آخرین مقالات

بهترین و ساده ترین نرم افزار طراحی سایت فروشگاهی بدون کدنویسی

  1. Home
  2. /
  3. آموزش طراحی سایت
  4. /
  5. بهترین و ساده ترین...

یک لحظه تصور کنید که می‌توانید بدون هیچ دانش کد نویسی، یک سایت کامل و شکیل ایجاد کنید. حس خوبی است نه؟ بهش عادت کنید!

چون با نرم افزار طراحی سایت که در این مقاله به شما معرفی می کنیم این کار امکان پذیر است.

در واقع ابزارهای متنوعی برای ساخت سایت ساخته شدند و این طور که مشخص است، تعداد آنها در طول زمان بیشتر نیز خواهد شد. اگر به این موضوع علاقه‌‌مند هستید با من همراه باشید تا با جزئیات کامل این برنامه‌ها را بررسی کنیم.

اولین راه: سیستم مدیریت محتوا – بهترین و ساده‌ترین نرم افزار طراحی سایت

سیستم‌های مدیریت محتوا یا به اصطلاح CMS ها ایجاد شده‌اند تا به افرادی کمک کنند که هیچ درکی از کدنویسی ندارند. با این برنامه‌ها هر کس قادر خواهد بود یک سایت ایجاد کند و کارهای مدیریتی آن را نیز انجام دهد.

به عنوان مثال، تنها کافیست شما در یکی از این سیستم‌ها ثبت نام کرده، قالب مورد نظرتان را تهیه کنید و محتواهای مورد نیاز مانند عکس، متن و … را آپلود کنید.

نمونه سایت طراحی سایت با وردپرس (دیجی کالا مگ)
نمونه سایت طراحی سایت با وردپرس (دیجی کالا مگ)

1. وردپرس – محبوب‌ترین CMS

وردپرس به عنوان بهترین نرم افزار طراحی سایت بدون کد نویسی به شمار می‌رود. به طور کلی بیش از 43% از سایت‌های دنیا با استفاده از این سیستم ایجاد شده و در ایران نیز بیشترین محبوبیت را دارد.

شما به راحتی می‌توانید با استفاده از این سیستم سایت خود را ایجاد کنید. ابتدا نیاز به یک قالب خواهید داشت (نسخه رایگان یا پولی). سپس با استفاده از افزونه‌ها می‌توانید ویژگی‌های مورد نظر خود در سایت را پیاده سازی کنید. مانند فرم تماس، چت آنلاین، درگاه پرداخت و …

البته باید بدانید که هر سیستمی مزایا و معایب خودش را دارد. به طور خلاصه به این موارد می‌پردازیم.

مزایا

  • ایجاد سایت بدون نیاز به کد نویسی
  • مدیریت ساده
  • قابل استفاده برای هر شخص
  • قابلیت توسعه
  • رایگان

معایب

  • نیاز به مراقبت از افزونه‌ها
  • برخی مشکلات فنی
  • امنیت نسبتا ضعیف

برخی از سایت‌هایی که با استفاده از وردپرس ایجاد شده‌اند:

  1. آژانس وبسیما
  2. یکتانت
  3. دیجیاتو
  4. فروشگاه تام و جری
نمونه سایت طراحی شده با جوملا
نمونه سایت طراحی شده با جوملا

2. جوملا

جوملا یک نرم افزار ساخت سایت بدون کدنویسی است و همانند وردپرس به همه افراد این امکان را می‌دهد تا بتوانند سایت مورد نظرشان را ایجاد کنند.

جوملا نیز در ایران محبوبیت زیادی دارد و سایت‌های متعددی برای طراحی از آن استفاده کرده‌اند. از این سیستم مدیریتی می‌توان برای ایجاد تقریبا همه نوع سایت استفاده کرد؛ تنها کافیست قالب مورد نظر را انتخاب کرده و کار را شروع کنید.

مزایا

  • رایگان بودن
  • قابلیت استفاده نسبتا آسان
  • ایجاد فروشگاه اینترنتی رایگان
  • آپدیت‌های منظم

معایب

  • مشکلات امنیتی
  • ضعیف بودن سئو

برخی از سایت‌هایی که با جوملا ساخته شده‌اند:

  1. پیشرو دیزل
  2. آموزشکده فنی حرفه ای سما
نمونه سایت طراحی شده با دروپال
نمونه سایت طراحی شده با دروپال

3. دروپال

دروپال نیز یکی دیگر از سیستم‌های مدیریت محتوای محبوب است. از سال 2001 که این سیستم ایجاد شده بسیاری از سازمان‌ها برای ایجاد وب سایت خود از آن استفاده کرده‌اند.

همانند وردپرس و جوملا، دروپال نیز به شکلی ساده این امکان را ایجاد می‌کند تا بدون نیاز به کدنویسی بتوانید سایتی متناسب با کسب و کار خود ایجاد کنید. باید بدانید که دروپال توانسته در چندین سال متوالی به عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوا شناخته شود.

شاید مورد علاقه ما ایرانی‌ها نباشد، اما CMS بسیار مناسبی است و همانند رقبای خود امکانات پیشرفته‌ای دارد.

مزایا

  • پشتیبانی از زبان فارسی
  • امکان ساخت سایت به صورت رایگان
  • امنیت بالا

معایب

  • عدم پشتیبانی از سایت‌ها

برخی از سایت‌هایی که با دروپال ساخته شده‌اند:

  1. پلیس فتا
  2. پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات
  3. استانداری گیلان

4. تایپو3

تایپو3 یکی از قدیمی ترین سیستم های مدیریت محتوا به شمار می‌رود و از سال 1998 به کار خود ادامه داده است. تایپو نیز مانند سایر رقبای خود به خوبی روی وب‌سرورهایی مانند انجین ایکس و آپاچی جواب می‌دهد و هیچ‌گونه مانعی در این زمینه ندارد.

تایپو از سیستم‌های مدیریت محبوب اروپایی‌ها به شمار می‌رود. به طور کلی تعداد کاربران خیلی زیادی ندارد، اما از سیستم‌های مدیریت متفاوت به شمار می‌رود که عموما افراد خاص از آن استفاده می‌کنند. لازم به ذکر است که تایپو با جداسازی پایگاه داده این امکان را ایجاد کرده تا بتوان در آن صفحات HTML که از نظر سرعتی مناسب هستند را ساخت.

نکته‌ای که باید راجع به سیستم‌های مدیریت محتوا در نظر داشته باشید این است که عموما از وردپرس و جوملا در ایران استفاده می‌شود. در گذشته استفاده جوملا خیلی بیشتر بود، اما شاید الان از 50 سایت ایجاد شده، 1 یا 2 مورد آنها با جوملا باشد.

به ندرت سایت‌هایی دیدم که با سیستم مدیریت محتوای دروپال، پرستا، تیپو و … ایجاد شده باشند. به عنوان مثال، فروشگاه بانی مد با استفاده از پرستا ایجاد شده است.

پیشنهاد می‌کنم اگر می‌خواهید با استفاده از CMS ها سایت ایجاد کنید از وردپرس استفاده نمائید؛ چون از نظر مدیریت بهتر از سایر موارد به شمار می‌رود. و همچنین تعداد استفاده کنندگان بسیار بیشتری از سایر موارد دارند که البته از این سیستم راضی هم هستند.

ساخت سایت رایگان با سایت ساز وبزی
ساخت سایت رایگان با سایت ساز وبزی

دومین راه: ایجاد سایت فروشگاهی با استفاده از فروشگاه‌سازها

اگر با فضای طراحی سایت امروزی آشنا نباشید شاید برایتان سوال باشد که فروشگاه‌سازها چه هستند. همانطور که از نام آنها مشخص است، نرم افزار ساخت سایت فروشگاهی به شمار می‌روند و به صورت اختصاصی برای این زمینه کاری ایجاد شده‌اند.

 

این برنامه‌ها تقریبا مانند سیستم‌های مدیریت محتوا هستند و به شما این امکان را می‌دهند تا شکل و شمایل صفحات را متناسب با سلیقه خود ایجاد کنید.

به راحتی می‌توانید محصولات مورد نظرتان را اضافه کرده، شیوه پرداخت را انتخاب کنید و با اضافه کردن دامنه شروع به بازاریابی و فروش نمائید.

مانند یک لیست می‌توانید از امکانات و ابزارهای مورد نیاز استفاده کنید و تمامی شرکت‌های فعال در این زمینه‌ ویدیوهای آموزشی ایجاد کرده‌اند تا افراد هنگام ساخت سایت به مشکل خاصی برنخورند.

مزایا و معایبی که ممکن است هنگام استفاده از این نرم افزار طراحی سایت تجربه کنید

به طور کلی سایت سازها گزینه مناسبی برای ایجاد یک فروشگاه اینترنتی به شمار می‌روند. این موضوع باعث می‌شود که مزایای بسیاری داشته باشند، اما معایبی نیز دارند که با هم بررسی می‌کنیم:

مزایا

  • ارزان بودن
  • امکان استفاده از ابزارهای مناسب بازاریابی
  • امکان استفاده از تمامی امکانات مورد نیاز فروشگاه (درگاه پرداخت و …)
  • ایجاد سایت به سلیقه خودتان
  • مدیریت سفارشات
  • گزارش گیری

معایب

  • نیاز به تمدید فروشگاه
  • عدم مالکیت کامل نسبت به سایت
  • مشکلات فنی و سئویی

شما به عنوان صاحب کسب و کار باید بررسی کنید و ببینید که استفاده از این برنامه طراحی سایت برای شما مناسب خواهد بود یا خیر. اگر مطمئن نیستید که باید چه تصمیمی بگیرید، پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان شرکت‌ها در این زمینه صحبت کنید و نظر آنها را بپرسید.

در ادامه برخی از این فروشگاه‌سازها را به شما معرفی می‌کنیم.

  1. وبزی
  2. سازیتو
  3. شاپفا

با توجه به اینکه فروشگاه سازهای خارجی از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کنند ترجیح می‌دهم که این صفحات رو معرفی نکنم. اما ممکن است کسی بخواهد کسب و کار بین المللی ایجاد کند و بهتر باشد با نام برخی از این برندها آشنا شود.

  1. Shopify
  2. Wix
  3. Shift4shop
  4. Square Online

از کدام فروشگاه ساز خدمات دریافت کنم؟

به طور کلی هر برندی مزیت منحصر بفردی دارد که باعث می‌شود مشتریان وفادار خود را داشته باشد. حال این مزیت می‌تواند شامل قیمت، پشتیبانی و مشاوره رایگان، امکانات ایده‌آل و … شود.

در ادامه یک مقایسه انجام می‌دهیم تا شما با توجه به مزایای مورد نیازتان بتوانید بهترین نرم افزار طراحی سایت را انتخاب کنید.

1. وبزی

مهم‌ترین موردی که باید درباره فروشگاه ساز وبزی بدانید این است که به شما اجازه می‌دهد به مدت 14 روز رایگان از خدمات استفاده کنید. همچنین امکانات کامل و ساده‌سازی‌ شده برای ایجاد صفحات در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

وبزی از هاست ابری استفاده می‌کند که باعث می‌شود احتمال افت سرعت و عدم نمایش سایت تا حد امکان کاهش یابد.

پشتیبانی رایگان نیز توسط این شرکت ارائه می‌شود و کاملا مناسب افرادی است که هیچ‌گونه آشنایی با این نرم افزارها ندارند.

قیمت‌های این برند نیز مقرون به صرفه است و با توجه به نوسان‌های شدید بازار امکان درج قیمت‌ها و ویرایش هر هفته آنها امکان پذیر نیست. پیشنهاد می‌کنم از بخش تعرفه‌های سایت وبزی بازدید کنید.

2. سازیتو

فروشگاه ساز سازیتو نیز این امکان را ایجاد کرده تا مشتریان بتوانند به صورت 14 روز از خدمات به صورت رایگان استفاده کنند. ارائه مشاوره رایگان نیز یکی از اولویت‌های این برند به شمار می‌رود.

با استفاده از نرم افزار سازیتو این امکان را خواهید داشت تا با سلیقه خودتان صفحات سایت را ایجاد کنید و به تمامی ابزارهای مورد نیاز دسترسی خواهید داشت.

به نسبت وبزی، سازیتو سیستم قیمت دهی ضعیف‌تری دارد و عموم پکیج‌ها در قالب‌های سه و شش ماهه به درستی تعریف نشده‌اند.

همچنین باید بدانید که اشاره خاصی به پشتیبانی از فروشگاه‌ها نشده و موضوعی است که اگر قصد همکاری با این برند را دارید باید از کارشناسان آنها بپرسید.

3. شاپفا

شاپفا نیز این امکان را در نظر گرفته تا مشتریان بتوانند جهت دریافت اطلاعات کامل به صورت رایگان با مشاورین ارتباط برقرار کنند. همچنین مشتریان این امکان را دارند تا سایت را به ابزارهای بازاریابی و همکاری در فروش متصل کرده و شروع به کسب درآمد کنند.

روش‌های ارسال متنوعی نیز برای محصولات در نظر گرفته شده که کارفرما با سلیقه خود می‌تواند از بین آنها انتخاب کند.

موضوع مهمی که باید اشاره کنم این است که شاپفا فقط به مدت یک هفته امکان تست رایگان ارائه می‌کند. پلن‌های این شرکت نیز فقط به صورت سالانه تعریف شده‌اند که با توجه به نیاز مشتریان، امکانات متنوعی ارائه می‌کنند.

امیدوارم این توضیحات بتواند به شما کمک کند انتخاب مناسبی داشته باشید. موضوعی که باید بدانید این است که برندهای معرفی شده از سابقه خوبی برخوردار هستند و فقط موارد جزئی بین آنها تفاوت وجود دارد.

بهترین برنامه برای بررسی کدهای سایت

1. پی اچ پی استورم

این برنامه به شما کمک می‌کند کدهای ایجاد شده را تجزیه و تحلیل کنید. همچنین این امکان را در اختیارتان قرار می‌دهد تا کدهای تکمیل شده نیز از آن دریافت کنید. اما به صورت کلی برای عیب یابی و افزایش بهره وری از این نرم افزار ساخت سایت استفاده می‌شود. این برنامه را می‌توانید به صورت رایگان از سایت‌های نرم افزاری دانلود کنید.

برای دانلود آخرین نسخه PhpStorm کلیک نمایید

2. اکلیپس – Eclipse

اکلیپس یکی از مناسب ترین برنامه‌ها برای توسعه در زمینه جاوا است. البته می‌توان از آن برای استفاده سایر زبان‌ها همچون Php، سی پلاس و بسیاری موارد دیگر استفاده کرد.

این برنامه کاملا رایگان بوده و به راحتی می‌توانید از سایت‌های ایرانی نیز آن را دانلود کنید.

برای دانلود آخرین نسخه Eclipse کلیک نمایید

3. برکتس – Breackets

برکتس یک نرم افزار جذاب برای کد نویسی زبان‌های html، پی اچ پی و جاوا است. به شما این امکان را می‌دهد تا سرعت بالایی با استفاده از کلید‌های ترکیبی داشته باشید. به صورت رایگان برای ویندوز و مک قابل استفاده است.

برای دانلود آخرین نسخه Breackets کلیک نمایید

4. نوت‌پد پلاس پلاس – Notepad++

احتمال کمی وجود دارد که کسی در حوزه کامپیوتر با این برنامه آشنایی نداشته باشد. یکی از بهترین برنامه‌ها برای کد نویسی به شمار می‌رود اما امروزه دیگر مانند قبل محبوبیت ندارد. با توجه به برنامه‌های جدیدی که منتشر شده کمتر از نوت پد پلاس پلاس استفاده می‌شود. اما اگر همچنان علاقه‌مند به استفاده از آن هستید، هنوز یکی از برنامه‌های مناسب در زمینه برنامه نویسی به شمار می‌رود.

برای دانلود آخرین نسخه Notepad++ کلیک نمایید

5. ویژوال استودیو – Visual Studio

در زمینه کد نویسی ویژوال استودیو یکی از بهترین‌هاست. با استفاده از این برنامه می‌توانید تجربه متفاوتی در زمینه برنامه نویسی داشته باشید. کاملا حرفه‌ای بوده و ممکن است تصور کنید که در حال استفاده از یک مرورگر هستید. نکته مهم این است که فایل‌های ایجاد شده در این نرم افزار حتی با سیو نکردن آنها، از بین نمی‌روند و دفعه بعد که آن را باز کنید از آخرین تغییر ایجاد شده نمایش داده می‌شوند.

برای دانلود آخرین نسخه Visual Studio کلیک نمایید

6. ویم – Vim

یکی دیگر از محبوب‌ترین برنامه برای کد نویسی ویم به شمار می‌رود. این برنامه حرفه‌ای با استفاده از پلاگین‌های قابل نصب تخصصی تر نیز خواهد شد و به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید شخصی‌سازی‌های متنوعی انجام دهید.

رابط گرافیکی جذابی نیز دارد که یکی از دلایل استفاده بسیار برنامه نویسان از این برنامه است.

برای دانلود آخرین نسخه Vim کلیک نمایید

7. سابلایم تکست

این برنامه از بسیاری زبان‌های برنامه نویسی پشتیبانی می‌کند و در واقع یک ویرایشگر متن و کد به شمار می‌رود. سابلایم تکست نیز قابلیت توسعه با استفاده از پلاگین‌ها را پشتیبانی می‌کند و همچنین کاربران می‌توانند با استفاده از تم‌ها، آن را شخصی سازی کنند. تمامی امکانات این برنامه نیز به صورت رایگان ارائه می‌شود.

برای دانلود آخرین نسخه سابلایم تکست کلیک نمایید

حرف نهایی

در این مقاله بهترین و ساده ترین نرم افزار طراحی سایت را به شما معرفی کردیم. با ابزارهایی آشنا شدید که بدون نیاز به کد نویسی بتوانید سایت مورد نظر خود را با آنها ایجاد کنید. می‌توانید آموزش‌های کامل برای استفاده از این برنامه‌ها را در وبلاگ کد سئو مطالعه کنید تا تسلط بیشتری روی نحوه انجام این کار داشته باشید.

در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان ما ارتباط برقرار کرده و سوالات خود را بپرسید. فراموش نکنید که نظرات خود را ثبت کنید و اگر سوالی در مورد مطلب هست حتما در بخش نظرات درج نمائید.

از شما ممنونم که تا انتها با من همراه بودید.

5/5 - (2 امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط