«سئو یا SEO» به معنای بهینهسازی موتور جستجو، علم آشنایی با نحوه عملکرد موتورهای جستجو و چگونگی رفتار آنها برای نمایش نتایج جستجوی کاربران است که میتواند به افزایش ترافیک از جستجوگرهایی مثل گوگل و یاهو بیانجامد و در نتیجه بازدیدهای سایت را افزایش دهد.
سئو در اصل سایت را بهینهتر میکند تا با جستجوی کلمات مرتبط کاربران در موتورهای جستجویی مثل گوگل، در نتایج اولیه به نمایش درآیند. این یکی از بزرگترین اهداف هر مدیر سایتی است که بتواند کاربران بیشتری را به طرف سایت خودش هدایت کند و در نتیجه کسب درآمد خود را چه با فروش محصول و چه تبلیغات بیشتر کند.
شغل سئو چیست؟
با توجه به فراگیر شدن دیجیتال مارکتینگ و گرایش اکثر کسبوکارها برای ورود به دنیای دیجیتال، رقابت بین برندها برای کسب جایگاه بهتر و بالاتر در نتایج جستجوها شدت گرفته است. این کار وظیفه یک سئو کار است که میتواند با استفاده از دانش خودش، سایت را از نظر سئو بهینه کرده تا ترافیک ارگانیک را به طرف آن هدایت کند. در حال حاضر بیش از ۱ میلیارد سایت در سطح وب وجود داد و رقابت کردن با تمام آنها دشوار است. ولی یک سئو کار میتواند این را برای شما امکانپذیر کند.
وظیفه متخصص سئو چیست؟
متخصص سئو باید خودش را با متدهای روز آپدیت نگه دارد؛ زیرا دائماً الگوریتمهای گوگل و دیگر موتورهای جستجو در حال تغییر هستند. این فرد باید با شناسایی و استخراج کلمات کلیدی سایت، یک استراتژی اصولی برای محتوای سایت بچیند. یک سئوکار به پلتفرمهای مختص بهینهسازی سایت از جمله سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس مسلط است و باید بتواند درک خوبی از رفتارهای کاربران سایت (چه فروشگاه و چه وبلاگ) داشته باشد.
کارشناس این حوزه تسلط کاملی به سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال سایت دارد و از دانش خود برای ورود حداکثر ترافیک به سایت استفاده میکند.
اگر شما هم علاقهمند به شغل سئو شدهاید، احتمالاً سوالات زیادی در مورد این شغل در ذهنتان شکل گرفته است. سوالاتی مثل «درامد شغل سئو چقدر است؟»، «بازار کار سئو چگونه است؟»، «آیا میتوان روی امنیت شغلی سئو حساب کرد؟» و غیره که به تمام این سوالها پاسخ میدهیم.
درامد شغل سئو چقدر است؟
مسلماً مثل هر شغل دیگری وقتی شما به شغل سئو کار فکر میکنید، درآمد آن هم برایتان اهمیت دارد. برخی از موقعیتهای شغلی این اجازه را به شما میدهند که در یک شرکت به عنوان یک کارآموز سئو با حقوقی محدود فعالیتتان را شروع کنید و هر زمانی به مهارتهای کافی دست پیدا کردید، بتوانید ارتقا شغلی پیدا کنید و به استخدام آن شرکت درآیید.
اما ممکن است برخی به پختگی کافی برای استخدام در یک شرکت به عنوان کارشناس سئو رسیده باشند و بخواهند مستقیماً فعالیت خودشان را به عنوان عضوی از یک تیم سئو در یک شرکت آغاز کنند. عدهای دیگر هم به صورت فریلنسر در خانه فعالیت میکنند که این هم یکی از روشهای کار در حوزه سئو است. بنابراین بازار کار سئو کاملاً گسترده و غنی بوده و میتوانید متناسب با توانمندیهای خود فعالیتتان را در آن آغاز کنید.
درآمد کارآموز سئو
بسیاری از شرکتها و سازمانها کارآموز سئو میپذیرند و پس از طی شدن دورهای که میتواند بین ۲ تا چند ماه باشد، در صورت رضایت از کار فرد، او را به استخدام خود درمیاورند. اگر به عنوان یک کارآموز در یک شرکت عضو شوید، علاوه بر پرداخت مبلغی هرچند اندک (بسته به میزان توان مالی شرکت معمولا از 2 الی 4 میلیون تومان) که با توافق طرفین تعیین میشود، در طول چند ماه میتوانید در قالب یک تیم به صورت حضوری انواع مهارتهای سئو را بیاموزید و در نهایت هم به استخدام آن شرکت درآیید.
پیشنهاد می دهیم برای انجام کارآموزی سئو ابتدا از شرکت هایی که خود خدمات سئو سایت انجام می دهند شروع کنید تا در کنار یک تیم قدرتمند که جنبه های مختلف سئو را به خوبی درک و کار کرده اند بتوانید پرورش بیابید.
البته قرار گرفتن در کنار یک تیم و شرکت سئو کافی نیست و خود شما هم باید شروع به مطالعه، تحقیق و پوژهش در سئو بپردازید.
درآمد سئوکار استخدامی در شرکتها
شرکتها و سازمانهای مختلفی برای سپردن مسئولیت سئو سایت خود به یک متخصص سئو نیازمند هستند. شخصی که بتواند جدیدترین متدها در SEO و SEM را بلد باشد، توانایی برنامهریزی و استراتژی تولید محتوا را داشته باشد و بتواند با شناخت و آنالیز کلمات کلیدی، ترافیک خوبی را به طرف سایت وارد کند. از نیازمندیهای این شغل میتوان به تسلط کامل به سئو آن پیج، آف پیج، تکنیکال، بک لینکسازی و ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس، گوگل سرچ کنسول و GTmetrix اشاره کرد.
درآمد یک سئوکار که به عنوان یک کارشناس به یک مجموعه ملحق میشود از ۶ میلیون تومان در ماه آغاز خواهد شد. هرچه قدر توانایی شما برای بهبود ترافیک ارگانیک سایت و افزایش حضور سایت در نتایج برتر جستجوها بیشتر باشد، به طبع حقوق بیشتری را هم دریافت خواهید کرد. در بسیاری از موارد دیده شده است حقوق برخی از متخصصین سئو در شرکت های خوب به بیش از 50 میلیون گزارش شده است.
معمولاً افرادی که قرار است به عنوان کارشناس سئو در یک شرکت فعالیت کنند، به دو صورت دورکاری یا حضوری میتوانند فعالیت کنند که بسته به سیاستهای شرکت این میتواند تغییر کند.
مواردی که به میزان حقوق یک متخصص سئو تاثیر گذار است:
- سال های فعالیت
- میزان تسلط بر سئو داخلی و خارجی، سئو تکنیکال
- کلمات کلیدی که قبلا آنها را سئو کرده است
- تعداد پروژه ها
- اسامی شرکت هایی که قبلا با آنها فعالیت نموده است (برند و سرشناس بوده مجموعه)
- زبان سایت (وب سایت و کلمه کلیدی ها انگلیسی باشد یا فارسی)
- kpi هایی که برای پروژه مشخص شده است
- پرسونال برندینگ متخصص سئو
- مدت زمان
درآمد سئوکار فریلنسر
شخصی که قرار است به صورت فریلنسر در شغل سئو فعالیت کند اول از هر چیزی به یک رزومه قوی احتیاج دارد. سپس باید در یک سرویس فریلنسینگ ثبت نام کند (مثل سایت پونیشا، ژاکت یا انجام میدم) و در پروژهها شرکت کند. اگر کارفرما از رزومه و مبلغ پیشنهادی او برای انجام پروژه خود رضایت داشته باشد، به عنوان مسئول آن پروژه انتخاب خواهد شد. درآمد یک سئوکار فریلنسر میتواند متناسب با میزان فعالیت او در طول ماه متفاوت باشد. اما یک فریلنسر میتواند چندین پروژه را به صورت همزمان در دست گرفته و روی آنها کار کند که این باعث افزایش وجه دریافتی خواهد شد.
به طور مثال در برخی پروژهها برای ساخت ۲۰ تا ۳۰ بک لینک طی یک ماه در دایرکتوریها، فرومها و کامنتهای دیگر سایتها مبلغی بین ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان پرداخت میشود.
معمولا متخصصین سئو که به صورت فریلنسر فعالیت می کنند برای هر پروژه سئو تقریبا هزینه معادل 5 الی 6 میلیون تومان به بالا برای هر پروژه سئو دریافت میکنند. با فرض اینکه یک متخصص سئو فریلنسر بطور تقریبی 3 الی 4 پروژه همزمان را مدیریت می کند، می توان گفت دریافتی معادل 20 میلیون تومان در ماه دارد. (البته این هزینه به صورت درآمد خالص نمی باشد و بخشی از این هزینه ها صرف سفارش تولید محتوا و خرید رپورتاژ و… می شود، با این حساب تقریبا می توان هزینه 14 الی 15 میلیون تومانی را به عنوان هزینه خالص و درآمد یک سئو کار فریلنسر معمولی درنظر گرفت)
درآمد یک سئوکار در خارج از کشور
جستجوهایی که در سایتهای کاریابی بینالمللی انجام دادیم، نشان میدهد که یک متخصص سئو میتواند در طول سال به طور متوسط درآمد ۵۲ هزار دلاری داشته باشد که به واحد پولی تومان چیزی در حدود ماهیانه ۱۳۰ میلیون تومان میشود. همچنین این فرد میتواند با ارتقا شغلی به یک مدیر سئو، درآمد خودش را به ۸۷ هزار دلار در سال یا ماهیانه حدود ۲۱۷ میلیون تومان برساند.
بازار کار سئو در ایران
فضای دیجیتال مارکتینگ در ایران همچنان جوان و نوپا است. بنابراین فرصتهای شغلی بسیار زیادی در این فضا وجود دارد که بازار کار سئو را هم شامل میشود. رقابت در فضای کسبوکار آنلاین داغ است و همین تقاضای زیادی را از سوی شرکتها برای استخدام سئوکاران ایجاد کرده است. بنابراین اگر رزومه قوی در این شغل نداشته باشید، شانس اینکه بتوانید در یکی از موقعیتهای شغلی موجود موفق شوید، بسیار کم است.
پس تکلیف آن کسانی که به تازگی وارد این فضای کار شدهاند چه میشود؟ کارآموزی، میتواند بهترین مسیری باشد که این افراد را آماده ورود به بازار کار سئو کرده و رزومهای را برای آنها ایجاد میکند.
امنیت شغلی کارشناسان و مدیران سئو
اما سوال مشترک بسیاری از علاقهمندان به شغل سئو کار، این است که آیا میتوان روی امنیت شغلی آن حساب کرد یا مثل بسیاری از فعالیتها، یک موج گذرا است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که موتورهای جستجوگر تا سالهای سال بهترین مسیر برای رفع نیازهای هر مخاطبی هستند. بنابراین امنیت شغلی سئو موضوعی نیست که بخواهد باعث نگرانی شما شود.
امروزه با توجه به گرایش هر چه بیشتر کسبوکارها به فضای دیجیتال مارکتینگ (به خصوص پس از شیوع کروناویروس) بازار کار سئو داغتر از هر زمان دیگری شده و درآمد سئوکارها نیز بهتر از گذشته شده است.
سئو آینده شغلی درخشانی دارد و فضای رشد زیادی را در پیش روی شما میگذارد که میتوانید با همکاری دیگر اعضای سازمان و استفاده از دورههای مختلف آموزشی، خود را به کارشناس زبدهای تبدیل کنید که هر شرکتی آرزوی داشتن او را دارد.
شاخههای مختلف شغل سئو کار
فرقی نمیکند سایت متعلق به چه کسبوکاری است. چه آن یک وبلاگ خبری یا یک فروشگاه اینترنتی باشد، ترافیک ورودی مهمترین نیاز سایت است. شغل سئو شاخههای مختلفی دارد که شما میتوانید به آن حوزه ورود کنید.
۱. تولیدکننده محتوای سئو شده
در بازاریابی دیجیتال «محتوا پادشاه است». بنابراین یک تولیدکننده محتوا باید تسلط کاملی روی اصول سئو داشته باشد و سئو محتوا را سرلوحه کارش قرار دهد. این فرد باید متن را به گونهای جلو ببرد که در راستای استراتژی محتوای تعیین شده برای سایت است و از کلمات کلیدی مهم برای سایت در محتوای خود استفاده کند.
۲. استراتژیست بازاریابی موتورهای جستجو
متخصصان استراتژی بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM، استراتژیهای مختلفی را با استفاده از روشهای پولی مثل بهینهسازی تبلیغات و تعیین بودجه برای انجام تبلیغات مختلف گوگل ادز تعیین میکنند. بازاریابی جستجوی پولی و پرداخت به ازای کلیک، از حیطههای فعالیت این فرد است.
۳. تحلیلگر سئو
یک تحلیلگر سئو (SEO Analyst) مسئول مستقیم حفظ سلامت سایت است. او باید به بهینهسازی سایت از نظر داخلی و خارجی کمک کند، در مورد کلمات کلیدی سایت تحقیق کرده و ارتباطات سایت را زیر نظر بگیرد. تجزیه و تحلیل دادههای سایت و ترسیم چشمانداز موفقیت آن، از دیگر وظایفی تحلیلگر سئو است.
۴. مدیر سئو
مدیر سئو، مهمترین مسئولیت را در حوزه سئو برعهده دارد و به تبع آن بیشترین درآمد را هم خواهد داشت. یک مدیر وظیفه دارد روی فرآیند دیگر اعضای تیم سئو نظارت کند، در صورت لزوم به آنها آموزشهای لازم را بدهد، استراتژیهای محتوا را بررسی کند و تصمیم آخر را در موضوعات مهم بگیرد. همچنین مدیر سئو باید با دیگر بخشهای یک سازمان مثل تیم تولید محتوا و تیم تبلیغات نیز ارتباط برقرار کند.
۵. لینک ساز
بک لینکسازی یکی از مهمترین مراحل سئو سایت است. یک متخصص لینک ساز با تمرکز روی بک لینکسازی سایت، باعث افزایش ترافیک و هدایت آنها به یک صفحه خاص از سایت میشود. وظیفه او ایجاد ارتباط با شبکهای از سایتها و وبلاگهای معتبر و حرفهای است که لینک سازی در کنار آنها میتواند باعث افزایش رتبه سایت در گوگل شود.
چگونه سئو کار شویم؟ (راهنمای مسیر شغلی)
تا اینجای کار در مورد شغل سئوکار، درآمد سئوکار و بازار کار آن در ایران صحبت کردیم. اما اگر به این شغل علاقه پیدا کردهاید و میخواهید به یک سئو کار تبدیل شوید، از کجا باید شروع کرد؟
گام نخست: مفاهیم اولیه سئو را یاد بگیرید
حوزه کاری سئو کاملاً با نحوه کار موتورهای جستجوگر مرتبط است. بر اساس یک مطالعه، ۹۳ درصد شروع وبگردیها با جستجو کردن (در یک موتور جستجو) آغاز میشود و رتبهبندی جستجو مهمتر از هر چیز دیگری برای دیده شدن است. با پیچیدگی روزافزون بهینهسازی موتورهای جستجو و اهمیت حیاتی آن برای افزایش ترافیک سایت، کارشناسان سئو در حال تبدیل شدن به عضو مهمی از تیمهای بازاریابی هستند.
در واقع درک عملکرد موتورهای جستجو و بهبود مهارتهای شغل سئو اولین لازمه تبدیل شدن به یک سئو کار است. این یعنی شما باید با خزندههای موتورهای جستجو آشنا باشید. این خزندهها، رباتهایی هستند که با استفاده از کلیدواژهها میتوانند در مورد کیفیت محتوای و صفحات سایت شما را قضاوت کنند و سپس در مورد آن تصمیمگیری کنند. با شناخت هر چه بهتر این خزندهها میتوانید به شکل مؤثرتری سایت را بهینهسازی کنید تا نسبت به رقبا عملکرد بهتری داشته باشید و بتوانید در نتایج اولیه گوگل دیده شوید.
گام دوم: ابزارهای سئو را بشناسید
بسیاری از آگهیهای شغلی مرتبط با سئو، نیازمند آشنایی با یک یا چند ابزار خاص هستند. یک موتور جستجو مثل گوگل هیچوقت آرام نمیشود و همیشه در حال بروزرسانی الگوریتمهای خودش است تا مرتبطترین نتایج ممکن را به جستجوگران ارائه کند. یک متخصص سئو همواره باید خودش را با این تغییرات وفق داده و مهارتهای جدیدی را بیاموزد.
سئو (و مهارتهای مربوط به بازاریابی موتورهای جستجو SEM) چیزی فراتر از پیدا کردن کلمات کلیدی هستند. برای ساخت و بهینهسازی محتوا در تمام پلتفرمها (موتورهای جستجوی مختلف، روشهای جستجو و نوع نمایش حتی در شبکههای اجتماهی) به یک رویکرد چند لایه نیاز است که کار زیاد و استراتژی منظمی را میطلبد. خوشبختانه ابزارهای خوبی وجود دارد که به شما در تجزیه و تحلیل محتوا کمک میکند. شما باید نظارت کند و ببینید که به چه چیزی برای بهبود محتوا نیاز است. گاهی اوقات برخی ابزار میتوانند کار یک سئوکار را آسان کند و مطمئن شود که تمام تمرکز آن روی خلق محتوای بینقص است.
برخی از این ابزارها در واقع خود پلتفرمها هستند. سیستمهای SEM مثل گوگل ادز یا مایکروسافت ادورتایزینگ یا کانالهای شبکههای اجتماعی که در آنها محتوای ارگانیک خود را پست میکنید. برخی دیگر، ابزارهای تجزیه و تحلیل مثل گوگل آنالیتیکس یا گوگل ترندز هستند که ارتباط نزدیکی با این ابزارها دارند. برای آنکه بتوانید نهایت استفاده را از این ابزار ببرید، باید درک روشنی از نحوه کار موتورهای جستجو و چگونگی تبدیل فرآیند جستجو به نتایج جستجو توسط آنها را بیاموزید. میتوانید با مفاهیمی مثل خزندههای سایت و ایندکسینگ صفحه، بهینهسازی در صفحه و توضیحات متا شروع کنید.
در اینجا ابزارهای دیگری برای کمک به کفش بهترین کلیدواژهها مثل Google Analytics ،Google Keyword Planner و Linkio نیز وجود دارد. یک متخصص سئو میتواند با استفاده از امکانات این ابزارها فاکتورهای رتبهبندی و بکلینکها به صفحات سایت خود را بررسی کند و بر اساس جستجوهای جمعآوری شده، کلمات کلیدی مرتبط را کشف کند.
گام سوم: پروژههایی را برای افزایش مهارت سئو خود ایجاد کنید
پروژههایی که هنگام تمرین کردن سئو ایجاد میکنید، میتوانند بخشی از رزومه شما محسوب شوند. شما در حین انجام همین کمپینهای تمرینی است که با پایه و اساس سئو حرفهای آشنا میشوید. از آنجا که سوابق، یکی از مهمترین جنبههای شغل سئو کار محسوب میشود، مهم است که پروژههای مختلفی را برای نمایش به کارفرمایان جمعآوری کنید. فراموش نکنید که آمار میتوانند بهترین ضامن برای شما باشند. آمارهایی را جمعآوری کنید که نشان دهنده موفقیت پروژههای سئو شما هستند. رشد بازدید از یک صفحه یا بازدیدکنندگان جدید، افزایش مخاطبان موبایل یا جهش رتبه صفحات شما میتوانند نمونههایی خوبی باشند.
گام چهارم: یک سایت برای نشان دادن مهارتهای سئو خود ایجاد کند
در گام قبلی شما مجموعهای از پروژهها را جمعآوری کردهاید که میتوانند مهارتهایتان را نشان دهند. اما اگر میخواهید واقعاً نشان دهید که به یک متخصص سئو تبدیل شدهاید، باید یک سایت برای خود ایجاد کرده و مهارتهایتان را در آن به کار ببرید. با این کار شما میتوانید کسبوکارتان را تبلیغ کرده و کارفرمایانی بالقوه را جذب کنید. به جز شما بسیاری از دیگر متخصصان سئو هم همین راه را در پیش گرفتهاند و برای خود یک وبسایت را راهاندازی کردهاند.
برای آنکه بتوانید سایت خودتان را در میان آنها معرفی کنید، باید فعالیت زیادی انجام دهید. یکی از راههای این کار فعالیت در سایت خود و ارتباط با جامعه حرفه سئو از طریق مقالهنویسی و انتشار پستهای مرتبط است. این کار نه تنها پروفایل حرفهای شما را ارتقا میدهد، بلکه باعث افزایش ترافیک سایت شما خواهد شد و به لینکسازی مؤثر کمک میکند.
جمعبندی
با توجه به گرایش طیف گستردهای از تجارتها برای فعالیت در اینترنت و اهمیت پیدا کردن دیجیتال مارکتینگ، رقابت بسیار شدیدی در این حوزه شکل گرفته است. بنابراین برندها برای رشد خود و هر چه بیشتر دیده شدن، نیازمند کمک گرفتن از یک سئو کار یا متخصص SEO هستند که میتواند با درکی از وضعیت موتورهای جستجو و رفتارهای جستجوی کاربران، ترافیک بیشتری را به سمت سایت آنها هدایت کند و در نهایت باعث افزایش درآمدزایی برندها شود. همین باعث شده بسیاری از افراد جویای کار با جستجوی عباراتی مثل «شغل سئو کار»، «درآمد سئوکار» و «چگونه سئوکار شویم؟» به دنبال آشنایی هر چه بیشتر با این شغل و نحوه درآمدزایی از آن شوند.
ممنون مطب خوب و کاملی بود
سلام میثم جان
خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بود است
سلام من الان در شرکتی به عنوان کارآموز سئو مشغول به کار هستم ولی شرکت به من هیچ هزینه ای پرداخت نمیکنه
می خوام بدونم ایا باید بهشون بگم به منم حقوق بدن یا روند کار به همین شکلی هستش؟
سلام خانم مرادی، این موارد بسته به توافقی که شما با شرکت داشتید مربوط هستش.
بعضی شرکت ها به کارآموز سئو هزینه ای پرداخت می کنند و بعضی از شرکت ها هم خیر
چطوری می تونم سئو رو یاد بگیرم؟ ممنون میشم چند تا دوره خوب و حرفه ای رو پیشنهاد کنید
سلام مجتبی جان
دوره های آموزش سئو بسیار زیادی هستش که به نظر ما دوره آقای امین هاشمی (مگاسئو) کیفیت بسیار خوبی دارد (البته خودمون دوره رو نداریم ولی از دوره آقای هاشمی سئو کارهای خوبی به بازار معرفی شدنند)
همچنین پیشنهاد میکنیم یک نگاهی به مقاله همه چیز درباره سئو سایت ما هم بندازید تا یک پیش مقدمه ای از سئو داشته باشید.
پس با این حساب من که دارم ماهی 40 م از شرکت میگیرم حقوقم خیلی خوبه
سلام محمد جان
بله تقریبا حقوق خوبی دریافت می کنید شما
بستگی به کار و تعداد پروژه هایی هم که شرکت بهت میده داره
این موارد رو باید با افرادی که توی شرکت های مشابه شما کار میکنند بررسی بکنید نه با تمام سئوکارها
سلام من تاره می خواهم کار طراحی سایت و سئو رو شروع کنم
اما نمی دونم دقیقا کدوم رو شروع کنم؟ لطفا راهنماییم کنید
و یک نکته دیگه اینکه آیا برنامه نویسی وردپرس رو اول شروع کنم یا سئو رو؟
سلام خانم رحمانی
درواقع بسته به علاقه شما هستش منتها باید توجه داشته باشید که شغل سئو با شغل طراحی سایت یا برنامه نویسی کاملا متفاوت است
یعنی شما می خواهید 2 تا شغل مختلف رو شروع کنید به یادگیری که بستگی به خودتون دارد که کدوم رو اول شروع کنید.
برای اینکه نگاه شما به موارد بهتر بشه پیشنهاد میکنم این مطالب رو در سایت ما مشاهده کنید
طراحی وب سایت چیست
طراحی سایت وردپرس چیست
دوره جامع آموزش طراحی سایت بدون کدنویسی با المنتور
با آومدن هوش مصنوعی دیگه سئو داره کنار میره
سلام ببخشید چطوری میتونم بعد از یادگیری سئو از این طریق مهاجرت کنم؟
سلام این مورد رو لطفا از آژانس های مهاجرتی سئوال بفرمایید
سلام یک سئوال دارم
من در شرکتی حدود یک سال هستش که فعالیت میکنم
سایت که من سئوش میکنم در زمینه مبلمان اداری هستش و رئیس شرکت میگه خود من باید تولید محتوا سایتش رو انجام بدم
می خواستم بدونم طبق قانون وظیفه من هستش یا باید تیم تولید محتوا برای اینکار تشکیل بدن؟
ممنون میشم پاسخ بدید
سلام خانم اسماعیلی
در حالت طبیعی خیر وظیفه متخصص سئو نیست مگر آنکه خودتون داوطلب به اینکار شده باشید و یا این وظیفه را قبول کرده باشید
در حالت عالی شما بهتر است یا تیم تولید محتوا تشکیل بدید و یا از شرکت های تولید محتوا بخواهید اینکار را برای شما انجام دهند.
بسیار مقاله مفیدی بود ممنون از زحماتی که کشیدید
سلام علی جان
خوشحالیم که مطلب برای شما مفید بود
سلام سئوالی داشتم ایا سئو کردن محتوا رو باید خودمون انجام بدید یا بدیم به تیم تولید محتوا.
یعنی باید ساختار سئویی محتوا رو ما مشخص کنیم و درج و سئو رنک مث و… با تیم محتوا هستش؟
سلام محسن جان این موارد بسته به توافق شما با کارفرما هستش
درود برشما
اگر من بخواهم یک سایت طراحی بکنم و سئو بکنم حتما لازمه که هزینه رپورتاژ و… هم بکنم؟
سلام خانم محمدی بسته به زمینه فعالیت شما هستش
اگر رقبای شما در سئو سایت هزینه کرده باشند شما هم به ناچار باید هزینه کنید تا نتیجه بگیرید
سلام وقت بخیر
من بین شغل تولید محتوا و سئو و بلاگری در اینستاگرام نمی دونم کدوم رو انتخاب کنم
میشه از سختی ها و درآمد هر کدام از اینا هم بگید لطفا
سلام خانم شریفی وقت شما هم بخیر
این 3 موردی که گفتید هر کدام یک شغل با شرایط مختلف هستش
پیشنهاد میکنم این مطالب رو مطالعه کنید تا بتوانید به جوابتون برسید
شغل تولید محتوا چیست
تولید محتوا سایت چیست / محتوا نویسی چیست / شغل تولید محتوا چیست / چگونه تولید محتوا کنیم
ایده تولید محتوا بلاگری
سلام خسته نباشید من تازه دوره سئو را تموم کردم میتونم جنسی را عمده بخرم بعد سایت بزنم و روی آن کار کنم؟
لطفاً راهنمایی کنید
سلام روز بخیر بله میشه
حقوق فرانت اند بیشتره یا سئو کار؟
سلام روز بخیر بستگی دارد به مهارت نمیشه نظر قطعی داد
و آیا طراحی سایت سختره یا سئو؟
سلام روز بخیر هردو سخت هستند
نظر دهید