فناوری های جدید همیشه بازار کار جدیدی را هم به وجود آورده اند. هر چند که استفاده از دنیای مجازی و راه اندازی کسب و کارها از طریق طراحی سایت، شبکه های اجتماعی و دیگر پلتفرم های آنلاین، فناوری جدیدی محسوب نمی شود، ولی نمی توان این واقعیت را که امروزه استفاده از این روش کسب و کار رایج تر از گذشته شده است، کتمان کرد.
مدت هاست که هر برند و مؤسسه ای که می خواهد طیف گسترده ای از مخاطبان را فرای فاصله جغرافیایی به دست بیاورد، سری به فضای آنلاین می زند و با استفاده از یکی از ده ها امکانات موجود در آن کالا و خدمات خود را عرضه می کند. ولی بستر مجازی تنها بر یک اصل استوار است و آن هم محتواست و به همین دلیل است که این روزها در کشور ما اینستاگرام به پلتفرم پرطرفداری تبدیل شده و تولید محتوا در اینستاگرام یک تخصص به شمار می رود.
مدت هاست که بازار کار تولید محتوا از هر نوعی که باشد حسابی داغ شده است و افراد زیادی در این حیطه مشغول به کار و فعالیت هستند یا می خواهند وارد این بازار شوند چراکه علاوه بر کسب درآمد امکان دورکاری هم وجود دارد و همین ویژگی برای بسیاری از افراد یک مزیت تلقی می شود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مقاله گزارش کاملی در خصوص دستمزد تولید محتوا و نحوه محاسبه آن را برای شما ارائه دهیم، پس با ما همراه باشید.
درآمد تولید محتوا چقدر است؟
دستمزد تولید محتوا به گزینههای متعددی بستگی دارد که مهمترین آن، مهارتهای شما و میزان تسلطی است که در هر مهارت دارید. موارد دیگری که بر روی حقوق تولید محتوا تاثیر میگذارد: تخصصی و کاربردی بودن محتوا، زبان محتوا، حجم و تعداد کلمات محتوا، سابقه کاری، کار به صورت حضوری یا دورکار، تعداد محتوایی که روزانه، هفتگی یا ماهانه تحویل میدهید، نوع محتوا و …. حال میخواهیم بررسی کنیم که هر یک چقدر بر درآمد حرفهی تولید محتوا در ایران تاثیر میگذارند.

1. زبان محتوا
تسلط بر زبان انگلیسی در ایران، از هر لحاظ مزیت محسوب میشود. در حیطه تولید محتوا هم اگر شما بتوانید به زبان دیگری غیر از زبان فارسی محتوا بنویسید، طبیعتا درآمدتان بیشتر میشود. ضمن اینکه نرخ دستمزد تولید محتوای انگلیسی با فارسی متفاوت است. البته که باید مهارت رایتینگ خوبی داشته باشید تا بتوانید مخاطبان انگلیسی زبان را نیز جذب کنید.
2. کیفیت محتوا و تخصی بودن آن
چیزی که بسیار برای تمامی کارفرمایان اهمیت دارد، نگارش تخصصی محتوا و کیفیت آن است. کیفیت محتوا، میزان ارزشمندی محتوا را تعیین کرده و ارزش محتوا، دستمزد شما را مشخص میکند. هر چقدر زمان بگذارید و درباره موضوع محتوا بیشتر مطالعه کنید، محتوای تخصصیتری خواهید نوشت. حال آنکه در برخی زمینههای خاص، کارفرما در شرایط استخدامی ذکر میکند که شخص مورد نظر حتما در آن زمینه تحصیل کرده باشد.
3. حجم و تعداد کلمات محتوا
معمولا نرخ دستمزد تولید کنندگان محتوا به صورت کلمه ای محاسبه میشود. نرخ هر کلمه در کمترین حالت ممکن (در سال 1402) از 90 تومان شروع شده و بسته به سختی کلمات تا 300 تومان الی بیشتر نیز ادامه دارد. هر چقدر تعداد کلمات محتوایی که مینویسید بیشتر باشد، دستمزد شما نیز بابت هر مقاله بیشتر میشود. ضمن اینکه نرخ کلمات بسته به حوزهای که راجب آن مینویسید و زبان محتوا، میتواند متغیر باشد.
4. سابقه کاری و حضوری یا فریلنسر بودن
سابقه کاری برای برخی کارفرمایان گزینهای مهم محسوب میشود. ولی در عین حال برای برخی دیگر، داشتن علاقه، انگیزه و مهارت مهمتر از داشتن سابقه کاری بلند مدت است. به همین جهت، این گزینه در بین کارفرمایان مختلف فرق میکند اما نمیشود گفت که بر دستمزد بیتاثیر نیست. ضمن اینکه شیوه کاری شما نیز بر دستمزدتان تاثیر مهمی دارد. نیروهایی که به صورت تمام وقت و حضوری مشغول به کار میشوند، معمولا دستمزدی بین 6 تا 12 میلیون دارند، اما نیروهای فریلنسر دستمزدشان متفاوت است و بستگی به حجم کاری که تحویل میدهند دارد. دستمزد فریلنسرها از 1 تا 12 میلیون میتواند متغیر باشد که به مهارت، ساعت کاری و کیفیت محتوای شخص بستگی دارد.


5. تعداد محتوایی که به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه تحویل میدهید
در رابطه با تعداد محتوا، بستگی دارد که شما چقدر وقت آزاد دارید و چقدر در تایپ و نوشتن محتوا سریع هستید. برخی از محتوانویسان به صورت روزانه میتوانند تعداد زیادی مقاله بنویسند، اما برخی دیگر به دلیل مشغلههایی که دارند تعداد کمتری محتوا میتوانند بنویسند. البته یادتان باشد که کیفیت نباید فدای سرعت شود.


6. نوع محتوا
نرخ دستمزد تولید محتوا برای محتواهای صوتی، تصویری و متنی متفاوت است. البته بسته به نوع تولید محتوا، مهارتهایی که شخص تولید کننده بایستی داشته باشد نیز کمی متفاوت است. مثلا تولید کنندگان محتوای تصویری باید به مهارتهایی از جمله تدوین و ادیت ویدیو مسلط باشند، فن بیان خوبی داشته باشند و لوازمی همچون دوربین و میکروفون داشته باشند. یا مثلا شخصی که میخواهد محتوای صوتی تولید کند باید تا حدودی به مهارت گویندگی تسلط داشته باشد. بسته به نوع تولید محتوا، حقوق محتوا نویسی از 5 تا 20 میلیون تومان در ماه متغیر است.
حقوق محتوا نویسی در خارج از کشور چقدر است؟
نرخهای تولید محتوا در خارج از کشور بسته به شرکت و حجم محتوا متفاوت است. برای مثال محتوا نویسی که با آژانسهای تولید محتوا کار میکنند، درآمد کمتری دارند. ضمن اینکه بستگی دارد شما به صورت فریلنسر در سایتهایی همچون Upwork و Fiverr پروژه بگیرید یا با شرکت یا مجموعهای به صورت دورکار در یک حوزه مشخص همکاری کنید.
حقوق تولید کننده محتوا فریلنسر برای (مورد اول) به صورت کلمه ای بسیار رایج است و از 0.01 دلار تا 2 دلار متغیر میباشد. منتهی یکی دیگر از شیوههای رایج قیمتگذاری، تعیین قیمت به صورت پروژهای است. نویسندگان محتوا بدین طریق به ازای هر محتوای طولانی، 50 تا 1500 دلار درآمد کسب میکنند. حتی برای محتواهای طولانیتر نظیر کتاب یا پروپوزال، هزینهای که دریافت میکنند معمولا 2000 دلار است.
چگونه میتوان دستمزد بیشتری کسب کرد؟
اگر به دنبال کسب درآمد بیشتر در زمینه تولید محتوا هستید، اولین مهارتی که میبایست بر روی آن کار کنید تسلط به زبان انگلیسی است. در صورتی که به زبان انگلیسی مسلط باشید، هم می توانید محتوای انگلیسی تولید کنید و هم از محتواهای انگلیسی موجود در سطح اینترنت به جهت نوشتن یک محتوای کامل و یونیک فارسی استفاده کنید. اگر به آگهیهای استخدامی کارشناس تولید محتوا انگلیسی نگاهی بیاندازید، در برخی از آنها با داشتن مدرک آیلتس یا توانایی نوشتن محتوا در سطح Native اشاره شده است. ضمن اینکه دستمزد ذکر شده در این آگهیها بیشتر است.
پس اگر بتوانید سطح زبان خود را تا حد زیادی ارتقاء دهید و مدرک آیلتس نیز بگیرید، میتوانید به درآمد فوق العادهای در زمینه تولید محتوا برسید. از دیگر مواردی که میتواند درآمد شما را افزایش دهد، سرعت شما در تولید محتوا است. هر چقدر روزانه تعداد بیشتری محتوا تحویل دهید، دستمزدی که در انتهای ماه میگیرید، بیشتر خواهد شد. همواره بخاطر داشته باشید که دستمزد تولید محتوا نرخ ثابتی ندارد و شما میتوانید هر ماه بیشتر از ماه قبل درآمد کسب کنید.
محتوا نویسان فریلنسر از چه طریق میتوانند پروژه بگیرند؟
تعداد پلتفرمهایی که موجب ارتباط محتوا نویسان فریلنسر و کارفرمایان میشوند، روز به روز در حال افزایش است. شما می توانید به سایتهای فریلنسرینگ مراجعه کنید، رزومه و نمونه کارهای خود را در بخش پروفایل آنها درج کرده و بر روی پروژهها پیشنهاد ثبت کنید تا کارفرمایان به شما مراجعه کنند. تعدادی از سایتهای فریلنسرینگ ایرانی:
- کُدُ سئو
- کارلنسر
- پونیشا
- انجام میدم
- ورکفا
- پارسکدرز (parscoders)
- من کارتو
- تایپایران
- پارس فریلنسر
- دورکار
- کاریتو
و برای افرادی که مایل هستند در بستر وبسایتهای فرلینسرینگ خارجی پروژه بگیرند، می توانند به وبسایتهای زیر مراجعه کنند:
- www.freelancer.com
- www.upwork.com
- www.toptal.com
- aquent.com
- 99designs.com
- www.fiverr.com
چگونه بدون داشتن پروژه، نمونه کار ایجاد کنیم؟
همگی ما مسلما به برخی زمینهها و گرایشات خاص علاقه داریم و دوست داریم در آن زمینهها مطالعه کنیم و چه بسا دربارهشان بنویسیم. همین می تواند اولین پله برای شروع نویسندگی محتوا باشد. کافیست درباره گرایش مورد علاقه خود جستجو انجام دهید، محتوای سایتها را بخوانید و یک عنوان و موضوع خوب برای محتوای خود پیدا کنید؛ همین میشود اولین نمونه کار شما.
بعلاوه می توانید یک سایت راه اندازی کنید و محتواهای خود را در آنجا به اشتراک بگذارید و این خود یک نمونه کار حرفهای برای شما محسوب میشود. حتی می توانید برای شروع داخل سایتهای وبلاگ رایگان (پیشنهاد ما ویرگول است) محتوای خود را به اشتراک بگذارید و قدم اول خود را با وبلاگنویسی بردارید. با وجود گستردگی بستر اینترنت، راه برای شروع زیاد است. مهم شما هستید که باید اراده کنید و از یک جا و به یک طریق تولید محتوا را شروع کنید.
سخن پایانی
امروزه تقریباً بدون تولید محتوای باکیفیت و بهینه در دنیای مجازی، هیچ کسب و کاری نمی تواند به موفقیت دست یابد و به همین دلیل همه برندها و کسب و کارها اقبال خاصی نسبت به مقوله تولید محتوا پیدا کرده اند. حرفه تولید محتوا نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان یک شغل پرطرفدار محسوب می شود و برای کسانی که در این حرفه به اندازه کافی تجربه و مهارت دارند، بسیار پرسود است. خصوصاً اینکه در اغلب موارد شرکت ها اقدام به استخدام نویسندگان دور کار برای این منظور می کند. دستمزد تولید محتوا معمولاً متغیر است و به عوامل مختلفی از جمله میزان تجربه و مهارت نویسنده، حجم سفارش تولید محتوا، تخصصی یا عمومی بودن محتوا، نوع محتوا و کارهای جانبی که باید در هنگام تولید محتوا انجام شود بستگی دارد.
همچنین یک نویسنده می تواند از طریق شرکت های ارائه دهنده خدمات تولید محتوا سفارش کار را دریافت کند و یا اینکه برای تولید محتوا مستقیماً با کارفرما وارد قرارداد شود.
در صورت اول دستمزد تولید محتوا کمتر خواهد بود ولی استمرار و حجم سفارشات زیاد است و در صورت دوم امکان دارد حجم سفارشات کم باشد ولی دستمزد تولید محتوا بیشتر محاسبه شود.
نرخ دستمزد تولید محتوا چگونه محاسبه می شود؟
بسته به نوع محتوا و کیفیت محتوا این میزان متغیر می باشد. هزینه تولید محتوا متنی براساس هر کلمه از 90 هزار تومان تا 300 هزار تومان است.
هزینه هر کلمه تولید محتوا در سال 1402 چقدر می باشد؟
بسته به موضوع محتوا و میزان تخصص بودم و مهارت نویسنده شروع قیمت از 90 هزار تومان تا 300 هزار تومان است.
واقعا یکسری از شرکت ها خیلی حقوق کمی رو در نظر می گیرن و برای نویسنده ها واقعا نمی صرفه
از ایده ای که دادید برای نمونه کار خیلی خوشم اومد و به نظرم میصرفه که سایت زد و مطرح شد در کل از این مقاله درآمد تولید محتوا چقدر است لذت بردم خیلی مفید بود.
سلام ولی واقعا توو ایران باید فریلنس بود چون اکثر شرکتا با هزینه خیلی کمی نویسنده استخدام می کنن و حقم دارن از اون طرفم خرج شرکت بالاس.
برای آقایون که اکثرا خرج خونه رو میدن نمیصرفه شاید برای افرادی که به عنوان شغل دوم استفاده میکنند خوب باشه
سلام عارف عزیز
آقا و خانم نداره هرکی بتونه توی این زمینه به صورت حرفه ای کار بکنه می تونه درامد خوبی داشته باشه توش
من در مدتی که دانشجو بودم با یکی از شرکت های تولید محتوا کار میکردم
با اینکه من رشته تولید محتوا اصلا نخوندم ولی خیلی با دقت منو راهنمایی کردن و گاهی وقت ها که خرابکاری میکردم با حوصله بهم میگفتن که باید چیکار کنم
سلام خانم عبادی
خوشحالیم که تجربه خوبتون رو با ما به اشتراک گذاشتید
سلام من در یک شرکتی مسئول سئو و مدیر تولید محتوا هستم می خواستم بدونم باید چقدر حقوق دریافت کنم؟ لطفا اگه میشه راهنمایی بفرمایید
سلام آقای رفیعی بسته به میزان تخصص شما، فعالیت هایی که انجام میدهید و شرکتی که در آن مشغول به کار هستید متفاوت می باشد منتها شروع قیمت این مواردی که فرمودید در سال 1401 از 9 میلیون تومان می باشد
من چهار ساله به صورت فریلنسری کار می کنم ، از اینکه یک درآمد ناچیز دارم بد نیست ولی به اندازه وقتی که می ذارم درآمدش ناچیزه ، هر دفعه یک ایراد که دستمزد و بالا نبرن الان با دستمزد کلمه ای ۳۰ تومن دارم کار می کنم
سلام و عرض ادب
هزینه ها بسته به میزان کیفیت محتوا متغییر هستش، منتها اینکه می فرمایید 4 سال کار میکنم یعنی احتمالا کیفیت شما خوب هستش. در نهایت به شما پیشنهاد میکنیم با شرکت های تولید محتوا خوب کار کنید. همچنین اگر مایل هستید می تونید رزمتون رو برای ما ارسال بفرمایید. خوش حال خواهیم شد تا بتوانیم از تجربیات شما استفاده کنیم.
سلام وقت شما بخیر من بیش از 50 تا سایت رو تا امروز تولید محتواش رو انجام دادم می خواستم بدونم آیا شما استخدام تولید محتوا به صورت دورکاری هم دارید؟
شماره ایمیل خودمو قرار دادم لطفا بهم ایمیل بزنید ممنون
من برای یه سایت فروشگاهی تولید محتوا کردم آخرش بهم گفتن محتواهات کپی هستش و پولشو بهت نمیدیم
درصورتی که اصلا من کپی نکرده بودم و منابعی که خودشون گرفته بودم رو استفاده کردم
الان چطوری می تونم پولمو ازشون بگیرم؟
سلام خانم علیپور
لطفا به شخصی که ادعا کرده محتوا شما کپی هستید بفرمایید تا ثابت بکنن
برای بررسی یونیک بودن متن هم می تونید از سایت های کپی بودن متن استفاده بفرمایید.
سلام یک سالی هستش که محتوا نویس خود شما در کد سئو هستم
علاوه براینکه خیلی خوش قول هستید برای دوستانی که به فکر کار تولید محتوا در منزل هستند این شغل عالی هستش
سلام خانم نوبختی
ما هم خوشحالیم از اینکه با دوستانی مثل شما آشنا و همکاری داریم
درود
ممنون از مقاله خوبتون
امکانش هست در همین زمینه با شما همکاری کنم؟
سلام درود برشما – بله حتما، لطفا رزومتون رو برای ما از طریق واتس آپ یا تلگرام شرکت ارسال بفرمایید
سلام.من طراح گرافیک هستم و میخواستم با شما همکاری داشته باشم.ممکنه راهنماییم کنید؟
سلام و عرض ادب، لطفا در ساعات و روزهای اداری با شرکت تماس داشته باشید. باعث افتخار ماست تا بتوانیم از تجربیات شما استفاده کنیم.
با سلام آموزش کدنویسی هم دارید؟
درضمن میتونم در نصب و راه اندازی سایت وردپرسی و همچنین بارگذاری مطالب در سایت وردپرسی باشما همکاری کنم
خیر متاسفانه سممنون از شما
نظر دهید