آخرین مقالات

دیجیتال مارکتر کیست و چه وظایف و مهارتی دارد؟ میزان درآمد دیجیتال مارکتر در ایران و خارج

  1. Home
  2. /
  3. مقالات کُدُ سئو
  4. /
  5. دیجیتال مارکتر کیست و...

دیجیتال مارکتینگ یا همان بازاریابی دیجیتالی دیگر تنها به یک حوزه خاص تعلق ندارد، بلکه به بخشی جدایی ناپذیر از کلیه فعالیت های بازاریابی در حوزه های مختلف کسب و کار تبدیل شده است تا بتواند با افزایش میزان مخاطبان، میزان فروش و درآمد را بیشتر کند.

برند هایی که می خواهند در دنیای دیجیتال امروز موفق شوند، به بازاریابان دیجیتالی نیاز دارند تا با توجه به مهارت های خود این اطمینان را در کارفرمایان به وجود آورند که محصولات و خدمات آن ها به صورت آنلاین قابل مشاهده و در دسترس است. امروزه بازاریابان دیجیتال به دانش و مهارت هایی نیاز دارند که بتوانند با استفاده از آن، گامی فراتر از استراتژی های اولیه بازاریابی بردارند. اگر شما هم می خواهید درباره این حرفه بیشتر بدانید، پس بهتر است قبل از هر چیز ببینید که وظایف یک دیجیتال مارکتر چیست و به چه مهارت هایی نیاز دارد.

دیجیتال مارکتر کیست؟

به طور کلی، یک دیجیتال مارکتر وظیفه دارد تا از انواع کانال ها و مسیرهای دیجیتال برای ایجاد فرصت های بازاریابی و آگاهی از برند استفاده کند. این کانال های دیجیتال شامل موارد زیر می شوند:

  • وب سایت شرکت
  • شبکه های اجتماعی نظیر فیسبوک، یوتوب و اینستاگرام
  • موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ
  • بازاریابی ایمیلی
  • اپلیکیشن های موبایل مانند تیک تاک و واتساپ
  • تبلیغات آنلاین
  • وبلاگ

هم چنین، یک دیجیتال مارکتر باید با استفاده از تجزیه و تحلیل های قابل اندازه گیری اقدام به شناسایی نقاط ضعف کند و از اطلاعات به دست آمده به منظور بهبود عملکرد این کانال های دیجیتال استفاده کند. در واقع یک دیجیتال مارکتر می تواند مسئولیت تمام جوانب استراتژی دیجیتالی یک شرکت را بر عهده بگیرد یا فقط روی یکی از آن ها تمرکز کند.

نظرات مثبت و منفی پیرامون انتخاب شغل دیجیتال مارکتر وجود دارد. در کسب و کارهای کوچک تر بیشتر مدیر شرکت به کارهای بازاریابی دیجیتال می پردازد ولی در شرکت ها و موسسات بزرگ، مسئولیت بازیابی بر عهده کلیه پرسنل است یا بین چند دپارتمان تقسیم می شود.

مهارت های اصلی مورد نیاز برای یک دیجیتال مارکتر چیست؟   

مهارت های اصلی مورد نیاز برای یک دیجیتال مارکتر چیست
مهارت های اصلی مورد نیاز برای یک دیجیتال مارکتر چیست

همان طور که در نمودار بالا مشاهده می کنید، بیشترین مهارت های مورد نیاز در این حرفه، شامل مهارت استفاده از فناوری های جدید، خلاقیت و تفکر تحلیلی است.

یکی از زیبای های کار دیجیتال مارکتینگ این است که می توان در تمام زمینه های لازم در این شغل مهارت کسب کرد یا تنها در یک یا دو حوزه خاص توانمندی های لازم را به دست آورد. هر چند که دانش و تجربه حرف اول را در حرفه بازاریابی دیجیتال می زند ولی اخذ گواهینامه این رشته هم یک راه مطمئن برای نشان دادن میزان مهارت و افزایش اعتبار شما است. چنانچه گواهینامه بازاریابی دیجیتال را به عنوان یک فرد حرفه ای در تمام حوزه های کسب و کار دریافت کنید و یا اینکه میزان مهارت شما فقط در یک یا دو حوزه کاری باشد، نه تنها می توانید فرصت های شغلی بیشتری داشته باشید، بلکه این موضوع بر میزان دریافتی شما نیز اثر می گذارد.

بیایید نگاهی به مهارت های کلی و همین طور حوزه های تخصصی یک دیجیتال مارکتر بیندازیم.

مهارت های بازاریابی دیجیتال – تهیه ویدئو

معمولاً جلب توجه مخاطبان در دنیای آنلاین دشوار است. آمارها نشان می دهند که استفاده از فیلم های ویدیویی همان طور که باعث ارتقای رتبه سایت در موتور جستجوی گوگل می شود، میزان تعامل شما با مخاطبان را نیز افزایش می دهد. برای داشتن یک ویدیوی خوب، حتماً لازم نیست که به صورت کاملاً حرفه ای عمل کنید، بلکه تنها کافی است که اصول اولیه ساخت فیلم های ویدیویی را بدانید. اطلاع از چگونگی نگارش اسکریپت ویدیویی، استفاده از پلتفرم ها و برنامه های مختلف برای ساخت فیلم و اطلاع از دیگر نکات مهم که در ساخت ویدیو مؤثر است، می تواند به شما کمک کند تا در هنگام درخواست پست دیجیتال مارکتر، شانس بیشتری نسبت به رقبا داشته باشید. از آن جایی که بازاریابی ویدیویی هم اکنون بخش جدایی ناپذیر رسانه های اجتماعی شده است، بنابراین حتماً یاد بگیرید که چگونه می توانید از آن به طور مؤثر بر روی پلتفرم های مختلف استفاده کنید تا منجر به تعامل بیشتر با مخاطب شود. مطمئناً همیشه ممکن است که یکی از ویدیوهای شما وایرال شود، بنابراین حتماً از ویژگی های اصلی یک ویدیوی کارآمد در ساخت فیلم های خود استفاده کنید تا شانس شما بیشتر شود.

مهارت های بازاریابی دیجیتال – SEO و SEM

جستجوهای آنلاین، ترافیک مخاطبان را به سوی یک وب سایت، تبلیغات آنلاین یا لندینگ پیج سوق می دهد. برای کار در حوزه بازاریابی دیجیتال باید درباره بهینه سازی موتور جستجو (SEO) و بازاریابی موتور جستجو (SEM) اطلاعات کافی داشته باشید. البته لازم نیست که به تمام نکات فنی آن ها اشراف داشته باشید، بلکه کافی است اهمیت سئو را درک کنید و با مکانیزم آن آشنا باشید.

اطلاع از چگونگی کارکرد SEO و SEM و تأثیر آن بر کسب و کارهای آنلاین به شما این امکان را می دهد که بتوانید با دیگر اعضای تیم بازاریابی دیجیتال به راحتی همکاری کنید.

مهارت های بازاریابی دیجیتال – بازاریابی محتوا

محتوا همان چیزی است که برای جذب و تعامل بیشتر مشتریان استفاده می شود و می تواند فیلم، پست وبلاگ، مقاله، پادکست، مطالعات موردی و موارد مشابه دیگر باشد. به عبارت دیگر، به هر آنچه که مخاطبان بتوانند در وب سایت یا شبکه های اجتماعی شما به صورت آنلاین دسترسی پیدا کنند، محتوا گفته می شود. آشنایی با انواع مختلف محتوا و نحوه تولید آن، چگونگی تأثیر آن بر کاربران و هم چنین چگونگی استفاده از آن در پلتفرم های مختلف مواردی است که هر دیجیتال مارکتر باید از آن اطلاع داشته باشد. هم چنین افرادی که در این حرفه هستند، باید بدانند که استفاده از انواع مختلف محتوا، چگونه می تواند به کسب و کارها، در رسیدن به اهدافشان کمک کند. از سوی با توجه به نوع کاری که می خواهید در حوزه دیجیتال مارکتینگ انجام دهید، باید با استراتژی های تولید محتوا و تجزیه و تحلیل آن نیز آشنا باشید.

مهارت های بازاریابی دیجیتال – داده ها و تجزیه و تحلیل

مهارت تجزیه و تحلیل داده برای کار در حوزه بازاریابی دیجیتال بسیار مهم است. شما همیشه می توانید گزارش های مختلف را بررسی کنید، اما آنچه مهم تر است نحوه استفاده از اطلاعاتی است که به دست می آورید. نظارت بر کمپین ها و استفاده از یافته های مبتنی بر رفتار مصرف کننده به شما این امکان را می دهد تا راه حل های بهتری را برای افزایش نرخ تبدیل مخاطبان و ایجاد ترافیک سایت ارائه دهید. به طور کلی جمع آوری و استفاده از داده ها در حوزه بازاریابی دیجیتال ضروری است زیرا می توان از اطلاعات جمع آوری شده به عنوان منبعی ارزشمند برای جذب و حفظ مشتریان استفاده کرد.

مهارت های بازاریابی دیجیتال – تفکر طراحی

تجربه کاربر برای موفقیت در بازاریابی دیجیتال مهم است. هم چنین تفکر طراحی اهمیت ویژه ای دارد زیرا به کسب و کارها می گوید که چگونه با مشتری تعامل برقرار کنند و فراتر از آن، بیانگر استفاده راحت و هم چنین تأثیر زیاد فعالیت آن ها در فضای مجازی مانند سایت های تجارت الکترونیک و غیره است. یک دیجیتال مارکتر هم چنین باید این توانایی را داشته باشد که گامی فراتر از ایده های ارائه شده بردارد و برای رویارویی با چالش های بالقوه ای که ممکن است در مسیر او قرار گیرد، آمادگی داشته باشد. هم چنین باید دائماً در حال پیشنهاد راه حل های جدید برای دستیابی به موفقیت های بیشتر باشد و از ارائه ایده های غیرممکن اجتناب کند. در ادامه به برخی مهارت هایی که می تواند به شما به عنوان یک دیجیتال مارکتر کمک کند تا در کار خود موفق شوید، اشاره می کنیم:

دانش فنی

فناوری، نیروی محرکه دنیای دیجیتال است، بنابراین یک دیجیتال مارکتر باید از آخرین فناوری ها مطلع باشد و بداند چگونه می توان از آن استفاده کرد. متأسفانه بسیاری از کسب و کارها نتوانسته اند همگام با پیشرفت هایی که در دنیای دیجیتال صورت گرفته است، پیش بروند ولی یک دیجیتال مارکتر، باید سریعاً خود را با آخرین فناوری های روز دنیا سازگار کند و از تکنولوژی های جدیدی که هر روزه وارد بازار می شود، آگاه باشد تا بتواند تکنیک های بازاریابی دیجیتال را به روز نگه دارد. بنابراین اگر می خواهید به عنوان یک بازاریاب دیجیتال فعالیت کنید، باید از فناوری های جدید استقبال کنید و از تغییرات مداوم هراسی نداشته باشید.  هم چنین باید درخصوص برنامه نویسی وب و مدیریت محتوا (CMS) دانش کافی داشته باشید زیرا متخصصان این عرصه پیش بینی می کنند که آینده بازاریابی، ترکیبی از فناوری و استعداد است.

درک تعامل مشتری

در بازاریابی دیجیتال بیش از هر زمان دیگری به درک چگونگی تعامل با مشتری نیاز هست. به طور کلی اجرای کمپین های خلاقانه ای که باعث رشد کسب و کار می شود، به مهارت های اقناع زیادی نیاز خواهد داشت. علاوه بر این، یک دیجیتال مارکتر باید بداند که امروزه چه چیزی یک مخاطب را تبدیل به خریدار می کند. اینکه مخاطبان تنها شبکه های اجتماعی یک کسب و کار را دنبال کنند، کافی نیست بلکه تمام تیم بازاریابی، بخش های مختلف یک شرکت و روئسای آن نیز باید متقاعد شوند که بازاریابی دیجیتال در کانال درست خود در حال انجام است. درک همه جنبه های بازاریابی دیجیتال از سئو گرفته تا محتوا و از استفاده از جدیدترین فناوری ها گرفته تا آنچه مردم را وادار به تعامل بیشتر می کند، بهترین راه برای درگیر کردن مخاطبان است.

موقعیت های شغلی رایج در حوزه بازاریابی دیجیتال

برای انجام کار تخصصی در حوزه بازاریابی دیجیتال موقعیت های شغلی مختلفی وجود دارد، از جمله:

  1. مدیر سئو: یک بازیاب دیجیتال وقتی به عنوان مدیر سئو کار می کند، می تواند از مهارت های خود در زمینه بهینه سازی سایت برای هدایت تولید محتوا استفاده کند و به بهبود محتوای یک کسب و کار کمک کند. راهنمایی های یک مدیر سئو می تواند تولید کنندگان محتوا را در مسیر رسیدن به هدف نگه دارد.
  2. متخصص بازاریابی محتوا: یک متخصص بازاریابی محتوا باید بتواند با استفاده از استراتژی محتوا، محتوای مناسبی را تولید و منتشر کند تا به این وسیله از افزایش ترافیک سایت و ارتقای رتبه سایت در فهرست جستجوی گوگل اطینان حاصل کند. به این منظور می توان برنامه ریزی دقیقی درباره استفاده از انواع مختلف محتوا و کانال های انتشار آن ها انجام داد؛ هم چنین یک متخصص بازاریابی محتوا می تواند با همکاری مدیر سئو یا دپارتمان بازاریابی و استفاده از کلمات کلیدی تیم سئو، محتوایی مؤثرتر تولید و منتشر کند.
  3. مدیر رسانه های اجتماعی: یک مدیر رسانه های اجتماعی همان طور که از نامش پیداست، بر رسانه های اجتماعی متمرکز است و بر انتشار پست ها و حتی گاهی تولید آن ها نظارت می کند. شخصی که این سمت را دارد می تواند با متخصص بازاریابی محتوا، تیم سئو و دیگر دیجیتال مارکترهای مشغول در سازمان در چهار چوب استراتژی های بازاریابی مشارکت و همکاری کند.

هماهنگ کننده اتوماسیون بازاریابی

این شغل با تأثیرات و نتایج کمپین های بازاریابی سروکار دارد و بیشترین تمرکز آن بر فناوری است. یک هماهنگ کننده اتوماسیون بازاریابی تلاش می کند تا بهترین ابزارهای اتوماسیون را برای کشف رفتار مخاطبان مورد استفاده قرار دهد.

مدیر بازاریابی دیجیتال

مدیر بازاریابی دیجیتال بر توسعه استراتژی کلی محتوا و هم چنین کمپین های بازاریابی نظارت می کند و با افزایش آگاهی از برند، سعی می کند تا مشتریان جدیدی را بیابد. هم چنین با استفاده از فناوری های جدید استراتژی های بازاریابی دیجیتال را بهینه سازی کرده و کمپین های تبلیغاتی را برای ردیابی نتایج و اندازه گیری ROI پیگیری می کند.

کسب و کار بازاریابی دیجیتال خود را تقویت کنید

هیچ راهی بهتر یا سریع تر از دریافت گواهینامه بازاریابی دیجیتال برای ورود به کار در این حوزه وجود ندارد. با اخذ دیپلم حرفه ای DMI در بازاریابی دیجیتال، اصول این کار را خواهید آموخت. هم چنین به منظور توسعه و اجرای کمپین های موفق بازاریابی در هر حوزه ای، مطالبی در خصوص بازاریابی ایمیل، شبکه های اجتماعی، سئو، بازاریابی محتوا، تبلیغات ویدیویی به شما آموزش داده می شود.

میزان درآمد دیجیتال مارکتر در ایران و خارج از کشور

از آن جایی که درآمد دیجیتال مارکترها با توجه به فاکتورهای مختلفی از جمله میزان تجربه، گواهینامه آموزشی، حوزه کاری و … تعیین می شود، نمی توان آمار دقیقی در خصوص میزان درآمد این حرفه بیان کرد. با این حال این میزان در خارج از کشور برای افرادی که تازه وارد این حرفه شده اند، بین 30000 تا 50000 دلار در سال است.

و اما در ایران، میزان درآمد یک دیجیتال مارکتر، بنابر میزان سابقه کار، میزان مهارت ها، نوع کار تمام وقت یا پاره وقت و غیره بین 15000000 تا 35000000 تومان در ماه است.

امتیاز شما با موفقیت ثبت شد

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط