آخرین مقالات

طراحی وب سایت چیست و چه مراحلی دارد؟ [چک لیست + همه چیز به زبان ساده]

  1. Home
  2. /
  3. آموزش طراحی سایت
  4. /
  5. طراحی وب سایت چیست...

واضح ترین و کامل ترین پاسخ به سوال: طراحی سایت چیست؟ می تواند این باشد که طراحی سایت، هنر برنامه ریزی و تنظیم محتوا در یک صفحه وب است. به گونه ای که بتوان آن را به صورت آنلاین با جهان به اشتراک گذاشت و به آن دسترسی داشت.

در طراحی سایت، مواردی مانند رنگ ها، فونت ها، گرافیک و رابط کاربری را تعیین می کنید. شما با طی کردن یکسری مراحل، ابتدا هدف اصلی و محتوا سایت و سپس ظاهر آن را به وجود می آورید. البته طراحی سابت می تواند هم از طریق  cms ها انجام پذیرد و هم با استفاده از کد نویسی که هر کدام مزیت ها و معایت خودشان را دارند.

طراحی سایت چیست؟ (همه چیز درباره طراحی سایت)

به طور کلی، طراحی سایت شامل هماهنگی بین ظاهر، عملکرد و محتوا است. این می تواند خلاصه ترین پاسخ به سوال اصلی ما یعنی طراحی سایت چیست، باشد. با ایجاد این هماهنگی می توان سایتی را ایجاد کرد که مهمترین نیازها و هدف ‌های کسب و کار افراد را برآورده کند.

در طراحی سایت، مواردی همچون محتوا، ظاهر، خدمات و عملکرد هایی برای یک وبسایت تعیین می شود. با استفاده از این نقشه راه که نمایی کلی از تمام آنچه که از سایت مد نظرتان می خواهید، پروژه طراحی سایت آغاز می شود. این فرآیند با طراحی ظاهری (UI) آغاز شده و سپس با  طراحی تجربه کاربری (UX) و ایجاد محتوا ادامه می یابد.

هدف اصلی طراحی سایت ایجاد یک تجربه کاربری مثبت و متناسب با هدف و نیازهای مشتریان است. به گونه ای که روزانه افراد بیشتری علاقه مند به تعامل و سر زدن به صفحه شما باشند. می توان به طریق های مختلفی یک سایت را ایجاد کرد. یعنی حتی اگر هیچ گونه تجربه ای در زمینه ساخت و راه اندازی یک وبسایت ندارید، یا حتی هیج چیز از کد نویسی و برنامه نویسی بلد نیستید، باز هم می توانید یک سایت بسازید.

با استفاده از سایت ساز هایی همچون وردپرس که کاربران زیادی دارد حتی لازم نیست یک خط کد برای سایت زدن بلد باشید. البته قطعا سایت های متشکل از کد یا سایت های طراحی شده توسط سایت ساز ها با هم تفاوت هایی دارند که در ادامه آن ها را نیز برسی می کنیم.

تاریخچه طراحی وب سایت چیست؟

اولین سایت ها و طراحی وب سایت به طور عمده با ظهور اینترنت در دهه ۱۹۹۰ آغاز شد. اگرچه در آن زمان، وب سایت‌ ها  ظاهر ساده تری داشتند و محتوا نویسی آنقدر مورد توجه نبوده است. ابتدایی ترین زبان برای ساخت وبسایت html بود که در دهه ۲۰۰۰ جایش را به زبان های پویا تری همچون ASP, PHP , Java Script داد. در نهایت از دهه ۲۰۱۰ تا اکنون وبسایت ها واکنش گرا و مبتنی بر تجربه کاربری UX شدند و این تکامل بزرگی در عرصه طراحی وب سایت است که همچنان ادامه می یابد.

مراحل طراحی سایت چیست؟
مراحل طراحی سایت چیست؟

مراحل طراحی سایت چیست؟

در روند ساخت یک وبسایت به صورت قدم به قدم مسیر زیر را پیش می گیریم. این مراحل طراحی سایت عبارتند از:

  1. تعیین هدف و استراتژی

در مرحله اول، باید هدف اصلی سایت مشخص شود. سایت در جهت فروش محصولات، ارائه اطلاعات، ایجاد برند یا چه هدف دیگری طراحی می ‌شود؟  سپس بر اساس آن استراتژی سایت خود را طراحی را تعیین نمود. همچنین، مشخص کردن گروه هدف (پرسونای کار) و نیاز های کاربران نیز بسیار اهمیت دارد.

  1. تحلیل نیازها

سپس، نیاز ها و خواسته‌ های کاربران احتمالی سایت تحلیل می‌ شود. این قسمت شامل بررسی هدف مشتریان از بازید سایت، هویت برند، رقبا و محدودیت ‌ها است.

  1. طراحی ساختار اطلاعاتی و وایرفریم  (Information Architecture)

در این قسمت، ساختار کلی سایت بر اساس نیاز ها و هدف ‌ها طراحی می‌شود. سوالی که پیش می آید این است که این ساختار کلی در طراحی سایت چیست؟ پاسخ آن موارد زیر است:

  • تعیین صفحات
  • دسته‌بندی‌ها
  • ناوبری
  • جریان کاربر در سایت
  1. تحقیق و بررسی رقبا

منظور ما در این قسمت از تحقیق درباره رقبا این است که قبل از شروع به طراحی، نیاز است تا بازار و رقبا را بررسی کنید. همچنین می توانید برای گرفتن ایده های بیشتر از نمونه ‌های مشابه سایت‌ ها استفاده کنید. این گونه می توانید ایده‌ها و الگو های بهتری برای طراحی خود داشته باشید. البته توجه داشته باشید سایت شما بهتر است کپی از سایت دیگری نباشد. مخصوصا در رابطه به محتوای خود دقت داشته باشید چرا که موتور جستجو گوگل قوانین سفت و سختی برای مقابله با کپی رایتینگ دارد.

  1. طراحی ظاهری (UI Design)

حال نوبت آن رسیده که ظاهر سایت طراحی ‌شود. بسیاری از افراد وقتی سوال طراحی سایت چیست مطرح می شود سریع به فکر این قسمت یعنی ساخت المان ها و ظواهر سایت می افتند. این مرحله که شامل شکل ‌کلی صفحات وب شما است جز مهم ترین مراحل کار است. این قسمت شامل انتخاب رنگ، فونت، طرح بندی و الگو های بصری است. باید دقت کنید که طراحی شما باید علاوه بر دکستاپ مناسب برای موبایل (ریسپانسیو) باشد تا بر روی تمام دستگاه‌ ها به خوبی نمایش داده شود.

  1. طراحی تجربه کاربری (UX Design)

اینجای کار ما تمرکزمان بر تجربه کاربری است. اهداف این مرحله شامل بهبود راحتی و سهولت استفاده از سایت، افزایش رضایت کاربران (یوزر فرندلی بودن) و بهینه سازی تعامل با سایت است.

  1. تولید محتوا

اگر شما در تولید محتوا سایت خود کوتاهی کنید به کل آمار بازدید سایت خود را پایین خواهید برد چرا که کاربر همیشه دنبال محتوای قوی و با کیفیت است. در این مرحله، محتوای متنی، تصویری و چندرسانه ‌ای مورد نیاز برای سایت ایجاد می‌ شود.

پیشنهاد می شود برای این قسمت از افراد متخصص یا بهترین شرکت های تولید محتوا برای ثبت سفارش محتوا خود کمک بگیرید. چرا که پس از ظاهر سایت، محتوای شما اهمیت بسیار بالایی در افزایش کاربران سایت خواهد داشت. رعایت قوانین سئو همچون استفاده از کلمات کلیدی استاندارد، میزان مناسب کلمات برای هر مقاله، ابعاد صحیح تصاویر و همچنین یونیک بودن متن می تواند به شما در بالا بردن آمار بازدید سایت خود کمک کند.

  1. توسعه و پیاده‌سازی

حال با توجه به روش انتخابی خود (کد نویسی، Cms ها و…) صفحات طراحی شده سایت را پیاده سازی کرده و قابلیت‌های مورد نیازمان را اضافه می کنیم. در این قسمت پیوند دادن (لینک کردن) صفحات فراموش نشود.

  1. تست و ارزیابی

بعد از پیاده‌سازی، پیش از انتشار، سایت باید تست شود تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل کنیم. حال منظور از عملکرد صحیح در طراحی سایت چیست؟ این قسمت شامل  موارد زیر است:

  • تست عملکرد
  • تست خطا
  • تست سازگاری با مرورگرهای مختلف است.
  1. راه‌اندازی و انتشار

در نهایت، پس از انجام تمامی تست‌ ها و تصحیح خطاها، سایت را روی سرور منتشر می ‌کنیم تا به صورت عمومی در دسترس قرار بگیرد. برای انجام این کار به یک دامنه و هاست نیاز داریم. دامنه می تواند رایگان یا پولی باشد همچون : .ir , .com , …

  1. پشتیبانی

یک سایت موفق تنها تا مرحله انتشار پایان نمی یابد و پس از آن نیز فرایند طراحی سایت ادامه دارد. پس از اتمام مراحل طراحی و راه‌اندازی در صورت بروز هرگونه باگ و مشکل، تیم طراحی سایت همچنان مسئولیت پشتیبانی و به‌روزرسانی مداوم سایت را دارد و این کار را باید به صورت دوره ای انجام دهد. این مورد تنها در رابطه با ظاهر و فیچرهای سایت نیست بلکه محتوا های قرار داده شده در سایت نیز نیاز به آپدیت دوره ای خواهند داشت. چرا که هرروز یکسری چیز ها منسوخ شده و جایشان را به موضوعات جدید و ترند تری می دهند.

انواع طراحی سایت + (مزایا و معایب هرکدام)

 همان طور که قبلا گفتیم، ما ابزار و روش های مختلفی برای ساخت یک سایت داریم. سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس، جوملا و دروپال یکی از آن راه ها هستند که امکان مدیریت و انتشار راحت محتوا را برای کاربران فراهم می ‌کنند. همچنین می توان یک سایت را به طور تخصصی با زبان هایی همچون html , Css, JS, PHP و Python طراحی کرد. در این که طراحی و ساخت سایت با استفاده از برنامه نویسی سخت تر است هیچ شکی نیست اما هر کدام از این روش ها مزیت های قابل توجه خود را دارند.

آشنایی کامل با سیستم های مدیریت محتوا

طراحی سایت با سیستم‌های مدیریت محتوا (Content Management Systems) یا CMS به کاربران امکان می ‌دهد تا بدون نیاز به دانش فنی عمیق در زمینه برنامه ‌نویسی، وب ‌سایت خود را طراحی و مدیریت کنند. همانظور که پیش تر نام بردیم چندین نوع از CMS ها که برای طراحی سایت مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از:

سایت microsoft که قسمت خبر آن با وردپرس طراحی شده است
سایت microsoft که قسمت خبر آن با وردپرس طراحی شده است
  1. وردپرس (WordPress)

وردپرس یکی از محبوب‌ترین سیستم‌ های مدیریت محتوا است و برای طراحی انواع وب‌سایت‌ها از آن استفاده می‌شود. از ویژگی ‌های آن می‌ توان به سادگی در استفاده، انعطاف ‌پذیری، وجود افزونه ‌های زیاد و کاربردی و همچنین  قابلیت سفارشی‌ سازی بالا اشاره کرد. طراحی سایت با روشی مثل وردپرس بسیار آسان است! طراحی سایت با استفاده از این روش به شما امکان این را می دهد تا با انتخاب یک قالب مناسب برای سایت خود بیس اولیه سایت را در مدت بسیار کوتاهی راه اندازی کنید و پس از نصب انواع افزونه های لازم شروع به سفارشی سازی قالب خود نمایید.

سایت the hell که قسمت با جوملا طراحی شده است
سایت the hell که قسمت با جوملا طراحی شده است
  1. جوملا (Joomla)

جوملا نیز یک سیستم مدیریت محتوا دیگر است که برای طراحی انواع وب ‌سایت ‌ها، از سایت‌ های شخصی گرفته تا فروشگاه‌ ها و پرتال ‌های خبری مورد استفاده قرار می‌ گیرد. همچنین این سیستم  از لحاظ افزونه دست کمی از وردپرس ندارد ولی باز هم نسبت به وردپرس افزونه های کمتری دارد. همچنین باید توجه داشته باشید تعداد شرکت ها و افرادی که تخصصی برروی طراحی سایت وردپرسی فعالیت میکنند خیلی بیشتر از افرادی می باشد که تخصص طراحی با جوملا را دارند، پس می توان این استدلال را داشت که تعداد متخصصین این زمینه کمتر است و ممکن است در پشتیبانی سایت در آینده به مشکل بر بخورید.

سایت nokia که با Drupal طراحی سایت خود را انجام داده است
سایت nokia که با Drupal طراحی سایت خود را انجام داده است
  1. دروپال (Drupal)

دروپال یک CMS قدرتمند و قابل توسعه است که معمولا برای راه اندازی سایت ‌های بزرگ و پیچیده تر استفاده می ‌شود. این CMS به توسعه دهندگان این اجازه را می‌ دهد تا برنامه‌ های سفارشی را با استفاده از ماژول ‌ها و قالب ‌های مختلف ایجاد کنند. البته این CMS در برابر وردپرس هیچ حرفی برای گفتن ندارد و بعضی از شرکت های طراحی سایت در ایران صرفا به دلیل آنکه مشتری نتواند متخصص دروپال پیدا کند و مجبور به تمدید قرار داد با شرکت طراحی سایت باشد به سراغ این مورد می روند.

سایت allbirds که با Shopify طراحی سایت خود را انجام داده است
سایت allbirds که با Shopify طراحی سایت خود را انجام داده است
  1. شاپیفای (Shopify)

شاپیفای یک سرویس CMS است که متمرکز بر طراحی وب ‌سایت‌های فروشگاهی شده است. شاپیفای امکانات متعددی را برای راه‌اندازی و مدیریت یک فروشگاه آنلاین ارائه می ‌دهد و برای افرادی که قصد دارند بدون آن که تخصصی در طراحی سایت داشته باشند، سایتی عالی و کارآمد برای فروشگاه خود داشته باشند بسیار کاربردی است.

این ها فقط چند نمونه از سیستم ‌های مدیریت محتوا بود که هرکدام از این سیستم‌ ها ویژگی ‌و قابلیت‌ های خاص خود را دارند. بنابراین انتخاب یک CMS وابسته به نیاز و الزامات وب‌ سایت شما است.

همه چیز درباره طراحی سایت با برنامه نویسی و کد نویسی

 عده ی بسیاری پس از مطرح شدن اسم طراحی سایت یاد کد زدن و برنامه نویسی می افتند. زیرا پیش از اینکه سیستم های مدیریت محتوا ظهور کنند، این کدها بودند که تمام سایت ها را به وجود می آوردند. خوب است بدانید در طراحی سایت می توان از زبان های برنامه نویسی مختلفی استفاده کرد. یک سایت متشکل از دو بخش اصلی است. بخش فرانت که به کاربر نمایش داده می شود و بخش بکند که دستورات اصلی اجرا سایت در آن قرار دارد و تنها برنامه نویس به آن دسترسی دارد. به طور کلی برخی از اصلی ترین زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت به زبان ساده عبارتند از:

  • (Hyper Text Markup Language) HTML

HTML که البته زبان برنامه نویسی محسوب نمی شود و در واقع یکسری کد استاندارد برای ساختار دهی محتوای وب سایت است. از HTML برای تعریف عناصر مختلفی مانند عنوان، پاراگراف، تصویر، لینک و غیره استفاده می‌ شود. با استفاده از تگ ‌های HTML می ‌توانید ساختار اصلی صفحات وب را تعریف کنید. سایتی که در تصویر مشاهده می کنید آموزش های خوبی برای یادگیری این زبان دارد.

سایت w3schools برای آموزش طراحی سایت با HTML
سایت w3schools برای آموزش طراحی سایت با HTML

در واقع مهم نیست سایت شما از چه زبان برنامه نویسی استفاده کرده باشد، در هر حالت سایت شما باید دستورات HTML را داشته باشد.

  • (Cascading Style Sheets) CSS

CSS برای طراحی ظاهر و طراحی صفحات سایت استفاده می ‌شود. کدهای CSS به شما این امکان را می‌دهد تا قوانینی برای نمایش صفحات سایتتان اعمال کنید؛ از جمله :

  • تنظیم رنگ
  • فونت
  • اندازه
  • موقعیت المان‌ها
  • زمینه

البته باز هم تاکید می شود که CSS یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه مثل HTML کدهایی هستند که باید یک سایت داشته باشد، حال می خواهد با هرزبانی نوشته شده باشد.

اگر علاقمند هستید می توانید در این سایت به تمرین و یادگیری این زبان بپردازید.

  • JavaScript

JavaScript یا JS یک زبان برنامه ‌نویسی قدرتمند است که برای ایجاد رفتار های پویا و تعاملی در صفحات وب استفاده می‌ شود. با استفاده از JavaScript می ‌توانید عملکرد سایت را کنترل کرده و به واکنش کاربران در صفحات وب پاسخ دهید. شاید برایتان جالب باشد که شما در خود سایت جاوا اسکریپت می توانید شروع به یادگیری این زبان بکنید!

  • PHP

آیا میدانید بیش از 80% سایت های دنیا با PHP طراحی شده اند؟

PHP یک زبان برنامه ‌نویسی محبوب در توسعه وب است که بر روی سمت سرور اجرا می ‌شود. این همان بکند است که در معرض دید کاربر نیست. شاید برایتان سوال پیش بیاید که کاربرد این زبان در طراحی سایت چیست؟ با استفاده از PHP می‌توانید صفحاتی دینامیک ایجاد کرده، اطلاعات را از پایگاه داده دریافت و به کاربران پاسخ دهید. البته توجه داشته باشید این زبان به دلیل اینکه با سرور ساید کار دارد کمی تخصصی تر بوده و برای کار با آن نیاز به دانش کافی در این زمینه خواهید داشت.

  • Python

Python نیز یک زبان برنامه ‌نویسی جدید است که در توسعه وب استفاده می‌شود. این زبان بسیار جالب است چرا که با داشتن اکوسیستم وسیعی از کتابخانه‌ها و فریم‌ورک‌های وب، امکانات زیادی را برای توسعه سایت‌ها فراهم می‌کند. همچنین کد نویسی با این زبان بسیار راحت بوده و این دلیلی بر محبوبیت بسیار آن است.

علاوه بر موارد نام برده برای طراحی سایت می‌ توان از زبان‌ های برنامه ‌نویسی دیگری مانند Ruby، Java، C# و غیره نیز استفاده کرد.

انتخاب زبان برنامه‌نویسی مناسب برای طراحی سایت بستگی به نوع و اندازه پروژه، توانایی ‌ها و ترجیحات شما دارد. پس پیش از طراحی سایت بهتر است از خود بپرسید شما به چه سایتی احتیاج دارید؟

تفاوت طراحی سایت وردپرس با کد نویسی شده چیست و کدام روش برای شروع کار بهتر است؟

 همانظور که پیش تر گفتیم با توجه به مزیت های هر دو روش بهتر است یک مقایسه جامع از هر دو راه طراحی سایت داشته باشیم.

  1. سرعت توسعه

 یکی از مزیت‌ های سایت‌ های وردپرسی، سرعت توسعه آنها است. وردپرس برای ایجاد سایت ‌با استفاده از قالب ‌های آماده و افزونه‌ های حرفه ای طراحی شده است. این به معنای کاهش نیاز به کدنویسی از ابتدا و امکان ساخت سایت ‌های بیشتر در زمانی کمتر است.

در واقع در بسیاری از مواقع شما ممکن است علاقه داشته باشید یک ویژگی را به سایت خود اضافه کنید، در این حالت اگر سایت شما وردپرس باشد ممکن است اینکار رایگان و در مدت زمان یک الی دو دقیقه انجام شود ولی اگر سایت شما برنامه نویس شده باشد اینکار با هزینه چند میلیون تومانی و در مدت چند روز انجام شود.

  1. قابلیت تغییرپذیری

 یکی دیگر از ویژگی‌های وردپرس، قابلیت تغییرپذیری بالا است. قابلیت تغییر پذیری در طراحی سایت به معنای این است که شما با استفاده از قالب‌های آماده، می‌توانید ظاهر سایت خود را به سرعت تغییر دهید و نیازی به تغییر کدهای اصلی ندارید. این برای افرادی که نیاز به تغییرات مکرر در طراحی سایت دارند، بسیار مفید است. البته شما اگر در کد نویسی نیز مهارت های لازم را داشته باشید نیز می توانید تغییرات مدنظر خود را اعمال کنید.

اینکار هم مثل حالت قبلی می تواند در وردپرس بسیار کم هزینه تر از سایت های برنامه نویسی شده باشد.

  1. پشتیبانی و جامعت

وردپرس یکی از محبوب‌ترین CMS ها می باشد و برای آن جامعه‌ای بزرگ، از توسعه ‌دهندگان و کاربران وجود دارد. این به معنای وجود منابع غنی برای پشتیبانی و رفع مشکلات است. همچنین، افزونه‌های متعددی برای افزایش قابلیت ‌های سایت در دسترس هستند.

این در حالی است که تعداد برنامه نویس ها در ایران بسیار کمتر از طراحان وردپرس می باشد و در بسیاری از مواقع دستمزد یک برنامه نویس بیش از 20 برابر یک وردپرس کار می باشد.

  1. امنیت

استفاده از سایت وردپرس نیازمند نگهداری و به ‌روزرسانی منظم است. اگر به‌ روزرسانی‌ های امنیتی و افزونه‌ها را انجام ندهید، ممکن است سایت شما آسیب‌ پذیر باشد. همچنین، قالب ‌های آماده، باید از منابع قابل اعتماد تهیه شوند تا مشکلات امنیتی کمتری وجود داشته باشد. در صورتی که در طراحی سایت با استفاده از کد نویسی مشکلات امنیتی کمتری ممکن است پیش بیاید.

البته این موضوع نیازمند بررسی دقیقتر نسبت به کیفیت برنامه نویسی شما دارد، اما بطور کلی سایت های برنامه نویسی شده امنیت بالاتری نسبت به وردپرس دارند.

  1. تسلط به تمامی بخش های سایت

در صورت طراحی سایت با استفاده از کد نویسی شما به ‌طور کامل کنترل بر طراحی و عملکرد سایت خود دارید این تسلط باعث می شود شما سایت خود را به طور دلخواه تغییر دهید. این روش مناسب‌ برای پروژه‌ های خاص و بزرگ است که نیاز به سفارشی ‌سازی بیشتری دارند. همچنین، برای توسعه سایت با کد نویسی، نیاز به دانش برنامه ‌نویسی بیشتری است.

انواع طراحی سایت
انواع طراحی سایت

کار را با کدام یک شروع کنیم؟

اگر شما یک شرکت کوچک یا استارتاپ بوده و نیازمند یک وبسایت ساده هستید، استفاده از وردپرس بهترین گزینه است. اما اگر نیازهای شما بسیار خاص و منحصربه ‌فرد اند و همچنین آشنایی با برنامه‌نویسی دارید، طراحی سایت با کد می‌تواند گزینه مناسب تری باشد. همچنین، اگر سایت شما در آینده نیاز به توسعه و گسترش دارد، ممکن است نیاز تغییر از وردپرس به طراحی سایت با کد نویسی  داشته باشید.

نکات مهم در طراحی سایت

حال که تا حدی فهمیدیم طراحی سایت چیست بد نیست برخی نکات کلیدی در طراحی سایت را نیز بدانیم.

  • ریسپانسیو بودن سایت

ریسپانسیو بودن طراحی سایت چیست؟ بهتر است بدانید سایت شما باید به درستی روی تمامی دستگاه‌ ها و اندازه‌ های صفحه نمایش قابل مشاهده باشد تا تجربه کاربری بهتری فراهم شود. در نتیجه رعایت این مورد برای شما باید اهمیت بالایی داشته باشد.

  • بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)

 برای افزایش دیده شدن سایت در گوگل و سایر موتور های جستجو، باید از اصول سئو استفاده کنید، از جمله استفاده از کلمات کلیدی مناسب، متن‌ های ALT ، توضیحات متا، ساختار لینک‌ها و غیره.

  • سرعت بارگذاری سایت

 سایت شما باید به سرعت بارگذاری شود تا کاربران را از بازید منصرف نکند. مهمترین عوامل موثر بر سرعت سایت می تواند؛ تصاویر، استفاده از کش و کاهش حجم فایل ‌ها خلاصه شود که همگی لازمه ای برای افزایش سرعت سایت است.

  • یوآی و یوایکس (UI/UX) مناسب

طراحی و رابط کاربری باید آسان، مفهومی و کارآمد باشد تا تجربه کاربری بهتری را برای کاربران فراهم کند. معمولا به دلیل آنکه سایت های برنامه نویسی شده از طرح های آماده استفاده نمی کنند این مورد هم با جدیت بیشتری پیگیری می شود. البته این مورد هیچ ربطی به نوع سایت شما ندارد ولی طراحی UI/UX سایت در وردپرس به دلیل کمبود بودجه کارفرما معمولا در الویت قرار نمیگیرد.

بعد از طراحی سایت چه کار کنیم؟

 مهم ترین سوال بعد از طراحی سایت چیست می تواند این سوال باشد که حال باید چه کار هایی را کرد؟ در واقع شما حتی اگر بهترین سایت ایران را هم با هزینه های بسیار زیاد طراحی کنید هیچ دلیل ندارد آن سایت موفق باشد!

در واقع شما باید از روشهای مختلف برای جذب کاربران سایت خود تلاش کنید که هر کدام از این روشها هزینه های متفاوت، بازدهی متفاوت و حتی مدت زمان آن فعالیت ها با یکدیگر متفاوت می باشد. در ادامه برخی از بهترین روشها برای جذب کاربران سایت را برای شما بازگو خواهیم کرد.

1. سئو (بهینه ‌سازی موتورهای جستجو)

با استفاده از تکنیک‌ های سئو و تولید محتوا همچون رعایت اصول نگارشی، بهینه ‌سازی کلمات کلیدی، ساختار لینک‌ها، محتوا تصویری با کیفیت و مناسب و سرعت بارگذاری، سایت خود می توانید در رتبه های اول گوگل قرار بگیرید و زمانی که مخاطب کلمه ای را که مرتبط به موضوع سایت شما است را در گوگل سرچ میکند، سایت شما را مشاهده کند.

سئو سایت کاری پرهزینه و زمانبر می باشد ولی اینکار را می توان بهترین نوع بازاریابی آنلاین دانست و شما در بسیاری از مواقع پس از سئو سایت خود می توانید درآمد بسیار زیادی کسب نمایید. همچنین این روش پایداری بسیار زیادی دارد و در بسیاری از مواقع ممکن است پس از سرمایه گذاری شما تا چند سال این کار بازدهی برای شما داشته باشد. برای مشاهده لیست قیمت سئو سایت لطفا کلیک نمایید.

2. تبلیغات آنلاین

از طریق تبلیغات آنلاین، مخاطبان خود را به سمت سایت خود هدایت کنید. این تبلیغات می تواند در انواع سایت های داخلی و خارجی به صورت بنر یا رپورتاژ آگهی باشد. در واقع شاید در نگاه اول اینکار بسیار سخت و پر هزینه به نظر برسد، اما در واقعیت ساده و کم هزینه می باشد.

نمونه تبلیغات بنری سایت ورزش 3
نمونه تبلیغات بنری سایت ورزش 3

اگر قصد دارید برای سایت خود از تبلیغات بنری در سایت های مختلف استفاده کنید کافیست تا وارد سایت مدیا ادز شوید و انتخاب کنید در کدام سایت های قصد دارید تبلیغات بنری درج کنید. همچنین اگر با اینکار آشنایی ندارید هم می توانید از طریق تماس با تیم فروش این شرکت به صورت رایگان مشاوره دریافت کنید و خدماتی که مناسب تر می باشد را به راحتی برای سایت خود انتخاب نمایید.

اما اگر قصد دارید تبلیغات سایت شما به صورت یک مقاله کاملا تخصص در سایت های پربازدید مختلف درج شود، شما باید به سراغ خرید رپورتاژ آگهی بروید. در این روش شما باید ابتدا وارد سایت تسمینو شوید (از نظر ما بهترین شرکت برای خرید رپورتاژ آگهی در ایران محسوب می شود) و سایت هایی که قصد دارید در آنها مقالات تخصصی درج کنید را انتخاب کنید. البته این شرکت هم مشاوره رایگان برای انتخاب و خرید دارد که به شما پیشنهاد میکنیم حتما از مشاوران تخصصی این شرکت کمک بگیرید.

نمونه تبلیغات رپورتاژ شرکت کد سئو در سایت ایسنا
نمونه تبلیغات رپورتاژ شرکت کد سئو در سایت ایسنا

3. همکاری در فروش با دیگر سایت ها

هیچ بازاری را از دست ندهید!

در واقع شاید شما هم بارها دیده باشید که در سایت هایی مثل دیجی کالا خود آن شرکت آن محصول را به شما نمی فروشد بلکه در نقش یک واسطه عمل کرده و فروشنده را به خریدار متصل میکند. این کار برای هردو طرف باعث سود است اما چطور باید اینکار را انجام داد؟

در واقع سایت دیجی کالا یک مثال بسیار بد برای همکاری در فروش می باشد و اگر با پشتبیان این شرکت تماس بگیرید کاملا متوجه خواهید شد که دارید یک قرار داد ترکمن چای را امضاء می کنید. مثلا پول شما در بیشتر مواقع 20 الی 5 روز دیگر برای شما واریز می شود، کمیسیون دیجی کالا 8 الی 10% از کل هزینه محصول می باشد و گزارش های مالیاتی هم برای شما رد خواهد شد. اینها تنها مواردی بودنند که می توان در کنار عیب های دیگر مثل رساند محصول به انبار دیجی کالا توسط خودتان اشاره کرد.

اما آیا سایت هایی هستند که بشود واقعا با آنها کار کرد و این مشکلات را نداشت؟

بله سایت هایی مثل ترب و ایمالز دقیقا همین بستر را برای شما ایجاد کرده اند تا شما با هزینه های بسیار بسیار کم بتوانید مخاطبین خود را جذب کنید.

برای اینکار شما می توانید با کارشناسان این مجموعه های تماس داشته باشید.

4. تبلیغات ایمیلی و اس ام اس

اگر می خواهید وب سایت قوی ای داشته باشید از تبلیغات نترسید. استفاده از تبلیغات ایمیلی و اس ‌ام ‌اس‌ های تبلیغاتی به لیست مشترکین نیز می‌تواند راهکار هایی برای جذب ترافیک بیشتر به سایت باشد.

البته شاید در نگاه اول اینکارها کمی قدیمی باشند ولی به دلیل هزینه های کم برای انجام اینگونه تبلیغات بد نیست که شما برای تست هم که شده یکبار اینکار را انجام دهید.

6. تبلیغات در گوگل

تبیلغات در گوگل اگر به درستی و هدفمند اجرا شود می تواند سودهی بسیار زیادی برای شما داشته باشد. البته طی سال ها تجربه در این زمینه به شما پیشنهاد میکنیم کمی از غرور خود کم کنید و به حرف های متخصص ادز خود گوش کنید تا متوجه شوید که دقیقا کدام یک از کلمات می تواند به فروش ما کمک کند. در واقع کارفرمایان فکر میکنند حتما باید برروی کلمات پر سرچ و اصلی تبلیغات گوگل خود را انجام دهند که در بیشتر مواقع این یک اشتباه بزرگ است و بهتر است از کلماتی که سرچ کمتری دارد ولی مشتریان دست به نقدتر دارند استفاده کرد.

این تبلیغات به سرعت سایت شما را در کلماتی که مشخص میکنید در گوگل لینک 1 می آورد و شما به ازای آن باید هزینه هایی از جنس دلار به گوگل پرداخت کنید. درست است که اینکار سریع و سود آور است ولی به دلیل کاهش ارزش پول ملی اینکار برای بسیاری از بیزینس ها اصلا توصیه نمی شود.

 کلام آخر

امیدواریم تا اینجای کار به خوبی فهمیده باشید که طراحی سایت چیست و دقیقا کدام سایت برای شما مناسب تر می باشد. چرا که از انواع متد برای ساخت یک سایت با کیفیت صحبت شد و فکر می کنیم تا اینجای کار بدانید بهتر است قبل از شروع کار اصلی ترین هدف خود و دورنمای حداقل ۵ ساله سایت خود را در نظر بگیرید. البته اگر خودتان هم نمی خواهید مستقیما وارد کار طراحی سایتتان شوید هیچ جای نگرانی ای نیست چرا که شرکت های زیادی در جهت طراحی و ساخت وبسایت می توانند به شما کمک کنند. همچنین اگر می خواهید ما در شرکت کُدُ سئو می توانیم با افتخار برای شما عزیزان سایتی کارآمد، حرفه ای و زیبا را خلق کنیم.

5/5 - (4 امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط