آخرین مقالات

سئو منفی چیست؟ ۰ تا ۱۰۰ روش ها + راه های قطعی مقابله با آن

تابحال دقت کرده اید که برخی افراد حاضرند هر کاری بکنند تا در یک مسابقه اول شوند؟ یعنی حتی حاضرند به دیگر شرکت کنندگان آسیب بزنند یا حاصل دست‌رنج‌ شان را خراب کنند اما هر جور که شده برنده مسابقه شوند. حتی اگر در یک مسابقه واقعی چنین چیزی ندیدید، مطمئنا در فیلم‌ها مشابه‌اش را دیده‌اید.

سئو نیز یک رقابت تنگاتنگ است که شما و رقبای‌تان تلاش می‌کنید تا به رتبه اول گوگل دست پیدا کنید. منتهی متاسفانه برخی از رقبای شما بجای رقابت به شکل مسالمت آمیز، ترجیح می‌دهند ناجوانمردانه عمل کنند تا سریع‌تر به نتیجه دلخواهشان برسند.

چه کاری می‌کنند؟ جایگاه و رتبه سایت شما را دستکاری کرده و در نتایج گوگل، سایت‌تان سقوط و افت شدیدی را متحمل می‌شود. این کار از چندین جهت برای رقیب شما سودمند است؛ اول اینکه به دلیل افت شدید سایت شما، گوگل ممکن است یا کلا از نتایج جستجو حذفتان کند یا از جایگاه رتبه‌ های برتر محرومتان کند.

دوم اینکه رقیبتان می‌تواند بدون رقیب و با خیال راحت به جایگاه برتر گوگل دست پیدا کند. پس برای دریافت خدمات سئو و مقابله با این حملات می توانید با شرکت های معتبر مثل کُدُ سئو همکاری داشته باشید. اکنون که مفهوم سئو منفی را درک کردید، می‌خواهیم به تعریف آن بپردازیم.

سئوی منفی چیست؟
سئوی منفی چیست؟

سئو منفی چیست؟

سئو منفی که گاهی اوقات یکسری افراد به اشتباه آن را با نام سئو کلاه سیاه هم می‌شناسند، به مجموعه اقدامات غیراخلاقی گفته می‌شود که برخی از رقبا برای آسیب رساندن به اعتبار سایت شما در نتایج جستجوها از آن استفاده می‌کنند. سئو منفی به معنای تأثیرگذاری مخرب روی عملکرد سئو سایت قربانی با استفاده از روش‌های مختلف و سپس کاهش رنک و اعتبار آن در موتورهای جستجو است.

به زبان ساده تر سئو منفی به مجموعه تکنیک‌های سیاه و فعالیت‌های ناجوانمردانه‌ای گفته می‌شود که رقبا برای سقوط جایگاه شما در نتایج گوگل انجام می‌دهند.

درست است که احتمالا افراد زیادی در حال کشیدن نقشه های شوم برای سایت شما هستند، اما راهکارهایی وجود دارد که شما می‌توانید سایت خود را در برابر حمله‌های ناگهانی رقبا ایمن کنید. برای این کار لازم است ابتدا تمامی تکنیک‌هایی در سئو منفی استفاده می‌شود را بشناسید. بعد از شناخت کامل تکنیک‌های سئو منفی، راهکارهای کاربردی در مقابله با چنین حملاتی را نام می‌بریم.

پیش از معرفی تکنیک های سئو منفی، لازم است به سوالی که در ذهن اغلب شما ممکن است ایجاد شده باشد پاسخ بدهیم؛ چقدر احتمال دارد که رقبای ما از سئو منفی استفاده کنند؟

واقعیت امر این است که روند سئو منفی در بیشتر مواقع اقدامی بسیار زمان بر است و احتیاج به وقت، انرژی و چه بسا هزینه زیادی دارد. طبیعتا اگر رقیب شما این وقت، انرژی و هزینه را بر روی وبسایت خود سرمایه گذاری کند احتمال دارد نتیجه بهتری بگیرد، تا اینکه بخواهد این موارد را صرف پایین آوردن وبسایت شما بکند.

اما اگر در زمینه کاری شما، رقابت شدید و تنگاتنگی وجود دارد و شما نیز مدت زیادی است که از سایر رقبایتان در نتایج بالاتر گوگل قرار دارید، لازم است که احتمال سئو منفی را در گوشه ذهنتان داشته باشید.

تمامی تکنیک‌ های سئو منفی و راهکارهای قطعی مقابله با آن

تکنیک‌ و روش های سئو منفی سایت
تکنیک‌ و روش های سئو منفی سایت

۱. لینک سازی اسپم و مخرب (ساخت صدها یا هزاران لینک اسپم)

رقبای شما از آن جهت که به اطلاعات داخلی سایت شما مانند هاست و پنل مدیریت دسترسی ندارند، به راحتی نمی‌توانند تغییراتی که منجر به تخریب سئوی داخلی سایت شما می‌شود را عملی کنند.

لذا بیشتر به سمت تکنیک‌هایی می‌روند که سئوی خارجی سایت شما را تحت تاثیر قرار دهد و از این طریق رتبه سایت افت کند. در نتیجه یکی از تکنیک‌هایشان، گرفتن تعداد زیادی بک لینک اسپم یا مخرب برای سایت شماست.

الگوریتم گوگل بدین شکل طراحی شده است که سلامت لینک‌سازی سایت‌ها را بررسی کند و اگر متوجه پولی بودن بک لینک‌ها و خریداری شدن آنها با هدف بهبود رتبه سایت شود، بایستی وبسایت مذکور را جریمه کند. این جریمه شدن گاهی به حذف سایت از نتایج جستجو منجر می‌شود.

همین نکته کافیست که رقبا را به خرید بکلینک‌ های بی‌ ارزش و اسپم برای سایت شما ترغیب کند. اما آنها معمولا از چه سایت‌ هایی بک لینک می‌گیرند؟

الگوریتم گوگل بک لینک‌ها را از چندین جنبه بررسی می‌کند: تعداد و اعتبار بک لینک‌ها، محتوایی که در آن به سایت شما لینک داده شده است، مدت زمان ایجاد لینک‌ها. وجود نقص یا ایراد در هر یک از این فاکتورها می‌تواند گوگل را نسبت به سایت شما حساس کند.

بک لینک‌های اسپم چه خصوصیاتی دارند؟

برای اینکه رتبه یک وبسایت به طرز شدیدی افت کند، گروهی از لینکسازی‌ های مخرب و به‌هم‌ پیوسته انجام می‌شود که به آنها مزارع لینک‌دهی (Link Farms) گفته می‌ شود. این لینک ها اکثرا از سایت‌ هایی با رتبه‌ی اسپم بالا و دامنه‌های بی‌ارزش و نامعتبر گرفته می‌شود.

ضمنا رقبا برای اینکه نتیجه دلخواهشان را بدست آورند طی بازه زمانی کوتاهی، تعداد زیادی لینک مخرب را برای صفحات لندینگ و مهم سایت شما ایجاد می‌کنند که خود موجب حساس شدن گوگل نسبت به سایت شما می‌شود.

از دیگر تکنیک‌های هوشمندانه سئو منفی، استفاده از عبارات مشابه به عنوان انکر تکست (Anchor Text) بک لینک‌ هاست که دقیقا کلمات کلیدی وبسایت شما هستند.

وبسایت‌ هایی که از آنها برای گرفتن بک لینک استفاده می‌شود، هیچگونه ارتباط موضوعی یا مفهومی با سایت شما ندارند. ضمن اینکه محتوای بک لینک نیز به زمینه و موضوع سایت شما هیچ ربطی ندارد.

در کل رقبایی که اقدام به سئو منفی برای سایت شما می‌شوند، سعی می کنند آن را طوری انجام دهند که انگار مدیر سایت مسئول ایجاد بک لینک‌ها و سئوی سیاه است.

سئو منفی با مزرعه لینک
سئو منفی با مزرعه لینک

اما مزرعه لینک چیست و چگونه به سایت ما آسیب میزند؟

مزرعه لینک یا لینک فارم، به گروهی از وب‌سایت‌های بی‌محتوا و بی کیفیت گفته می‌شود که فقط با هدف لینک‌دهی ساخته شده‌اند. تعداد لینک‌هایی که بین این سایت‌ها رد و بدل می‌شود بسیار زیاد است. اما چون این لینک‌ها اکثراً ارتباطی با محتوای سایت ندارند، این باعث کاهش ارزش دامنه سایت و نزول رتبه سایت در نتایج جستجوی گوگل می‌شود.

مشاهده بک لینک ها در گوگل کنسول
مشاهده بک لینک ها در گوگل کنسول

معمولا دامنه این سایت های pw. می باشد و شما می توانید با مراجعه به قسمت لینک در گوگل کنسول خود لیستی از سایت هایی که به شما لینک داده اند را مشاهده کنید. با بررسی این لینک ها می توانید متوجه آن شوید که آیا سایت های فارم به شما لینک داده اند یا خیر، در صورتی که در لیست خود این سایت ها را مشاهده کردید می توانید این بک لینک ها را برای بی اثر کردن به گوگل گزارش دهید که به اینکار دیسوو کردن بک لینک می گویند.

راه حل: تشخیص زود هنگام این اتفاقات می‌تواند تأثیر به سزایی روی جلوگیری از آسیب‌پذیری بگذارد. شما باید با استفاده از ابزارهایی مثل ahref و semrush که طیف وسیعی از ابزارهای ضروری وب‌مستر (مثل نمودارهای پیشرفت تعداد پیوندها و تعداد دامنه‌های ارجاع‌دهنده) را ارائه می‌کند، دائماً روی بک لینک‌های سایت خود نظارت داشته باشید. افزایش غیر معمول هر یک از نمودارها می‌تواند نشان دهنده سئو منفی باشد.

با بررسی نوک نمودار، آخرین لینک‌هایی که در بازه‌های زمانی مشخصی به سایت شما هدایت شده‌اند را مشاهده کنید و اگر علت مشخصی برای رشد لینک‌دهی وجود نداشت.

همچنین می توانید با ابزارهایی مثل moz یا SEO SpyGlass میزان Penalty Risk یا اسپم اسکور سایت ها را بررسی کنید.

ریسک پنالتی در برنامه SEO SpyGlass، به لینک‌ها امتیازی از ۰ تا ۱۰۰ را می‌دهد و به شما کمک می‌کند کیفیت لینک‌های دریافتی روی سایت خود را بسنجید. اگر لینکی امتیاز پایینی داشت، باید به آن مشکوک شد. بنابراین باید این لینک‌های بی‌کیفیت را در زودترین زمان از روی سایت خود حذف کنید.

در برنامه moz میزان اسپم اسکور یک سایت می تواند یکی از پارامترهای شما برای خنثی کردن بک لینک های شما باشد.

یکی دیگر از ابزارهای بررسی بک لینک‌های سایت، Ahrefs نام دارد که آن هم نمودار و اطلاعات مفیدی را در اختیار وب‌مسترها می‌گذارد.

استراتژی مقابله با لینکسازی مخرب

برای اینکه ضرر لینک سازی مخرب گریبان شما را نگیرد، چند راهکار هست که می‌توانید به کار بگیرید.

Disavow کردن لینک‌های اسپم و مخرب
Disavow کردن لینک‌های اسپم و مخرب

حذف یا Disavow کردن لینک‌های اسپم و مخرب

برای اینکه بتوانید از شر لینک‌های اسپم خلاص شوید، سعی کنید تا جای ممکن این لینک‌ها را حذف کنید. اگر قادر به این کار نبودید، می توانید در محیط ابزار SEO Spyglass یک فایل Disavow بسازید و آن را به گوگل وب‌مستر معرفی نمایید. یا اینکه می توانید از ابزار Disavow Tool استفاده کنید که گوگل و سرچ کنسول آن را معرفی کرده‌اند.

Disavow به معنای انکار کردن هر گونه وابستگی لینک‌های اسپم با سایت شماست. اینگونه شما می توانید سایت‌ها یا دامنه‌هایی که اعتبار کمی نزد گوگل دارند و به سایت شما لینک داده‌اند را معرفی کنید تا تاثیر مخرب لینک‌دهی این وبسایت‌ها، گریبان‌گیر سایت شما نشود. ضمن اینکه همزمان با گرفتن بک لینک‌های معتبر و ارزشمند می‌توانید به بهبود وضعیت سایت‌تان کمک کنید.

نکات کنکوری قبل از Disavow کردن لینک‌های اسپم و مخرب

  1. قبل از اینکه لینکی را Disavow کنید حتما مطمئن بشید که این لینک یا لینک ها برروی سایت شما تاثیر گذاشته و یا تاثیر خواهند گذاشت (برای اینکار ارتباط موضوعی ۲ سایت، زبان، قدرت سایت و… را بررسی بفرمایید) – پیشنهاد می شود قبل از اینکار حتما یک مشاوره سئو دریافت نمایید؛ زیرا حذف کردن برخی از لینک ها ممکن است باعث آسیب جدی به سایت شما شود.
  2. بعد از Disavow کردن لینک ها ممکن است از ۲ تا ۲۰ روز زمان ببرد تا تاثیر آن را مشاهده بفرمایید.
  3. طی تجربه شرکت کدسئو پس از Disavow هر کدام از لینک ها تاثیر مثبت و منفی آن لینک به کلی خنثی شده و اگر بعدا لینک صفحه یا سایت را در لیست Disavow گوگل پاک کنید دیگر قدرت بک لینک اون یو آر ال که قبلا Disavow شده بر نمیگردد. (طی ترجبه و آرمایش بیش از ۱۵ سایت)
  4. برای Disavow لینک ها حتما باید سایت خود را به صورت https://codoseo.net/ در گوگل کنسول ثبت کرده باشید تا گزینه Disavow گوگل به شما نمایش داده شود.

۲. ایجاد لینک هایی با کلمات غیرقانونی

در این روش، رقبا از لینک‌ها و انکر تکست‌هایی که دارای عبارات کلیدی غیرقانونی مثل شرط‌بندی، قمار، پوکر و عبارات نامشروع و ممنوعه برای تخریب وجهه سایت شما در نگاه گوگل استفاده می‌کنند. این روش حتی آسان‌تر از روش قبلی است و احتمال شناسایی آن زیاد است.

راهکار

در این روش کاری که انجام آن ضروری است، شناسایی لینک ها در کوتاه‌ترین زمان و اقدام برای حذف آنهاست. طبق مرحله قبلی شروع به حذف یا Disavow کردن نمایید.

۳. هک کردن وبسایت

حملات هکرها می‌تواند پیامدهای بسیار بدی را برای سایت داشته باشد. این افراد با نفوذ به سایت شما، اطلاعات مختلفی را سرقت می‌کنند و به بدنه سایت شما آسیب خواهند زد. سپس در ازای بازگرداندن اطلاعاتتان از شما اخاذی می‌کنند. علاوه بر این هکرها می‌توانند لینک‌های اسپم و مضر را به محتوای شما اضافه کنند یا صفحات سایت شما را به وب‌سایت خود ریدایرکت کنند.

معمولاً از این روش سئو منفی برای وب‌سایت‌های معتبر و بزرگ انجام می‌شود و به هکرها اجازه می‌دهد بتوانند از اعتبار وب‌سایت قربانیان برای اعتبار بخشیدن به سایت خود و پیج رنک گرفتن استفاده کنند. گاهی اوقات آن‌ها حتی فایل robots.txt سایت را هم ویرایش می‌کنند و باعث جلوگیری از ورود خزنده‌ها به سایت خواهند شد.

از جمله این تغییراتی که هکر ها می توانند در سایت شما ایجاد کنند: دستکاری لینک‌ های محتوایی و افزودن لینک‌های اسپم، ایجاد تعداد زیادی صفحات بی‌کیفیت یا نمایش محتوای بی‌ ربط به گوگل و کاربران، بستن دسترسی ربات‌های گوگل به صفحات مهم سایت از طریق No-Index، خارج کردن سایت از دسترس کاربران و ….

توجه : طی تجربه و مشاهدات شرکت کد سئو، دیده شده بعضی از سایت های ایرانی و روسی که افزونه های وردپرس را به صورت رایگان برای شما مهیا می کنند از فایل های ویروسی استفاده میکنند و پس از مدتی ممکن است باعث هک سایت شما شود. برای جلوگیری از این اتفاق حتما از سایت های مطمئن افزونه و قالب وردپرسی خود را تهیه نمایید.

راهکار مقابله با هک شدن وبسایت

مهمترین اقدامی که برای جلوگیری از هک شدن وبسایت باید انجام دهید، حفظ امنیت وبسایت است. هر سایت متشکل از سه لایه امنیتی است که هکرها از هر کدام از این سه لایه، اگر اقدامات درستی در جهت امنیت آنها صورت نگیرد، قابلیت نفوذ به سایت را دارند.

اولین لایه، امنیت ابتدایی جهت ورود به سایت شماست که توسط پسورد سایت ایمن می‌شود. این لایه، سطحی‌ترین لایه محسوب می‌شود و جالب است که متداول‌ ترین شیوه‌ ای که اکثر سایت‌ها از طریق آن موجب حمله هکرها قرار می‌گیرند، رمز عبور ضعیف و قابل پیشبینی است. پس تصور کنید که چقدر انتخاب یک پسورد قوی برای سایت شما اهمیت دارد. حتی ممکن است پسوردهای قوی نیز هک شوند که در این صورت پیشنهاد ما نصب افزونه Google Authenticator است که با آن می‌توانید رمز عبور دو مرحله‌ ای بسازید.

لایه امنیتی بعدی، ایمن‌ سازی وبسایت و رعایت نکات امنیتی از طریق کدنویسی است. اگر سایت شما بر روی سیستم مدیریت محتوای وردپرس بنا شده است و به مخاطبین قابلیت ارسال یا آپلود فایلی را دادید، این یک حفره امنیتی محسوب می شود و هکرها می‌توانند با ارسال کد های مخرب به سرور، به سایت شما دسترسی پیدا کنند. باید همواره از سایت خود بک آپ بگیرید و مدام صفحات و افزونه‌ های سایت خود را بروزرسانی کنید.

مانیتور کردن سایت: استفاده از آنالیزورهای قدرتمند سئو مثل WebSite Auditor یکی از بهترین راه‌ها برای بررسی مداوم سایت در برابر چنین حملاتی است. برای آنالیز سایت خود فقط کافیست این ابزار را اجرا کنید و یک پروژه برای سایت‌تان ایجاد کنید. برای اجرای مجدد یک پروژه، کافیست هر بار پس از ورود به ابزار، روی دکمه Rebuild Project کلیک کنید. به دقت موارد مختلف را بررسی کنید و اگر با تغییر غیرقابل قبولی را مشاهده کردید، فوراً نسبت به رفع آن اقدام کنید. این ابزار می‌تواند به دقت سئو سایت شما را تحلیل و بررسی کرده و مشکلات آن را به زبان ساده بازگو کند.

۴. تلاش برای تخریب هویت شرکت یا برند شما

حتی قبل از دوران بازاریابی دیجیتال، زمانی که کسب و کار یا شرکتی در سطح شهر شناخته شده و به‌نام بود، سایر شرکت ها و رقبا به یکسری دلایل سعی داشتند تا از طریق بدنام کردن و افشای حقایق دروغین، هویت آن شرکت یا برند را از بین ببرند. امروزه چنین چیزی در جو رقابتی موجود میان برندهای مختلف در دنیای دیجیتال همچنین وجود دارد.

زمانی که رقبای شما از راه‌های پیشین نتوانند شما را به هر طریقی زمین بزنند، تلاش می‌کنند تا برند شما را در نظر مخاطبان بی‌ارزش و نامعتبر جلوه دهند و این کار را به چند روش انجام می‌دهند:

  1. ساخت اکانت‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی و انجام هرگونه فعالیت برای تخریب اسم شما
  2. نشر تجربیات منفی دروغین در انجمن‌ها و وبلاگ‌ها
  3. نشر مقالات انتقادی یا مقایسه‌ای با سایر شرکت‌ها به منظور پایین آوردن اعتبار
  4. به اشتراک گذاشتن نظرات مخرب و منفی در صفحات سایت خودتان
  5. ایجاد پیشنهاد های دروغین در گوگل مثل “سایت فلان کلاهبردار”

راهکار

  • فعالیت پیوسته در سایت و شبکه‌های اجتماعی
  • ارتباط همیشگی با مخاطبین و پاسخ به سوالات و انتقادات آنها
  • گزارش اکانت‌ها و سایت‌های اسپم به اینستاگرام و گوگل در جهت حذف آنها
  • استفاده از ابزار Mention.net؛ هر کجا که از اسمی از شرکت شما برده شود، اطلاع‌رسانی انجام می‌شود.
  • بررسی مستمر اینترنت به جهت آگاه شدن از میزان رضایت کاربران از محصولات شما
سئو منفی با جعل محتوا
سئو منفی با جعل محتوا

۵. کپی کردن محتوای سایت شما

این یکی دیگر از تکنیک‌های سئو منفی است که شامل حذف محتوای سایت شما و کپی کردن آن روی دیگر سایت‌ها (به صورت چند باره یا حتی گاهی اوقات به عنوان بخشی از مزارع لینک) می‌شود. احتمالاً می‌دانید که آپدیت پاندا گوگل با هدف شناسایی و مبارزه با محتوای تکراری منتشر شده است. بنابراین وقتی گوگل یک محتوای تکراری را روی چندین سایت کشف می‌کند، فقط به یکی از آن‌ها رنک خواهد داد (معمولا به سایت که قدرت بیشتری در سئو دارد).

شما باید امیدوار باشید که گوگل به قدر کافی باهوش باشد تا منبع اصلی محتوا که سایت شما است را شناسایی کند؛ در غیر این صورت مطلب شما به عنوان یک محتوای تکراری شناسایی خواهد شد و این باعث کاهش رنک سایت شما می‌شود.

راه حل: ابزارهای زیادی برای جلوگیری از کپی کردن محتوا از سایت های دیگر و مبارزه با اسکرپرها وجود دارد که یکی از بهترین آن‌ها Copyscape است. تنها کاری که باید انجام دهید، این است که آدرس URL محتوای خود را در آن وارد کنید تا از نسخه‌های کپی شده آن در سطح اینترنت مطلع شوید. اگر محتوای تکراری پیدا کردید، از وب‌مستر آن سایت بخواهید که محتوا را حذف کند. اگر این کار را انجام نداد، می‌توانید به گوگل بابت نقض کپی رایت شکایت کنید. گوگل برای این کار ابزاری به نام copyright infringement report را در صفحه مخصوص ابزارهای وب‌مستر خودش ارائه کرده است.

حتما مشاهده کنید : ابزارهای تشخیص محتوای کپی

۶. dmca یا شکایت جعلی و دروغین بابت نقض کپی رایت

یکی دیگر از فعالیت هایی که می توانید باعث حذف یکباره صفحه ای از سایت شما شود گزارش dmca و نقض حقوق کپی رایتینگ می باشد. به این مظور سایت رقیب محتوای صفحه از سایت شما را کپی کرده و در سایت دیگری قرار میدهد. و پس از آن گزارش dmca گوگل را پر کرده و خود را مالک اصلی محتوا شما معرفی میکند.

در این مواقع گوگل اقدام به de-index و حذف آن صفحه سایت شما از نتایج گوگل میکند.

راه حل: پس از آنکه گزارش جعلی dmca توسط گوگل تایید شد و صفحه شما از نتایج گوگل پاک شد شما ۲ کار کلی می توانید انجام دهید.

  1. دفاع از مقاله خود و گزارش آن به گوگل که معمولا بسیار زمانگیر می باشد و نتیجه ای احتمالا برای شما ندارد.
  2. ری دایرکت کردن صفحه ای که گزارش dmca دریافت کرده است به یک url جدید (در این روش رتبه شما سریعا برمیگردد)

۷. حملات اسپمرها برای کاهش سرعت سایت

رقیب شما می‌تواند از ترفند خزیدن اجباری سایت و ایجاد بارهای سنگین روی سرور برای آسیب رساندن به اعتبار سئو سایت شما استفاده کند. این باعث کاهش سرعت سایت می‌شود و حتی ممکن است سایت را از کار بیاندازد. این اتفاق شاید برای بار اول به اعتبار شما آسیب نزند، اما اگر چند مرتبه تکرار شود، می‌تواند باعث نزول اعتبار سایت شما در موتورهای جستجو شود.

راه حل: اگر متوجه کند شدن سرعت سایت خود یا از کار افتادن آن شدید، فوراً با وب‌مستر یا شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید. آن‌ها می‌توانند به شما بگویند که علت این بار اضافه ترافیک ارگانیک است یا به سایت شما حمله شده است. آن‌ها سپس می‌توانند با استفاده از راهکارهایی مثل اجرای قوانین فایروال یا از طریق سرویس‌های محافظتی DDoS با تغییر مسیر ترافیک، جلوی این حملات مخرب را بگیرند.

سئو منفی گوگل
سئو منفی گوگل

۸. ایجاد پروفایل‌های فیک در شبکه‌های اجتماعی

بسیاری از رقبا و اسپمرها با نام برند شما صفحات جعلی را در شبکه‌های اجتماعی ایجاد می‌کنند و به گونه‌ای در آن فعالیت می‌کنند که همه تصور می‌کنند آن پروفایل واقعاً متعلق به خود شماست. هر فعالیتی که این افراد در پیج فیک ایجاد شده انجام دهند، می‌تواند نقش یک سئو منفی را برای مجموعه شما ایفا کند. ممکن است سیلی از نظرات و بررسی‌های تخریب کننده را به همراه داشته باشد یا آنکه کاربران را به سمت سایتی به جز سایت شما هدایت کند.

راه حل: همیشه باید حضور فعال و پررنگی در شبکه‌های اجتماعی پراستفاده داشته باشید. همواره باید مراقبت صفحات جعلی که با سو استفاده از برند شما ساخته می‌شوند باشید. باید با معرفی این صفحات به مخاطبانتان، از آن‌ها بخواهید که پروفایل‌های فیک را ریپورت کنند. استخدام یک ادمین برای صفحات شبکه اجتماعی برای انجام کلیه امور و حضور همیشگی در این فضا می‌تواند کار شما را راحت کند.

سئو منفی؛ یک شایعه یا یک واقعیت!

در حال حاضر بسیاری از وب‌سایت‌ها از حملات سئو منفی در امان هستند. گوگل به خوبی بک لینک‌های بی‌کیفیت را شناسایی می‌کند؛ بنابراین احتمال اینکه گوگل بتواند با تشخیص هدایت بک لینک‌های بی‌کیفیت از سوی رقیب به سایت شما، جلوی تنزل رتبه را بگیرد زیاد است. اما باید قبول کنیم که فعالیت های منفی سئو هنوز هم رخ میدهد و در بیشتر مواقع به طور ناگهانی رتبه شما کاهش پیدا می‌کند.

در گذشته سئو منفی ممکن بود به صورت هایجک کردن سایت با نمایش بنرهای تبلیغاتی به سایت شما صدمه بزند. اما امروزه اوضاع بسیار پیچیده‌تر از گذشته شده است. مدل‌های پیچیده‌ای از حملات سئو منفی وجود دارد که در آن بک لینک‌های بی‌کیفیت ولی مشروعی برای سایت شما ایجاد می‌شود. البته که سازماندهی این کمپین‌ها خیلی پر هزینه و دشوار است و کمتر کسی این کار را انجام می‌دهد. بنابراین احتمال دارد باعث و بانی سئو منفی، یکی از اعضای مجموعه خود شما باشد.

شاید یکی از کارمندان بخش محتوا اشتباهی را مرتکب شده باشد یا یک سئوکار بی‌تجربه را استخدام کرده باشید که بدون اطلاعات کافی از سئو منفی، تعداد زیادی بک لینک بی‌کیفیت را به سمت سایت شما هدایت کرده باشد.

از نظر فنی فرقی نمی‌کند که حمله از بیرون یا داخل مجموعه شما اتفاق افتاده باشد، حاصل هر دو آن‌ها می‌تواند به کاهش رتبه سایت منجر شود. بنابراین مهم است با راه‌های مختلفی که می‌تواند سئو منفی روی سایت شما تأثیرگذار باشد آشنا شوید و جلوی این اتفاق را بگیرید.

نظر گوگل در مورد سئو منفی چیست؟

بدیهی است که گوگل می‌خواهد همه بر اساس قوانین فعالیت کنند. جامعه وب‌مسترها و بازاریابان دیجیتال از اعتراف گوگل در سال ۲۰۱۲ به وجود سئو منفی شوکه شدند. از آن زمان مدیران گوگل همواره سعی کرده‌اند این رقابت ناپاک را با توسعه الگوریتم‌های خود کم‌رنگ‌تر کنند.

مت کاس، مدیر وب‌سایت گوگل وب‌مستر در این باره می‌گوید: «با توجه به تجربه شخصی من، افراد زیادی هستند که در مورد سئو منفی صحبت می‌کنند، اما تعداد بسیار کمی از آن‌ها این پدیده را تجربه کرده‌اند. و واقعاً هم تعداد بسیار کمی از این حملات موفقیت آمیز است.

کسب‌وکارهای کوچک نباید نگرانی بابت این موضوع داشته باشند، زیرا بر اساس گزارش‌ها آن دسته از معدود حملاتی که وجود داشته هم، کسب‌وکارهای بزرگ‌تر را هدف گرفته است».

چگونه سایت خودمان را در برابر حملات سئو منفی امن کنیم؟

تضمین گوگل برای محافظت از سایت کافی نیست. بنابراین توصیه می‌کنیم حتماً‌ از راه‌کارهایی که به بهبود امنیت سایت شما کمک می‌کنند استفاده کنید.

۱. نوتیفیکیشن ایمیلی Google Search Console را فعال کنید

با این کار می‌توانید فوراً از گزارش‌های گوگل مطلع شوید و فوراً برای نظارت روی بک لینک‌های سایت، حذف بک لینک‌های مشکوک یا ایمن‌سازی سایت خود در برابر بدافزارها/ هکرها اقدام کنید.

۲. بک لینک‌ها را به دقت نظارت کنید

شما به کمک پلتفرم‌هایی مثل SEMrush می‌توانید روی بک لینک‌های سایت خود نظارت داشته باشید و از طریق ایمیل از تغییرات آن‌ها مطلع شوید. ساخت بک لینک‌های بی‌کیفیت برای آسیب رساندن به اعتبار سایت، یکی از ابزارهای مورد علاقه متخصصان سئو منفی است.

۳. بک لینک‌های مهم را بیشتر از همه زیر ذره‌بین قرار دهید

با استفاده از ابزار SEMrush می‌توانید بک لینک‌هایی که اهمیت زیادی برای شما دارند را علامت‌گذاری کنید و از حذف شدن آن‌ها مطلع شوید. سپس می‌توانید با وب‌مسترهای سایت مرجع تماس گرفته و از آن‌ها بخواهید فوراً آن بک لینک‌ها را بازگردانند تا رنک خود در جستجو را از دست ندهید.

۴. از سایت خود در برابر هکرها و بدافزارها محافظت کنید

روش‌های ساده و کم هزینه‌ای برای مقاوم‌ کردن سایت در برابر حملات هکرها و بدافزارها وجود دارد. شما می‌توانید از یک رمز عبور قدرتمند برای ورود به صفحه مدیریت استفاده کنید، تأییدیه دو مرحله‌ای را برای ورود فعال کنید، وب‌سایت خود را بروز نگه دارید، افزونه‌های امنیتی را روی سایت خود نصب کنید و یک سیستم پشتیبانی‌گیری خودکار را راه‌اندازی کنید.

سخن پایانی

ما در این مقاله متوجه شدیم که سئو منفی چیست، آیا واقعاً اتفاق خواهد افتاد و یا افراد از چه روش‌هایی برای این کار و لطمه زدن به اعتبار سایت شما استفاده می‌کنند. واقعیت ماجرا از این قرار است که گوگل مدام در حال بهبود عملکرد الگوریتم‌های خودش برای محافظت از وب‌سایت‌ها در برابر حملات ناجوانمردانه‌ای مثل سئو منفی است.

اگر کسب‌وکار کم رقابتی دارید یا برند شما هنوز به قدری شناخته شده نیست که صدها هزار کاربر داشته باشید، نباید خیلی نگران این موضوع باشید. این قضیه زمانی جدی می‌شود که کسب‌وکار شما به خوبی رونق گرفته و رقبای زیادی را پیش روی خود دارید و آن‌ها می‌خواهند با حملات سئو منفی، رقابت ناپاکی را با شما شروع کنند.

بنابراین توصیه می‌کنیم اگر رنک خوبی در بین نتایج جستجوهای گوگل دارید یا برند شما اعتبار خوبی را کسب کرده، دائماً با استفاده از ابزارهای موجود، وضعیت سئو سایت خود را تحلیل و بررسی کنید و با روش‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، بیشتر در مورد برند و سایت خود در وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی پایش انجام دهید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط