آخرین مقالات

مدیر تولید محتوا کیست؟ شرح وظایف + درآمد در ایران و خارج

  1. Home
  2. /
  3. مقالات کُدُ سئو
  4. /
  5. مدیر تولید محتوا کیست؟...

اهمیت تولید محتوا در رشد و توسعه هر کسب و کاری بسیار قابل توجه است. امروزه اکثر کسب و کارها یک یا چند وبسایت دارند و در تلاش هستند تا با ارائه محتوای کامل و مفید، کسب و کار خود را رشد و توسعه دهند. منتهی بدون هدف گذاری و تعیین استراتژی هدفمند محتوایی، احتمال اینکه پروسه بازاریابی محتوایی‌ تان با شکست مواجه شود زیاد است.

از طرفی کسی که می‌خواهد یک استراتژی کارامد تعیین کند، باید تخصص و دانش کافی در زمینه فروش، بازاریابی، ساختار و نوع محتوای موثر، سئو و … داشته باشد تا بتواند روند توسعه یک کسب و کار را تسریع بخشد. تمامی مواردی که ذکر شد، وظایف و خصوصیات یک مدیر تولید محتواست. در این مقاله قصد داریم تا شما را با شرح وظایف مدیر تولید محتوا یا کانتنت منیجر و میزان درآمد آن در ایران و خارج کشور آشنا کنیم.

کانتنت منیجر یا مدیر تولید محتوا کیست؟

مدیر تولید محتوا کسی است که هدایت و رهبری تیم تولید محتوا را بر عهده دارد. او وظیفه دارد تا با بررسی و شناخت دقیق کسب و کار مربوطه، بازار کار و رقبای آن بتواند یک استراتژی محتوایی هوشمندانه و هدفمند بچیند تا بتواند روند توسعه و پیشرفت کسب و کار مربوطه را تسریع بخشد. هدف اصلی هر سازمان یا مجموعه‌ ای، افزایش فروش و مشتریان بالقوه است که با سفارش تولید محتوا خیال صاحبین کسب از این بابت راحتتر می شود.

لذا مدیر تولید محتوا نیز به صورت مستمر ارتباطات زیادی با مدیریت و تیم فروش دارند، زیرا تمامی پلن‌ ها و استراتژی‌هایی که توسط کانتنت منیجر تعیین می‌شود، در جهت توسعه کسب و کار و افزایش فروش است.

البته باید گفت که مدیر محتوا بودن بسیار سخت‌ تر از نویسنده محتوا بودن است. درست است که تولید محتوا هم سختی‌ ها و چالش‌ های خاص خود را دارد، اما مدیر تولید محتوا بودن حقیقتا نیاز به تخصص و دانش زیادی دارد و هر کسی را نمی‌ توان مدیر یا ادمین محتوا دانست.

یک مدیر تولید محتوا باید مهارت‌ های رهبری و مدیریت، ارتباطی و بازاریابی قوی داشته باشد. همچنین وظایف زیادی بر دوش یک مدیر تولید محتوا است و او باید دانش کامل و مهارت‌های متعددی در این زمینه داشته باشد. در ادامه به صورت کامل وظایف و تخصص‌ ها و شرح وظایف مدیر تولید محتوا را خواهیم گفت.

شرح وظایف مدیر تولید محتوا
شرح وظایف مدیر تولید محتوا

شرح وظایف مدیر تولید محتوا

مدیر محتوا در جهت تحقق اهداف شرکت شما، لازم است چندین کار را همزمان پیش ببرد. وظایف اصلی کانتنت منیجر معمولا به 7 الی 8 دسته تقسیم می‌شوند که در ادامه هر کدام را نام خواهیم برد.

1. هدف گذاری

پیش از تعیین هر گونه استراتژی، مدیر تولید محتوا باید اهداف و سیاست‌های مجموعه‌ای که قرار است به رشد آن کمک کند را بشناسد. همچنین لازم است شناخت کاملی از رقبا و مشتریان یا مخاطبان هدف آن کسب و کار بدست آورد.

نه تنها مدیر تولید محتوا، بلکه در کل نیروهایی که در بخش دیجیتال مارکتینگ یک مجموعه فعالیت می‌کنند، لازم است مخاطبان هدف مجموعه را بشناسند و به صورت مداوم فعالیت رقبا را آنالیز کنند.

2. تحقیق و مطالعه

یکی از موارد مهمی که تعیین آن برعهده مدیر تولید محتواست، تشخیص نوع محتوایی است که برای مخاطبان یا مشتریان هدف مجموعه، جذاب و گیرا است.

مدیر تولید محتوا با بررسی مقالات متعدد در سایت‌ های رقیب و بررسی نظرات کاربران نسبت به سبک و شیوه نگارش محتوا، می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره بهترین سبک محتوایی که برای مخاطبان جذاب است، بدست آورد. همچنین می‌تواند جهت شناخت بهتر پرسونای مشتری، با او مصاحبه یا نظرسنجی کند.

3. برنامه ریزی و تعیین استراتژی

تعیین استراتژی محتوا یکی از مهم‌ترین و سخت‌ترین وظایف یک مدیر محتوا می باشد. او باید در تعیین یک استراتژی هدفمند و موثر، موارد زیادی در نظر بگیرد و به نحوی استراتژی را بچیند که تمامی موارد در بر بگیرد.

در تعیین استراتژی تولید محتوا، کانتنت منیجر باید اهداف سازمانی بلندمدت و کوتاه مدت مجموعه، استراتژی رقبا و … را در نظر بگیرد و همچنین طیف وسیعی از فرمت های تولید محتوا از جمله متن، تصویر، ویدیو، پادکست و غیره را در استراتژی خود جای دهد. مدیر تولید محتوا باید مسلط به زمینه فعالیت خود باشد، به گونه‌ ای که بتواند نقاط ضعف و قوت یک استراتژی تعیین شده را شناسایی کند.

4. نظارت بر تیم تولید محتوا

در سازمان‌های بزرگ، مدیر تولید محتوا نقش بسیار پررنگی در نظارت و هدایت تیم‌های تولید محتوا دارد. کانتنت منیجر یک مجموعه بزرگ باید بر وظایف تیم نویسندگان، ویراستاران، مدیران شبکه‌های اجتماعی، کارشناسان سئو، طراحان گرافیک، سناریونویسان و … نظارت و کنترل داشته باشد. به گونه‌ای که وظایف آنها را در قالب یک تقویم محتوایی تعیین می‌کند، آنها را راهنمایی کرده و به کارشان بازخورد می‌دهد.

در سازمان‌های کوچک ممکن است شرح وظایف مدیر یا ادمین محتوا بدین صورت نباشد. سازمان‌های کوچک ممکن است تیم تولید محتوا نداشته باشند یا تعداد افراد تیم محتوا اندک باشد. در نتیجه شاید مدیر محتوای یک سازمان کوچک، بخش عمده‌ای از زمانش را صرف تولید محتوا و انتشار آن کند.

5. انتشار محتوا و تعامل با مخاطبان

مدیر محتوا به دلیل اینکه قصد نظارت بر دیدگاه مخاطبان وبسایت را دارد، مسئول انتشار محتوا نیز هست و این یکی از وظایف مهم ادمین تولید محتوا محسوب می‌شود. اما مهم تر از این موضوع، بحث نظارت بر محتواهای منتشر شده است.

یک مدیر محتوا باید به طور مداوم جویای نظرات و دیدگاه‌ های مخاطبان در انتهای مقالات یا هر صفحه دیگری باشد و سعی کند تا با کاربران تعامل داشته باشد و به نظرات آنها پاسخ دهد. ضمنا با بررسی نظرات کاربران، شما از نیازها و دغدغه‌ های آنها مطلع می‌شوید و می‌توانید محتوای جذاب تر و کاربر پسندتری تولید کنید.

یکی دیگر از وظایف مدیر محتوا استفاده از راه‌های ارتباطی موثر به منظور جذب مخاطبان است. مدیر محتوا باید به دنبال راه‌ های جهت برقراری ارتباط مداوم با مخاطب باشد و یکی از بهترین راه‌ها، ارتباط از طریق ایمیل است.

شما می‌توانید با ارسال ایمیل درباره آخرین اخبار یا محتواهای منتشر شده در وبسایت، آخرین تخفیفات، حراج‌ها و … مخاطب را همواره در تعامل با سایت خود نگه دارید. این تعامل بدون شک منجر به افزایش تعداد مشتریان بالقوه خواهد شد.

6. ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی

کمپین تبلیغاتی در واقع مجموعه‌ای از فعالیت‌های چندجانبه و سازماندهی‌شده است که جهت دستیابی به هدفی خاص، پیامی یکسان و آشکار را به دست مخاطبان هدف مجموعه می‌رساند. مهم‌ترین اهداف این کمپین، افزایش شناخت و آگاهی از برند و افزایش فروش می‌باشد.

مدیر محتوا با مشورت با تیم بازاریابی محتوا و تبلیغات مجموعه، سعی می‌کند تا کمپین‌ های تبلیغاتی موثری ایجاد کرده و از طریق این کمپین‌ها علاوه بر افزایش فروش، برندسازی نیز انجام دهد.

درآمد مدیر تولید محتوا در ایران چقدر است؟

قبل از پرداختن به رنج دستمزد مدیران تولید محتوا در ایران، لازم است بگوییم که این موقعیت شغلی به دلیل اهمیتی که برای یک سازمان دارد و همچنین گستره وسیع شرح وظایف آن، اکثرا به صورت حضوری (تمام‌وقت یا پاره‌وقت) می‌باشد و تعداد فرصت‌ های شغلی دورکاریِ این شغل، اندک است.

میزان درآمد مدیر محتوا در ایران، بسته به شرح وظایفی که کارفرما در آگهی درج کرده است، می‌تواند متفاوت باشد. اما در کل طبق تحقیقاتی که ما با بررسی پلتفرم‌های مختلفی همچون جابینجا، جاب ویژن و … داشتیم، با توجه به شرح وظایف و نوع همکاری، درآمد این حرفه از 6 تا 12 میلیون در ماه متغیر است.

دستمزد مدیر محتوا در ایران
دستمزد مدیر محتوا در ایران

دستمزد مدیر محتوا در خارج از ایران چقدر است؟

رنج کلی دستمزد مدیران محتوا در آمریکا، از 31,000 دلار تا 158,000  دلار متفاوت است. تقریبا 57% مدیران محتوا دستمزدی بین 72,000  دلار تا 100,000 دلار دارند.

بیشترین رنج درآمد برای مدیران محتوا در سان فرانسیسکو است که دستمزد هر مدیر محتوا 88,044 دلار می‌باشد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید حقوق مدیران محتوا در شرکت‌های بزرگی مانند Apple، Amazon و … چقدر است.

Amazon:

Amazon
Amazon

Apple:

Apple
Apple

MRM:

MRM
MRM

Scorpion:

Scorpion
Scorpion

FactSet:

FactSet
FactSet

GLG:

GLG
GLG

طبق نتایجی که از بررسی پلتفرم های استخدامی خارجی از جمله FindJobs، indeed و … بدست آوردیم، حقوق مدیر محتوا بسته به نوع همکاری و شرح وظایف متغیر است، اما در رنج درآمدی 31,000 دلار تا 158,000 دلار می‌گنجد.

مدیران محتوا در خارج از وضعیت درآمدی بسیار خوبی برخوردارند. لازم به ذکر است که اگر در پلتفرم‌های استخدامی خارجی بگردید، احتمال دارد آگهی‌هایی مبنی بر استخدام مدیر محتوای دورکار (remote) نیز پیدا کنید و شروع به کسب درآمد دلاری در این حرفه کنید.

کلام آخر

امیدواریم با خواندن این مقاله توانسته باشید درک و شناخت درستی از مدیر محتوا، شرح وظایف و درآمد او بدست آورید. نکته ای که لازم است در انتها ذکر کنیم، این است که اکثر مدیران محتوا در ابتدا مدتی به عنوان تولید کننده محتوا فعالیت می‌کردند و به مرور زمان، با کسب دانش و تجربه توانسته‌اند به حرفه مدیریت محتوا ورود کنند.

پس شما برای شروع لزومی ندارد حتما همه‌فن حریف باشید! بسیاری از مهارت ها، در بستر خود کار در فرد توسعه می یابند. حتی بخش زیادی از آنها حاصل تجربیات چندین ساله هستند. پس لازم نیست حتما برای شروع عالی باشید، اما برای عالی بودن باید شروع کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

گفتگو کنید

3 نظر

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط