امروزه بدون حضور در دنیای دیجیتال نمی توان در کسب و کار موفقیتی کسب کرد و بدون یک محتوای مناسب و درخور نیز نمی توان در دنیای دیجیتال مطرح شد. بنابراین رمز موفقیت شرکت ها و مؤسسات تجاری، ارائه محتوای جذاب و مرتبط با مخاطب است. در این مقاله شما را با انواع محتوایی که می توانید برای جذب مخاطبان به کار ببرید، آشنا خواهیم کرد و به برخی از پرسش های مهم در زمینه تولید محتوا پاسخ خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
محتوا به چه معناست؟
محتوا عبارت است از مجموع اطلاعات جدید، خواندنی، مرتبط و مفید برای خوانندگان سایت که مانند هر موضوع دیگری در دنیای دیجیتال، باید ظاهر خوبی داشته باشد و به راحتی قابل درک باشد.
بازاریابی محتوا نیز روشی است که در آن از انواع محتوا استفاده می کنید تا مشتری جذب سایت شما شود.
شما می توانید این کار را از طرق مختلف انجام دهید، اما ابتدا به خود محتوا نیاز دارید و ما در این مقاله تلاش کرده ایم که شما را با انواع آن آشنا کنیم. محتوا اغلب برای چند منظور تولید می شود که عبارتند از:
- برای سرگرمی : این گونه محتوا، جذابیت زیادی دارد و احساسات مخاطب را نشانه می گیرد.
- برای آموزش : این محتوا به شما این امکان را می دهد که به مخاطبانی که از خدمات یا محصولات شما آگاهی ندارند، از طریق محتوای آموزشی، اطلاع رسانی کنید. این نوع محتوا نیز قابلیت اشتراک گذاری بالایی دارد.
- برای متقاعد کردن : این قبیل محتوا پتانسیل این را دارد که فرای احساسات مخاطبان را نشانه بگیرد و در اصل محتوایی است که به تدریج نظر مصرف کننده را تغییر می دهد.
- برای تغییر دادن : محتواهایی که بیشتر از آنکه احساسی باشند، منطقی هستند و برای تصمیم گیری درباره آن ها مخاطب شما حتماً باید استدلال کند.
به طور کلی محتوا کاملاً به فرد بستگی دارد. همه افراد نمی توانند با محتوای احساسی ارتباط برقرار کنند و برخی افراد به دنبال محتوایی هستند که منطقی به نظر برسد.
انواع محتوا در دنیای دیجیتال کدامند؟
در ادامه به 50 نوع محتوا اشاره می کنیم که با استفاده از آن ها می توانید نظر مخاطب هدف را جلب کنید!
- اینفوگرافیک (Infographics) : نمایش بصری داده ها یا اطلاعات این اجازه را به شما می دهد تا آمار یا مطالبی که درباره آن ها صحبت می کنید برای خواننده بسیار جذاب تر باشد.
- کلیشه های اجتماعی (Memes): این قبیل محتوا امروزه در میان کاربران بسیار پرطرفدارند. این محتوا اغلب شامل فیلم ها و تصاویری با متن طنزآلود هستند که معمولاً وایرال می شوند. با یک جستجوی ساده در گوگل کلیشه های اجتماعی خنده دار را می توانید ببینید.
- فیلم های ویدیویی (Videos): فیلم های ویدیویی معمولاً مدت زمان کمی دارند و با استفاده از آن ها به راحتی می توان توضیح مختصری در مورد آنچه فیلمبردار سعی در توضیح آن دارد، ارائه کرد. ویدیوها می توانند مبتنی بر طنز یا آموزش باشند و معمولاً برای مخاطب لذتبخش هستند.
- نقد و بررسی محصولات خود (Own Product Reviews): تقریباً همه دوست دارند از نظرات شخصی درباره یک کالا یا خدمات آگاه شوند، بنابراین بیان آن در سایت شما، به خوانندگان اجازه می دهد تا آگاهی خود را در مورد یک محصول ارتقا دهند.
- نقد و بررسی محصولات دیگران (External Product Reviews): مشابه مدل قبلی است و می تواند درباره محصولات و خدمات یک شرکت دیگر باشد. آمازون و eBay نمونه های خوبی از این مدل هستند و می توانید ببینید چگونه نظرات شما در مورد یک محصول، می تواند نظر خریداران را تغییر دهد.
- محتوای ایجاد شده توسط کاربر (User Generated Content): هر نوع محتوا، نوشته، فیلم، پست های وبلاگ یا اظهارنظری که توسط مصرف کنندگان شما تولید شده است، می تواند برای دیگر مخاطبان جذاب باشد.
- محتوای راهنما (How to Guides): این دسته از محتوا علاوه بر اینکه می تواند ساده یا پیچیده باشد، معمولاً از موضوعی به موضوع دیگر متفاوت است. محتوای راهنما به خواننده این امکان را می دهد که نحوه استفاده یا ساخت محصول یا سیستمی را که ممکن است اطلاعی از آن نداشته باشد، به طور کامل متوجه شود.
- ویدئوهای لایو یا زنده (Live Video): این محتوا به صورت پخش مستقیم ویدئوها، به ویژه رویدادهای ورزشی یا مصاحبه ها دیده می شود.
- چت زنده (Live Chats): MSN Messenger یک مثال عالی از نحوه شروع چت زنده در اوایل دهه 2000 بود. فیسبوک نمونه خوبی برای چت های زنده و مکالمات آزاد است. امروزه چت بات ها در وب سایت ها برای پشتیبانی خدمات مشتری بیشتر از قبل رایج شده اند.
- گالری عکس (Photo Galleries): گفته می شود که یک عکس هزار بار بهتر از کلمات مفهوم را می رساند و اغلب توضیح هر موضوعی با استفاده از تصویر راحت تر از استفاده از حجم زیادی از متن است.
- پیوند صفحات (Link Pages): این مدل از محتوا راهی برای دسترسی خوانندگان به سایت ها یا وبلاگ های دیگری است که شما از آن ها لذت می برید یا توصیه می کنید.
- مطالعات موردی (Case Study): مخصوصاً برای نشان دادن نام تجاری یا خدمات یک کسب و کار رایج و سودمند است.
- توصیفات مشتری (Client Testimonials): این سبک از محتوا نیز در اکثر کسب و کارها بسیار رایج است. برای مشتریان بالقوه مهم است که بدانند چرا باید با یک نام تجاری کار کنند بنابراین نظر دیگر مشتریان می تواند اعتماد را بین مخاطبان ایجاد کنند.
- پرسش و پاسخ (Q&A): جلسات پرسش و پاسخ می تواند به صورت رسمی و غیررسمی باشد. توییتر بستری عالی برای برقراری ارتباط با کاربرانی است که ممکن است فرصتی برای پرسیدن سؤالات خود در دیگر رسانه های اجتماعی را پیدا نکنند.
- پست های مهمان (Guest Posts): به وبلاگ نویسان دیگر اجازه دهید تا مطالبی را در سایت شما قرار دهند.
- خبرنامه ها (Newsletters): ایمیلی برای مشترکین ارسال می شود که شامل اخبار و به روزرسانی محصولات و به طور کلی مسائل مربوط به کسب و کار شماست.
- پست های «چه باید کرد» و «چه نباید کرد»(What to do & what not to do posts) : معمولاً مخاطبان از شما مشاوره می خواهند خصوصاً درباره موضوعاتی مانند خرید کردن یا مسائل مربوط به زندگی، بنابراین پست هایی که می توانند به مخاطب بگویند که بهتر است چه کارهایی را انجام دهد یا انجام ندهد، بسیار پر طرفدار خواهد بود.
- مصاحبه (Interviews): این نوع محتوا هم مشابه محتوای پرسش و پاسخ است، با این تفاوت که در مصاحبه، پرسش ها رو در رو از یک نفر پرسیده می شود و مصاحبه کننده مجموعه ای از سؤالات را مطرح می کند. این نوع محتوا به ویژه برای وبلاگ های موسیقی و سبک زندگی بازخورد خوبی دارد.
- ساخت یک برنامه (Build an App) : راهی است برای اعلام محتوای جدید در سایت یا ایجاد پست وبلاگ جدید.
- فایل های گیف (GIFS): کلیپ های بریده شده از فیلم ها، برنامه های تلویزیونی و فیلم هایی که اغلب برای نشان دادن یک نکته در متن قرار می دهند، فایل های گیف هستند که اغلب زیاد بازنشر می شوند.
- کتاب های الکترونیکی (Ebooks): کتاب هاب الکترونیکی می توانند یک نسخه کوتاه شده از یک کتاب باشند و به راحتی در انواع تبلت ها قابل استفاده باشند.
- محتوای کمیک و کاریکاتور(Comics/Cartoons) : یک محتوای سرگرم کننده و غیررسمی برای نشان دادن نظر شما است و حتی می توان برای موضوعات جدی هم از آن استفاده کرد!
- تصاویر (Images): یکی از بهترین انواع محتوا است که می توان به جای بخشی از محتوای نوشتاری از آن استفاده کرد.
- اشتراک اسلاید (Slide Shares): می توانید از اسلایدشو به صورت آنلاین به عنوان یک محتوای جذاب برای مخاطبان استفاده کنید.
- بازی های آنلاین (Online Games) : بازی های آنلاین با یک جستجوی ساده در گوگل و حتی در فیس بوک در دسترسند و برای بسیاری جذاب هستند.
- مسابقات (Competitions) : این گونه محتوا در میان وبلاگ نویسان بسیار محبوب هستند. بسیاری از سایت ها از برخی نرم افزارها استفاده می کنند تا انتخاب برنده عادلانه باشد. استفاده از چنین نرم افزارهایی به راحتی اشتراک گذاری می شوند و آمار بازدید سایت شما را افزایش می دهد.
- اخبار شرکت (Company News): این محتوا بر اساس فعالیت های شرکت تهیه می شود و شامل به روزرسانی اخبار شرکت و هر موضوعی میشود که بر مشتریان آن کسب و کار می تواند تأثیر بگذارد.
- نسخه تعاملی نمایشی از محصولات (Interactive Demos of own products): یک نسخه تعاملی از محصولات شما می تواند بسیاری از سؤالاتی را که در ذهن مخاطبان راجع به خدمات یا محصولات شما وجود دارد، پاسخ گوید و بازدید سایت شما را بالا ببرد.
- وبینارها (Webinars) : وبینارها این فرصت را برای مخاطبان سایت شما فراهم می کنند تا از مطالبی که به آن علاقه مند هستند، استفاده کنند بنابراین اگر در زمینه کسب و کار خود مهارت دارید، با تهیه این گونه محتوا، می توانید مخاطبان زیادی به دست بیاورید.
- پست های وبلاگ (Blog Posts): پست های وبلاگ پس از مدتی در سایت شما مانند یک دفتر خاطرات می شوند که مخاطبان از دیدن آن ها لذت خواهند برد.
- نظرات شخصی (Personal Opinions) : یک پست مشتمل بر نظر شخصی می تواند به خوانندگان شما این امکان را بدهد که جنبه های متفاوتی از شما را ببینند که اغلب بسیار جذاب است.
- محتوای تعاملی (Interactive Content): اغلب ما می خواهیم محتوا، توجه ما را به خود جلب کند و چه راهی بهتر از این برای جذب خوانندگان شما وجود دارد؟ ایده کلی محتوای تعاملی هیجان انگیز است و اکثر کاربران برای امتحان آن در سایت شما می مانند.
- پست های پینترست (Pinterest Posts): اگر طیف وسیعی از مخاطبان شما علاقه مند به هنر و صنایع دستی هستند، می توانید از تصاویر الهام بخش پینترست استفاده کنید.
- پست های اینستاگرام (Instagram Posts): برای مخاطبان جوان، دیدن پست های تصویری اینستاگرام به همراه هشتگ های مرتبط می تواند کاملاً جذاب باشد. اگر مخاطبان شما بین سنین 16 تا 30 سال هستند، استفاده از پست های اینستاگرام راهی عالی برای دستیابی به مخاطبان است و هم چنین با قراردادن پست های اینستاگرام در سایت خود، می توانید مطمئن شوید که مخاطبان شما هیچ پستی را از دست نمی دهند.
- نقشه (Maps): مستند سازی اطلاعات سفر می تواند برای مخاطبان جذاب باشد. به عنوان مثال سرویس های محبوب جهانی مانند Uber از نقشه های دیجیتالی برای ارائه خدمات استفاده می کنند.
- استوری (Stories): استفاده از استوری یا داستان پردازی کردن یکی از ابزارهای پرکاربرد برندهای مختلف است. این نوع محتوا می تواند نمایش یک تجربه شخصی یا روایتی خلاقانه باشد و محتوایی که در قالب داستان ساخته شده است بازخورد خوبی خواهد داشت.
- نماهنگ (Music Videos): بسیاری از آهنگ ها به یادماندنی تر از کلمات یا متون هستند. با توجه به سلیقه شما، این گروه از محتوا می تواند سایت شما را پربازدید کند.
- ویکی (Wikis): ایجاد یک ویکی پدیا در سایت شما می تواند برای خوانندگان بسیار مفید باشد خصوصاً وقتی خواننده به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد یک موضوع خاص است.
- بروشور (Flyers): راهی عالی برای نمایش رویدادها یا حتی مهارت های طراحی شما هستند. بسته به موضوع سایت شما، اغلب می توان خلاقیت را از طریق این روش مشاهده کرد.
- اطلاعات درباره سوابق (Background Information): ارائه کمی اطلاعات در مورد خودتان می تواند جلوه ای صمیمی به سایت شما بدهد و خوانندگان را قادر سازد تا جنبه دیگری از شما را ببینند. هر آنچه در این راستا احساسات مخاطبان را برانگیزد، ارزشمند است.
- نظرسنجی (Polls): استفاده از نظرسنجی یک راه عالی است که از دیگران بخوهید با شما در تأمل باشند، خصوصاً اگر نظرسنجی مربوط به ساختار سایت شما یا محتوای آن باشد. امکان شرکت در نظرسنجی ها به خوانندگان این نوید را می دهد که شما تا چه میزان برای نظرات آن ها اهمیت قائل هستید و این امکان را فراهم می کند که محتوایی بر اساس نظرات آن ها تولید کنید.
- پرسش و پاسخ (FAQS): استفاده از پرسش و پاسخ یکی از مدل های پرطرفدار محتوا است چراکه اغلب مخاطبان با سؤالاتی رو به رو هستند و دیدن همان سؤالات همراه با جواب در سایت شما، می تواند برای آن ها جذاب باشد.
- نظرات (Comments): راهی برای برقراری ارتباط با خوانندگان و کسانی که مایل به بحث در مورد موضوعات مربوط به پست هایی هستند که ممکن است منتشر کرده باشید. این یک راه عالی برای ابراز عقیده سریع یا ابراز علاقه به پست است. هرچه بیشتر وبلاگ ها را بخوانید و نظر دهید، احتمالاً وبلاگ نویس بیشتر متوجه شما خواهد شد. ایجاد این رابطه مجازی با آن ها همیشه می تواند در آینده به نفع شما باشد.
- پست تبلیغاتی (Promoted Post): اهدای اقلام یا هدایا به کاربران خصوصاً وبلاگ نویسانی که برای سایت می نویسند همیشه می تواند یک مشوق جذاب باشد.
- ویدیوهای تیک تاک (TikToks): ویدئوهای کوتاه برای فروش محصول مناسب نیستند، اما می توانند به شما این امکان دهند که برندسازی کنید، محصولات خود را به نمایش بگذارید یا فقط برای مخاطبان ایجاد سرگرمی کنید.
- محتوای صوتی (Audio Recordings): محتوای شنیداری هم در پادکست ها و هم در سایت ها می تواند استفاده شود.
- تجمیع مقالات (Aggregation Of Articles) : در ساده ترین شکل، تجمیع مقالات عبارت است از جمع آوری اطلاعات از یک یا چند مقاله. در برخی موارد، شما باید موضوعات مختلف را برای افزایش محتوای خود جمع آوری کنید.
- اطلاعیه های خدمات عمومی/اطلاعیه های خدمات عمومی ویدیویی (Public Service Announcements/Video Public Service Announcements): اعلانات خدمات عمومی (PSA)، برخلاف آگهی های تجاری معمولی، بیشتر برای آموزش یا اطلاع رسانی است تا فروش. تمرکز اصلی این مدل از محتوا تأثیر بر افکار عمومی و افزایش آگاهی در مورد برخی از موضوعات مورد علاقه مخاطبان است.
- محتوای حمایت شده (Sponsored Content) : مردم اغلب از عبارت «محتوای حمایت شده» مترادف با تبلیغات محلی استفاده می کنند. افراد و سازمان ها می توانند از محتوای حمایت شده برای دیده شدن استفاده کنند.
- بازاریابی ایمیلی(Email Marketing) : بازاریابی ایمیلی یکی از انواع پرکاربرد محتوا برای ارتقاء تجارت و توسعه مشتری است. یک راه عالی برای بازاریابی محصولات به مشتریان بالقوه این است که با یک لیست ایمیل شروع کنید. این لیست می تواند شامل مشتریان دائمی و هم چنین مشتریان جدید باشد که به تازه ترین محصولات و خدمات علاقه مند هستند.
هدف از ایجاد محتوا چیست؟
در ادامه به طور مختصر به مهم ترین اهداف ایجاد محتوا می پردازیم:
- برقراری ارتباط در قالب های مکتوب با خوانندگان/ مخاطبان/ مشتریان هدف برای دستیابی به اهداف تجاری و شخصی.
- تبدیل داده ها/ اطلاعات به روشی آسان برای خواندن و فهمیدن.
- افزایش بازدید از وب سایت و وبلاگ
- اطلاع رسانی یا آموزش و سرگرمی برای خوانندگان و تشویق آن ها برای پاسخگویی به پست های فراخوان عمل.
- برقراری ارتباط در قالب های مکتوب با خوانندگان/ مخاطبان/ مشتریان هدف برای دستیابی به اهداف تجاری و شخصی.
نکات مهم در تولید انواع محتوا
ایجاد یک طرح کلی اولین گام در فرایند نوشتن محتوا است.
- استفاده و اشتراک گذاری محتوا را آسان کنید. محتواهایی که خواندن و اشتراک گذاری آن ها بسیار آسان است، کلیدهای محتواهای عالی هستند.
- محتوای خود را سرگرم کننده کنید. در هر زمینه ای که تولید محتوا می کنید، محتوای شما باید توجه افراد را به خود جلب کند.
- قابل اشتراک گذاری در رسانه های اجتماعی باشد. طبق تحقیقی که انجام شده است، تعداد کمی از پست های وبلاگ به اشتراک گذاشته یا به آن ها پیوند داده می شود.
- موضوعات جالب را برای تولید محتوا انتخاب کنید. با 2.3 میلیون پست وبلاگ که هر روز به صورت در صفحات وب منتشر می شود، نمی توانید به موضوعات معمولی اکتفا کنید و انتظار موج عظیم بازدیدکنندگان را داشته باشید.
- محتوای خود را قابل اجرا بنویسید. محتوای شما نمی تواند فقط سرگرم کننده یا تنها آموزنده باشد.
- محتوای قابل اعتماد تولید کنید. برای اینکه افراد محتوای شما را به اشتراک بگذارند و به آن لینک دهند، ابتدا باید به آن اعتماد کنند.
- عنوان و مقدمه ای جذاب به محتوای خود بدهید. بیشتر بازدیدکنندگان فقط 15 ثانیه را برای خواندن یک مقاله صرف می کنند و این مدت زمان هم عموماً صرف خواندن مقدمه مقاله می شود.
از هر نوع محتوا، چقدر باید تولید کنید؟
اکثر آژانس های سئو حداقل یک پست وبلاگ در هفته را پیشنهاد می کنند. اما اگر بتوانید پنج پست وبلاگ در هفته تولید کنید که همگی حداقل 1000 کلمه محتوای باکیفیت داشته باشند، به احتمال زیاد عملکرد سایت شما در جستجوهای ارگانیک بهتر از زمانی خواهد بود که فقط یک بار در هفته پست می گذارید. محتوای خود را ساده، منظم و قابل درک برای مخاطب خود تولید کنید.
اهمیت ویراستاری در تولید محتوا
ویراستار سئو کسی است که متنی را ویرایش می کند که شامل ویژگی های خاصی از SEO (مانند کلمات کلیدی، طول جمله، ساختار و عنوان) می شود تا متن برای موتورهای جستجو جذاب تر شود. بسته به سطحی که در آن کار انجام می شود، ویراستار سئو ممکن است مهارت های متفاوتی داشته باشد.
در هنگام تولید محتوا، ویراستاری سئو یکی از مهم ترین اقدامات قابل انجام است و برای انجام آن باید کلمات کلیدی را که مخاطبان اغلب به کار می برند، شناسایی کرد. چراکه به کار بردن کلمات کلیدی مناسب می تواند به بهینه سازی سایت در موتورهای جستجو کمک کند.
البته ویراستاری سئو تنها یافتن کلمات کلیدی نیست بلکه حصول اطمینان از اینکه لینک های موجود در سایت به روز هستند، محتوا به شیوه ای درست تگ گذاری شده است و ساختار سایت به خوبی در موتورهای جستجو قابل شناسایی است نیز به همان میزان حائز اهمیت است. هم چنین ویراستاران سئو می توانند مطالب سایت را به روز رسانی کنند و مطالب قدیمی و منسوخ را با مطالب جدید جایگزین کنند.
اهمیت به پرسونای محتوا
هنگام تولید محتوا، باید با در نظر داشتن شخص خاصی بنویسید، یعنی فردی که مخاطب شما را نمایندگی می کند و می توانید تصور کنید داستان خود را هنگام نوشتن برای او می گویید.
مهم تر از همه، در این صورت پرسونای مخاطب شما، نشان می دهد که چه اهدافی دارد و نحوه رفتار او در طول چرخه خرید چگونه خواهد بود.
این اطلاعات به سازندگان محتوا، اطلاعات پیش زمینه ای را که برای تولید و ایجاد محتوای موفق نیاز دارند، ارائه می دهد.
مدیریت مشکلات پیش رو در تولید محتوا
- عدم کنترل و ویراستاری
یکی از اصلی ترین دلایلی که سازمان ها سیستم مدیریت محتوا خریداری می کنند تمرکززدایی از کنترل محتوا و در نتیجه رفع تنگناهایی است که پیرامون ارسال محتوا به وب وجود دارد.
پیامد این رویکرد عدم کنترل برای اطمینان از کیفیت و دقت نسخه تولید شده است. این موضوع می تواند منجر به تناقضات و شیوه های مختلف نوشتن در سراسر سایت شود.
متأسفانه این مشکلی است که فناوری نمی تواند آن را حل کند. آنچه مورد نیاز است ویرایشگر محتوا است. کسی که آنچه را که تولید می شود بررسی کند و اطمینان دهد که پیام منسجمی با لحنی سازگار به مخاطب ارائه می شود.
- فقدان شخصیت پردازی
بسیاری از وب سایت ها فاقد شخصیت پردازی هستند. آن ها معمولاً به شدت بازاری عمل می کنند و این موضوع عمدتاً به این دلیل است که آن ها توسط افرادی نوشته شده اند که بیش از آنکه تمایل به تعامل با کاربران داشته باشند، علاقه مند به انتقال اطلاعات یا فروش هستند.
وب سایت هایی با محتوای مناسب و با شخصیت پردازی کارآمد، از سایر وب سایت ها متمایز می شوند. آن ها بیش از انتقال اطلاعات عمل می کنند و به طور فعال به دنبال برقراری ارتباط با کاربران هستند. متأسفانه ماهیت توزیع شده تولید محتوا از طریق استفاده از CMS این امر را تضعیف می کند.
- مشارکت کنندگان غیرمجاز
یکی از امکانات سیستم مدیریت محتوا این است که به هر کسی اجازه می دهد تا در وب سایت شما محتوا گذاری کند. متأسفانه، فقط به این دلیل که کارکنان شما می توانند سایت را ویرایش کنند، به این معنی نیست که بتوانند محتوای مناسب هم تولید کنند.
وب سایت باید به عنوان یک ابزار مهم تجاری مورد توجه قرار گیرد و تولید محتوا با دقت زیاد و توسط افراد مجرب انجام شود.
- نویسندگان ضعیف
هنگامی که یک سازمان از سیستم مدیریت محتوا استفاده می کند، تقریباً همیشه نوعی آموزش را هم ارائه می دهد. با این حال، در بسیاری از موارد کافی نیست و اکثر سازمان ها برای آموزش افراد نیاز به یک استراتژی بلند مدت دارند.
- کپی نویسی بد
حقیقت تلخ این است که همه نمی توانند یک محتوای خوب بنویسند. حتی کسانی که در دنیای واقعی درخشان عمل می کنند، لزوماً برای وب خوب نمی نویسد. برای نوشتن یک محتوای خوب، هنر و دانش، هر دو لازم است.
- فقدان فراخوان عمل
همان طورکه قبلاً نیز گفتم، اکثر ارائه دهندگان محتوا به جای برآوردن نیازهای کاربران، بر انتقال اطلاعات تمرکز می کنند و گاهی هم از نیازهای تجاری آن ها غافل می شوند.
مهم است که فراخوان های اصلی برای کل سایت را در نظر بگیرید. به طور معمول آن ها شامل یک یا دو اقدام عمده مانند خرید محصول یا تکمیل فرم تماس می شوند. با این حال، باید در مورد تولید فراخوان های عمل هر صفحه ایده ای داشته باشید و کاربران را بدون دعوت به انجام کاری در مرحله بعدی رها نکنید.
- محتوای تک زبانه
برای پیاده سازی یک وب سایت چند زبانه باید دلیل قانع کننده داشته باشید یا مطمئن باشید که از بازار خارجی درآمد کسب خواهید کرد، در غیر این صورت ارزش سرمایه گذاری ندارد.
سخن پایانی
برای جذب و حفظ مخاطبان می توانید از انواع محتوا استفاده کنید و تنها کافی است به این منظور محتوایی جذاب و سودمند تولید کنید تا نیازهای مخاطبان را برآورده کند. برای رسیدن به چنین محتوایی می توانید از آژانس های تولید محتوا کمک بگیرید. این مراکز علاوه بر تولید محتوا، اغلب به ویرایش و بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو نیز می پردازند.