلمات کلیدی که ترافیک کمتری دارند و رقیبان زیادی ندارند بیشتر استفاده کنید.

هم چنین بهتر است از کلمات کلیدی سؤالی و طولانی بیشتر در سایت جدید خود استفاده کنید؛ با این کار می توانید در ذهن مخاطب رخنه کنید و به سؤالاتی که ممکن است در پروسه خرید برای آن ها جذاب باشد، بپردازید. پاسخ به سؤالات مخاطبان با ارائه یک محتوای مناسب، از کسب و کار شما یک ذهنیت حرفه ای در مخاطب ایجاد می کند و رنکینگ سایت شما هم در موتورهای جستجو بالا می آید.

قبل از انتشار صفحات وب یا پست های بلاگ خود، بهتر است کمی بیشتر راجع به تکنیک های بهینه سازی داخلی و خارجی سایت بدانیم.

  • استراتژی سئو؛ سئو داخلی سایت

استراتژی سئو؛ سئو داخلی سایت
استراتژی سئو؛ سئو داخلی سایت

تکنیک سئو داخل سایت به هر اقدامی که در محتوای سایت خود انجام می دهید تا رنکینگ آن را در موتورهای جستجو ارتقا دهید، گفته می‎شود. اولین تکنیک سئویی که باید به آن بپردازید، استفاده از کلمات کلیدی و چگالی آن است. می توانید به صورت زیر از کلمه کلیدی اول در محتوای سایت خود استفاده کنید.

  • استفاده در تیتر اول
  • حداقل یک بار استفاده در زیرتیتر
  • استفاده در پاراگراف اول و آخر
  • در هر صد کلمه، یک بار استفاده
  • استفاده در لینک

بهتر است از کلمه کلیدی دومی که با کلمه کلیدی اول مرتبط باشد، در محتوای خود استفاده کنید؛ با انجام این کار به ربات های موتورهای جستجو کمک می کنید تا متوجه شوند، محتوای سایت شما درباره چه موضوعی است.

تگ های (کلمات کلیدی) استفاده شده در تیتر اول و زیر تیترها، مثال های خوبی برای جملات یا تگ های متا هستند. تگ ها یا جملات متا به ربات های موتورهای جستجو می گویند که کدام اطلاعات برای تشریح این که محتوای پیج در چه موردی است، مهم است. یکی از دلایلی که گفته می شود، ابزار وردپرس برای طراحی سایت سودمند است این است که این ابزار پلاگین هایی دارد که برای سئو سایت شما مفید است. یکی از این پلاگین ها، Yoast نام دارد که تقریباً در تمام کسب و کارها قابل استفاده است. با به کارگیری این پلاگین، فرآیند تولید تگ متا تنها به چند کلیک محدود می شود و می توانید به راحتی در کادر متنی ساخته شده توسط این پلاگین، جمله متای مورد نظر را بنویسید. هم چنین پلاگین Yoast به شما کمک می کند تا URL پیج خود را که یکی از اجزای سئو خارجی سایت است به سادگی تغییر دهید.

وقتی اقدامات لازم را برای سئوی داخلی تمام محتوای پیج خود انجام دادید، نوبت به سئوی خارجی می رسد.

  • استراتژی سئو؛ سئو خارجی سایت

سئو خارجی سایت
سئو خارجی سایت

لینک های برگشتی دقیقاً عملکردی مانند رأی گیری دارند. هرگاه سایت دیگری به سایت شما لینک می‌شود، به گوگل پیامی فرستاده می شود که سایت شما سایت با ارزشی است. منتها ارزش این رأی ها یکسان نیستند، اگر لینک برگشتی از یک سایت باکیفیت که در موتورهای جستجو رنکینگ بالایی دارد، باشد؛ اگر نگوییم صدها، باید بگوییم ده ها برابر با ارزش تر از یک بلاگ نوپاست. داشتن لینک های برگشتی از سایت های مرجع، مهم ترین و با ارزش ترین استراتژی سئو خارج از سایت است.

یکی از راه های رسیدن به لینک های برگشتی ارزشمند این است که محتوای سایت های بزرگ و مهم را با دقت بخوانید و بررسی کنید که کدام یک با پیج شما مرتبط است و سپس ایمیلی را برای ادمین آن سایت بفرستید و در مورد محتوای پیج خود برای او توضیح دهید و از او بخواهید در صورت امکان به پیج شما لینک بزند.

سئوی خارجی یک سایت، در واقع از برقراری ارتباطات مناسب با اینفلونسرهای مرتبط با محتوای پیج موردنظر به وجود می آید. هم چنین انتشار مجدد یک محتوا در شبکه های اجتماعی یکی از مهم ترین فاکتورهای بالا بردن رنکینگ یک سایت است.

  • استراتژی سئو؛ استفاده از تصاویر

استراتژی سئو؛ استفاده از تصاویر
استراتژی سئو؛ استفاده از تصاویر

تا این جا هر آنچه گفتیم درباره متن و کلمات کلیدی بود، در صورتی که تصاویر هم می توانند به همان اندازه در برخورداری از یک سئو کارآمد مؤثر باشند؛ به عنوان مثال خود را در مقابل یک وب سایتی در نظر بگیرید که مانند یک فایل تایپ شده با نرم افزار ورد، از بالا تا پایین با یک بکگراند سفید، پر از کلمات و جملات ساده است؛ مسلماً چنین وب سایتی نمی تواند اعتماد شما را جلب کند و در ذهن شما هم باقی نخواهد ماند. تحقیقات نشان داده است که 80 درصد مردم تمایل بیشتری به خواندن مطالب سایتی دارند که با تصویر همراه است و 64 درصد از آن ها، آن سایت را به خاطر می سپارند.

تصاویر می توانند در به وجود آوردن واکنش صحیح مخاطبان در مواجهه با سایت ها نقش مهمی را ایفا کنند و این موضوع در یک استراتژی مناسب سئو حائز اهمیت است چراکه الگوریتم های گوگل به رفتار بازدید کنندگان سایت ها و نرخ پرش آن ها از سایت یا مدت زمان باقی ماندن آن ها در یک سایت حساس هستند.

نکاتی درمورد بهینه سازی سایت با استفاده از تصاویر

از نکات زیر در هنگام استفاده از تصاویر استفاده کنید:

از تصاویر مرتبط و با کیفیت استفاده کنید: تصاویری که ارتباطی با محتوای سایت شما ندارد مخاطبان شما را گیج می کنند و هم چنین تصاویری که تار هستند یا برش مناسبی ندارند، سایت شما را به عنوان یک سایت غیرحرفه ای به مخاطبان معرفی می کند؛ به همین دلیل در هنگام استفاده از تصاویر، مطمئن شوید که تصاویر مرتبط و با کیفیتی را انتخاب کرده اید.

برای تصاویر خود از نام مناسب و مرتبط استفاده کنید: معمولاً افراد کمی به این مسأله مهم می پردازند، ولی بهتر است که نام فایل تصویر شما مرتبط با محتوای پیج شما باشد، مثلاً اگر در حال فروش کیف کوله پشتی هستید، به این صورت فایل تصویر خود را نام گذاری کنید:

نام برند-کوله پشتی.jpg

مسلماً بازدیدکنندگان سایت شما، نام فایل تصویری شما را نخواهند دید ولی این روش نام گذاری به گوگل کمک می کند تا اطلاعات بیشتری را کسب کند.
از تگ های جانشین استفاده کنید: این هم از آن قسمت هایی از سایت شماست که بازدیدکنندگان نمی بینند ولی به کراولرهای موتورهای جستجو کمک می کند. شما می توانید از کلمه جایگزین برای تصاویر خود استفاده کنید تا چنان چه تصویر شما به هر دلیلی بارگذاری نشد، آن کلمه به مخاطب نشان داده شود؛ این کار هم کمک می کند تا موتورهای جستجو اطلاعات بیشتری را در خصوص زمینه فعالیت شما به دست آورند.

از تصاویری با فرمت فایل مناسب استفاده کنید: معمولاً برای وب سایت ها از سه فرمت JPG، PNG و GIF استفاده می شود. به خاطر داشته باشید که برای استفاده از تصاویر فرمت JPG از همه مناسب تر است ولی به منظور بارگذاری تصاویر گرافیکی طراحی شده بهتر است از فرمت GIF یا PNG استفاده کنید و اگر کیفیت تصویر برایتان خیلی مهم است فرمت PNG از همه مناسب تر است.

تصاویر را به نقشه سایت خود اضافه کنید: گوگل معمولاً صاحبان سایت ها را تشویق می کند تا هر یک نقشه سایت خود را ثبت کنند تا بدین وسیله بهتر بتواند در بین پیج های سایت ها جستجو کند. تصاویر هم از این قاعده مستثنی نیستند و می توانید در نقشه سایت خود آن ها را نیز جای دهید یا این که برای تصاویر یک نقشه سایت جداگانه داشته باشید؛ با انجام این کار اطلاعات شفافی را در اختیار گوگل قرار خواهید داد تا تصاویر شما را در جستجوی تصاویر گوگل به نمایش بگذارد و از این طریق رتبه سایت شما بالا برود.

  • استراتژی سئو؛ طراحی سایت مناسب برای موبایل

طراحی سایت مناسب برای موبایل
طراحی سایت مناسب برای موبایل

مدت هاست که حجم بالایی از جستجوهایی که توسط مردم انجام می شود و حدود 50 درصد از تمام خریدهای آنلاین از طریق گوشی های موبایل صورت می گیرد. بر طبق تحقیقی که در آمریکا صورت گرفته است:

  • 77 درصد امریکایی ها گوشی هوشمند دارند.
  • 79 درصد از کسانی که گوشی هوشمند دارند، در 6 ماه گذشته برای خرید آنلاین از آن استفاده کرده اند.
  • 40 درصد خریدهای الکترونیکی تعطیلات سال 2018 با گوشی انجام شده است.
  • 80 درصد از فروشندگان واقعی برای رصد رقبا و مقایسه قیمت ها و یافتن مراکز جدید خریدهای کلی خود از گوشی موبایل استفاده می کنند.

از همه این ها مهم تر این که در ماه مارس سال 2020، کمپانی گوگل اعلام کرد که کراولرهای گوگل اول به سایت هایی که برای استفاده در موبایل سازگار شده اند (ریسپانسیو طراحی سایت) می روند. به بیانی دیگر، نسخه موبایلی سایت شما قبل از نسخه دسکتاپ شما مورد جستجو قرار می گیرد و بعد از آن نسخه دسکتاپ جستجو می شود.

در نتیجه هر سایت جدیدی که درست می کنید حتماً باید روی گوشی موبایل هم قابل استفاده باشد.

چگونه از موفقیت سئوی سایت خود مطمئن شویم؟

چگونه از موفقیت سئوی سایت خود مطمئن شویم؟
چگونه از موفقیت سئوی سایت خود مطمئن شویم؟

تاکنون درباره تکنیک های سئو صحبت کردیم و اکنون می خواهیم ببینیم که نتیجه تلاش هایی را که برای بهینه سازی سایت خود انجام داده ایم، چگونه باید بسنجیم و پیگیری کنیم. ساده ترین پاسخ به این سؤال این است که از طریق حجم ترافیک سایت که به دلیل جستجوهای طبیعی به دست آمده می توان به نتیجه تلاش هایمان برای بهینه سازی سایت پی ببریم.

اگر از ابزار Google Analytics استفاده کنید، به سرعت می توانید به میزان سرچ طبیعی سایت خود برسید فقط کافی است به این روش عمل کنید:

Acquisition > All Traffic > Channels > Organic Search

اگر از Google Analytics استفاده نمی کنید، می توانید از مرورگر Ahrefs Site Explorer برای بررسی ترافیک گذشته و کنونی سایت خود استفاده کنید.

هم چنین می توانید در قسمت Rank Tracker این مرورگر، رنکینگ کلمات کلیدی را که استفاده کرده اید به دست آورید؛ به عنوان مثال اگر رنکینگ شما در ماه گذشته 5 بوده و اکنون 1 است، پس در جهت درست حرکت کرده اید.

هرچند که اطلاع داشتن از ترافیک طبیعی سایت و رنکینگ های آن سودمند است ولی در واقع این ها معیارهای خیلی خوبی برای رسیدن به اهداف تجاری شما نیستند.

بهتر است برای بررسی دقیق میزان پیشرفت کسب و کار خود به شیوه زیر عمل کنید:

بررسی سهم برند (Share of Voice) طبیعی کسب و کار شما

سهم برند (SoV) طبیعی، میزان دیده شدن برند شما در مقایسه با رقبای شماست.

در مرورگر Ahrefs Site Explorer، می توانید سهم برند (SoV) را نیز چک کنید؛ در این مرورگر به

Competitors > Overview بروید. قبل از این کار آدرس چند تا از سایت های رقیب خود را نیز اضافه کنید.

سخن آخر

همان طور که گفتیم سئو یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، با افزایش ترافیک سایت و … در نهایت می تواند به سوددهی کسب و کار شما کمک کند. سئو چند ویژگی مثبت دارد از جمله این که شما بدون پرداخت هیچ هزینه ای می توانید به آن دست پیدا کنید. هم چنین یک سئوی خوب در واقع به این معناست که سایت شما پاسخگوی نیاز مشتریان است و از سرعت بالایی نیز برخوردار است؛ علاوه بر آن، مخاطبان هدف شما به راحتی از طریق گوشی های موبایل خود می توانند از سایت شما بازدید به عمل آورند.

از طرفی به کارگیری یک سئوی هدفمند کار دشواری است چراکه همه رقبای شما نیز در تلاش برای رسیدن به آن هستند؛ هم چنین برای برخورداری از یک سئوی قوی و ماندگار شما مجبور خواهید بود که دائماً تغییراتی را در آن لحاظ کنید و درصد خطای خود را نزدیک به صفر کنید وگرنه نتایج دلخواه را نخواهید گرفت.

بهتر است به این نکته هم توجه کنید که سئو یک کار زود بازده نیست و ممکن است مدت های زیادی طول بکشد تا تمام تکنیک هایی که انجام داده اید، جواب بدهند و شما به نتایج دلخواه دست پیدا کنید.

در انتها باید بگوییم که با رعایت تمام نکات گفته شده در این نوشته هم ممکن است به نتیجه مطلوب نرسید که در این صورت بهتر است از اشخاص یا شرکت هایی که به طور تخصصی در این زمینه فعالیت می کنند، کمک بگیرید. تیم کد سئو با داشتن سابقه درخشان در زمینه بهینه سازی و تدوین انواع استراتژی های سئو می تواند بهترین کمک به مجموعه شما باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط